Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovyklė

QUOTE(Donatas ir Monika @ 2010 05 10, 11:59)
Džiovyklė kaip ir skalbyklė, kuo mažiau užkrausit, tuo geresnis bus rezultatas.
Jei džiovyklė su drėgmės sensoriais, tuomet mažiau įdėję skalbinių (tas pats su labiau išgręžtais) atitinkamai džiovyklė darbo trukmę reguliuos pagal nustatytą sausumą.
Vadinasi mažiau užkrausit sakalbinių, tuomet, jie bus lygesni, esu porą kartų prikrovus, tuos 7-8 kg., rezultatas ne tik nedžiugino, bet iškart pusę išėmus leidau lyginimo programą, kad nors kiek išsitiesintų.
Aišku tai dar priklauso nuo medžiagos, bet daugiau kaip 6 kg medvilnės tikrai nedėčiau.
O sintetikos ir į skalbyklę juk pilnos nerekomenduoja dėti, nes jei vis tik paskaičius instrikciją, tai ir skalbiant medvilnė 100% užkrovimas, sintetika 50%, jautrūs 30 %
Tai jokių problemų ir su džiovykle. Tik perdedi turinį.
Kas dėl išėmimo, siūlyčiau tuomet naudoti paleidimo laiko atidėjimą, tuomet nustatysit maždaug tada kada bus Jums patogu skalbinius išimti ir sulankstyti.
Nes po džiovinimo skalbiniai karšti sukrenta į dugną, ir jei Jūs jų neišimsit, juos kurį laiką dar džiovyklė pavarto (čia nuo gamintojo ir modelio riklauso kiek laiko), po to tiesiog viskas guli. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad ir pusvaladį "pavartyti" atrodo kur kas blogiau nei iškarto išimti, o jei dar paguli, be lyginimo niekur... tiesa net ir tokiu atveju nėra jų ko lyginti su tais kur nuo "šniūro", sumedėjusiais ir su visom dulkėm
Aš kadangi dažniausiai skalbiu per naktį, tai džiovinu tik vakare po darbo smile.gif man taip patogiau.

na, tai tada nesuprantu, nes jei jus skalbiat nakti, vadinasi ryte randat isplautus, ir dregnus, tai kaip gi jie tokie dregni buna iki vakaro? taigi suplekt turetu? blink.gif ar jus juos laikot skalbyklej, ar dziovyklej vartosi ir laukia kol bus paleista dziovykle?
nu niekaip nesuprantu..man tai atrodo taip - kada isplovei tada ir dziovint reikia is karto deti doh.gif unsure.gif
Atsakyti
na bent jau mano dziovykle turi laiko atidejimo funkcija tai jei jau skalbi nakti tai ryte perdedi drabuzius i dziovykle nustatai programa su atidejimu
ir kai grizti namo drabuziai sausi buna
nors as tai skalbiu dazniausiai savaitgali tai ir skalbiasi ir dziovinasi iskart mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
Nu va, stovi namie nauja dziovykle AEG 88840 ir zalio supratimo kaip ja naudotis neturiu. Vakar skaiciau rusiska instrukcija (nei LT, nei EN nebuvo) - sunkokai isikirtau, tai dabar noriu pasitikslinti pries pirma karta naudodama.

Tai pirmiausia tulriu supilt distiliuota vandeni i talpykla. Sukraunu isskalbtus drabuzius / ranksluoscius, parenku programa ir laukiu. Po dziovinimo ispilt kondensata? o kaip kitais kartais - kaskart kazka ipilt/ispilt? Is kur gaut ta vandeni - naudot ta kondensata?

Puku filtras - kaip daznai ji valyt? Jis matomas kad uzsiterse, ka nors raso gudri masina?

Ten dar tokia lentynele buvo ideta - kaip suprantu megztukams visokiems, tai siaip normaliems drabuziams ar patalynei ji isimt lauk turbut?

Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2010 05 24, 11:56)
Sveiki,
Nu va, stovi namie nauja dziovykle AEG 88840 ir zalio supratimo kaip ja naudotis neturiu. Vakar skaiciau rusiska instrukcija (nei LT, nei EN nebuvo) - sunkokai isikirtau, tai dabar noriu pasitikslinti pries pirma karta naudodama.

Tai pirmiausia tulriu supilt distiliuota vandeni i talpykla. Sukraunu isskalbtus drabuzius / ranksluoscius, parenku programa ir laukiu. Po dziovinimo ispilt kondensata? o kaip kitais kartais - kaskart kazka ipilt/ispilt? Is kur gaut ta vandeni - naudot ta kondensata?

