Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(dianita @ 2007 09 17, 14:29)
jie vienodi.. gali nusipirkti du is anksto ir zymetis pries vaziavima (jie galioja berods 75 minutes tiek traukiniui tiek metro vaziuoti) arba gali kita bilieta pirkti pries vaziuodama atgal kioske ar stotyje...

O cia is Ciampino oro uoto vaziuoja tas tiesioginis traukinys?

QUOTE(dianita @ 2007 09 17, 16:49)
vasario menesi romoje gali buti vejuota, lietinga ir vesu, salta gal ir ne, bet dregna ir vejuota.. gali buti ir silta, jei bus saule, apie +10+14 dienos metu.. gali buti ir salciau.. reikia ir megztuku, ir neperlijamos bei siltos striukes

Bei labai noreciau suzinoti apieorus spalio pabaigoje (spalio 20-24d. busim), kokie jie, ka rengtis? Labai aciu uz atsakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2007 09 17, 18:34)
O cia is Ciampino oro uoto vaziuoja tas tiesioginis traukinys?
Bei labai noreciau suzinoti apieorus spalio pabaigoje (spalio 20-24d. busim), kokie jie, ka rengtis? Labai aciu uz atsakyma ax.gif

nepamenu ar tas, man atrodo yra vienas ar traukinys ar metro, kuris veza iki centrines stoties.. ten tikrai bus nuorodos ir tikrai rasit.

Del spalio - na ne vasara, turekit striukyte ar koki svarkeli, gal megztuka ir maikuciu.. ta prasme gali buti silta diena ir vesu vakare, o jei lis diena tai bus vesiau... reikia drabuziu rengtis svoguno principu:) as bent jau lapkricio pradzioje vaiksciojau su odine striuke vakare..
Atsakyti
Į Tivoli iš Romos galima važiuot traukiniu (maršrutas Roma - Pescara, išlipt Tivoli stotyje) arba autobusu Cotral linija Roma - Tivoli; išvyksta iš Romos nuo metro stotelės Ponte Mammolo, išlipti tivoly stotelėj Largo Nazioni Unite. Kas nesupranta italų k. geriau važiuot traukiniu, manau..
villa d'este

šiaip turistų info Romoj dalina visokių lankstinukų krūvas, yra ir apie tivoli.

Aš buvau Romoj du kartus sausio mėnesį - vienąkart vidury, kitąkart pabaigoj, na tikrai užteko plono švarkelio, temperatūra buvo apie 20 (dieną aišku), bet buvo saulėta... žodžiu, įsivaizduoju kad jei lietinga, po tuo švarkeliu reiktų gero megztinio doh.gif vasarį turėtų būt dar šilčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 17 rugsėjo 2007 - 19:31
Sakykite, o užmiestyje besirandanti villa d'Este ir k.t. dirba, t.y. fontanai visi biggrin.gif lapkričio mėnesį? Nes lapkričio viduryje ketiname aplankyti Romą, tuom pačiu ir tas nuostabias vilas. Ir..kiek maždaug kilometrų nuo Termini stoties? Ir kaip supratau važiuoja autobusai g.gif
Būčiau labai dėkinga už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jjulie @ 2007 09 17, 22:34)
Aciu labai uz info smile.gif viska uzkonspektavau  bigsmile.gif
Atsilepimai apie ora man irgi patiko daug labiau nei Dianitos  blush2.gif

na patiko ar nepatiko mano komentarai, cia ne esme, as parasiau tai, ka pati patyriau... geriau buk pasiruosusi, kad temperatura gali ir nesiekti +20 laipsniu. As gyvenau kelis metus Romoje iki pavasario, tai dienos metu saulei svieciant uztekdavo ir lengvo svarkelio, bet tik saulei pasislepus karsta tikrai nebudavo.. o lapkricio pradzioje, kaip ir rasiau, salcio nebuvo, bet buvo vejuota, lijo ir temperatura buvo apie +14, as net susirgusi buvau. Geriau tureti kazka apsirengti.
Gal ir ne ta pati juosta, bet pvz Stambule vasario 8 diena siu metu buvo +14 dienos metu kai buvo saule, vakare apie +10.
Atsakyti
Bet spalio pradzia (4-9) pakankamai silta bus? Galvoju veztis pukine striukytwe, tai turbut nereikia? Gal uztektu lengvos striukytes ir skraistes? O tikrai dar butu galima nuvaziavus ir pasimaudyti? Tai deti maudymke? Ir imti kosmetikos nuo saules? Kokias rekomenduotumete neperbrangias kosmetikos parduotuves ur pakankamai kokybiska kosmetika? Kiek reiktu pinigu dienai, jei valgytume tuose jusu rekomenduotose picerijose, kur galima parodyti picos gabaliuka, pasveria, sumoki ir nelabai brangiai gautusi?
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 17, 16:38)
nepamenu ar tas, man atrodo yra vienas ar traukinys ar metro, kuris veza iki centrines stoties.. ten tikrai bus nuorodos ir tikrai rasit.

