Įkraunama...
Įkraunama...

Auksaspalvis ruduo

QUOTE(Gaziulka @ 2007 10 31, 22:35)
o as kai i tokias foto ziuriu, kazkaip visada pagalvoju - ir kodel taip yra ant sio svieto? paprasti zmones, dazniausiai neturintys superfotiku atsiduria ir netycia "nutraukia" tokius gerus momentus, na bet netechniskai, netobulai, isplaukusiai, per daug visko kadre... o tikri fotografai turi viska - ir kadravimas geras, ir kompozicija, ir kokybe - na, bet dazniausiai viskas taip tobulai islaizyta. neturi jie laiko (o gal jau ir noro) "gaudyti" - arba gaudo taip tikslingai, kad is karto aisku, kad gaude, o ne siaip prigavo. aj, miglotai cia paaiskinau, bet kazkaip taip...

Iš tikrųjų migloti čia tavo kriterijai - tarsi nuotraukos vertė būtų matuojama tuo, ar tikslingai kadras gaudytas, ar netyčia pagautas smile.gif

Dėl "išlaižymo" - viskas priklauso nuo kokybės suvokimo, tiek fotografo, tiek vertintojo. Vieniems jos gali nebūti - užtenka atsitiktinai pagauto kadro, voverės uodegos, pavyzdžiui. Bet svarbu žiūrovui pasakyti, kad "aš ją mačiau". Kitas tokią nuotrauką ištrintų ir pasiliktų patį įspūdį sau atmintyje.
Ar kaltas fotografas, kuris tą patį grybą gali nufotografuoti kitaip? Ar jo nuotrauka prastesnė, šaltesnė, mažiau miela dėl to, kad fotografuota geresne technika, daugiau išmanant?

Kitas lygis - ir čia aš su tavim sutinku - kai savaime gražūs dalykai padaromi dar gražesniais iki nerealumo, per daug padidinamas kontrastas, spalvos persodrinamos, per daug paryškinama ar pan., kai nuotrauka vos ne duria akį. Bet tai vėl gi skonio reikalas, ir tai diskusija be pabaigos biggrin.gif 4u.gif

Atsakyti
Klausykitės, šitą fotkę apverst reiktų, ania mastau.gif

user posted image

O šiaip nuostabios nuotraukos thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

man tai šita nesiriša su rudeniu ir su tema..... Čia tik mano nuomonė, atsiprašau autoriaus. Taip gal ir graži, bet ne į temą 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2007 11 01, 15:16)
user posted image

man tai šita nesiriša su rudeniu ir su tema..... Čia tik mano nuomonė, atsiprašau autoriaus. Taip gal ir graži, bet ne į temą 4u.gif  blush2.gif

cia ,greiciausiai, taip-katinai ramus,vadinasi, ne morcius-tikrai ne pavasaris,nera sniego-ne ziema,zole parudusi-ne vasara.Kas lieka? zinoma,ruduo biggrin.gif
siaip nuotraukyte man rudeniskas,nezinau,kodel,bet rudeniska ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas. @ 2007 11 01, 16:06)
Klausykitės, šitą fotkę apverst reiktų, ania mastau.gif

user posted image

O šiaip nuostabios nuotraukos  thumbup.gif

Bet gi visas "cinkelis" apverstoj... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(marsua @ 2007 11 01, 15:38)
Bet gi visas "cinkelis" apverstoj... wub.gif

O apvertimas nėra nuotraukos apdorojimas kompiuterine technika? blush2.gif

QUOTE(Rustė @ 2007 10 29, 16:46)
Nuotraukose turi matytis tik gamta

Gamta - tai vanduo, dangus, augalai, gyvūnai - viskas, išskyrus žmogaus pagamintus ir sukurtus daiktus. Ir žmogus netinka, nes jis vilki drabužiais (nuogalių juk netvirtina), kurie jau nebe gamtos dalis. Bet konkurse yra nuotraukų ir su pastatais, ir su automobilių veidrodėliais, ir su skalbinių segtukais g.gif Tiesa, be tokių dalykų konkursas nebebūtų toks įdomus.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 31, 22:57)
Na kodel, gal cia briedzio lupomis.

...lotuliukas.gif oi kiek prisijuokiau. Super komentaras wink.gif 10 balų 4u.gif

O man ta nuotrauka su boružėle labai liux
Atsakyti
QUOTE(elge @ 2007 11 01, 00:38)
Iš tikrųjų migloti čia tavo kriterijai - tarsi nuotraukos vertė būtų matuojama tuo, ar tikslingai kadras gaudytas, ar netyčia pagautas  smile.gif 

Dėl "išlaižymo" - viskas priklauso nuo kokybės suvokimo, tiek fotografo, tiek vertintojo. Vieniems jos gali nebūti - užtenka atsitiktinai pagauto kadro, voverės uodegos, pavyzdžiui. Bet svarbu žiūrovui pasakyti, kad "aš ją mačiau". Kitas tokią nuotrauką ištrintų ir pasiliktų patį įspūdį sau atmintyje.
Ar kaltas fotografas, kuris tą patį grybą gali nufotografuoti kitaip? Ar jo nuotrauka prastesnė, šaltesnė, mažiau miela dėl to, kad fotografuota geresne technika, daugiau išmanant?

