Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 27, 16:23)
B3b, gausi tu į kailį  lotuliukas.gif kaip nėr ką žiūrėt Milane, vien jau ko katedra ir jos vitražai verti, aš ten apsigyvenčiau mielai  bigsmile.gif o kas prie meno dar ir "Paskutinę vakarienę" gali paspoksot  bigsmile.gif o kas turtingas snobiškai Biffi restike pavalgyt  lotuliukas.gif
Milanas kaip ne kaip yra svarbiausias Italijos miestas, nors ir ne sostinė, tai bent žvilgterėt verta  rolleyes.gif

niekada milane negyvenciau... vien smogas ir dar jei vasara ko vertas... ne jau blink.gif nebent del darbo gavus gerai apmokama, bet siaip tai rinkciausi kita miesta kokybiskam gyvenimui smile.gif)) kiek ten gali spoksoti i architektura, juk ir gyventi reikia:)

tiesa, del tu outlet... jis neminejo tuos, kur didelem raidem parasyta..jis man kazka minejo, kad kazkur vos ne uz miesto kazkas yra... nu vienu zodziu, jauciu kol ten nenusitrenksiu, tol negalesiu nei paneigti, nei patvirtinti lotuliukas.gif o siaip tai jau bunant italijoje ir norint apsipirkti, tikrai yra kur ir ka ir tikrai vertu demesio skarmalu (nors man sunku issirinkti ir siaip nelabai as vaikausi madu, bet va darbas vercia susirupinti siuo klausimu ir pereiti nuo skandinavisko elegancijos supratimo prie siek tiek "pakyleto" lygio biggrin.gif ) smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 27 rugsėjo 2007 - 23:25
QUOTE(b3b @ 2007 09 27, 22:20)
oi nemusk FLi, pasigailek unsure.gif Matai as paskaiciau, kad Dell vaziuos i ta Verona su seimyna, tai ko gero ir su vaikiuku, tai nemanau, kad jam bus idomu i vitrazus spoksot, ar Da Vincio paveiksla ziuret g.gif  O va Venecijoj kitokia aplinka-vandenelis, tiltukai, siauros gatvytes, balandziai aiskteje, galima nuplaukti i Burano ir Murano salas, paziuret kaip stikladirbiai savo mena demonstruoja, dar ir Gondolomis galima  paplaukiot jei pinigine ne tuscia...

va va paukščių gripas lotuliukas.gif man čia pati nefainiausia dalis toj aikštėj doh.gif

QUOTE(dianita @ 2007 09 27, 23:23)
1. niekada milane negyvenciau... vien smogas ir dar jei vasara ko vertas... ne jau blink.gif nebent del darbo gavus gerai apmokama, bet siaip tai rinkciausi kita miesta kokybiskam gyvenimui smile.gif)) kiek ten gali spoksoti i architektura, juk ir gyventi reikia:)

2. tiesa, del tu outlet... jis neminejo tuos, kur didelem raidem parasyta..jis man kazka minejo, kad kazkur vos ne uz miesto kazkas yra...

1. nieks gi ir nesako gyvent, sakau, užsukt pusdieniui tikrai apsimoka 4u.gif o vaikams tai niekur apart smėlio paplūdimy tokiose kelionėse nepatinka biggrin.gif

2. tų outlet pilna ir didelėm ir mažom, ir užmiesty ir ne tik. aš pvz gyvenu Milano provincioj, o ne pačiam Milane, žodžiu, kur visa industrija ir visi magazzinai aplink, tai ten irgi tų outlet pilna.
Atsakyti
QUOTE(dell @ 2007 09 27, 23:23)
Matot mielosios,mes vaziuojam i paroda Veronoje,ji vyks 3 dienas,nors vyras kai buvo Vokietijoj parodoj,sake uztenka 2 dienu jai apsiziureti,tai gerai pagalvojau viena diena pries paroda ir po parodos sekmadienis mums laisvas,tai spesim i abu nulekti  thumbup.gif
  O kaip pati Verona,yra kas gero?Ai,kam ir klausiu,ne karto nebuvusi,viskas man ten turetu patikti  ax.gif .Dar sunaus keturiu metuku gimtadienis ispuola,ziurejauten zoo safaris yra ir vandens parkai,tai gal dar ten nuleksim,pazsiuresim kaip mums iseis.