Del spalio - na ne vasara, turekit striukyte ar koki svarkeli, gal megztuka ir maikuciu.. ta prasme gali buti silta diena ir vesu vakare, o jei lis diena tai bus vesiau... reikia drabuziu rengtis svoguno principu:) as bent jau lapkricio pradzioje vaiksciojau su odine striuke vakare..

Tas traukinys is Fiumicino oro uosto vaziuoja. Is Campino nezinau ar traukiniai vaziuoja. Oi, tiksliau vaziuoja, bet Termini stotyje nestoja (anksciau arba toliau).
Atsakyti
QUOTE(Uliukas @ 2007 09 18, 10:35)
Bet spalio pradzia (4-9) pakankamai silta bus? Galvoju veztis pukine striukytwe, tai turbut nereikia? Gal uztektu lengvos striukytes ir skraistes? O tikrai dar butu galima nuvaziavus ir pasimaudyti? Tai deti maudymke? Ir imti kosmetikos nuo saules? Kokias rekomenduotumete neperbrangias kosmetikos parduotuves ur pakankamai kokybiska kosmetika? Kiek reiktu pinigu dienai, jei valgytume tuose jusu rekomenduotose picerijose, kur galima parodyti picos gabaliuka, pasveria, sumoki ir nelabai brangiai gautusi?

pukines striukes tikrai nereikes biggrin.gif tureti lengva striukyte, koki megztuka ar bliuzkele, maikuciu.
Maudytis galima, bet vietiniai tai nesimaudys... siaip kai as maudziausi rugsejo gale jau tada i mane ziurejo kaip ateive is sibiro lotuliukas.gif
Kosmetikos nuo saules tikrai nereikia, ji nebus aktyvi, nebent oda labai svelni, tada galima koki +15 faktoriaus max. Kosmetikos parduotuviu apstu romoje, as nepamenu pavadinimu, bet jus patys atpazinsite... geriau nepirkti daiktu pagrindinese gatvese, nes viskas ten brangiau.. galite prasieiti per porta portese turgu, jei pavyks iki jo nusigauti. Kiek pinigu dienai spreskite patys, ko jus norite ir ko jums reikia.. galima isleisti daug perkant drabuzius, galima isleisti nedaug valgant ir perkant siuvenyrus.. Jei vaikstote po miesta ir isalkstate, paziurekite ar nera tokios picerijos, kur uzrasyta "pizza a taglia".. cia bus pigiausia uzkasti.. ten kepamos picos bletose, parodai kokios nori ir kokio gabaliuko, tau atpjauna, pasildo ir pasveria, uz tai ir sumoki. Patarimas: atminkite, kad visur, kur baltos staltieses mokesite brangiau. Centre mokesite brangiau. Man atrodo sioje temoje jau buvo nemazai patarimu kur eiti valgyti ir panasiai...
Romoje pigiai nera nieko, bandykite susirasti taverna, kur is isores neatrodytu kaip restoranas, kur stalai vienas prie kito ir surmuliuoja italai.. ten bus skanu ir kaina bus normalesne nei kitur, nors gal aplinka ir paprastesne...
Papildyta:
Patarimai del maisto ir ne tik:

http://www.virtualto...-Rome-BR-5.html

anglu kalba, ten yra keletas variantu, ten pat ir forumas, kur galima uzklausti patarimo ir jums atrasys zmones is viso pasaulio, kurie buvo romoje ir gali kazka rekomenduoti...

Atsiprasau, sumaisiau oro uostus, taip is fiumicino vaziuoja i termini. O kas ten i campino skraidina??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jjulie @ 2007 09 17, 21:34)
Atsilepimai apie ora man irgi patiko daug labiau nei Dianitos  blush2.gif

lotuliukas.gif tikiu hihihi.gif bet kaip jau minėjau, būk pasiruošus ir geresniam orui, nes visgi šiemet žiemos normalios kai nebuvo, tai gal dėl to taip šilta buvo g.gif nors sakau, nesušalau ir anąkart, nors šiaip esu šalčmirė schmoll.gif bet megztukų turėk mirksiukas.gif

o mes dabar kai buvom Romoj rugpjūtį, tai pačiam centre pilna buvo normalių picerijų, netgi su staltiesėm biggrin.gif, kur buvo dienos meniu - pica + gėrimas (cola, vanduo arba alus smile.gif) už 7eurus. nemanau, kad brangu g.gif (ypač lyginant su čili picų kainom lotuliukas.gif ) valgėm, buvo skanu, nenumirėm 4u.gif

iš ciampino veža spec autobusai iki termini, yra už 5 arba 8 eurus. yra ir metro, traukinys transportas 4u.gif

