Dar keletas nuotraukyčių iš Romos miesto
Navonos aikštė
Panteonas
Trevi fontanas
Ispaniškieji laiptai
Papildyta:
Berninio Tritonas
Villa Borgese
Tautos aikštė
Papildyta:
Šv. Jono bazilika Laterane
Kapitolijus
QUOTE(spyglaite @ 2008 09 30, 12:35)
Bei kuriuos miestelius dar verta aplankyti salia Pizos, gal i Florencija nuvaziuoti, bet girdejau, kad be katedros ten "nieko gero" nera
Vajetus Įtariu tas, kas tau tokią info suteikė arba apskritai Florencijoj nebuvo, arba nesidomėjo miestų, kuriuose lankėsi, pavadinimais
Mes specialiai susiplanavom kelionę tik į Florenciją: išskrendam ryt į Romą, ten pernakvosim, į naktinį miestą paspoksosim, o poryt traukinuku dardėsim į Florenciją . Nes praeitą kartą labai mažai teko joje būti. Be Duomo, galima aplankyti Lorenzo katedrą, piazza della signoria, kur eksponuojamos skulptūros lauke, Santa croce bažnyčia man patiko, boboli sodai (nu lapkritį gal ir neverta.... nors patys tikrai apsilankysim, galėsiu grįžus parašyt). Ir apskritai, pats miestas yra nerealiai gražus. Aš galėčiau jame gyventi
Beje, ten galima paragauti pačių skaniausių ledų pasaulyje, pasak turizmo vadovų. Gal ir reklama, bet mes paragavom ir tikrai jie man buvo skaniausi lig tol ragauti
Taip kad tikrai patariu aplankyt Florenciją, o jei pakaks laiko ir jėgų aplankykit viduramžišką Sienos miestuką, San džiminjaną - bokštų miestuką... Man asmeniškai paliko įspūdį
QUOTE(liniokas @ 2008 10 18, 19:58)
Beje, ten galima paragauti pačių skaniausių ledų pasaulyje, pasak turizmo vadovų. Gal ir reklama, bet mes paragavom ir tikrai jie man buvo skaniausi lig tol ragauti
geras, nezinojau bet galiu patvirtint, kad ten valgiau iki siol skaniausius ledus ir apskritai visoj Toskanoj ledai ziauriai skanus
QUOTE(Li+ @ 2008 10 21, 12:28)
Sveiki.
Uz savaites su vyru pirma karta vaziuojame i Roma,gal kas zinote kaip ten su ispardavimais parduotuvese,nezinau kur pirkti patogia avalyne apziurint Roma,spelioju gal Italijoje dabar pigiau.
Aciu
Uz savaites su vyru pirma karta vaziuojame i Roma,gal kas zinote kaip ten su ispardavimais parduotuvese,nezinau kur pirkti patogia avalyne apziurint Roma,spelioju gal Italijoje dabar pigiau.
Aciu
Na Romoj kartais tikrai pigiau būna nei Lietuvoj. Bet dauguma centrinėse gatvėse esančių parduotuvių mažom kainom nepasižymi Geriausia palandžioti nuošalesnėse gatvelėse O šiaip net ir Termini stoty galima neblogai apsipirkt, tik batų ten ne per daugiausiai mačiau Gal atsiras daugiau žinančių apie parduotuves Romoj
Florencijoje nėra ką veikti????
šią vasarą ten su mylimuoju sėdėjome 5 dienas ir vis tiek mažai buvo
beveik verkiau, kai išvažinėjome
skridome specialiai į Florenciją, dar vieną dieną traukiniu iki Asyžiaus nuvažiavome
šią vasarą ten su mylimuoju sėdėjome 5 dienas ir vis tiek mažai buvo
beveik verkiau, kai išvažinėjome
skridome specialiai į Florenciją, dar vieną dieną traukiniu iki Asyžiaus nuvažiavome
Pabaigai palikau nuotraukas iš Vatikano. Turiu prisipažinti, jog maniau aplankyti jį tik tam, kad sakyčiau, va, pabuvojau ir Vatikane. Tarsi atsižymėti, padėti pliusą
Tačiau manau, jog iš visos mano ekskursijos po Romą, apsilankymas Vatikane buvo pati įspūdingiausia diena. Ir šv. Petro Bazilika, ir Vatikano muziejus paliko patį didžiausią įspūdį. Neveltui ten darbavosi didžiausi pasaulyje meno meistrai.
Tad dedu keletą nuotraukų iš mano fotoaparato.
Norėdami patekti į Vatikaną, perėjome Angelų tiltą.
Aišku, kaip nenupaveiksluosiu savo mylimų fontanų
Gvardiečių poilsio valandėlė
Papildyta:
Šv. Petro bazilikos vidus.
