Opa, na man irgi atrodo kad ryškumo trūksta, bet nesu to specė, nes mano nuotraukose nuolat tas pats
po truputį situacija gerėja, bet vis tiek ryškumo trūkumas nervina...
Šapokliaka, na man siužetas ir nelabai patinka, aš nesu už standartines eilines pastatytas, studijines foto su išvalytais spuogais, seilėm ir nubrozdinimais, bet esu už gražių, įdomių gyvenimo momentų ir vaizdų įamžinimą, bet čia jau kiekvienam savo
ir sutinku su Desiree, kad studijinių nuotraukų gali būti labai šiltų, yra fotografų darančių biznį, yra ir labai jaučiančių žmogų, jo nuotaiką ir mokančių tai perteikti nuotraukose, labai daug meninių nuotraukų yra studijinės, o jos tikrai kelia nuostabą, susižavėjimą, ar kitokius jausmus.
Dėl nuotraukų tvarkymo, tai visiškai sutinku su nuomone, kad čia turėtų būti dedamos jau atrinktos ir sutvarkytos nuotraukos, aišku, jei kam įdomu galima dėti ir tvarkytą/netvarkytą variantą, tačiau čia juk mokomės ir atsirinkti gerus kadrus, o ne dėti beleką. Tarkim dabar iš Romos padariau kokį 200 nuotraukų, taigi nedėsiu visų ir neklausiu jūsų "kuri gera", atsirenku, o atsirinkus ne tiek daug ir belieka
verčiant į jpg iš raw dažniausiai koreguoju WB, pastumdau levelius, apkerpu jei reikia, sumažinus sharpinu internetui, ir pagal situaciją jei reikia stipresnių taisymų. Dabar stengiuosi fotografuoti, kad kuo mažiau būtų taisymo, tačiau WB nustatytas Auto ir dažnai nepataiko, tai tenka keisti.