Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

Sveikutės, Spalio 17 dieną keturiom dienos skrendam į Veneciją. Norėjau paklaust, gal patartumėt, ką galima aplink aplankyt, kad kelionė būtų neužmirštama blush2.gif Nes planuojam išsinuomot mašiną, nes reikės vykt į Pardenonę (darbo reikalais) 4u.gif Prašau patarkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Liko trys dieneles iki keliones assa.gif

Nesupratau kokios ten rozetes,lietuviskos ar angliskos,ar dar kokios?
Atsakyti
QUOTE(dell @ 2007 09 30, 15:37)
Nesupratau kokios ten rozetes,lietuviskos ar angliskos,ar dar kokios?

itališkos lotuliukas.gif su trim skylutėm ax.gif bet viešbuty galgi bus adapteriai g.gif

Geros kelionės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 30, 18:59)
itališkos  lotuliukas.gif  su trim skylutėm  ax.gif bet viešbuty galgi bus adapteriai  g.gif

Geros kelionės  4u.gif

dazniausiai nebuna, paciai tenka adapteri pirkti.arba buna visos nenormalios kambary rozetes ir viena kur nors vonioj normali. Cia priklauso nuo viesbucio.
Atsakyti
sveikos, as ir spalio 4 vaziuoju i italija, tik nepasiziejau airbaltic pirma bilietu ir griebiau ryanairo, tai isskrendu is rygos anksti ryte nes apie pirma skrydis, paskui iki frakfurto ir is ten i roma, labai ilga kelione bus, visa diena, o dar nuskrisiu i Roma bus vakaras 22val ir pasirodo nebera autiku ar traukiniu iki Napolio , nu tai sakes visa diena vargsiu ir nakti, o isvaziuot galesiu tik 5 ryto, tai net nezinau ka cia dabar daryt psimetus esu, net nezinau ar ieskoti kokio viesbucio kur nakti laukt, bet kol as nakti susirasiu doh.gif nu net enzinau ka dabar daryti, o pas ka vaziuoju jiems neiseina manes atvaziuot pasiimti...
o atgal airbaltice pirkau, dar pigiau nei ryanaire gavos 140lt be bagazo, nes atgal neemiau, ir jokiu persedimu, jokio laukimo...

na va gal kas man kokiu pasiulymu pametys, gal yra salia aerpuosto ar centre romos koks nebrangus viesbuciukas, kur iki 5 ryto palaukt, tik kad kur nors nebaisiai toli, nes sakau nakti ten pavarsiu beieskodama, o ir jau autikai nebevazines taip daznai...nors kur tau ten centre rasi pigiau...

kazkas sake ir vaziuos, tai gal ir netycia spalio 4 ir dar is rygos kas skrendat?

gal dar galit kas greitai pametyt minciu, nes jau laiko visa foruma skaityt nelabai turiu, ka as italems dovanu is Lietuvos galeciau nuvezti, jau siek tiek nupirkau, o ka jus vezat?
aciu
Atsakyti
Lekiu su vaikais i Toskana. Gal kas ka grazaus ten mate??? smile.gif Ar skanaai valge?? biggrin.gif Vienoje vietoje nesedesim, zadam judeti, taigi butu naudingi ivairus adresiukai smile.gif Aciu is anksto.
Atsakyti
skrendu spalio 23-31. kazkada italijoje jau buvau. tada buvo ilgas marsrutas autobusu aplankant florencija,pizza, venecija. siemet nusprendziau visa laiak skirti romai. brangiausias mano architektas, man irgi teko kiek lyztelti menu, tai planuojam isijausti i miesta. afycenti. zinau, savaite labai nedaug, bet vis tik. tik sia savaite emiau ieskoti kur gyventi. kriterijus vienas - kuo pigiau. deja, be 80 euru uz 2 zm nieko nepavyko rasti. turiu super palapine, bet spalio menesi kempingai jau deja neveikia. labai noriu susidaryti marsryta, gal kas turit parduot info (knygele, zemelapi) apie roma. internete visko daug, bet kazkaip koncentruotai ir aiskiai neradau. nors, manau, viska gausiu romoj. tik pasiskaityti reiketu issamiai.
kaip suprantu, sita data keliaujanciu siame forume yra daugiau. tad iki susitikimo lektuve.
labai pasigedau informacijos apie tai kiek kainuoja lankytini objektai. nes turiu skirtinga info. bent apytiksliai - iki 10 euru ar virs 10? baznycios mokamos-nemokamos? ar buna viesbutukuose su virtuvele (hosteliuose) virimui indai? ar yra metro savaitiniai bilietai? ar centre (issinuomojom centre) patogiau vazineti autobusais?

