Įkraunama...
Įkraunama...

2 vaikai. Ar suspėjate?

QUOTE(egleol @ 2008 06 21, 08:00)
Bet kai suneliai paugs viskas mielosios pasimirs, liks laiko sau , vyrui ir vaikams, ir savo poreikiams mirksiukas.gif !

vat butent thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egleol @ 2008 06 21, 09:00)
Sveikutes 4u.gif !  Galiu pasakyti, kad pas mus irgi tas pats. Auginu du sunelius, lygtais nieko neturetu trukti, bet kartais mama virsta ragana ir nieko negaliu padaryti, tada mus tetis ima ir isveza prasiblaskyti. Manau, kad cia yra laiko SAU trukumas. Tiek aukojemes seimai, o atrodo del musu tiek mazai daroma... doh.gif Nezinau kaip kitoms, bet man truksta labai laiko sau, savo pomegiams, musu mociutes ne Vilniuje, tai gal tai itakoja verysad.gif . Bet kai suneliai paugs viskas mielosios pasimirs, liks laiko sau , vyrui ir vaikams, ir savo poreikiams mirksiukas.gif !

Man atrodo, kad visoms mums uzeina tokios mini depresijos, kai ant viso pasaulio esi pikta g.gif , o tuo labiau kai namie ne 1-2 vaikai o trys, doh.gif jau kartais norisi sveist visu lauk ir pabut viena, bet niekaip naiseina, nes mazoji labai mazai miega, bet kartais toks svelnumas uzeina vaikam, ir pagalvoji kaip gerai kad nesikrapsciau nei antro nei trecio, o buvo tokia mislis pastojus g.gif
Spet aisku visko nespeji apsikupt, bet maziau reikia mazioau imti i galva, siandien neissiplovei grindu, nieko ryt issiplausi.
O cia viena kazkuri klauset ar issilaikytumet kai pajamos apie 4000 lt. tai manau laisvai, pas mus biski mazesnes pajamos, nes vienas vyras tera dirbantis, bet nieko ir issilaikom ir remontus pasidarom ax.gif
Atsakyti
Pas mus pajamos nepilnai 3000 lt. (aisku, retkarciais pasitaiko paplildomo uzdarbiuko), bet beveik 2000 lt. atiduodam paskolai, tai nedaug belieka. Isgyvenam. Buna akimirku, kai labai kazko norisi, bet ir tai isgyvenam smile.gif

Mano vyresnelei 3m., o maziui - 5 men. Iki 3 men. viska spejau. Dabar jau mazius maziau miega, nori buti panesiojamas. Tai teko atsisveikinti su idealia svara. Bet kad visai nieko nespeciau - irgi negaliu pasakyti. Man pirmoj vietoj vaikai. Jei kuris reikalauja demesio, pirmiausiai einu prie jo. Jei reikalauja abu - pirmiausiai prie didziosios, kad neskatint pavydo. Tai suveikia - pasiimu ant keliu, nuraminu, o tada sakau - einam pas broliuka kartu.
Lygiai tas pats del namu ruosos. Tarkim noriu plauti grindis, o vyresnele reikalauja demesio - pazaidziu su ja kad ir 5-15 min., stengiuosi atrasti idomia veikla, kad jai butu idomu toliau zaisti vienai (realiai iki 3 m. vaikai nori viska daryti kartu su tevais - cia jau vaiko poreikiai ir pries gamta nepapusi), tada ir issivalau. Nors neretai maze nori man padeti. Pav., padeti valyti langus doh.gif , tai duodu valyti veidroti, esanti spintos viduje - lai jis bus "amzinai nenuvalytas" arba ji nuvalau, kai maze uzmiega...
Zodziu, stengiuosi kaip imanydama suktis is padeties. Daznai pavyksta. Meluociau, jei pasakyciau, kad niekd nesusinervinu. Buna ir pratrukstu. Buna, kad reik staigiai susitvarkyti, nes laukiam sveciu. Tada nera kada pazaisti ir kitakart galiu balsa pakelti. Tiesiog noriu parasyti, kad prioritetas - pirma vaikai, po to ruosa gali padeti kazkiek isspsti problema.
Atsakyti
QUOTE(lekstina @ 2008 06 22, 08:37)