QUOTE(spyglaite @ 2007 09 19, 19:59)
Aciu. Bet 8 eurai (i abi puses 14 atrodo), o su metro paziurejau tik apie 1 eura. Bet kaip supratau iki to metro sustojimo dar reikia su autobusiuku pavaziuoti ax.gif O apie traukinius kazkaip ir neissiaiskinau blush2.gif

matai, metro ir traukiniai nevažiuoja į termini smile.gif už tai autikai ir lupikauja, nes kam reik į termini, vis tiek važiuos smile.gif o yra ir už 5 eurus, tik nereikia ryanair siūlomų pirkt (nes būtent jie, dar skrydžio metu siūlo pirkt tos brangesnės firmos bilietus) bet ten yra ne vienos firmos autai, ant jų užrašyta dideliu šriftu kaina, tiesiog lipi į tą, kur 5 eurai smile.gif galų gale nėra taip jau ir brangu, visgi, toli už miesto tas oro uostas, valanda kelio... vilnius-kaunas autiko kaina tokia pati (palyginimui) mirksiukas.gif

metro beje, bent jau Milane, eurą kainuoja tik važiuojant miesto ribose, o kiek esu važiavus kitose šalyse iš oro uosto, tai irgi būdavo gerokai brangiau (pvz, Atėnuose net 10eurų doh.gif ) taip kad čia dar klausimas, ar tikrai 1 euras g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 18 rugsėjo 2007 - 17:19
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 19, 20:40)
matai, metro ir traukiniai nevažiuoja į termini  smile.gif už tai autikai ir lupikauja, nes kam reik į termini, vis tiek važiuos smile.gif o yra ir už 5 eurus, tik nereikia ryanair siūlomų pirkt (nes būtent jie, dar skrydžio metu siūlo pirkt tos brangesnės firmos bilietus) bet ten yra ne vienos firmos autai, ant jų užrašyta dideliu šriftu kaina, tiesiog lipi į tą, kur 5 eurai smile.gif galų gale nėra taip jau ir brangu, visgi, toli už miesto tas oro uostas, valanda kelio... vilnius-kaunas autiko kaina tokia pati (palyginimui)  mirksiukas.gif

metro beje, bent jau Milane, eurą kainuoja tik važiuojant miesto ribose, o kiek esu važiavus kitose šalyse iš oro uosto, tai irgi būdavo gerokai brangiau (pvz, Atėnuose net 10eurų  doh.gif ) taip kad čia dar klausimas, ar tikrai 1 euras  g.gif

Ten toje nuorodoje raso, kad autobuso bilietas 1 euras, o po to dar su metro irgi vienas euriukas... Zinoma daugiau gal vargo persedinet, bet kazkaip ne pirma karta taip keliaujam tai tikimes, kad nezioplinesim ir susigaudysim ax.gif

O beja kaip su kalba, angliskai turbut be problemu? g.gif

Bei gal zinai kada patogiausias laikas apsipirkineti (uzklausiau temoje apie Milana nes planuojam sausio kokia 15d nulekt) ar tokiu laiku jau ne per velu ir ar nebus viskas jau neblogai ispirkta? bigsmile.gif

P.S. jau radau Tavo atsakyma thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 19 rugsėjo 2007 - 21:06
QUOTE(spyglaite @ 2007 09 19, 20:57)
Ten toje nuorodoje raso, kad autobuso bilietas 1 euras, o po to dar su metro irgi vienas euriukas... Zinoma daugiau gal vargo persedinet, bet kazkaip ne pirma karta taip keliaujam tai tikimes, kad nezioplinesim ir susigaudysim ax.gif

na nežinau, aš radau, ka du euriukai už metro biggrin.gif o tai jau gaunas 3... o dar persėdimas... su čemodanais... tarabalintis, laukt persėdimo... ai gal man tiesiog senatvė, mėgstu patogiai lotuliukas.gif

man atrodo, kaip tik geriau šopintis ne pačiom pirmom dienom, gal nėra didelio pirkėjų antplūdžio g.gif bet kokiu atveju, nesu mačius tuščių lentynų gale mėnesio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2007 09 19, 21:57)

O beja kaip su kalba, angliskai turbut be problemu? g.gif

anglu kalba Romoje?? sunkiai, nors parduotuvese bent kazkiek zodziu gal ir mokes... na dar turistinese vietose (koliziejus ir t.t.) ten dirbantys kazkiek moka anglu kalba... dar etatiniai uzsienieciu kabintojai atidirbe frazes biggrin.gif kai kuriose picerijose ar restoranuose, kur daug turistu buna.... o siaip italu...
Atsakyti