O kokia paroda? Su mada susijusi gal? bigsmile.gif g.gif
Zinai, ismasciau, kad tavo suneliui butu turbut idomiausia nuvaziuot i pati didziausia Atrakcionu parka prie Gardos ezero- Gardalend. Tikrai liktu patenkintas...Ten reikia visos dienos- tai jei turite 2 dienas, tai viena diena skirkit jums, o kita- jam ir jo gimtadieniui thumbup.gif
idedu nuoroda http://www.gardaland.it/en/home.php
tik aisku, reik ziuret kokie bus orai..
Papildyta:
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 28, 04:12)
va va paukščių gripas  lotuliukas.gif man čia pati nefainiausia dalis toj aikštėj  doh.gif

girdejau, Venecijos savivaldybe ketino maivanagius ten paleisti, kad juos truputi "pravaikytu" (o gal jau taip ir padare.. g.gif ) lotuliukas.gif
Atsakyti
nėr tam Milane labai jau daug tos spoksomosios architektūros, mano kuklia nuomone, kiek ten į tą suplotą gotiką žiūrėsi... ai, dar San ambrogio man labai graži romaninio stiliaus bažnytėlė, bet tai tik tiek...
palyginus su visa italija, tai ten bėda su architektūra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2007 09 28, 07:11)
Zinai, ismasciau, kad tavo suneliui butu turbut idomiausia nuvaziuot i pati didziausia Atrakcionu parka prie Gardos ezero- Gardalend.

bet ten labai daug vandens atrakcionų, kažin ar nebus per šalta.... jau dabar orelis brrrr...

QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 28, 08:30)
nėr tam Milane labai jau daug tos spoksomosios architektūros, mano kuklia nuomone, kiek ten į tą suplotą gotiką žiūrėsi... ai, dar San ambrogio man labai graži romaninio stiliaus bažnytėlė, bet tai tik tiek...
palyginus su visa italija, tai ten bėda su architektūra smile.gif

na su tokiu požiūriu tai visoj Italijoj nėr ką žiūrėt išskyrus ne romėnų stiliaus bažnyčias ir Romos griuvėsius... nes visa kita vienoda - visos romėnų siliaus bažnyčios-tvirtovės, pilys doh.gif juk austrų gražesnės biggrin.gif Sutinku, kad Milane nedaug vaizdų, bet kas nori, tas randa. Man pvz Milano katedra yra gražiausia bažnyčia pasauly wub.gif O ta stiklo galerija irgi kaip architektūros paminklas - juk pirmąkart panaudotas stiklas kaip statybinė medžiaga!
O kaip ir pati sakei, miesto užkampiuose galima rast ir daugiau mirksiukas.gif
O kur dar moters noras pasigirt, kad lankėsi Europos madų sostinėj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2007 09 28, 06:11)
O kokia paroda? Su mada susijusi gal? bigsmile.gif  g.gif
Zinai, ismasciau, kad tavo suneliui butu turbut idomiausia nuvaziuot i pati didziausia Atrakcionu parka prie Gardos ezero- Gardalend. Tikrai liktu patenkintas...Ten reikia visos dienos- tai jei turite 2 dienas, tai viena diena skirkit jums, o kita- jam ir jo gimtadieniui thumbup.gif
idedu nuoroda http://www.gardaland.it/en/home.php
tik aisku, reik ziuret kokie bus orai..
Papildyta:
girdejau, Venecijos savivaldybe ketino maivanagius ten paleisti, kad juos truputi "pravaikytu" (o gal jau taip ir padare.. g.gif ) lotuliukas.gif

