QUOTE (Lija @ 2004 01 17, 13:49) |
Aisku buna ir taip, kad nieko nespeju, nes abiem staiga prireikia mano demesio, trecias (vyras) irgi pasiunta ko nors. Buna durdomas. Rekia kas kaip moka ir kaip gali. |
Nu pas mane dazniausiai buna kaip pas Noa - vaiku didelis skirtumas tai man laime begaline kai sunus paziuri sese . Blogai buna tik tada kai visiem trim(trecias vaikas pas mane vyras irgi) is manes ko nors reikia. Vyras pasiunta, as pasiuntu, spjaunu i viska, nes kitaip durdomas tikras . Vyras zino, kad jei su manim graziuoju, tai ir as graziuoju. Todel jei alkanas, mielai pabuna su dukra, arba su ja kur nors isvaziuoja - as tuo tarpu kuiciuos virtuvej, mikliai tvarkau namus.
Mano didzioji 5,5 metu. Ji lanko darzeli. Taciau nepasakyciau, kad kruvas laisvo laiko turiu. Sau laiko atrandu (aisku minimaliai - po dusu palisti, plaukus pasitvarkyti, pasidazyti siek tiek). Taciau, jei pagaminu valgyt, tai vaiko nebespeju i lauka isnesti, o jei isnesu, tada valgom desrales arba koldunus vakarienei. Kambarius aptvarkau tada, kai vyras namie. Jis uzsiima su vaikais. Taip man labiau patinka, nes nereikia viska metus slapiom ar nesvariom rankom begti prie maziaus. Taciau idealios tvarkos nera. Taigi, dar puse bedos. Va, jei kaip Smurkai, reiketu i darba begti, tada jau nezinau... Buciau kaip be galvos... Cia rasot apie tai, kad didziukams padedat pamokas ruosti. Kaip man reikes sita padaryti, kai dirbsiu vakarais ? Is viso, tuomet turesiu keltis 7 val., kad isleisciau i mokykla, iki pietu paruosti valgi, po pietu - i darba iki 21-22 val. Kai pagalvoju, tai ojojoj...
Isvada - dabar megaujuosi gyvenimu...
Isvada - dabar megaujuosi gyvenimu...
QUOTE (Smurka @ 2004 01 17, 07:06) |
...Neilgai trukus is mokyklos grizta mano isrankusis maistui sunelis ir pasako, kad to, ka as gaminu, jis nevalgys. ... Sunus ruosia pamokas, as turiu ruosti kartu su juo. Jis ruosia jas taip (cia atskira tema), kad net sveiku nervu zmogui butu sunku atlaikyti toki tempa, blaskymasi ir t.t. Mazoji rekia, nes turi kazkuo uzsiimti pati, as rekiu irgi, ens jau nebeatlaikau, sunus irgi rekia, kam ant jo rekia. Vienzo, durdomas. ...O paskutiniu metu sunus pareiske, kad jo niekas nemyli, |
Na ,viskas lygiai kaip ir pas mane,tik va as i darba neinu ir dukra i m-kla dar tik eis,bet bandau but pavyzdinga mamyte ir ruosti ja mokyklai.Is viso to iseina tas,kad susinervinu kaip bulius,ir grizusiam is darbo vyrui i akis rekiu,kad per ji ilindau i ta meshla.Mano graziausi jaunystes metai bega tarp keturiu sienu,i ka as pavirtau,rekiu isteriskai,vyras nespeja isiterpt,vaikai bega sleptis.Metu maziu jam,dicke be ceremoniju nuvarau i lova.Pati uzsidarau i virtuve ir gailiuosi saves.Kai namie pagaliau tylu,pagalvoju,kad gal ir be reikalo as cia taip... Bet panasus nutrukimai nuo sveiko proto nutinka keleta kart savaiteje.