Vienas iš Vatikano kiemelių
Pinakoteka. Rafaelio darbas.
Grindų mozaikų įvairumas ir grožis mane tiesiog pribloškė.
Papildyta:
Buvo į ką paziūrėti ir ant sienų bei lubų. Kur tik pažvelgsi, visur menas.
Papildyta:
O čia garsioji Siksto koplyčia.
Padariau keletą "konspiracinių" nuotraukų, nes ten neleidžia fotografuoti
Aišku, kaip be fontano
Net išėjimas iš vatikano muziejaus buvo netikėtai įspūdingas, štai mus pasitiko tokie laiptai
Pabaiga
Tačiau manau, jog iš visos mano ekskursijos po Romą, apsilankymas Vatikane buvo pati įspūdingiausia diena. Ir šv. Petro Bazilika, ir Vatikano muziejus paliko patį didžiausią įspūdį. Neveltui ten darbavosi didžiausi pasaulyje meno meistrai.
Tad dedu keletą nuotraukų iš mano fotoaparato.
Norėdami patekti į Vatikaną, perėjome Angelų tiltą.
Aišku, kaip nenupaveiksluosiu savo mylimų fontanų
Gvardiečių poilsio valandėlė
Papildyta:
Šv. Petro bazilikos vidus.
Vienas iš Vatikano kiemelių
Pinakoteka. Rafaelio darbas.
Grindų mozaikų įvairumas ir grožis mane tiesiog pribloškė.
Papildyta:
Buvo į ką paziūrėti ir ant sienų bei lubų. Kur tik pažvelgsi, visur menas.
Papildyta:
O čia garsioji Siksto koplyčia.
Padariau keletą "konspiracinių" nuotraukų, nes ten neleidžia fotografuoti
Aišku, kaip be fontano
Net išėjimas iš vatikano muziejaus buvo netikėtai įspūdingas, štai mus pasitiko tokie laiptai
Pabaiga
QUOTE(Li+ @ 2008 10 21, 12:28)
Sveiki.
Aciu
Aciu
Italijoj didieji ispardavimai buna sausi ir liepa bet siaip ir neispardavimu metu pigiau nei LT ir didesnis pasirinkimas
Sveikos,
prisistatau jau "po" Romos:
Paporinsiu apie skrandžio užpildymą Romoje.
Važiuojančios saldumynų mėgėjos būtinai užsukite kavos ir tikro tiramisu į "Pompi"- saldumynų barą . Tikras , skanus tiramisu . Pažiūrėkit www.barpompi.it
Papildyta:
http://www.linsalata...a.it/locali.asp Čia įdedu tokių barų tinklą, kuriame laaaaaaaaaaaaaaabai skanios salotos (ir labai didelė porcija , neįsivaizduojamai didelė ). Numirčiau, jei kas man dabar duotų tų Imperiale salotų
Tiesa, gyvenančios Romoje ar Italijoje, o kokia ten jaunimo demonstracija buvo ketvirtadienį? Pusė centro uždaryta buvo, taip faina prašuoliuot Via Vitorio Emanuelle pėsčiomis viduriu
Dar prisiminiau, kad valgėm Pizzarito- Pastarita( ar labai panašiai skambančiuose) dviejuose baruose. Ten imkit makaronus - nesigailėsit.
Reikėtų apsilankyti ir Trasteveryje- rajonas iš mažų jaukių gatvelikių su daug barų, kuriuose daugiau italų ir mažiau amerikonų - visiška priešingybė pvz. Piazza Venezia didybei
prisistatau jau "po" Romos:
Paporinsiu apie skrandžio užpildymą Romoje.
Važiuojančios saldumynų mėgėjos būtinai užsukite kavos ir tikro tiramisu į "Pompi"- saldumynų barą . Tikras , skanus tiramisu . Pažiūrėkit www.barpompi.it
Papildyta:
http://www.linsalata...a.it/locali.asp Čia įdedu tokių barų tinklą, kuriame laaaaaaaaaaaaaaabai skanios salotos (ir labai didelė porcija , neįsivaizduojamai didelė ). Numirčiau, jei kas man dabar duotų tų Imperiale salotų
Tiesa, gyvenančios Romoje ar Italijoje, o kokia ten jaunimo demonstracija buvo ketvirtadienį? Pusė centro uždaryta buvo, taip faina prašuoliuot Via Vitorio Emanuelle pėsčiomis viduriu
Dar prisiminiau, kad valgėm Pizzarito- Pastarita( ar labai panašiai skambančiuose) dviejuose baruose. Ten imkit makaronus - nesigailėsit.
