Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(peppi @ 2007 10 30, 15:30)
man asmeniskai ta antique greyscale labiau patiko...kaip is senoves smile.gif

Ta nuotrauka man truputį per daug blizganti atrodo, gal čia mano monitoriaus apšvietimas kaltas, arba tavo bigsmile.gif O šiaip sendinimas tos nuotraukos man patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
bigsmile.gif bigsmile.gif http://www.topocentras.lt/news/112/79/ thumbup.gif thumbup.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
Opa, na man irgi atrodo kad ryškumo trūksta, bet nesu to specė, nes mano nuotraukose nuolat tas pats doh.gif po truputį situacija gerėja, bet vis tiek ryškumo trūkumas nervina...

Šapokliaka, na man siužetas ir nelabai patinka, aš nesu už standartines eilines pastatytas, studijines foto su išvalytais spuogais, seilėm ir nubrozdinimais, bet esu už gražių, įdomių gyvenimo momentų ir vaizdų įamžinimą, bet čia jau kiekvienam savo wink.gif ir sutinku su Desiree, kad studijinių nuotraukų gali būti labai šiltų, yra fotografų darančių biznį, yra ir labai jaučiančių žmogų, jo nuotaiką ir mokančių tai perteikti nuotraukose, labai daug meninių nuotraukų yra studijinės, o jos tikrai kelia nuostabą, susižavėjimą, ar kitokius jausmus.

Dėl nuotraukų tvarkymo, tai visiškai sutinku su nuomone, kad čia turėtų būti dedamos jau atrinktos ir sutvarkytos nuotraukos, aišku, jei kam įdomu galima dėti ir tvarkytą/netvarkytą variantą, tačiau čia juk mokomės ir atsirinkti gerus kadrus, o ne dėti beleką. Tarkim dabar iš Romos padariau kokį 200 nuotraukų, taigi nedėsiu visų ir neklausiu jūsų "kuri gera", atsirenku, o atsirinkus ne tiek daug ir belieka biggrin.gif
verčiant į jpg iš raw dažniausiai koreguoju WB, pastumdau levelius, apkerpu jei reikia, sumažinus sharpinu internetui, ir pagal situaciją jei reikia stipresnių taisymų. Dabar stengiuosi fotografuoti, kad kuo mažiau būtų taisymo, tačiau WB nustatytas Auto ir dažnai nepataiko, tai tenka keisti.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 30, 15:39)
Opa, labai grazios, naturalios spalvos!
pirmosios tik po kaire akyte rausva dryzeli pavalyciau su healing brush tool o antrojoje kazkas kliuva su kadravimu bet nezinau kas doh.gif

Aciu 4u.gif

QUOTE(Drumbacele @ 2007 10 30, 15:41)
butu liuks, jei matytusi smakriukas

Bandysiu gaudyt su smakru, ale pas mane jau tamsu.

QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 30, 15:41)
pakritikuosiu. kaip man atrodo  smile.gif

apie fokusavima - nustatau, kad fokusuotu vienas taskiukas (kaip jie normaliai vadinasi? g.gif ), ir taikau ji i akytes. as dazniau naudoju Auto fokusa.. rankiniu daznai pro sona prasaunu.

pirmoj nuotraukoj man smakriuko truksta. ir siek tiek veiduko viena puse padegus.
o antroj - keliu mm kairej pusej.

o siaip, maloniai ziurisi  mirksiukas.gif  man patinka.

