Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Soulmate @ 2007 10 04, 02:22)
ačiū už patarimus, taip ir padarysim turbūt...
o kokios maždaug kainos iš Romos į Florenciją by train?
mes skrisim  Frankfurt - Roma....paskui galvojau su ryanairu Roma - Venice, o paskui jau traukiniais iki Veronos, Florencijos ir atgal į Romą...
arba lėktuvu iki Romos, paskui traukiniu Roma- Florencijos, Florencija  - Verona-Venecija ir lektuvu Venecija - Frankfurt
kaip čia tą maršrutą pigiau ir patogiau sudėlioti  g.gif

vissas traukiniu kainas gali rasti cia
http://goitaly.about...m/en/index.html

kainos labai ivarios, as is romos i napoli vaziuosiu traukiniu tai yra ir 10 euri iki 33 euru

i florencija ir matau nuo 15 iki 30 euru kiek ziejau

apie traukinius dar cia paskaityt gali

http://goitaly.about...on/a/trains.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 03 spalio 2007 - 15:38
taip pat cia: www.trenitalia.it
Papildyta:
QUOTE(Soulmate @ 2007 10 03, 16:22)
ačiū už patarimus, taip ir padarysim turbūt...
o kokios maždaug kainos iš Romos į Florenciją by train?
mes skrisim  Frankfurt - Roma....paskui galvojau su ryanairu Roma - Venice, o paskui jau traukiniais iki Veronos, Florencijos ir atgal į Romą...
arba lėktuvu iki Romos, paskui traukiniu Roma- Florencijos, Florencija  - Verona-Venecija ir lektuvu Venecija - Frankfurt
kaip čia tą maršrutą pigiau ir patogiau sudėlioti  g.gif

siulau pasiimti zemelapi, pasibraizyti su piestuku linijas kur nori kaip cia parasei skristi ir ziurek, kokios trajektorijos tau gausis:) taip ir susideliosi, kad kampu nereiketu be reikalo daryti..

pas jus frankfurtas - roma i abi puses ar ne? g.gif tai gal tu is romos geriau su traukinukais varyk iki atokiausio krasto, pakeliui aplankant visa, ka nori pamatyti ir is ten po to skrisk su kokiom pigiom oro linijom i roma?
Atsakyti
QUOTE(Soulmate @ 2007 10 03, 13:33)
Ir šiaip ką patartumėte: Roma- Venecija - Verona - Monako
ar Roma- Venecija - Verona - Florencija ?
4u.gif

aš aišku patarčiau antrą variantą. Jei yra galimybė pamatyt Florenciją, tikrai jos nepraleiskit wink.gif
Man asmeniškai Veronoj daugiau žiūrėjimo nei Venecijoj... ir tikrai Džiuljetos balkonas ne prie ko, ten galit net neit lotuliukas.gif ba rasit paprastą balkoną, kažkieno pavadintą Džiuljetos, ir eilę norinčių įsiamžint jame lotuliukas.gif

QUOTE(dianita @ 2007 10 03, 15:59)
tai gal tu is romos geriau su traukinukais varyk iki atokiausio krasto, pakeliui aplankant visa, ka nori pamatyti ir is ten po to skrisk su kokiom pigiom oro linijom i roma?