laukiu info. esu suzaveta tu zmoniu, kurie lankesi Romoje, paslaugumu ir geranoriskumu dalinantis info apie amzinaji meista drinks_cheers.gif

Papildyta:
doh.gif blush2.gif atsiprasau uz gramatines rinkimo klaidas. kazko paskubejau..
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 29, 01:15)
kodėl visiems atrodo, kad sakau priešingai, juk jau kelis kartus pakartojau, kad Milanui vienos dienos per akis, tik nesutinku, kad ten nėr ko žiūrėt.
Katedra statyta daugiau nei 500 metų, galima įsivaizduot, kiek kartų keitė stilių iki dabartinio rezultato... bokštelių šiaip jau visad girdėjau kad yra 52, ale wikipedija rašo 135  g.gif o vat statulų 3400  blink.gif turint omeny, kad galutinis rezultatas pasiektas XIX a. pačioj pabaigoj, nemanau, kad prie jo prikišo nagus Michelangelo (miręs keliais šimtais metų anksčiau nei buvo baigta statyti katedra)  rolleyes.gif ir Donatello niekur neminimas, juolab kad jis gimė tais pat metais kaip ir pirmas katedros akmuo  biggrin.gif tai nemanau, kad naujagimis jį padėjo  doh.gif 
Tiesą sakant, man irgi Romos griuvėsiai įspūdžio nedaro. geriau nesugriuvus, puikiam stovy Milano katedra  lotuliukas.gif

Yra daugybė gražesnių vietų nei Milanas, bet per vieną dieną nusigaut iki jų nuo Veronos, apžiūrėt ir grįžt  schmoll.gif Ir ten nėra Milano katedros liezuvis.gif ką man daryt, kad ji tokia graži  lotuliukas.gif

P.S. kiek snobų varo į Paryžių vien Eifelio skardos pasižiūrėt, tai jau tada geriau MI katedra, ania  bigsmile.gif

Mikelandzelas pirmasis sioje katedroje pastate madonos skulptura su kudikiu, kuris atsuktas i ja, o ne atsuktas i isore.. ir jis pirmasis pradejo daryti skulpturas, kur matosi raumuo, o ne tik plokscias pavirsius (kaip buvo iki to laiko, ypac donatello skulpturos mokykla), o mikelandzelo nebaige katedros, bet einant per ja matosi, kur jo ranka prideta... o pacioje pradzioje matosi donatello mokyklos itaka ..

Fliquity, ko tu mane puoli? juk ne tu viena italijoje gyveni ir ja pazisti, as gal ten daugiau uz tave gyvenau siaip jau..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 10 02, 13:35)
Mikelandzelas pirmasis sioje katedroje pastate madonos skulptura su kudikiu, kuris atsuktas i ja, o ne atsuktas i isore.. ir jis pirmasis pradejo daryti skulpturas, kur matosi raumuo, o ne tik plokscias pavirsius (kaip buvo iki to laiko, ypac donatello skulpturos mokykla), o mikelandzelo nebaige katedros, bet einant per ja matosi, kur jo ranka prideta... o pacioje pradzioje matosi donatello mokyklos itaka ..