Kitas lygis - ir čia aš su tavim sutinku - kai savaime gražūs dalykai padaromi dar gražesniais iki nerealumo, per daug padidinamas kontrastas, spalvos persodrinamos, per daug paryškinama ar pan., kai nuotrauka vos ne duria akį. Bet tai vėl gi skonio
reikalas, ir tai diskusija be pabaigos  biggrin.gif  4u.gif

gal tu ir teisi del to tycia ar netycia g.gif o gal man sunku tiksliai isreiksti ta, ka noriu - na man tobuliausi kadrai vis delto yra netikeciausi ivairiom prasmem, ir siuzeto taip pat. Tai jeigu matosi, kad labai jau tycia gaude, nors ir grazi foto, kazkaip netenka man ji dalies savo naturalumo, gyvenimo pulso.

as net labai paprastai ta galiu aiskinti - fotografuojantys zmones paprastai eina fotografuoti, ir ju pasaulio matymas su sita nuostata yra kitoks. Zmogus, kuris netycia atsidure idomioje situacijoje, ir tuo paciu turejo fotoaparata ir nutrauke yra kas kita.

Man pvz, kad ir situose konkursuose tas pasimato - yra mamu, kurios is tiesu gerai fotografuoja ir smagiai pafotkina butent tam konkursui, nu ir liuks grazios foto. Bet yra ir kita kategorija foto, kurios man lygiai taip pat fainos - kur retai ir tik prie progos fotografuojancios mamos ideda seniai gulejusia foto i tema. ir ji buna na taip i tema, bet nevisai kokybiska. Juk specialiai fotografuojant dazniausiai turime ribota laika, per kuri tiesiog nepasitaiko tokiu idomiu situaciju, kurios pasitaiko netycia, retai - ne pvz, neisvaziuojam staigiai i egzotiska sali, neinam i zoologijos soda, sporto varzybas ir t.t.

bet ruduo cia ne prie ko, tai gal nesipleciam mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 01 lapkričio 2007 - 15:18
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 01, 16:17)
gal tu ir teisi del to tycia ar netycia g.gif o gal man sunku tiksliai isreiksti ta, ka noriu - na man tobuliausi kadrai vis delto yra netikeciausi ivairiom prasmem, ir siuzeto taip pat. Tai jeigu matosi, kad labai jau tycia gaude, nors ir grazi foto, kazkaip netenka man ji dalies savo naturalumo, gyvenimo pulso.

as net labai paprastai ta galiu aiskinti - fotografuojantys zmones paprastai eina fotografuoti, ir ju pasaulio matymas su sita nuostata yra kitoks. Zmogus, kuris netycia atsidure idomioje situacijoje, ir tuo paciu turejo fotoaparata ir nutrauke yra kas kita.

Man pvz, kad ir situose konkursuose tas pasimato - yra mamu, kurios is tiesu gerai fotografuoja ir smagiai pafotkina butent tam konkursui, nu ir liuks grazios foto. Bet yra ir kita kategorija foto, kurios man lygiai taip pat fainos - kur retai ir tik prie progos fotografuojancios mamos ideda seniai gulejusia foto i tema. ir ji buna na taip i tema, bet nevisai kokybiska. Juk specialiai fotografuojant dazniausiai turime ribota laika, per kuri tiesiog nepasitaiko tokiu idomiu situaciju,  kurios pasitaiko netycia, retai - ne pvz, neisvaziuojam staigiai i egzotiska sali, neinam i zoologijos soda, sporto varzybas ir t.t.

So waht? Parasyk vienu sakiniu, ka norejai pasakyti, nes as,pvz, nieko nesupratau... g.gif g.gif
Atsakyti
Čia tiek daug gražių nuotraukų, kad nežinau kaip reikės tris išsirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 01, 18:05)
So waht? Parasyk vienu sakiniu, ka norejai pasakyti, nes as,pvz, nieko nesupratau... g.gif  g.gif

čia vienu sakiniu nepaaiškinsi schmoll.gif aš supratau ką ji norėjo pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2007 11 01, 18:52)
čia vienu sakiniu nepaaiškinsi schmoll.gif aš supratau ką ji norėjo pasakyti.

Tada dviem lotuliukas.gif
Na o jei rimtai, tai tikrai nesupratau... ISvados jokios nematau- viena beletristika. Ka zmogus norejo tuo pasakyt...
Bet nevermind..

Nuotrauku tikrai yra graziu 4u.gif
Atsakyti