Reikėtų apsilankyti ir Trasteveryje- rajonas iš mažų jaukių gatvelikių su daug barų, kuriuose daugiau italų ir mažiau amerikonų - visiška priešingybė pvz. Piazza Venezia didybei
Kreipiuosi į Florencijos gerbėjas Nusprendėm ir mes aplankyti ją po jūsų pasisakymų, bet galėsim skirti tik parą laiko. Skaičiau, kad daugelį įžymybių galima apeiti pėsčiomis. Tik įdomu, kiek per parą suspėti įmanoma Galbūt galėtumėt pasiūlyt kur skaniai pavalgyt,na ir šiaip bet kokie komentarai būtų labai laukiami
QUOTE(spyglaite @ 2008 10 28, 20:08)
Kreipiuosi į Florencijos gerbėjas
Pagrindinius objektus apeit tikrai užteks laiko Miestas kompaktiškas, viskas labai arti. Mes nesinaudojom viešuoju transportu. Nors mums rekomendavo į Piazzale Michelangelo (iš ten atsiveria labai graži miesto panorama) pasikelt autobusu, bet be didelio vargo mes pirmyn ir atgal nusigavom pėstute. Truputį aukščiau šitos aikštutės yra kapinės ir San Miniato al Monte bažnyčia. Asmeniškai nuo ten man vaizdas daug gražesnis. Rekomenduoju čia apsilankyti vakarėjant. Dar Oltrarno rajone yra Boboli sodai, bet dabar ten neverta lankytis Įėjimas kainuos jums 10 eurų, bet jau viskas pražydėję, apdžiuvę, nu visgi ruduo. Pavasarį ar vasarą ten turėtų būti labai gražu, o dabar mes matėm tik daug citrinmedžių su vaisiais, kuriuos tądien kaip tik jau ruošėsi išgabenti Į sodus patenkama per Palazzo Pitti, galima atskirai tik įtuos rūmus eiti, mes nebuvom, nes nei meno labai ten suprantam, nei tos karališkosios brangenybės man įdomios. Čia, aišku, pagal kiekvieno poreikius.
Centre verta aplankyt Duomo (kaip jau be jos ) Iš išorės man ji labai įspūdinga, bet viduj galima pakilt į kupolą (kaina 6 eurai), tik teks lipt savom kojytėm ir klaustrofobiškiems žmonėms nerekomenduoju, labai jau siauri ir sukti tie laipteliai, žemai lubos, nu man, neturinčiai jokių panašių fobijų, momentais nejauku buvo. Bet... vaizdas vertas pastangų
Santa Croce bažnyčia man patiko, San lorenzo katedra su savo nebaigtu fasadu visai įdomiai žiūrisi. Beje prie san Lorenzo vyksta turgus, beveik kol sutemsta. Šalimais yra maisto turgus, jis veikia tik rytais. Verta apsilankyti, jei nepirkti, tai bent pasmalsauti. Beje kai kurie prekeiviai pakuoja norimus produktus į vaakumą, jei yra planų kažką parvežt namo iš valgomų produktų.
Dar rekomenduoju aplankyti Piazza della Signoria. Aikštėje eksponuojamos skulptūros po atviru dangum. Nu ir aišku kaip nepabūti Ponte Vecchio, kaip aš pavadinau ant auksinio tilto. Pats jis iš tolo įspūdingai atrodo, vaizdas nuo jo irgi gražus ir kiek ten ant jo parduotuvių ir visose jose papuošalai ir laikrodžiai, net akys raibsta Rekomenduoju nueit ant sekančio tilto už Ponte vecchio, nuo jo irgi atsiveria gražūs vaizdai. Tai pagrindą išvardinau.
Dar respublikos aikštė yra, bet pro ją bet kuriuo atveju praeisit, kaip ir pro daugelį kitį vietų. Surašiau įsimintiniausias man.
Jei turit noro ir mėgstat vaikščioti, iki piazzale Michelangelo galima eiti tiesiai per aplinkui Perėjus Ponte vecchio, eiti pagrindine gatve, ir po kaire pakilti į siaurą kylančią, nuosavų namų gatvelę. Šiaip yra kelio gabalas, bet atsiveria labai gražūs vaizdai. Ja galima nukakti iki piazzale michelangelo, pakeliui aplankant ir mano minėtas kapines su bažnyčia.
Ir šiaip malonumo suteikia tiesiog bastymasis miesto gatvelėmis. Miestas turi savo šarmo
QUOTE(snickers @ 2008 10 27, 16:46)
Man tai tas tas Pastarito-Pizzarito tikra šėrykla pasirodė (mes valgem prie Vatikano), maisto per daug ir tikrai nelabai skanu
cia jie pastarito