Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(emigravusi @ 2008 09 30, 20:47)
Valdorfo viesbutis yra prie Vatikano,ne prie Fontan de Trevi 4u.gif

kadangi ne as ten gyvenau, tai nesigincysiu g.gif bet kokiu atveju, prie vatikano irgi nera blogai turbut g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2008 10 01, 17:29)
kadangi ne as ten gyvenau, tai nesigincysiu g.gif bet kokiu atveju, prie vatikano irgi nera blogai turbut  g.gif

tikrai neblogai,ypac jeigu randi vietele prie upes i miesto centro puse-visas senamiestis 10 min kelio pesciomis,o ir naktimis ramybe smile.gif

beje,keliaujantiems su mazais vaikuciais,kuriems dar reikia vezimelio-tikrai padetis prasta-saligatviai siauri arba ju is vis nera, nuolydziu vezimeliams irgi sunku rast,zodziu,miestas tikrai nepritaikytas seimoms su mazais vaikais.tad jeigu vaziuojat,patarciau imt kuo mazenni,lengvesni,kompaktiskesni vezima,nes ir su juo kai kur neis pravaziuot.O geriausia turbut-nesykle.

bet neissigaskit-miestas tikrai vertas aplankyti 4u.gif taip grazu,kad pamirsti ir nepatogumus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2008 09 30, 13:35)
Bei kuriuos miestelius dar verta aplankyti salia Pizos, gal i Florencija nuvaziuoti, bet girdejau, kad be katedros ten "nieko gero" nera  g.gif

NU LABAS.... florencijoje be katedros nieko nera??? gal su milanu sumaisete??? smile.gif siaip pasiskaitykit nors truputi apie sali, kur planuojat skristi..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 10 01, 23:05)
NU LABAS.... florencijoje be katedros nieko nera??? gal su milanu sumaisete??? smile.gif siaip pasiskaitykit nors truputi apie sali, kur planuojat skristi..

Šiaip jau aš į tą šalį ne pirmą ir ne antrą kartą keliauju,patinka man ji, bet Florencijoje dar nebuvau ax.gif Skaitau, domiuosi, bet vienos draugės, kuri ne per seniausiai apkeliavo nemažai Italijos miestų " vienu kartu" nuomonė buvo tokia, matyt lyginant su kitais miestais, jai Florenciją nepaliko ypatingo įspūdžio... Bet man įdomi ir kitų lietuvaičių nuomonė , o ką rašo, tarkim kelionių vadovai ar šalies turizmo puslapis- tai dar ne rodiklis, pati tuo įsitikinau ne kartą ax.gif
Ir nėra reiklo įsždinėti, geriau išvardintumėt pačius pačiausius lankytinus objektus Jūsu požiūriu smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(emigravusi @ 2008 10 01, 22:12)
beje,keliaujantiems su mazais vaikuciais,kuriems dar reikia vezimelio-tikrai padetis prasta-saligatviai siauri arba ju is vis nera, nuolydziu vezimeliams irgi sunku rast,zodziu,miestas tikrai nepritaikytas seimoms su mazais vaikais.tad jeigu vaziuojat,patarciau imt kuo mazenni,lengvesni,kompaktiskesni vezima,nes ir su juo kai kur neis pravaziuot.O geriausia turbut-nesykle.

arba kaip tik - kuo didesniais ratais, su amortizacija, kad vaiko vežime neužkratyt per akmenis dardant doh.gif o šaligatviu net ir su mažu ne visur telpi. išeitis - daryti taip, kaip italai daro - eiti pačiu gatvės pakraščiu.
aš asmeniškai su nešyne (kuprine) nepatarčiau, jei norit daug pamatyti - vaikas ten paprastai neišsėdi tiek, kiek vežime.
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2008 10 03, 16:24)
arba kaip tik - kuo didesniais ratais, su amortizacija, kad vaiko vežime neužkratyt per akmenis dardant  doh.gif  o šaligatviu net ir su mažu ne visur telpi. išeitis - daryti taip, kaip italai daro - eiti pačiu gatvės pakraščiu.
aš asmeniškai su nešyne (kuprine) nepatarčiau, jei norit daug pamatyti - vaikas ten paprastai neišsėdi tiek, kiek vežime.

