Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas - 9 tema

QUOTE(justess22 @ 2007 11 13, 10:01)
su dekupažiniu popierium aš asmeniškai nedirbu, nes man su juo per daug vargo. Pagal technologiją dekupažinį popierių mirkyti reikia, tačiau jei kitoms patogiau nemirkant, tai nematau čia nieko blogo 4u.gif pabandyk abu variantus ir pažiūrėsi, kaip tau dirbti lengviau mirksiukas.gif
:

aciu uz atsakyma.bandyti negaliu,turiu tik viena lapa,ir ji visa reikia priklijuoti smile.gif
Atsakyti
Ne manęs klausėt, bet įkišiu savo trigrašį, gal nesupyksit rolleyes.gif
Na taip, kiekvienas kaip nori taip daro, atranda savo "technikas" ir dirba kaip jam patogiau. Bet šiaip dekupažinis popierius mirkomas ir prieš klijavimą su servetėle šiek tiek nusausinamas. Tačiau taip daroma su 'normaliu' dekupažiniu popieriumi, jis toks storesnis. O yra plono dekupažinio popieriaus, jo mirkyt nėra reikalo ir dėl savo plonumo jis užklijuotas atrodo panašiai kaip servetėlė, labiau įsilieja į bendrą foną.
Atsakyti
Na, gaila, kad negali pasibandyti...aš asmeniškai tai naujus produktus visada ant kokio nelabai reikalingo daikto išbandau, nes dažniausiai iš pirmo karto gaunasi ne visai toks rezultatas, koks turėtų būti doh.gif O galima pasmalsauti - tai kokio dydžio daiktą tu ruošiesi dekupažinti, kad prireiks ištiso dekupažinio popieriaus lapo? g.gif Ir nepamenu, ar tu sakei, kad lapa sulamdytą tau atsiuntė, ar ne tu... bet jei sulamdytas, tai mano manymu, klijuojant to lapo nepamirkius, gali neišsilyginti tos sulamdytos vietos ax.gif na, bet čia tik nuomonė - nenoriu prikalbėt, kad paskaiu nereiktų iš naujo tau darbuotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2007 11 13, 07:54)
swoon.gif  swoon.gif  swoon.gif  umn.gif
Įdomu o ant to tavo lako parašyta, kad jis atsparus kokiems 100-150 laipsnių karščio?
Yra atsparių karščiui lakų, bet ne tokiam (apie 90 laipsnių - pirčių lakai),

P.S. Nuoširdus pasiūlymas SKAITYKITE INSTRUKCIJAS prieš pradėdamos dirbt su medžiaga (ypač chemine)

Aha, aciu uz pastabas biggrin.gif O gal kas galetu man durnai paaiskinti apie purskiama laka, koks jis, kur gaunamas ir panasiai, nes as apie lakavima tiek ir zinau, kad imi skarbonke su tystanciu ir smirdanciu marmalu, pendzeli i rankas ir terliojiesi tongue.gif
Atsakyti
laba diena. susidomejau dekupazu seniaia jau, kai Lt dar nelabai kas gamino, taciau niekada nebandziau sendinimo efekto.
noreciau savo Fimo papuosaliukus pasendinti, nusipirkau Eberhard Faber sendintojo Quick - crackle. bet uztepus ant Fimo molio, jis neskyla. ten parasyta, kad dazyti reiketu, bet jei ant molinuko uzklijuotas paveiksliukas, kaip tada?
atsiprasau uz galbut pasikartojancius klausimus, bet 9 temas isstudijuoti tikrai sudetinga . jei kas netingit, paaiskinkit sita procesa. gal dar kazko reikia nusipirkti? ir ar Kaune yra? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Furija @ 2007 11 13, 00:04)
AS IRGI TURIU KLAUSIMU APIE LAKA  GAL KAS KITOKIU LAKU  LAKUOJA?

Nieko nepadarysi, akrilinis labai patogu bet tas jo lipnumas doh.gif doh.gif . Aš akriliniu lakuoju tik tuos daiktus kur akrilinis priimtinas; rėmeliai, spintelė (ant jos tikrai nieko karšto šlapio nebus statoma), o visa kita lakuoju neakriliniu laku kad nebūtų bėdos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyna @ 2007 11 12, 22:57)
Cia pati dekoravai ar jau buvo?  ax.gif

čia tokią nupirkau, žadu nušveist ir dekoruot savaip biggrin.gif
QUOTE(Furija @ 2007 11 13, 00:04)
AS IRGI TURIU KLAUSIMU APIE LAKA; NULAKAVAU PADEKLA AKRILINIU EKO LAKU IR KAIP PADEJAU ANT JO KARSTA ARBATINUKA TAI TAIP IR PRILIPO; TEKO SU GABALELIU DAZU ATKELTI  blush2.gif  IR SIAIP ATRODO; KAD JIS PILNAI NEISDZIUSTA IR LIEKA SIEK TIEK LIPNUS; O NITRO LAKAS BAISIAI SMIRDA; BET GERAI DZIUSTA IR LAIKOSI. GAL KAS KITOKIU LAKU  LAKUOJA?