Puku filtras - kaip daznai ji valyt? Jis matomas kad uzsiterse, ka nors raso gudri masina?

Ten dar tokia lentynele buvo ideta - kaip suprantu megztukams visokiems, tai siaip normaliems drabuziams ar patalynei ji isimt lauk turbut?

Sveiki,
pabandysiu atsakyti - pas mane tokia, tik Jūsų naujesnis modelis.
Kai išdžiovinsite rūbus, talpykloje ir rinksis vanduo, kuris po to naudojamas lyginimui. Jei talpykla prisipildo, džiovinimo metu garsinis signalas praneša, kad ją reikia ištuštinti. Jei kartais pritrūktumėtė lyginimui vandens, tai būna distiliuoto pirkti. Bet man nė karto jo neprireikė, nes kai rūbai džiūna, tai jo ir prisirenka pakankamai. Po džiovinimo jo neišpilu, pilu tik kai būna priisipildęs. Pūkų filtrą valau kaskart, kai rūbai išdžiūna, ten būna ojojoj kiek pūkų tongue.gif
Dėl lentynėlės tai nežinau, pas mane nebuvo tokios. Gal ten ji batams skirta?

Man instrukciją lietuvišką eurobuitis (ten pirkau) atsiuntė el.p., tai jei Jums reikia, galėčiau persiųsti, tik pas mane AEG 88800. Bet kiek žinau, ji skiriasi tik tuom, kad Jūsiškė mažiau elektros valgo ax.gif
Atsakyti
sveikutes
turiu Elektroliuks Airon dziovykle, bet man kazkaip vis drabuziai pasitraukia, nors vaikiskiems ir uzdedu Delicate papildomai. pasidalinkit patirtim, ar medvilninius ir vaikiskus geriau dziovinti medvilnes programoje, kur ilgiau dziovina, ar sintetikos( gal ta svelnesne..) ?
aciu
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2010 05 25, 12:25)
sveikutes
turiu Elektroliuks Airon dziovykle, bet man kazkaip vis drabuziai pasitraukia, nors vaikiskiems ir uzdedu Delicate papildomai. pasidalinkit patirtim, ar medvilninius ir vaikiskus geriau dziovinti medvilnes programoje, kur ilgiau dziovina, ar sintetikos( gal ta svelnesne..) ?
aciu

as naudoju rūbams sintetikos programą, ir papildomai uždedu glezni. tiek vaikiškams, tiek mūsų.
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2010 05 25, 13:25)
sveikutes
aciu

Praktiškai 90% džiovinu sintetikos rėžimu (tiek vaikų tiek savo), dažnai dar ir Delicate (ir energijos sutaupysit ir drabužiai nesitrauks).
Medvilnės programą dedu nebent patalynei ar rankšluosčiam, daugiau niekam.
Jei nauji džinsai ir juos dar labai "popinu" džiovinu net vilnos programa.
O jei ant drabužio yra ženkliukas, kad džiovinti džiovyklėje negalima, dedu vilnos arba šilko programas, priklausomai nuo drabužio "brangumo"
Papildyta:
QUOTE(<aries> @ 2010 05 10, 17:05)
na, tai tada nesuprantu, nes jei jus skalbiat nakti, vadinasi ryte randat isplautus, ir dregnus, tai kaip gi jie tokie dregni buna iki vakaro? taigi suplekt turetu?  blink.gif ar jus juos laikot skalbyklej, ar dziovyklej vartosi ir laukia kol bus paleista dziovykle?
nu niekaip nesuprantu..man tai atrodo taip - kada isplovei tada ir dziovint reikia is karto deti  doh.gif  unsure.gif

Skalbiu naktį, ryte atidarau skalbyklės dureles ir palieku, po darbo išdžiovinu ir susilankstau. Ir tikrai niekas nesuplėksta...
Galima naudoti ir atidėjimą, bet aš niekada nežinau kada baigsiu darbą
Savaitgaliais viskas paprasčiau, bet ir tai nedažnai norisi savaitgalį namuose pratūnoti, vadinasi tenka suktis 4u.gif
O džiovyklė varto drabužius po džiovinimo ciklo užbaigimo, bet tik kokį pusvalandį.
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2010 05 27, 16:17)
O jei ant drabužio yra ženkliukas, kad džiovinti džiovyklėje negalima, dedu vilnos arba šilko programas, priklausomai nuo drabužio "brangumo"

bet vilnos programa dziovina tik 5 minutes, tiesiog issminkstina ir viskas.... tai kaip dzinsus ten isdziovina?

