QUOTE(dzhina @ 2010 04 21, 08:44)
o as jau baigius perskalbti ir isdziovinti visas pagalves ne tik namuose bet ir sode esancias pagalves po dziovykles issipucia kaip balionai
O kokias pagalves skalbiat/dziovinat? Tikriausia ne pluksnines/pukines...
QUOTE(Spray @ 2010 05 01, 23:16)
O kokias pagalves skalbiat/dziovinat? Tikriausia ne pluksnines/pukines...
visas perskalbiau: ir plunksnines ir sintetines
QUOTE(dzhina @ 2010 05 01, 20:49)
visas perskalbiau: ir plunksnines ir sintetines
o geras! Tai jus pluksnines isskalbiat su skalbimo masina, o paskui kisat i dziovykle? Ir gerai issdziovina?
Net nepagalvojau kad taip galima su plunksninem, na reiks ir man taip daryti.
QUOTE(Spray @ 2010 05 06, 22:39)
o geras! Tai jus pluksnines isskalbiat su skalbimo masina, o paskui kisat i dziovykle? Ir gerai issdziovina?
taip isskalbia, isgrezia masina o po to kisu i dziovykle, uzstatau programa TIME max 3 val (nakciai kai pigesne elektra) jei ryte dar matau kad dregna tada kitai nakciai vel 3 val, na tada istraukiu ne pagalve o baliona susiguli po kurio laiko tik reik ziurek kad nebutu kur per siule praire tada pilna dziovykle bus plunksnu (turejau vargo kol issemiau visas )
o turim tokia dziovykle
Imeciau ir as pagalves skalbti ir dziovinti. Tik gaila, nepagalvojau, nes kol dziovykle nauja turi toki kvapa...
Tai tos pagalves man to kvapo dabar turi, nelabai malonus...Bet gal nieko, ziuresim...
Musu nauja Electroliux Iron Aid.
Dar norejau paklausti tu, kurios dziovinate skalbinius dziovykleje, ar visada juos dziovinat ir lyginat su ta funkcija. Ar tik kai kuriuos ir retkarciais...
Nesinori man traukti atgal tos drabuziu pakabos.
Bet drabuziai dar buna dregni kai isdziovinu? Tai tokius dar dziovint kazkaip, ar jau galima lankstyti ir deti i spinta?
Tai tos pagalves man to kvapo dabar turi, nelabai malonus...Bet gal nieko, ziuresim...
Dar norejau paklausti tu, kurios dziovinate skalbinius dziovykleje, ar visada juos dziovinat ir lyginat su ta funkcija. Ar tik kai kuriuos ir retkarciais...
Bet drabuziai dar buna dregni kai isdziovinu? Tai tokius dar dziovint kazkaip, ar jau galima lankstyti ir deti i spinta?
QUOTE(Spray @ 2010 05 08, 22:03)
Imeciau ir as pagalves skalbti ir dziovinti. Tik gaila, nepagalvojau, nes kol dziovykle nauja turi toki kvapa...
Aš iš džiovyklės sukabinu ant pakabų - tada lyginti nereikia.
Kadangi mano skalbyklė ir džiovyklė sandėliuke, virš jų vyras pritvirtino vamzdį pakaboms sukabinti kaip spintoje - labai patogu
Pas mane bosch logixx 7
naudoju jau pora metu
dziovinu viska nuo patalines iki silkiniu suknuciu aisku tik programas tinkamas parenku super daiktas
esu patenkinta ir priekaistu neturiu
nors per ziopluma sugadinau 2 vyro vilnonius megstukus
naudoju jau pora metu
dziovinu viska nuo patalines iki silkiniu suknuciu aisku tik programas tinkamas parenku super daiktas
esu patenkinta ir priekaistu neturiu
nors per ziopluma sugadinau 2 vyro vilnonius megstukus
Aciu uz atsakymus.
Va kelios drabuziu partijos ejo pas mane ant max dziovinimo, tai buvo sausuteliai, ir keliavo iskart i spinta.
O kaip pas jus patalyne ar issilygina su dziovykles ta garu funkcija?
As idejau vakarykscio skalbimo, t.y. per nakti dulejo skalbyklej, o ryte idejau i dziovykle, taciau vistiek susiglamziusi. Turbut del to kad per nakti gulejo. Dabar ziuresiu kaip kita bus
Kol kas dar tik mokausi.
Dar norejau paklausti, pvz mano dziovykle kaskart baigusi dziovinti uzsidega dvi lemputes - filtro ir to kondensato, tipo isvalyti/ispilti? Ar ir pas jus taip pat (kas turi Electrolux, o gal ir kitokios taip rodo)?
Kada geriausia ta distil vandens maziuke talpyklele laikyti ON kada OFF?
Ir kai lygini su garu funkcija kaip geriau, ar tokius dregnus ar visiskai sausus lyginti?
Va kelios drabuziu partijos ejo pas mane ant max dziovinimo, tai buvo sausuteliai, ir keliavo iskart i spinta.
O kaip pas jus patalyne ar issilygina su dziovykles ta garu funkcija?
As idejau vakarykscio skalbimo, t.y. per nakti dulejo skalbyklej, o ryte idejau i dziovykle, taciau vistiek susiglamziusi. Turbut del to kad per nakti gulejo. Dabar ziuresiu kaip kita bus
Kol kas dar tik mokausi.
Dar norejau paklausti, pvz mano dziovykle kaskart baigusi dziovinti uzsidega dvi lemputes - filtro ir to kondensato, tipo isvalyti/ispilti? Ar ir pas jus taip pat (kas turi Electrolux, o gal ir kitokios taip rodo)?
Kada geriausia ta distil vandens maziuke talpyklele laikyti ON kada OFF?