QUOTE (mamy @ 2004 01 18, 16:36) |
Is viso to iseina tas,kad susinervinu kaip bulius,ir grizusiam is darbo vyrui i akis rekiu,kad per ji ilindau i ta meshla.Mano graziausi jaunystes metai bega tarp keturiu sienu,i ka as pavirtau,rekiu isteriskai,vyras nespeja isiterpt,vaikai bega sleptis.Metu maziu jam,dicke be ceremoniju nuvarau i lova.Pati uzsidarau i virtuve ir gailiuosi saves.Kai namie pagaliau tylu,pagalvoju,kad gal ir be reikalo as cia taip... |
Buna ir man tokiu psichoziu
QUOTE |
Mano graziausi jaunystes metai bega tarp keturiu sienu,i ka as pavirtau,rekiu isteriskai,vyras nespeja isiterpt,vaikai bega sleptis. |
Mamy, pasiprasyk, kad vyras dazniau isleistu pasivaikscioti (nors valandziukei, nors pusvalandziui). Viena ar su kokia drauge. Arba su didziaja, nes jai tikrai truksta tavo demesio, kai atsirado mazesnis zmogus. Kai labai pikta, iseik ikvepti oro - pageres nuotaika. Tada ir visi namu ruosos darbai neatrodys tokie sunkus, ir vaiku verksmas ne taip ples ausis. Atidek i sali visus pasiruosimus mokyklai. Toks pasiruosimas padarys daugiau zalos, nei duos naudos. Arba mokykites, kai tau gera nuotaika, nes dukrai mokymasis gali veliau asocijuotis su kazkuo nemalonaus.
Man padeda, kai as po tokiu dalyku atsiprasau . Vyro ir vaiko. Tada man labai palengveja. Vyras jau ir taip supratingas, bet vaikui paaiskinu, kad pratrukstu del to, kad pavargau...
Suprantu,kad nereikia to viso sureiksmint.Tiesiog laikotarpis toks sunkus laukia,kai pagalvoji - pavasari sesija,vasara teks begioti paskui vaikscioti pradejusi maziu(kai prisimenu ta laikotarpi su dukra,tai ojojoi,nei kur ramiai pabusi,nei sveciuose ramiai pasedesi...),o rudeni didzioji prades mokykla lankyti...Smagumelis...
Aprasysiu kaip as sukuosi savoj situacijoj. Maniskems 6m. ir 1m.(beveik)
Taigi. As vaikus auginu viena. Kol kas sedziu namie. Ziemos metu man didziausia beda-parduotuve,vaistine ir vaiko vedimas i darzeli/is darzelio.
Maisto pirkimas savaitei suorganizuojamas taip-vaikus 6ni ziuri mama,as vaziuoju maisto visai savaitei. Extra atvejais prasau tevu ar draugu pieno ar duonos.
Ryte dukra vedu i darza begte (uztrunku 5min) kol mazoji dar miega. Parbegusi arba dar numingu arba keliuosi,apsitvarkau siek tiek,palendu po dusu,pasidazau truputi sau . Tada keliasi maze. Tvarkomes lovas,daromes pusrycius,zaidziam. As geriu kava prie kompo,ji ropineja aplink. Taip iki 12val. Tada valgom kose ir einam liulio. kartais miegam lauke. Kol ji miega as tvarkausi-issiplaunu grindis,nusivalau dulkes.Uzstatau darzoviu mazei,sau pietus kokius susikonstruoju.Kol verda prisedu prie kompo. Atsikelia-pavalgom,zaidziam,uzstatau skalbykle skalbt. Paskui ji dar karta miega. tada as nubegu iki darzo pasiimt vyresniosios arba toji pareina su kaimynu mergaite. Eina zaisti pas drauge arba drauge pas ja,tad ramu. Mes su maze vakarojam prie TV ar dar kaip nors. Paskui vakariene ir prausimaisi. taip diena ir praeina. Suguldau abi miegot. Issiplaunu indus,pasikloju lova ir vel prisedu prie kompo. Buna psichoziu,kad kiek besitvarkytum visvien galo ner,bet as nesu skrupulinga. Nesigadinu nervu del buities.
Dabar didzioji sirgo ir nejo i darza tai isvis rojus-ir seses ismetytus zaislus surenka,ir pazaidzia abi labai puikiai,ir zinduka paduoda ir visaip kaip padeda. Auxas ji ne vaikas
Taigi. As vaikus auginu viena. Kol kas sedziu namie. Ziemos metu man didziausia beda-parduotuve,vaistine ir vaiko vedimas i darzeli/is darzelio.
Maisto pirkimas savaitei suorganizuojamas taip-vaikus 6ni ziuri mama,as vaziuoju maisto visai savaitei. Extra atvejais prasau tevu ar draugu pieno ar duonos.