drinks_cheers.gif puikus patarimas, pigūs skrydžiai dažniausiai atsieina pigiau nei traukiniai 4u.gif
Atsakyti
aha...ačiū už patarimus...kadangi apie Florenciją nieko neradau šitoj temoj, galvojau nieko ten ir nėra doh.gif
tai tada turbūt geriausia bus atskristi į Romą su ryanair, nuo Romos iki Florencijos traukiniu, Florenciją pasižiūrėt, paskui traukiniu iki Veronos, paskui Venecija, ir ryanairu iš Venecijos į Frankfurtą... biggrin.gif
na manau čia optimaliausias variantas..
tik nesupratau aš su traukinių bilietais, juos ką, iš anksto užsisakinėt reik? g.gif o jeigu tik stoty paskutinė minutę pirkt, kokios gali būti kainos? nes MB man tipo sako, kad Italijoj traukinių bilietai apie 200 Eur kainuoja... doh.gif
Atsakyti
nu žinok traukiniai yra brangiausia priemonė italijoj.. unsure.gif taip kad nusiteik išsileist tam reikalui doh.gif pvz aš už 35km ruožą moku 2,70euro. nežinau tik, ar kainos skiriasi priklausomai nuo regiono, bet nemanau.. tu pabandyk neva užsakinėt bilietus ir prieš apmokant turi išmest kainą. gal pvz bus tokia absurdiška, kad labiau apsimokės dar Lietuvoj išsipirkt mėnesinį bilietą, galiojantį visoj Italijoj be apribojimų (ten regis dar pora šalių įeina, bet tavęs juk nedomina), tokiais prekiauja kelionių agentūros, ar bent jau jaunimo kelionių agentūra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soulmate @ 2007 10 03, 20:39)
tik nesupratau aš su traukinių bilietais, juos ką, iš anksto užsisakinėt reik?  g.gif  o jeigu tik stoty paskutinė minutę pirkt, kokios gali būti kainos? nes MB man tipo sako, kad Italijoj traukinių bilietai apie 200 Eur kainuoja... doh.gif

na tiek daug tikrai nekainuos tas bilietas. Apie 30 eurų kainuoja iš Romos į Florenciją, kaina priklauso nuo traukinio, EuroStar yra brangiausi- gaunas apie 33 eurus, kiti pigesni. Galima ir iš anksto internetu pirkti, tokiu atveju reikia pasirinkti arba elektroninį bilietą (jį atsispausdint reik), arba galima atsisiūsti paštu (šito nė karto nebandžiau, bet teoriškai bilietus atsiunčia ir į Lietuvą). O galima tiesiog traukinių stotyje pirkti, kaina bus ta pati kaip ir internetu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kuo skiriasi Italijoje karabinieriai nuo policijos?
Atsakyti
carabinieriai yra kariškiai galima sakyt gyvena kareivinėse cool.gif jie palaiko viešąją tvarką. jei kas nors skriaudžia, reik juos kviestis biggrin.gif nu o policija kaip ir visur..
Atsakyti
kazkas klause muzieju kainu, imetu keleta:

Romoje: Koliziejus+ Paladino- 11 euru
Vatikanas- Siksto kopl, Sv. Petro Bazilika,Pasikelimas i jos Kupola, Vatikano Pozemiu (popieziu laidojimo vietos) apziurejimas- nemokamai, kiti Vatikano muziejai - mokami.

Pizoje:
Iejimas i Pizos boksta- 15€
Batistero- 4€ (o gal 6???), jei eisit, palaukit akustikos demonstracijos, ji vyksta kas 30 min.
Bazilika- 2 €
sekmes!

O ko beveik nieks Pizos neitraukia i marsutus pakeliui i Roma? Apziurejus miesta, galima dar nuvaziuot i Tirrenia (salia esantis kurortinis miestelis) ir maloniai issimaudyt.. thumbup.gif

Atsakyti
na Pizos aš neįtraukiu, nes atskirai važiuot vien to bokšto pažiūrėt... juk ten kaimiukas, be tos aikšts daugiau nieko nėr...

aišku kas kita, jei važiuoji mašina ir gali padaryt lankstą, bet spec traukiniu tai nevažiuočiau ten... ax.gif
Atsakyti
o aš maniau Piza didelis miestas g.gif vien bokštas koks didelis... daugiau nieko Pizoj nėra?
Atsakyti
QUOTE(Soulmate @ 2007 10 09, 11:33)
o aš maniau Piza didelis miestas  g.gif vien bokštas koks didelis... daugiau nieko Pizoj nėra?

na dar aikštė labai graži, kurioje bokštas stovi biggrin.gif
Atsakyti