Buvau ir Milane, ir Venecijoje maždaug po savaitę laiko, tai nėra net ką lyginti - aišku kad Venecija žymiai fainiau
Milane įspūdį paliko, kaip čia kažkas minėjo - katedra ir da Vinčio Paskutinė vakarienė vienuolyno valgomajame. La Scala iš išvaizdos nieko blatno, o spektaklio pamatyti neteko. Ir šiaip visas Milanas nelabai pasirodė jaukus. Daugiausia jame XIX a. pastatų, pramoninis miestas.
Venecija - vien viduramžiškas miestukas. Nepaprastai jaukios gatvelės, kanalai. Yra ir katedra, aišku, Milano kiek didesnė ir gražesnė, bet Venecijos katedra taipogi įspūdinga, panašaus laikotarpio stiliaus, o šalia dar puikūs Dožų rūmai Daug muziejų, yra miestiečio namai - muziejus, kur gali tiesiog pajusti, kaip gyveno pirklys viduramžiais, viskas autentiška. Vienoje iš salų - stiklo muziejus - nelabai blatnas, tačiau stikliniai suvenyrai superiniai. Kadangi turėjom daug laiko, tai išmaišėm visas salas, įspūdį paliko jų kapinės - joms paskirta atskira sala, laidotuvių procesija iš valtelių. Žodžiu, Venecijoje egzotikos ir jaukumo tikrai daug daugiau nei Milane.
QUOTE(remini @ 2008 03 20, 08:30)
o kur apsipirkinėjai?
Aplankem isparduotuves (vazinejom su metro is vieno galo i parduotuve i kita), buvau issitraukusi adresiu is interneto, taciau siuo metu neturiu uzrasu ir negaliu tiksliai pasakyti. Bet isparduotuves buvo tiek garsiausiu dizainieriu, tiek maziau zinomu firmu. Buvome siose g-vese: Buenos Aires (tai pati ilgiausia parduotuviu gatve), Solferino, patiko parduotuves Torino ir Ticinese gatvese.
Siaip, praktiskai bet kur Milane ispardavimu metu labai dideles nuolaidos, daug kas tikrai labai pigiai (nekalbu, zinoma, apie D ir G, Versace ir t.t., bet ir ju kainos labai numustos, o lyginant su LT tai... ir nera ka lyginti ): Vyras geriausius odinius batus, stilingus nusipirko uz 30 euru,kai LT 200 LT uz jam "mazdaug " patinkancius batus atrode laaaabai pigu Dvejas poras dzinsu, kai LT sau neprisitaikydavo, isrankus mat As net 3 rankines nusipirkau , kur LT nei tokio stiliaus nei uz tokia kaina nerasciau ir dar kol kas nemaciau Dvi poras batu nusipirkau ir gan orginaliu Paltuka-svarkeli pavasarini, kuri isimylejau Na ir dar visokiu nieku .... Jei taip iskiriant, ten labiausiai verta pirkti (na bent kai mes buvom ir is to ka aplankem) odos gaminius, t.y. batus, rankines, odines striukes ir t.t. na buvo ir daugiau rubu, batu kas patiko, bet paprasciausiai nebebudavo dydziu
Bet nutarem, kad dar butinai vaziuosim. Po kelioniu i uzsieni praradom nora LT pirkti bet ka, nes kainos tai uzkeltos, o kartais nusipirkus koki orginalesni ruba ar batu pora turi "bijoti", kad i vakareli su tokiu neateitu kita ir pan.
