Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovyklė

QUOTE(el_teide @ 2010 01 28, 18:23)
o kokia jusu dziovykle? o dzinsus irgi islygina?

mano Miele, dzinsai ir issilygina, ir beto as juos dziovinu ant paprastos funkcijos, nerenku"dzinsu" g.gif

QUOTE(salia upes @ 2010 01 30, 14:14)
Mano patirtis (dziovykle pirkta ne siandien, bet buvo nauja):
- nepakeiciama, kai namie yra mazu vaiku ar ligoniu,
- trikotaziniu rubu ir patalynes "gyvenimo" laikas sutrumpeja. Nezinau, kodel.

-taip del mazu vaiku drinks_cheers.gif
-tai gal netinkama f-ija buvo parinkta g.gif As tik pastebejau, kad keletas rubeliu(naminiai) pabluko nezymiai po pirmo naudojimo dziovykles, bet sekantys kartai nieko nepakeite g.gif
Atsakyti
Aš dažniausiai nustatau automatinį režimą- ir viskas super. Dažnai skalbiam ir džiovinam- nė vienas rūbas neišsitampė ir nenusidevėjo, gal čia priklauso ir nuo rūbų kokybės, man tai fainiausia, kad nereikia kabinėti skudurių ant radiatorių ir gadinti kambario vaizdo ir remonto.
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2009 04 02, 23:52)
Sveiki konsultantai,
Nors renkuosi skalbimo mašiną be džiovinimo, bet kitur temos neradau, tad klausiu čia.
Kurią skalbyklę patartumėte pirkti:
Siemens skalbimo mašiną WS 10F060BY
Ar    Bosch skalbimo mašiną WLX 20461 BY  ir kodėl?
Kiek supratau, tai jos abi gaminamos Vokietijoje ir Lietuvoje jų kaina yra identiška.
Iš anksto ačiuks mirksiukas.gif

Siūlyčiau rinktis WLX 24462 BY, nes su vienetuku ant galo yra senas modelis, antra šiuo metu su daugiau pasukų ir yra geresne kaina... mirksiukas.gif
Atsakyti
As pries menesi nusipirkau MIELE-T-7744-C džiovyklę - irgi 6 kg talpa kaip kazkas rase, tai man taip pat nepamainomas dalykas, taip ir pamasciau, kodel anksciau neisigijau, nepajauciau dar ant elektrpos, bet paskaiciavus kiek sueikvodavo man lygintuvus, tai manau tikrai apsipirks, o ir laiko sutaupau;))))) Super
Atsakyti
Sveikos,
metausi tarp AEG 59850 ir 88840 bei bosch 86580sn.... kai tokios elektros kainos, tai norisi taupesnio aparato, bet siaip daugelis pataria imti 88840, nes tipo daugiau funkciju...... atsviezinimas, lyginimas... o kaip lygina bosiukas? ar pvz. marskinius dar reikia perlyginti?
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 04 01, 12:22)
Sveikos,
metausi tarp AEG 59850 ir 88840 bei bosch 86580sn.... kai tokios elektros kainos, tai norisi taupesnio aparato, bet siaip daugelis pataria imti 88840, nes tipo daugiau funkciju...... atsviezinimas, lyginimas... o kaip lygina bosiukas? ar pvz. marskinius dar reikia perlyginti?

Tai kad tas Bosch neturi lyginimo funkcijos. Turėtų Bosch WTS 86581 SN
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2010 04 02, 20:08)
Tai kad tas Bosch neturi lyginimo funkcijos. Turėtų Bosch WTS 86581 SN

suprantu, bet bosiuke irasyta tipo "lengvas lyginimas" - tai kaip suprantu, tai tiesiog programa padedanti islyginti jau rankytem. Bet tai klausimas - kaip atrodo skalbiniai be to "lengvo lyginimo"? Man sirdis labai linksta prie to bosiuko... vistik per puse mazesnes elektro sanaudos - ar 30 litu ar 60 litu moket- biski skirtumas yra....
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 04 06, 08:30)
suprantu, bet bosiuke irasyta tipo "lengvas lyginimas" - tai kaip suprantu, tai tiesiog programa padedanti islyginti jau rankytem. Bet tai klausimas - kaip atrodo skalbiniai be to "lengvo lyginimo"? Man sirdis labai linksta prie to bosiuko... vistik per puse mazesnes elektro sanaudos - ar 30 litu ar 60 litu moket- biski skirtumas yra....