Zodziu, stengiuosi kaip imanydama suktis is padeties. Daznai pavyksta. Meluociau, jei pasakyciau, kad niekd nesusinervinu. Buna ir pratrukstu. Buna, kad reik staigiai susitvarkyti, nes laukiam sveciu. Tada nera kada pazaisti ir kitakart galiu balsa pakelti. Tiesiog noriu parasyti, kad prioritetas - pirma vaikai, po to ruosa gali padeti kazkiek isspsti problema.

aciu uz pasidalijima patirtimi thumbup.gif skaiciau ir galvojau, kas begali buti idealiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(neringuska @ 2008 06 21, 16:07)
Man atrodo, kad visoms mums uzeina tokios mini depresijos, kai ant viso pasaulio esi pikta g.gif

na tai jau tikrai blink.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukas696: 23 birželio 2008 - 09:41
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lekstina @ 2008 06 22, 09:37)
Pas mus pajamos nepilnai 3000 lt. (aisku, retkarciais pasitaiko paplildomo uzdarbiuko), bet beveik 2000 lt. atiduodam paskolai, tai nedaug belieka. Isgyvenam. Buna akimirku, kai labai kazko norisi, bet ir tai isgyvenam smile.gif

Mano vyresnelei 3m., o maziui - 5 men. Iki 3 men. viska spejau. Dabar jau mazius maziau miega, nori buti panesiojamas. Tai teko atsisveikinti su idealia svara. Bet kad visai nieko nespeciau - irgi negaliu pasakyti. Man pirmoj vietoj vaikai. Jei kuris reikalauja demesio, pirmiausiai einu prie jo. Jei reikalauja abu - pirmiausiai prie didziosios, kad neskatint pavydo. Tai suveikia - pasiimu ant keliu, nuraminu, o tada sakau - einam pas broliuka kartu.
Lygiai tas pats del namu ruosos. Tarkim noriu plauti grindis, o vyresnele reikalauja demesio - pazaidziu su ja kad ir 5-15 min., stengiuosi atrasti idomia veikla, kad jai butu idomu toliau zaisti vienai (realiai iki 3 m. vaikai nori viska daryti kartu su tevais - cia jau vaiko poreikiai ir pries gamta nepapusi), tada ir issivalau. Nors neretai maze nori man padeti. Pav., padeti valyti langus  doh.gif , tai duodu valyti veidroti, esanti spintos viduje - lai jis bus "amzinai nenuvalytas" arba ji nuvalau, kai maze uzmiega...

Nu saunuole, mamyte! va su tokiu prioritetu paskirstymu isivaizduoju ir gyventi lengviau. Kai su pirmu vaiku supratau,kad pirmiau - dukrytes poreikiai,o po to ukis bites ir t.t.,tuomet kazkaip viska pradejau suspeti. Tai manau todel, kad atlikus tikraja savo pareiga (buti mama) - nurimsti,o visiem kitiem darbam tarsi naturaliai ateina meile ir taip viskas pasidaro...
Dabar laukiam antro zuikio,tai vis primenu sau,kad kai noresi eiti miegoti-ir eik, kai noresi laisva minute daryti tik tai, kas man patinka-ir daryk ax.gif
Bet svarbiausia dabar mano uzduotis islaviruoti tarp demesio abiem vaikam paskirstymo.
Viena mama cia paminejo,kad pirma patenkinami vyresnelio poreikiai,o tada kartu keliaujam pas antra thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2008 06 21, 14:07)

O cia viena kazkuri klauset ar issilaikytumet kai pajamos apie 4000 lt. tai manau laisvai, pas mus biski mazesnes pajamos, nes vienas vyras tera dirbantis, bet nieko ir issilaikom ir remontus pasidarom ax.gif

Na dar priklausomai nuo to kur gyvenat...Kaime manau tokiu pajamu sociai uztenka.Bet ten niekas tokiu ir neturi...O kai gyveni mieste ir dar nuomoji buta,daug lituku reik atiduoti mokesciams,nuomai....
Atsakyti
QUOTE(Klajokle @ 2008 06 26, 13:01)
Na dar priklausomai nuo to kur gyvenat...Kaime manau tokiu pajamu sociai uztenka.Bet ten niekas tokiu ir neturi...O kai gyveni mieste ir dar nuomoji buta,daug lituku reik atiduoti mokesciams,nuomai....