lotuliukas.gif noreciau ir i mados paroda kokia nuvaryt,bet.....nieko nesuprantu joje blush2.gif .Mes i akmens apdirbimo,na viskas kas su akmeniu susisieje,apdirbimo stakles,visokie gaminiai ir ttt.
Musu viesbutis ant Gardos ezero kranto,berods Sermione,taip vadinasi mieselis.
Atsakyti
QUOTE(dell @ 2007 09 28, 18:29)
  Musu viesbutis ant Gardos ezero kranto,berods Sermione,taip vadinasi mieselis.

oho, kaip šustrai thumbup.gif Sirmione - brangiausias Gardos kurortas bigsmile.gif ten irgi gražu, yra nebloga pilaitė mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai visai neblogai pataikiau besirinkdama viesbutuka thumb_yello.gif ,nes nebebuvo ir isko besirinkti kazko ir prieinama kaina.Visi Veronoj pigesni viesbutukai buvo tipo rezervuoti,tai reikejo ieskotis toleliau,ziurejau,kad nebutu toli nuo orouosto,visai netoli nuo gardalendo smile.gif .Siandien masiniuka jau uzsisakem,bet pasiskaiciau kokia cia vairavimo kultura(ar siaurinej Italijoj normaliau vazineja?)tai baisu pasidare,o tai priprate prie airiu kulturingo vazinejimo,nes ir Lt nervina tas nachaliskumas,o tai Italijoj isivaizduoju mega_shok.gif

Dar nezinau kokius rubus detis,pasiziurejau prognoze,tai lyg iki 20,bet su lietum kita savite,o cia kazkas mineja kad jau saltoka,tai jei panasus oras kaip ir Airijoj,tai as keleta dienu su ziemine struke vaikstau ir nepasakyciau,kad man labai silta su ja ax.gif .Siaip as saltyzius esu ir labai megstu siluma,tai saku gal siltesniu rubu isideti,kokius rubus vaikui paimti?ai kaip bus taip,bus salta nusipirksiu ka nors,bus silta irgi,juk vistiek reiks kazka nusipirkti,kaip is Italijos nieko neparsivesi bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Mes irgi kita savaite vaziuojam i Verona,o apsistosime prie Gardos ezero.Visai nezinodama,kad ten labai grazu issirinkome viezbutuka smile.gif ,labai smagu kad visiems liko grazus prisiminimai,laukiu tos minute kada ir mes tai galesim pamatyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 28, 19:20)
bet ten labai daug vandens atrakcionų, kažin ar nebus per šalta.... jau dabar orelis brrrr...
na su tokiu požiūriu tai visoj Italijoj nėr ką žiūrėt išskyrus ne romėnų stiliaus bažnyčias ir Romos griuvėsius... nes visa kita vienoda - visos romėnų siliaus bažnyčios-tvirtovės, pilys  doh.gif juk austrų gražesnės  biggrin.gif Sutinku, kad Milane nedaug vaizdų, bet kas nori, tas randa. Man pvz Milano katedra yra gražiausia bažnyčia pasauly  wub.gif O ta stiklo galerija irgi kaip architektūros paminklas - juk pirmąkart panaudotas stiklas kaip statybinė medžiaga!
O kaip ir pati sakei, miesto užkampiuose galima rast ir daugiau  mirksiukas.gif
O kur dar moters noras pasigirt, kad lankėsi Europos madų sostinėj biggrin.gif