Papildyta:
QUOTE(roki @ 2008 03 20, 10:48)
Mes pernai buvome Paryziuje, o siemet ka tik grizome is Romos. Tai mus Paryzius, kaip miestas, patiko labiau ir zymiai . Taip, Roma turi zymai daugiau ka "parodyti" (vien Vatikanas!!!), bet ji mums pasirode daug purvinesne, maziau zalia ir be romantikos dvasios. Nors siaip esu isitikinusi, kad ispudziai apie sali, miesta daugiausia priklauso ne nuo objektyviu dalyku, o nuo subjektyviu aplinkybiu (nuotaikos, kai lankaisi, tarpusavio santykiu, nuovargio, mazyciu staigmenu, netiketos sekmes kazka pamatyti, susitikti, uzuosti, paragauti, lukesciu ir tt). Gal tos subjektyvios aplinkybes ir leme, kad Milanas mums apsoliuciai buvo uzsidetas + ir tiek (net katedra nepasirode super super ispudinga (Paryziaus man asmeniskai daug labiau patiko)
Labai idomu, kokie jusu bus ispudziai po Paryziaus ir kuris miestas jums bus mielesnis
Labai idomu, kokie jusu bus ispudziai po Paryziaus ir kuris miestas jums bus mielesnis
butinai parasysiu nuomone... Man paciai labai smalsu. Nors turbut patiks man tas Paryziu, kadangi vaziuojame gimimo dienos pamineti dviese , romantiskai praleisti laika... Galvojame pasirinkti sventine vakariene arba Eifelyje, arba laive nusprendeme pinigus, kuriuos butume skyre jubiliejaus baliui, isleisti kelionei. Tai kaip gi gali nepatikti
Beja, gal kas esate vakarieniave Eifelyje ar laive ir galetumete patarti kur geriau, romantiskiau,ispudingiau ir pan. Teko metiniu proga vakarieniauti Helsinkyje laive, tai labai patiko nors cia jau ,todel atsiprasau- per daug isijauciau
QUOTE(mamutas @ 2008 03 20, 21:18)
Milane įspūdį paliko, kaip čia kažkas minėjo - katedra ir da Vinčio Paskutinė vakarienė vienuolyno valgomajame. La Scala iš išvaizdos nieko blatno, o spektaklio pamatyti neteko. Ir šiaip visas Milanas nelabai pasirodė jaukus. Daugiausia jame XIX a. pastatų, pramoninis miestas
Ir visi į jį važiuoja tik dėl apsipirkimo? Aš čia vienintelis kvailelis galvoju miesto grožybes aplankyti per porą dienų?
Kol dar yra laiko persigalvoti, ieškosiu kito miesto.
Pescaroje buvau rugsėjo pradžioje visa sav. Gyvenome viešbutyje ant jūros kranto:))) Man labai patiko....jūra buvo šilta, nors italai jau nesimaudė - jiems matyt per šalta, o mums pats tas - retai, kada Palangoje jūra tokia šilta buna. Geriausias dalykas yra tame, kad ten restoraneliuose ir kavinese juros gerybes ir aplamai viskas daug pigiau negu pvz. Romoje..... tai prisikirtau visokiu krevechiu, midiju ir kitokiu aštuonkoju:)
šiaip kurortas tuo metu buvo ramus...labai mažai turistu ir daugiau vietiniu....toks gana tuštokas, bet dėl to man ir žavus...
Dėl apsipirkimo....tai yra daug visokių parduotuvių, tiek drabužių, tiek batų....
Aš tai pagrinde apsipirkau Bennettone:)))) ir kainos geresnės negu pas mus ir pasirinkimas nepalyginti...
Beto ish Pescaros i Roma ar kita miestą autobusu nuvažiuoti ne problema....mes lekėme i Roma
Kažkada skaičiau, kad planuojams Ryanair reisas tiesioginis i Pescara, bet dabar kalbos nutilo...........kažin ar paleis iš viso? aš tai norečiau, tikrai dar kartą važiuočiau....
šiaip kurortas tuo metu buvo ramus...labai mažai turistu ir daugiau vietiniu....toks gana tuštokas, bet dėl to man ir žavus...
Dėl apsipirkimo....tai yra daug visokių parduotuvių, tiek drabužių, tiek batų....
Aš tai pagrinde apsipirkau Bennettone:)))) ir kainos geresnės negu pas mus ir pasirinkimas nepalyginti...
