Sveiki
grižom penktadienį iš 5 dienų kelionės į ROmą, taigi as su šviežiais įspudžais
Gyvenom viešbutuke Sweet Home gal 150m nuo Termini stoties. Rajonas išties labai judrus, man nepatiko, kad triukšmas pastovus, bet kadangi mes buvom su dukryte 6 mėn. mums buvo patogu dėl susisiekimo. Viešbutis nelabai man, grindys plyteles visur, ir kambary irgi, kas man nepatiko, nejauku ir šalta kojom. Ir nebuvo šaldytuvo, kas man buvo aktualu dėl vaikiško maisto, nors prašiau savininkų ir leido pas save dėt.
Oras pirmą vakarą surengė mums krikštynas
nuėjom pasižvalgyt aplinkui ir labai toli nuvarėm, ir pradėjo laaabai jau stipriai lyt, kad aš jau sakiua, kad nroiu atgal į Vilniu
kita dieną irgi linojo po truputį, bet kadangi buvom Kolizejuje ir Forume, tai per įspudžius nepastebėjom lietaus
visas kitas dienas švietė saulė ir 17-18 šilumos buvo.
Mes nusipirkom Romapass už 20 Euru ir labai buvom tuo patenkinti. Kažkas čia rašė, kad mažai važinėjo su metro, visur ant koju. Mums tai būtų tiesiog nerealu su vežimuku. Pamatėm išties labai daug, visus pagrindinius dalykus, apsishopinom su didelėm nuolaidom, nuvažiavom vienai dienai į Tivolį miestelį, ten mane sunervino siesta jų, nuėjom ant kalno, ir kai grižom į pagrindines gatveles buvom išalkę, o nieko nedirba, atrodo visas miestelis išmiręs, nei parduotuvės, nei kavinės. Vieną radom tai puolėm kuo greičiau picų
Pačioj ROmoj nepastėjom tos siestos nuo 13.30 iki 16.00, tai ir pamiršus buvau, kad tokia buna.
Gailimes grižę, kad nenuvažiavom prie juros vietoj Appia Antikos, kažkaip ten mums nelabia patiko.. Ir dar neišėjo mums pakilt į kupolą Vatikane.. nors buvom atstovėję pusę eilės, perskaitėm, kad po lifto dar 320 laiptelių, sunku su vaiku būtų įveikt juos ir dar vėjas būtų viršuj, tai nusprendėm "kitą kartą
".
Kam idomu foto cia public.fotki.com/jjulie rasyte
Ir jei kokiu klausimėlių kas turi kol viską gerai atsimenu galiu padėt!
Ai tiesa dėl to Leonardo traukinio iš oro uosto, mes irgi neradom kur pažimėt biletų per skubėjimą, tai važiavom nepažimėtais ir kaip tikri lietuviai su jais grižom atgal į oro uostą, jau pažimėjom Termini. Tokie ten maži tie aparačiukai, kad ir nesugalvosi kad ten žimėt reikia.
Ir tas pats beveik su bilietais į Tivoli, nusipirkom ir nesupratom irgi kur žimėt tai į abi puses važiavom su tais pačiais, kurie taip ir liko nepažimėti.