italijoje yra uz milana simta kartu grazesniu vietu... milanui uztenka dienos.. nebent nori pajausti gyvenimo ritma ir t.t. tada ir daugiau nepakenks.. bet kaip turistui ten nelabai yra ka veikti ilgiau... o architekturos galima nemazai pamatyti ir mazesniuose miesteliuose, ne tik romoje...
Milano katedra yra sedevras, statytas 400 metu kur matosi kiekvieno simtmecio architekturos mokyklos stilius, pradedant donatello baigiant berods mikelandzelu, kuris pirmas pradejo naudoti graiku skulpturos stiliu ir tuo sokiravo romos baznycia. Taip pat paziurejus pamatysite begale boksteliu katedros, jei neklystu, ju viso yra virs 1000, atrodo 1200 is viso kiek pamenu.
Manes asmeniskai romos griuvesiai absoliuciai nesuzavejo, jau graziau Adriano viloje, ten geriau viskas issilaike yra....
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 28, 23:44)
italijoje yra uz milana simta kartu grazesniu vietu... milanui uztenka dienos.. nebent nori pajausti gyvenimo ritma ir t.t. tada ir daugiau nepakenks.. bet kaip turistui ten nelabai yra ka veikti ilgiau... o architekturos galima nemazai pamatyti ir mazesniuose miesteliuose, ne tik romoje...
Milano katedra yra sedevras, statytas 400 metu kur matosi kiekvieno simtmecio architekturos mokyklos stilius, pradedant donatello baigiant berods mikelandzelu, kuris pirmas pradejo naudoti graiku skulpturos stiliu ir tuo sokiravo romos baznycia. Taip pat paziurejus pamatysite begale boksteliu katedros, jei neklystu, ju viso yra virs 1000, atrodo 1200 is viso kiek pamenu.
Manes asmeniskai romos griuvesiai absoliuciai nesuzavejo, jau graziau Adriano viloje, ten geriau viskas issilaike yra....

kodėl visiems atrodo, kad sakau priešingai, juk jau kelis kartus pakartojau, kad Milanui vienos dienos per akis, tik nesutinku, kad ten nėr ko žiūrėt.
Katedra statyta daugiau nei 500 metų, galima įsivaizduot, kiek kartų keitė stilių iki dabartinio rezultato... bokštelių šiaip jau visad girdėjau kad yra 52, ale wikipedija rašo 135 g.gif o vat statulų 3400 blink.gif turint omeny, kad galutinis rezultatas pasiektas XIX a. pačioj pabaigoj, nemanau, kad prie jo prikišo nagus Michelangelo (miręs keliais šimtais metų anksčiau nei buvo baigta statyti katedra) rolleyes.gif ir Donatello niekur neminimas, juolab kad jis gimė tais pat metais kaip ir pirmas katedros akmuo biggrin.gif tai nemanau, kad naujagimis jį padėjo doh.gif
Tiesą sakant, man irgi Romos griuvėsiai įspūdžio nedaro. geriau nesugriuvus, puikiam stovy Milano katedra lotuliukas.gif

Yra daugybė gražesnių vietų nei Milanas, bet per vieną dieną nusigaut iki jų nuo Veronos, apžiūrėt ir grįžt schmoll.gif Ir ten nėra Milano katedros liezuvis.gif ką man daryt, kad ji tokia graži lotuliukas.gif

P.S. kiek snobų varo į Paryžių vien Eifelio skardos pasižiūrėt, tai jau tada geriau MI katedra, ania bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 29 rugsėjo 2007 - 00:28
chebra, listen, aš Milane du kartus buvau ir manau, kad kol kas užteks
nors pinakotekos senosios neaplankiau, tas nėr gerai... dėl stiklo galerijos žinau, kokia ji super duper moderni, bet irgi du kartus mačiau... ir paskutinę vakarienę mačiau (pirma kartą, nors ir rezervavome, nepavyko patekti, o antrą pavyko smile.gif
madų sostinė? na gal sutinku, bet aš visai neturiu kam girtis, nei kad ten buvau, nei firminiu drabužiuku, jeigu nusipirkčiau, niekas čia mano kaime nesupras smile.gif

o va į Veneciją noriu, labai noriu, į Romą irgi
ir visus mažus Italijos miestukus, o jau kaip noriu į Asyžių ir Sieną.... bet kada nors. negalima visko per vienerius metus smile.gif
Atsakyti