aisku,cia irgi variantai smile.gif tik kad tie dideli vezimai sunku uzsinest kazkur ar i parduotuve ivaziuot. Del komforto vaikui-be abejo 4u.gif

del vezimelio ar nesynes-labai priklauso nuo vaikucio-jei megsta vezima,tai zinoma-visiems geriau,bet jeigu ne-tai nesyne vis tik geriausia iseitis. O jeigu du maziukai,kaip mano atveju,tai jau ner iseities,viens vis tiek turi eit nesynen. Nes su dvynuku vezimu-ne kas,ne kas 4u.gif

mes turejom mazuti vezima ir tai daznai viens ratas ant saligatvio,kitas gatvej buvo. O italai ir vaziuoja kaip isproteje,tad nelabai jauku gatves pakrasciu eit,nors daznai esi priverstas-saligatvis buvo ir bac nebera-tu jau gatvej lotuliukas.gif

zodziu,tikrai linksma 4u.gif
Atsakyti
Rugpjūčio mėnesį lankiausi Romoje, tad norėčiau ir aš pasidalinti savo įspūdžiais. Vykau savarankiškai, labai padėjo šio forumo kelionių aprašymai. Nors turėjau vietinį "gidą" tongue.gif , tačiau nuvykti turėjau savarankiškai, t.y. iš oro uosto susirasti expresą ir atsidurti Termini stotyje. Tad labai dėkoju už čia pateiktą informaciją.
Mano įspūdžiai daugiau bus vaizdiniai, kadangi aprašymų čia netrūksta. Tik gal aš "kitu kampu" pažvelgiau į tas pačias įžymias vietas.

Gyvenome netoli Koliziejaus, tad labai patiko vakarinis pasivaikščiojimas po tas vietas. Aplankėme patį Koliziejų (vakare po 6 valandos nebuvo nei didelių eiliu prie bilietų kasos, o svarbiausia ne taip karšta biggrin.gif ), po to Kapitolijaus aikštė, Trajano kolona, iš toliau apžiūrinėjome Romos forumą (kitą dieną vaikščiojome ir po patį forumą) ir visa kita, ką buvo galima apžiūrėti.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Vakarinė saulė labai gražiai apšvietė Kapitolijų

Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Mes gyvenom už 50 e dviese beveik centre-Corso d"Italia gatvėje.Atstumai tikrai nedideli ir neverta mokėti pinigus už centrą-neišsimiegosit.Jei langai ne į vidinį kiemą-savižudybė....KIekvienoj gatvelėj yra vietinė reikšmės kabakėlis,kuris užsidaro apie 2 val. nakties(visą vakarą triukšmas,nes JIE taip šnekasi,uždarant išridenamų šiukšlių konteinerių žvangėjimas,uždaromų žaliuzių dundėjimas),paryčiais apie 5 renkasi prekybininkai,prekių išvežiotojai ir pasirėkauja...Jiem tai kas-jie miegot po poros valandų eis,o mums,turistams,visa diena prieš akis...
Jei dar kada važiuosiu,tikrai rinksiuos vietą toliau nuo centro,miegamuosiuose rajonuose,nes susisiekimas l.geras,nebrangus-autobuso bilietas atžymėtas galioja 75 minutes,gali šokinėt iš autobuso į autobusą,o vaikui iki 10 metų išvis jokio bilieto nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Gaby @ 2008 09 30, 20:55)
Mes keliavom nuomotu masiniuku.
Dabar vel ruosiames i Roma lapkriti, tai si karta nebesiuomosim, nes daugaiusia busim Romoj, bet ketinam nulekt ir iki Neapolio. Girdejau, kad traukiniai labai brangus Italijoj.

cia galite pasiziureti tikslias kainas ir traukiniu grafikus:
http://www.trenitali...00080a3e90aRCRD
Atsakyti
QUOTE(jazva @ 2008 06 16, 21:24)
Niekas į Romą nebevažiuoja?O tiek žadančių buvo pasidalint įspūdžiais...
Kam dar įdomu
http://picasaweb.goo...dzilaz/RomosZoo
http://picasaweb.goo...odzilaz/KaIRoma

kažkaip dar kartą pažiūrėjau čia esančią nuorodą apie kates ir prisiminiau tūlo rašytojo Italo Calvino novelę (jis apskritai yra superinis italų rašytojas, vienas, bent jau mano nuomone, apskritai geriausių), bet man jos nuotaika ri tų nuotarukų nuotaika kažko panašios

vertimas toks sakyčiau prastokas, gražiausiai vis tiek skamba itališkai ir paveiksliukai lievi, bet paskaitykit, jeigu kam įdomu

http://www_spauda_lt.../proza/cats.htm
Atsakyti
Dainux, labai grazus, malonus ir pazistami vaizdai... Pasiilgau Romos wub.gif
Papildyta:
QUOTE(R&D @ 2008 10 08, 18:04)
Rekomenduokite prasau nebrangu viesbuti geroje vietoje Romoje wink.gif

Napoleone B&B - berods taip vadinasi. Labai labai jaukus, faini kambariai, mazulytis, gal tik 3 kambariai is viso, patogi vieta - netoli Termini stoties
Atsakyti