Ryte dukra vedu i darza begte (uztrunku 5min) kol mazoji dar miega. Parbegusi arba dar numingu arba keliuosi,apsitvarkau siek tiek,palendu po dusu,pasidazau truputi sau . Tada keliasi maze. Tvarkomes lovas,daromes pusrycius,zaidziam. As geriu kava prie kompo,ji ropineja aplink. Taip iki 12val. Tada valgom kose ir einam liulio. kartais miegam lauke. Kol ji miega as tvarkausi-issiplaunu grindis,nusivalau dulkes.Uzstatau darzoviu mazei,sau pietus kokius susikonstruoju.Kol verda prisedu prie kompo. Atsikelia-pavalgom,zaidziam,uzstatau skalbykle skalbt. Paskui ji dar karta miega. tada as nubegu iki darzo pasiimt vyresniosios arba toji pareina su kaimynu mergaite. Eina zaisti pas drauge arba drauge pas ja,tad ramu. Mes su maze vakarojam prie TV ar dar kaip nors. Paskui vakariene ir prausimaisi. taip diena ir praeina. Suguldau abi miegot. Issiplaunu indus,pasikloju lova ir vel prisedu prie kompo. Buna psichoziu,kad kiek besitvarkytum visvien galo ner,bet as nesu skrupulinga. Nesigadinu nervu del buities.
Dabar didzioji sirgo ir nejo i darza tai isvis rojus-ir seses ismetytus zaislus surenka,ir pazaidzia abi labai puikiai,ir zinduka paduoda ir visaip kaip padeda. Auxas ji ne vaikas
Manes kartais klausia : na kaip tu viska suspeji...Ką aš žinau kaip suspeju tesiog speju ir vsio, per daug nesigilinu...Auginu sūnų 11 metų ir 6 metų dukrą..Dirbu nuo 8 iki 17. Panašiai kaip Smurkai su sūnum reikia pamokas ruošti, jei nesedeti šalia, tai būtinai patikrinti, na toks jis yra, amžianai ką nors pamiršta ir ttt... Keliuosiu aš 5.30, na kartais 5.45. Dušas, makijažas, šukuosena, na pas mane liga, plaukai turi buti sutvarkyti , be šuosenos ir makijažo mane sunku pamatyti Tada į virtuvė, reikia paruošt sūnui pietus, norisi kad maistas nevakarykštis būtų, tai va jau kepu bulvinius blynus, reikia ankščiau atsikelti, jei ka nors paprastesnio 15 min. mano Po to pusryčius gaminu, tada prasideda kelimo maratonas, dukra kategoriškai atsisako keltis į daržą, tai tas kelimas užtrunka kartais, reikia prigult, paglostyt, pažadet ką nors, ir ttt..Tada vonia, rengimas dukros, plaukų pinimas, ne tos gumytes, ašaros...pinimas iš naujo, tada ne tos kelnes...ašaros, kitų kelnių ieškojimas ir taip toliau. Dar noriu pažymeti, kad viskas vyksta gana greitu ritmu Tada į mašiną, vežam dukra i daržą, tada važiuojam su vyru į darbą...Darbe ramiai išgeriu rytinę kavą, kaifas...Toliau darbas Jei su vyru kartu iš darbo važiuojam, tai gerai, bet jei jis lieka, tada vel begom, maršrutke, daržas..O namuose vel maratonas, visi alkani - maitinu, pamokos, dukra išgrudu į kitą kambarį pas vyra..Na po to ir dukrai demesio reikia.... apsimetau ką nors, praskalbiu, rubus rytdienai paruošiu, žiūrėk jau vaikus guldyt...Suguldau, prie vieno aš paguliu, prie kito vyras..Na ir tada mano megstamiausias laikas..namuose ramybė, galim su vyru ramiai pasedeti, paplepėti, nagus lakuoju, kaukes darau, paskaitau...karoče darau ką noriu Miegas....kaip aš myliu savo lovą Na o ryte viskas kartojasi..Užtat išeiginem guliu kiek noriu...Butą dažniausiai kartu tvarkom, arba visus išvarau į kiemą o viena tvarkausi, čia pagal nuotaiką...Šiaip aišku vaikai nemaži, jau bandem abu palikti namuose ir išvažiuoti į miestą..Na ir visai nieko, namus radom vietoje
QUOTE (mamy @ 2004 01 18, 22:59) |
Suprantu,kad nereikia to viso sureiksmint.Tiesiog laikotarpis toks sunkus laukia,kai pagalvoji - pavasari sesija,vasara teks begioti paskui vaikscioti pradejusi maziu(kai prisimenu ta laikotarpi su dukra,tai ojojoi,nei kur ramiai pabusi,nei sveciuose ramiai pasedesi...),o rudeni didzioji prades mokykla lankyti...Smagumelis... |
Mamy, o tu pasistenk gyventi siandiena. Problema ta, kad tu jau dabar save grauzi del to, kas bus pavasari ir vasara, rudeni. Juk dabar grauzdamasi del to, kas bus uz pusmecio, tikrai nieko nepakeisi. Dabar dziaugis, kad mazius dar nevaiksto (gali ramiai prie kompo prisesti), didzke dar namuose (gali su mazium pazaisti), sesija dar neprasidejusi. Isnaudok ta laika. Ir jokiu budu nekalbek prie dukros apie mokykla kaip apie kazkoki varga. Nes tai tikrai virs nepakeliama nasta, jei dukra jau pries metus ar pumeti girdes, kaip tu jaudiniesi del to.