as tai medvilnine programa naudoju jei man reik ziauriai greit ir pvz viena vaikiska kepure issdziovint. Tai pvz imetu 15 minuciu. o siaip tai sintetika ir misriu skalbiniu programos einamiausios, dazniausiai "tinkami spintai", nebent vyro marskinius lininius dedu i "lengvas lyginimas", tada iskratau ir pakabinu natulaiai isdziuti.

tiesa, ar pastebejot kad marskiniu kalnieriu krastus uzraito?
ir dar viena blogybe - labai greit susidevi rubai - ta prasme kad greit uzsimeta burbuliukai, ir pvz jei koks linas, tai greit iskedena tuos bespalvius baltus siulo pukelius i virsu ir drabuzis atrodo kaip 100 metu nesiotas.....
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 06 21, 10:50)
bet vilnos programa dziovina tik 5 minutes, tiesiog issminkstina ir viskas.... tai kaip dzinsus ten isdziovina?
as tai medvilnine programa naudoju jei man reik ziauriai greit ir pvz viena vaikiska kepure issdziovint. Tai pvz imetu 15 minuciu. o siaip tai sintetika ir misriu skalbiniu programos einamiausios, dazniausiai "tinkami spintai", nebent vyro marskinius lininius dedu i "lengvas lyginimas", tada iskratau ir pakabinu natulaiai isdziuti.

ir dar viena blogybe - labai greit susidevi rubai - ta prasme kad greit uzsimeta burbuliukai, ir pvz jei koks linas, tai greit iskedena tuos bespalvius baltus siulo pukelius i virsu ir drabuzis atrodo kaip 100 metu nesiotas.....

Vilnos programa džiovina 1,40 valandos? Šilko programas sukasi daugiau nei 2 valandas, drabužiai nebūna visiškai išdžiovinti, o šiek tiek drėgni.
Kas dėl pagreitinto drabužių susidėvėjimo, nepastebėjau schmoll.gif
Lininiai drabužiai tikrai neišsipešioja, visada juos dar leidžiu ir per "lyginimo" programą
Kas dėl burbuliukų... manau čia vis tik nuo audinio priklauso.
Apie marškinius sakyti sunku, nes vyras juos dedasi tik per šventes, tai patirties neturiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 06 21, 09:50)

dėl susidėvėjimo - tikrai nepritariu schmoll.gif Nes kaip tik rūbai būna minšti, kaip nauji, ko nepasakyčiau apie išdžiūvusius ant virvės. Pūkus nurenka, dar nei vienas drabužis nesusiburbuliavo blink.gif
gal netinkamas programas parenkat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2010 06 21, 15:33)
Vilnos programa džiovina 1,40 valandos? Šilko programas sukasi daugiau nei 2 valandas, drabužiai nebūna visiškai išdžiovinti, o šiek tiek drėgni.
Kas dėl pagreitinto drabužių susidėvėjimo, nepastebėjau  schmoll.gif
Lininiai drabužiai tikrai neišsipešioja, visada juos dar leidžiu ir per "lyginimo" programą
Kas dėl burbuliukų... manau čia vis tik nuo audinio priklauso.
Apie marškinius sakyti sunku, nes vyras juos dedasi tik per šventes, tai patirties neturiu  blush2.gif

o, tai faina, nes mano boschas tai tik 5 minutes "dziovina" vilna. Del burbulu tai taip - jei trikotazas prastesnis, is kert pasimato, tik labai nusiviliu kai atrodo nemazai sumoketa uz ruba, o ima ir susiburbuliuoja, ypac pvz jei puse metu nieko tam trikotazui nesidare, o po 2 dziovinimu - oje oje..... Bet va striukems, patalynei, ranksluosciams- tai super!
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 06 22, 14:14)
o, tai faina, nes mano boschas tai tik 5 minutes "dziovina" vilna.  Del burbulu tai taip - jei trikotazas prastesnis, is kert pasimato, tik labai nusiviliu kai atrodo nemazai sumoketa uz ruba, o ima ir susiburbuliuoja, ypac pvz jei puse metu nieko tam trikotazui nesidare, o po 2 dziovinimu - oje oje..... Bet va striukems, patalynei, ranksluosciams- tai super!

Tas tai taip, stiukės, patalynė... aš ir pūkines pagalves skalbiu skalbyklėje ir poto džiovinu... kaip naujos purut purutėlės thumbup.gif
Turint mažus vaikus visko nutinka, tai ir tenka viską išbandyti
Atsakyti