Beto ish Pescaros i Roma ar kita miestą autobusu nuvažiuoti ne problema....mes lekėme i Roma
Kažkada skaičiau, kad planuojams Ryanair reisas tiesioginis i Pescara, bet dabar kalbos nutilo...........kažin ar paleis iš viso? aš tai norečiau, tikrai dar kartą važiuočiau....
mes sianakt gryzom is Italijos
man labiausiai patiko Amalfi krantas
man labiausiai patiko Amalfi krantas
idedu keleta nuotrauku is AMALFI kranto, gal kam patiks
o cia is vakarines Romos
QUOTE(Makalius @ 2008 03 24, 01:04)
Ir visi į jį važiuoja tik dėl apsipirkimo? Aš čia vienintelis kvailelis galvoju miesto grožybes aplankyti per porą dienų?
Kiekviename mieste galima rasti ką aplankyti ir kuo pasigrožėti Tačiau man po Romos ten kažkaip ir nebebuvo ką žiūrėti,o ir tikslas buvo kitas Žinoma, miestas turi savo dvasią ir yra verrtas vizito, bet žiūrint ko nori ir tikiesi... Manau,jei yra galimybė pasirinkti, gal geriau ir kita Italijos miestą, dalį ar kraštą aplankyti Bet kaip supratau, tai mano ir gal subjektyvi nuomonė
Gal man galetumet padeti. Kalbinu drauge liepa vaziuoti i Roma dviem savaitem savanoriauti. Na, bet ji sako, kad Romoj labai brangu ir beto nori, kad butu jura po nosimi. Tai vat man idomu ar toj Romoj tikrai taip brangu-maistas, pramogos...? apgyvendins mus nemokamai:] ir ar toli iki juros? kokiu budu ten galima nusigauti, kiek tai laiko trunka ir kiek mazdaug kainuoja?
QUOTE(Eliana @ 2008 03 30, 15:22)
Gal man galetumet padeti. Kalbinu drauge liepa vaziuoti i Roma dviem savaitem savanoriauti. Na, bet ji sako, kad Romoj labai brangu ir beto nori, kad butu jura po nosimi. Tai vat man idomu ar toj Romoj tikrai taip brangu-maistas, pramogos...? apgyvendins mus nemokamai:] ir ar toli iki juros? kokiu budu ten galima nusigauti, kiek tai laiko trunka ir kiek mazdaug kainuoja?
Savanoriauti su deineta? Kažkaip visi dabar ant tų atovyklų pasinešė, nesuprantu kodėl. Kai aš susižinojau apie ją, tai niekas jos daugiau nežinojo
Italijoje brangu. Betgi sako, kad toje stoykloje ir už maistą sumoka. Jūra nėra labai toli, leidžiantis lėktuvu ji matosi, tai yra, leidžiasi virš jos.... Bet reikia nuo Romos su traukinuku iki paplūdimio pavažiuoti.
Kaip keista, mano draugė irgi nori Romoje, ir klausia, ar jūra arti. Nu kaip keistai.
QUOTE(Eliana @ 2008 03 30, 13:22)
Romoje nera taip jau labai brangu. Priklauso, ko ieskai ir su kuo lygini. Kava kainuoja 0.70 euro, tai net pigiau, nei Double Coffee Vilniuje Priklauso ir kokiu pramogu ieskai - galima siltais vasaros vakarais vaikscioti po miesta visiskai nemokamai Prisesti prie fontano ir suvalgyti ledu porcija nedaug tekainuoja
Jura ne taip ir toli, reikia pavaziuoti iki Ostia. Ten yra ir mokami, ir nemokami papludimiai. Galima vietoje pasiklausineti, kas ir kaip.
QUOTE(Makalius @ 2008 03 30, 15:46)
Savanoriauti su deineta? Kažkaip visi dabar ant tų atovyklų pasinešė, nesuprantu kodėl. Kai aš susižinojau apie ją, tai niekas jos daugiau nežinojo
Deineta zinoma jau senu seniausiai, teip kad tikriausiai ne tu vienas apie ja zinai