aš dabar viską spėju ir problemų su merginom kaip ir rimtų neturiu, sunkiausi tebuvo pirmi metai (kai su koja stumdai vežimą, antrą laikai ant rankų, o su viena ranka maišai viralą , galvojau galą gausiu , jaučiaus kaip koks aštuonkojis), o vėliau abiejų dukrų pomėgiai sutapo, viską daro kartu-kartu žaidžia, kartu prausias, kartu gula, pasakas joms skaitau ir t.t.
Abi supratingos, supranta, kad man reikai dažnai mokytis (tyloje), tai žaidžia pas save kambary valndų valandas.Ir šiiap nepasakyčiau, kad reiklios, turi užgaidų, visur ieškom kompromisų, tariamės, pajuokaujam, jei sakau "nepirksiu to, ko dabar prašot", jos pasako "ai, tai turbūt dabar pinigėlių neturiu, mes susitaupysim"
Tik būna, kad skubu į darbą, skubinu, žadinu jas, o kuri nors užsikaprizina, aš vos spėju į darbą, apšaukiu jas , tai viena nenori rengtis to ir ano (mėgėja vaikščioti tik su suderintais, išeiginias rūbais net namie ) arba, pvz., prie vieno kompo abi nesutelpa ar pan., tada pešasi,tai va, šiaip problema-tik peštynės, triukšmas ir betvarkė... šiaip beveik visko turi po 2 egzempliorius , dėl maisto, tai tėra nedaug dalykų, kurių jos nemėgsta, vyresnėlė nė už ką negeria pomidorų sulčių , o visa šeima taip mėgstam , abi nevalgo česnakų, svogūnų ir dar kai kurių daržovių, tik tiek .
Visada manaiu, kad daug lengviau, kai skirtumas tarp vaikų didelis, tad ramiai užaugini vieną, po to kitą, bet dabar negaliu atsidžiaugt, vskas vienu kartu, vienu veiksmu, vienais įpročiais, net drabužiai pas jas vienodos išmieros..ale būna geras, jaunėlė gudri, jei neranda savo, tai staigiai pirmoji iš sesės spintos pasiima, o sesė, nerandanti savo daikto, gauna pylos , tai jau dabar bent skirtingų spalvų viską, perkam, kaip bus vėliau-nežinau.
Dabar viena eina į mokyklą (nulinukė), kita į darželį, kitais metais abi eis į pirmą klasę kartu , kartu lankė gimnastiką, dabar eina šeštadieniais į šeštadieninę mokyklėlę kartu, ne už ilgo kartu eis į modeliukų mokyklėlę , tegul išmoksta puoselėti, prisižiūrėti save , matau, kad to joms trūksta
Galės kartu į pasimatymus, diskanus vaikščiot, turėtų būti geros draugės, jei manęs kada neliks.