Ir kai lygini su garu funkcija kaip geriau, ar tokius dregnus ar visiskai sausus lyginti?
o as dar neturiu, bet man idomu ( ketinam pirkti..), jei as tarkim isskalbiu 5-6 kg, tai tiek pat ir dziovint sudedu? nes jei ne, tai kurgi man tuos anuos, kurie netelpa i dziovykle deti? tai nejau viena skalbima per kelis dziovinimo ciklus reikia dziovinti? tada juk ir neekonomiska? o ir zaidimo gaunasi..juk dziovina tai ilgokai..tarkim, vakare iskalbi, ir sudedi nakciai dziovintis. bet jei visko negalima deti, tai nakti vienam ciklui pasibaigus, kito niekas nesudes - as gi miegosiu
prasau parasykit, nes man cia kvailu klausimu iskyla
aciukas
aciukas
QUOTE(<aries> @ 2010 05 09, 22:21)
o as dar neturiu, bet man idomu ( ketinam pirkti..), jei as tarkim isskalbiu 5-6 kg, tai tiek pat ir dziovint sudedu? nes jei ne, tai kurgi man tuos anuos, kurie netelpa i dziovykle deti? tai nejau viena skalbima per kelis dziovinimo ciklus reikia dziovinti? tada juk ir neekonomiska? o ir zaidimo gaunasi..juk dziovina tai ilgokai..tarkim, vakare iskalbi, ir sudedi nakciai dziovintis. bet jei visko negalima deti, tai nakti vienam ciklui pasibaigus, kito niekas nesudes - as gi miegosiu
aciukas
aciukas
mano skalbyklėje telpa 4,5 kg skalbinių, o džiovyklėje - 7 kg. skalbinių. Tad iki 7 kg ir galima dėti. Na, kad kuo mažiau susiglamžę būtų, net ir instrukcijoje rašo, kad dėti mažiau skalbinių, nei maksimali talpa, ir pagal drabužių tipą, kad kuo mažiau susiglamžę būtų, yra patarimai, kiek kg džiovinti.
Aš džiovinu visada tiek, kiek ir išskalbiu, o ant lyginimo programos dedu tik tuos, kuriems to reikia, kai jau būna išdžiovinti Laisvalaikio rūbai, sportiniai drabužiai, vaikų kasdieniai rūbeliai - jų praktiškai nereikia lyginti. Pėdkelnės (medvilninės), kojinės, tai net gražu pažiūrėti - po džiovinimo, atrodo, kaip ką tik išpakuotos, fantastika Anksčiau pėdkelnes buvo mano panom sunku apsimauti, nes po paprasto džiovinimo (ne džiovyklėje) jos būdavo kietos ir ir pan., o dabar, kaip ką tik išpakuotos
Patalynė, marškiniai - juos jau dedu į lyginimo programą. Rankšluosčiai jau po džiovinimo būna lygutėliai, minkštutėliai, niekada tokie nebūna džiovinant juos pakabintus, ir jokie lauke džiovintų skalbinių kvapai neatpirks to minkštumo, kuris būna tik išdžiovinus džiovyklėje Džinsus džiovinu ant džinsų programos, tai jie būna labai lygūs ir minkšti, niekada taip neišdžiūdavo pakabinti ant paprastos džiovyklės
Beje, labai svarbu džiovyklėje iždžiovintus rūbus iš karto išminti ir gražiai sulankstyti, antraip jie laaaabai susiglamžys. Tad jei naktį ketinat džiovinti, teks keltis, ir juos išimti ir tvarkingai sulankstyti. Tad geriau juos džiovinti ne naktį
QUOTE(<aries> @ 2010 05 09, 23:21)
aciukas
aciukas
Džiovyklė kaip ir skalbyklė, kuo mažiau užkrausit, tuo geresnis bus rezultatas.
Jei džiovyklė su drėgmės sensoriais, tuomet mažiau įdėję skalbinių (tas pats su labiau išgręžtais) atitinkamai džiovyklė darbo trukmę reguliuos pagal nustatytą sausumą.
Vadinasi mažiau užkrausit sakalbinių, tuomet, jie bus lygesni, esu porą kartų prikrovus, tuos 7-8 kg., rezultatas ne tik nedžiugino, bet iškart pusę išėmus leidau lyginimo programą, kad nors kiek išsitiesintų.
Aišku tai dar priklauso nuo medžiagos, bet daugiau kaip 6 kg medvilnės tikrai nedėčiau.
O sintetikos ir į skalbyklę juk pilnos nerekomenduoja dėti, nes jei vis tik paskaičius instrikciją, tai ir skalbiant medvilnė 100% užkrovimas, sintetika 50%, jautrūs 30 %
Tai jokių problemų ir su džiovykle. Tik perdedi turinį.
Kas dėl išėmimo, siūlyčiau tuomet naudoti paleidimo laiko atidėjimą, tuomet nustatysit maždaug tada kada bus Jums patogu skalbinius išimti ir sulankstyti.
Nes po džiovinimo skalbiniai karšti sukrenta į dugną, ir jei Jūs jų neišimsit, juos kurį laiką dar džiovyklė pavarto (čia nuo gamintojo ir modelio riklauso kiek laiko), po to tiesiog viskas guli. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad ir pusvaladį "pavartyti" atrodo kur kas blogiau nei iškarto išimti, o jei dar paguli, be lyginimo niekur... tiesa net ir tokiu atveju nėra jų ko lyginti su tais kur nuo "šniūro", sumedėjusiais ir su visom dulkėm
Aš kadangi dažniausiai skalbiu per naktį, tai džiovinu tik vakare po darbo man taip patogiau.