kiek žinau, tai po lengvo lyginimo funkcijos drabužius reikia lyginti iš karto (kažkas anksčiau temoj rašė apie tai, kad drabužiai būna lengvai drėgni). Jei klystu, tai pataisykite ax.gif
Mano džiovyklė C energijos klasės (su lyginimo funkcija), džiovinu kokius 3 - 4 kartus per savaitę, kartais ir dažniau. Elektros sunaudojam iki 90 LT per mėnesį (čia viskam) - būnu namie, tad ir valgyti daugiau gaminu, gartraukis dažnai veikia, orkaitė, ir pan. Tad tikrai nemanau, kad 60 Lt sunaudoja džiovyklė schmoll.gif Tikrai mažiau smile.gif
Jei Jums labai priimtina Bosh, tai ir pirkite, nes aš tikrai nevisada naudoju lyginimo programą - tereikia iš karto baigus džiovinti drabužius, juos iš karto išimti ir tvarkingai sulankstyti. O jei dar ir elektros sąnaudos išties mažesnės, tai visai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitiene @ 2010 04 06, 11:30)
Jei Jums labai priimtina Bosh, tai ir pirkite, nes aš tikrai nevisada naudoju lyginimo programą - tereikia iš karto baigus džiovinti drabužius, juos iš karto išimti ir tvarkingai sulankstyti. O jei dar ir elektros sąnaudos išties mažesnės, tai visai  thumbup.gif

Ir aš dažniausiai nenaudoju lyginimo funkcijos - išėmusi iš džiovyklės vienus sukabinu ant pakabų, kitus gražiai sulankstau ir būna tikrai nesusiglamžę. Kadangi mano džiovyklė sandėliuke, o sandėliukas didelis - virš džiovyklės ir skalbyklės vyras įrengė vietą kabinimui, labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitiene @ 2010 04 06, 12:30)
Tad tikrai nemanau, kad 60 Lt sunaudoja džiovyklė  schmoll.gif  Tikrai mažiau  smile.gif

ne, as cia siaip suma sudeliojau, nes jei pasakai 3 ir 6 litai, tai atrodo koks cia skirtumas, o kai 30 ir 60 - vaizdas kitoks smile.gif nes elektroliuxas B klases ima kaip raso 3,9 kW, o boschas A klases 1,9....
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2010 04 06, 17:38)
ne, as cia siaip suma sudeliojau, nes jei pasakai 3 ir 6 litai, tai atrodo koks cia skirtumas, o kai 30 ir 60 - vaizdas kitoks smile.gif nes elektroliuxas B klases ima kaip raso 3,9 kW, o boschas A klases 1,9....

dar gal vertėtų palyginti pagal konkrečias programas, kiek kuri džiovyklė sunaudoja, tada bus aiškiau, koks būtų elektros sunaudojimo skirtumas. Pvz. mano džiovyklė AEG Lavatherm 88800, tai ji medvilnę iki visiškai sausos išdžiovina naudodama 4,4 kwh (prikrovus būgną pilnai - iki 7 kg.), o sintetiką 1,36 kwh (taip rašo instrukcijoje).
Atsakyti
QUOTE(Jovitiene @ 2010 04 06, 20:26)
dar gal vertėtų palyginti pagal konkrečias programas, kiek kuri džiovyklė sunaudoja, tada bus aiškiau, koks būtų elektros sunaudojimo skirtumas. Pvz. mano džiovyklė AEG Lavatherm 88800, tai ji medvilnę iki visiškai sausos išdžiovina naudodama 4,4 kwh (prikrovus būgną pilnai - iki 7 kg.), o sintetiką 1,36 kwh (taip rašo instrukcijoje).

tai va kad tik instrukcijose ir teparasyta... kiek klausiau pardaveju, visi kazkaip ta bendra pasako ir dar priduria - kad viskas priklauso iki kiek skalbinius issuka skalbimo masina - jei tik 1000 apsuku - reiks daugiau kilovatu, jei 1400 - reiks maziau.

pas boscha raso: Sanaudos: visiskai isdziovinti 7 kg medvilniniu skalbiniu:
- 1400 aps./min. – 1,61 kWh, 106 min
- 1000 aps./min. – 1,9 kWh, 124 min.
Atsakyti