Abi supratingos, supranta, kad man reikai dažnai mokytis (tyloje), tai žaidžia pas save kambary valndų valandas.Ir šiiap nepasakyčiau, kad reiklios, turi užgaidų, visur ieškom kompromisų, tariamės, pajuokaujam, jei sakau "nepirksiu to, ko dabar prašot", jos pasako "ai, tai turbūt dabar pinigėlių neturiu, mes susitaupysim"
Tik būna, kad skubu į darbą, skubinu, žadinu jas, o kuri nors užsikaprizina, aš vos spėju į darbą, apšaukiu jas , tai viena nenori rengtis to ir ano (mėgėja vaikščioti tik su suderintais, išeiginias rūbais net namie ) arba, pvz., prie vieno kompo abi nesutelpa ar pan., tada pešasi,tai va, šiaip problema-tik peštynės, triukšmas ir betvarkė... šiaip beveik visko turi po 2 egzempliorius , dėl maisto, tai tėra nedaug dalykų, kurių jos nemėgsta, vyresnėlė nė už ką negeria pomidorų sulčių , o visa šeima taip mėgstam , abi nevalgo česnakų, svogūnų ir dar kai kurių daržovių, tik tiek .
Visada manaiu, kad daug lengviau, kai skirtumas tarp vaikų didelis, tad ramiai užaugini vieną, po to kitą, bet dabar negaliu atsidžiaugt, vskas vienu kartu, vienu veiksmu, vienais įpročiais, net drabužiai pas jas vienodos išmieros..ale būna geras, jaunėlė gudri, jei neranda savo, tai staigiai pirmoji iš sesės spintos pasiima, o sesė, nerandanti savo daikto, gauna pylos , tai jau dabar bent skirtingų spalvų viską, perkam, kaip bus vėliau-nežinau.
Dabar viena eina į mokyklą (nulinukė), kita į darželį, kitais metais abi eis į pirmą klasę kartu , kartu lankė gimnastiką, dabar eina šeštadieniais į šeštadieninę mokyklėlę kartu, ne už ilgo kartu eis į modeliukų mokyklėlę , tegul išmoksta puoselėti, prisižiūrėti save , matau, kad to joms trūksta
Galės kartu į pasimatymus, diskanus vaikščiot, turėtų būti geros draugės, jei manęs kada neliks.
pritariu tau,lengvute,kad gerai kai abu vaikai panasaus amziaus auga - atvargsti vienu metu ir tiek. Nes kai pirmajam gerokai ugtelejus, tu pradedi atsipalaiduoti,kad jau lengviau, ir staiga gimsta dar vienas...Tada taip nesinori vel is naujo smigti i ta,ka rodos ka tik uzbaigei ir tik spejai pamirsti - nemigo naktys,pampersai,maitinimas krutimi,... Nors aisku neneigiu,kad antra motinyste man leido kazkaip kitaip,ramiau,paprasciau i viska pazvelgti.
Bet va kartais buna sunku vis delto ka darysi... turbut sau pagyvensime tik senatveje....
Bet va kartais buna sunku vis delto ka darysi... turbut sau pagyvensime tik senatveje....
Mamy, nesinervink
Mes taip pat auginame 2.3m. padauza i mazyle pupa 6 men. Pradzioj atrode lengva, pprasta, kol mazute tik miegojo. Dabar ji vis daugiau laiko ir demesio reikalauja, mes berniuksti i lopsi paleidom, aisku 2 av.namie del ligu, bet kt.2 sav. dienom namie ramu O kaip grizta -namie uraganas, mazule ramybes neturi.
Siaip diena dienai nelygi, kartais viska begom, o kartais ramiai dar kavos isgeriu
Na tiek to, stenkis bent po valanda i diena skirti sau-nes isprotesi. Gal turi gera drauge, kaimyne ar taip ka, kas paziuretu vaikus, pati nors pasivaikscioti iseik. As pvz. internete leidziu laik-tai man naujas bendravimo budas su panasiom i man.
Mamos, laikykites!
Mes taip pat auginame 2.3m. padauza i mazyle pupa 6 men. Pradzioj atrode lengva, pprasta, kol mazute tik miegojo. Dabar ji vis daugiau laiko ir demesio reikalauja, mes berniuksti i lopsi paleidom, aisku 2 av.namie del ligu, bet kt.2 sav. dienom namie ramu O kaip grizta -namie uraganas, mazule ramybes neturi.
Siaip diena dienai nelygi, kartais viska begom, o kartais ramiai dar kavos isgeriu
Na tiek to, stenkis bent po valanda i diena skirti sau-nes isprotesi. Gal turi gera drauge, kaimyne ar taip ka, kas paziuretu vaikus, pati nors pasivaikscioti iseik. As pvz. internete leidziu laik-tai man naujas bendravimo budas su panasiom i man.
Mamos, laikykites!