Aciu uz patarima. O kaip isvengt tu padegimu?
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 10 30, 14:42)
kiek priestarauji savo ankstesniem zodziams.
siulydama po kaire akyte pavalyti rausva dryzeli, tu taip pat siulai islyginti ar koki zodi ten norim panaudoti sia nuotrauka... O kam? juk ir tas idreskimas naturalus..

matau kabinesimes dabar jau prie kiekvieno zodzio, ar ne mirksiukas.gif
gerai, pagrysiu...o todel, kad sioje nuotraukoje nevaizduojamas apibrozdintas, katik nugriuves ir verkiantis vaikas, tokioje foto apibrozdinimas butu i pati syki ir kuo stipresnis...
deja, sioje mes matome aksomine vaikucio odele, nekalta, pazeidziama zvilgsniuka tad pabrozdinimo, juolab, kad jis toks nezymus galetu ir nebuti. Ji
nuvalius manau galima butu pameginti deti i fotokudra, butu smalsu kaip ivertins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 10 30, 15:53)

kaip suprantu cia tik fotoaparatai.... objektyvo uz puse kainos nenusipirksi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 10 30, 14:53)

jau isivaizduoju kas ten darysis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 10 30, 16:59)
kaip suprantu cia tik fotoaparatai.... objektyvo uz puse kainos nenusipirksi sad.gif

as irgi taip suprantu... bet visai nieko koki veidrodinuka uz 1000 LT nusipirkt butu tongue.gif
Atsakyti
Vuojaj,labdien, nemenka doze intrigu prameciau.O ir seip..atsigaves skyrelis ogogo,ytariu,kad ce Desiree labai daug ynese sviezio oro,o ir ir rsaulyte atkeliavus,o ir seip mergaites ziuriu darbogoliaujat su fuotoaparatais.Tiesa,sveikinu desiree su laimejimu ND,o tema labai ydomi.Tiesa,spejau apibegt greitom per ND,labai graziu ideju uzmaciau jau naujuose darbuose.

Wyshniuke,insirasiau as ta tavo programyte j/b[aciu labai 4u.gif ],blogiausia,kad kolkas sunkiai suvokiu,kas ten kaip.Tik neseniai instaliavaus PS.Gal gali inmest koki nors pradini kelia,kaip ten viskas vyksta su tais action'ais,nes prisidariau pylna Layer'iu,tai dab tik atsiverciu ten kur Action,tai man ismeta visas mano nesamones,kur as pridariau bespaudinedama..Gal eina kaip nors panaikint visa tai?aciu,jei nepatingesit papasakot. Tiesa,labai dekuj sansarai uz issamu papasakojima,kaip instaliuoti ta programyte,nors labiausiai padejo kazkuri mergyte pasakius,kad paimt nuo dekstopo ir nutempt tiesiai y action'us,taip ir padariau blush2.gif

pasiylgau visu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 30, 13:56)
matau kabinesimes dabar jau prie kiekvieno zodzio, ar ne mirksiukas.gif
gerai, pagrysiu...o todel, kad sioje nuotraukoje nevaizduojamas apibrozdintas, katik nugriuves ir verkiantis vaikas, tokioje foto apibrozdinimas butu i pati syki ir kuo stipresnis...
deja, sioje mes matome aksomine vaikucio odele, nekalta, pazeidziama zvilgsniuka tad pabrozdinimo, juolab, kad jis toks nezymus galetu ir nebuti. Ji
nuvalius manau galima butu pameginti deti i fotokudra, butu smalsu kaip ivertins ax.gif

prie kiekvieno zodzio nesikabineju. Tiesiog mano nuomone priestaravai pati sau, tai ir parasiau. As cia ne tam, kad kabinetis, o diskutuoti apie nuotraukas, pasidalinti nuomonemis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 spalio 2007 - 15:05
QUOTE(peppi @ 2007 10 30, 15:56)

man irgi smalsu ax.gif

O as pasirodo, visai kita fokusavima rinkdavausi... Gal ir cia beda?
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 10 30, 16:03)
as irgi taip suprantu... bet visai nieko koki veidrodinuka uz 1000 LT nusipirkt butu tongue.gif
aha jo... o paskui prie jo dar ir objektyvo reikes, kuris nebus uz puse kainos verysad.gif
bet siaip tai labai liuks akcija thumbup.gif kas neturi veidrodinuko bet nori tureti uz puse kainos, unreal blink.gif
Atsakyti