Fliquity, ko tu mane puoli? juk ne tu viena italijoje gyveni ir ja pazisti, as gal ten daugiau uz tave gyvenau siaip jau..

aš nepuolu, tik pataisau netikslumus smile.gif donatello gimė tais pat metais, kaip buvo padėtas pirmas katedros akmuo, tai kaip jis galėjo būt pradininkas? Michelandželo skulptūrą gal kas ir atgabeno į ją, bet vien dėl to teigt, kad jis statė katedrą schmoll.gif ar juo labiau baigė... nors mirė kelis šimtmečius iki jos statybų pabaigos... nemaniau, kad čia kažkokios žinių varžybos, tiesiog pataisiau, ką kiekvienas gali padaryt bent kiek pagooglinęs 4u.gif smalsumo vedina perverčiau ne vieną knygą kur minima katedra, ir netikiu, kad jei vienas iš šių žymių architektų būtų prikišęs bent pirštą, tai nebūtų plačiai išreklamuota. tuo tarpu jų net nėra dalyvavusių architektų sąraše 4u.gif nemaniau, kad taip supyksi už pataisymus unsure.gif

o gyvenimas italijoj ar belekur nebūtinai prideda žinių apie tą vietą, ypač kultūrinių ax.gif aš pvz kur gyvenau LT nelabai ką galiu papasakot blush2.gif nes tiesiog nesidomėjau blush2.gif
Atsakyti
na va, perskaičiau temą jūsų, Romos masršrutą pasidariau...Venecijai buva suplanavus 2 dienas, o Veronai - vieną, bet perskaičius ką parašėt, lyg ir neteisingai mąstau ..
Galvojau kad Veronoje nieko nėra, tik Džiuljetos balkonas...ar klystu? g.gif Ar Verona didesnė už Veneciją?

planuojam praleisti italijoj savaitę

Ir šiaip ką patartumėte: Roma- Venecija - Verona - Monako
ar Roma- Venecija - Verona - Florencija ?
4u.gif

QUOTE(dianita @ 2007 10 03, 15:49)
pala pala:) as patariau uzsukti i monaka tiems, kurie vaziuoja pakrante nuo genujos, nes pakeliui gaunasi... o kaip jus ten nusigausit?? ta prasme, kaip jus planuojate padaryti monaka pakeliui? g.gif  gal apsiribokite tais miestais, kur parasei, o zydraja pakrante palik ateiciai??? neuzteks laiko viskam...

mačiau train važiuoja iš Veronos į Monaką lyg g.gif

gal tada Roma- Venecija - Verona - Florencija patogiau, nežinau, todėl ir klausiu patarimo 4u.gif
Papildyta:
ir dar, palyginkite Veroną ir Veneciją, ar Veronoj daugiau nuveikti negu Venecijoj galima?
Atsakyti
QUOTE(Soulmate @ 2007 10 03, 15:56)
mačiau train važiuoja iš Veronos į Monaką lyg  g.gif

gal tada Roma- Venecija - Verona - Florencija patogiau, nežinau, todėl ir klausiu patarimo  4u.gif
Papildyta:
ir dar, palyginkite Veroną ir Veneciją, ar Veronoj daugiau nuveikti negu Venecijoj galima?

as daugiau dienu skirciau romai ir florencijai... po to venecija.. ir po to verona .. veronoje aisku kad garsusis dzuljetos balkonas:) bet ten aikste grazi, amfiteatras yra, gal ten kas nors vyks, tai galite nusipirkti bilietus ir nueiti.. siaip pasivaikscioti fainai.. bet nera ko per daug ziureti

del monako tikrai neverta nusukineti is kelio... kita karta planuokite kelione zydraja pakrante ir uzsukite i monaka bei prancuzija smile.gif
Atsakyti
ačiū už patarimus, taip ir padarysim turbūt...
o kokios maždaug kainos iš Romos į Florenciją by train?
mes skrisim Frankfurt - Roma....paskui galvojau su ryanairu Roma - Venice, o paskui jau traukiniais iki Veronos, Florencijos ir atgal į Romą...
arba lėktuvu iki Romos, paskui traukiniu Roma- Florencijos, Florencija - Verona-Venecija ir lektuvu Venecija - Frankfurt
kaip čia tą maršrutą pigiau ir patogiau sudėlioti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soulmate: 03 spalio 2007 - 15:24