Na mes pusiau kaime gyvenam, bet islaidu turim nemazai, nes paskolos...
Vyras vienas pats dirbantis, as pries nestuma nedirbau, tai dekretiniu negaunu, trys vaikai ir nieko isgyvenam ax.gif
Atsakyti
nu ir as auginu du vaikucius irgi kai reikai tai ir sepeji tik viska greitai darai va siandien as nieko nedarau tik pamaitinau vaiksu ir isejom i lauka vyro ner mnamie tai kam draskytis mirksiukas.gif lotuliukas.gif jis grys velai pavarges o as per savaite ir taip i valias tasidirbu ir det kompotai ir agurkai ir uogienes doh.gif ir vaklgyt daryt tik sek suktis kambariai tai kas 1-2 val gali tvarktyti viena kampa sutvarkai jau gali eit i kita nes mazasis nuropojas ten viska iskuicia doh.gif tai paskuij duodam komanda broliuj surink ziaslus smile.gif va taip ir gyvenam aisku kartais noretus ilgiau pamiegot ar lovoju padrypsot bet ... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
pas mane dvi princeses auga biggrin.gif vienai tuoj trys meai kitai sestas menuo smile.gif seseriskas pavyds icke buvo uzpuoles, kai tik mazoji namie pasirode doh.gif nors viso nestumo metu bandziau iklati i galva, kad pilvuke ses gyvena, jai buvo ne motais irnesakyk.gif parsivezem maze namo, dickes veido israiska buvo nenusakaoma, pasididziavimas/sumisimas/pavydas/smalsumas ir dideles dideles klauiancios akys, kas dabar bus bigsmile.gif na buvo taip...as maitunu maze, laikydama ant ranu, dicke isitaiso ant keliu pasedeti blink.gif tada isigugdrinau maitinti atsiglusi, dicek guledavo salia, glostydavao sese thumbup.gif db sis scenarijus netinka, nes maze vos pamato sese, spjauna papa ir puola bendrauti su ja doh.gif
Stengiausi, kad dickei niekas nesikeistu, liktu tas pats dienos ritmas, tie patys zaidimai, vakarine pasakele ir t.t. ir pan. maze siap ne taip pripratinau ryte keltis ne 6val, o 9val. thumbup.gif kol ji pavalo atsibunda dicke, tada rengiames, pusryciaujam apsitvarko ir abi migdom sese lauke, tada pasidziaugiam viena kita, pagaminam pietus-vakariene, dicke eina pietu miegelio, keliasi maze doh.gif maitinimas, ziadimas ir .t.t ir pan. atsibunda sese, pavalgom, as bandau tvarkyti namus, sese bando viena kita uzsiimti (ukme lygiai 10min mirksiukas.gif ) grista tetis, vaikai isikisami jam tongue.gif ir tada jau mano laikas... max.valanda, bet uztenka atstatyti nervinei sistemai tongue.gif vakarineis vaikyu maudymas migdymas dazniausiai tenka man, nes vyras nusikales uzmiega greiciau nei vaikai doh.gif o jau nuo 22.00 mano laikas, ka noriu ta darau thumbup.gif
A... buna dienu, kai ir is chalato neislendu ir grindys savaite neplautos ir bliudai kriauklej verkia...bet nesuku galvos irnesakyk.gif nei bliudai nei grindys nepabegs, geriau jau as ramiau atsipusiu, o kai gris jegos susitvarkysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mane irgi du. bet kazkaip tai viska speju. aisku rupesciu daugiau, bet susitvarkau atrodo, dar ir padirbti speju. smile.gif
Atsakyti
As tai pastebiu, kad su dviem vaikasi pasidarau daugiau darbu nei su vienu doh.gif anksciau atrodydavo, nieko nespjeu, db, net ir laisvo laiko lieka ax.gif kartais mirksiukas.gif
Atsakyti