aš kartais lakuoju Celco laku baldams, gaila nuplėčiau etikėtę kur lietuviškas vertimas, tai nežinau kokia tiksliai jo sudėtis. Na bet jis storai padengia man tas patinka, teptukai plaunami Vaitspiritu, džiūsta man apie 10 valandų ir visiškai nesmirda, lakuoju kambary. ir atrodo patvarus sluoksnis gaunasi, tiesa karšto nebandžiau statyt blush2.gif bet anksčiau kartais lakuodavau paskutinį sluoksnį nitro laku, dabar jo atsisakiau vien dėl to kad smirda ir atradau šitą nesmirdantį
QUOTE(IF... @ 2007 11 13, 07:54)
P.S. Nuoširdus pasiūlymas SKAITYKITE INSTRUKCIJAS prieš pradėdamos dirbt su medžiaga (ypač chemine)

nepatingėjau ir perskaičiau savo lakų instrukcijas ir nei ant vieno nieko neparašyta nei vieno žodžio apie atsparumą karščiui ax.gif tai kaip žinot ?
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2007 11 13, 10:16)
laba diena. susidomejau dekupazu seniaia jau, kai Lt dar nelabai kas gamino, taciau niekada nebandziau sendinimo efekto.
noreciau savo Fimo papuosaliukus pasendinti, nusipirkau Eberhard Faber sendintojo Quick - crackle. bet uztepus ant Fimo molio, jis neskyla. ten parasyta, kad dazyti reiketu, bet jei ant molinuko uzklijuotas paveiksliukas, kaip tada?
atsiprasau uz galbut pasikartojancius klausimus, bet 9 temas isstudijuoti tikrai sudetinga . jei kas netingit, paaiskinkit sita procesa. gal dar kazko reikia nusipirkti? ir ar Kaune yra? aciu  4u.gif

Jei turi pasidariusi iškeptą fimo papuošaliuką, ant kurio jau priklijavai paveikslėlį, ir nori tą paveikslėlį pasendinti, tai tau reikia dvikomponenčio sendinimo mediumo. Aš naudoju Antik medium I ir Antik medium II. Pirmiausiai ant paveiksliuko tepi medium I, tada lauki, kol nudžius. Tuomet tepi medium II ir džiūnant atsiranda įtrukinėjimai. Kadangi lakas skaidrus, tai įtrūkinėjimai matysis tik tuo atveju, kai į juos įtrinsi dažų (aš naudoju akrilinius) arba specialią patiną. Vaizdas gaunasi maždaug toks:
user posted image
Tik nežinau, ar galima ant viršaus fimo laku nulakuot - gali kaip nors šie du lakai sureaguoti doh.gif

O Kaune dvikomponenčio lako galima nusipirkti PusePlius firmoj (Ožeškienės g. berods). Bet ten sendinimo lakai kitos firmos, tačiau darbo esmė panaši.
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2007 11 13, 11:35)
Jei turi pasidariusi iškeptą fimo papuošaliuką, ant kurio jau priklijavai paveikslėlį, ir nori tą paveikslėlį pasendinti, tai tau reikia dvikomponenčio sendinimo mediumo. Aš naudoju Antik medium I ir Antik medium II. Pirmiausiai ant paveiksliuko tepi medium I, tada lauki, kol nudžius. Tuomet tepi medium II ir džiūnant atsiranda įtrukinėjimai. Kadangi lakas skaidrus, tai įtrūkinėjimai matysis tik tuo atveju, kai į juos įtrinsi dažų (aš naudoju akrilinius) arba specialią patiną. Vaizdas gaunasi maždaug toks:
user posted image
Tik nežinau, ar galima ant viršaus fimo laku nulakuot - gali kaip nors šie du lakai sureaguoti doh.gif

O Kaune dvikomponenčio lako galima nusipirkti PusePlius firmoj (Ožeškienės g. berods). Bet ten sendinimo lakai kitos firmos, tačiau darbo esmė panaši.

aciu, nepaprastai aciu wub.gif
o tai kam tada tas lakas reikalingas, kuri nusipirkau? nieko jis man neskilineja. sunaudosiu kaip paprasta laka ir tiek. dar klausimelis. o jei ta dvikomponenti laka tepsiu ne ant paveiksliuko, o ant siaip pavirsiaus. pvz ant fimo, arba ant dazyto pavirsiaus, irgi bus taip pat?
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2007 11 13, 11:06)
aciu, nepaprastai aciu  wub.gif
o tai kam tada tas lakas reikalingas, kuri nusipirkau? nieko jis man neskilineja. sunaudosiu kaip paprasta laka ir tiek. dar klausimelis. o jei ta dvikomponenti laka tepsiu ne ant paveiksliuko, o ant siaip pavirsiaus. pvz ant fimo, arba ant dazyto pavirsiaus, irgi bus taip pat?

jei dvikomponentį laką tepti ant fimo (kepto) ar šiaip ant lygaus paviršiaus, tai efektas tas pat - gausi sutrūkinėjusį paviršių. Na, kadangi nežinau, kokį tiksliai laką turi (spėju, kad jis vienkomponentis, t.y. tik vienas buteliukas), tai jo paskirtis truputį kitokia. Su vienkomponenčiu sendinimo laku dirbama taip: nudažai paviršių tamsiai (arba jei paviršius ir šiaip tamsus, jo dažyt net nereikia). Tada užtepi to vienkomponenčio sendinimo lako. Tada ant viršaus tepi šviesius dažus. Lakas suskaldo viršutinį dažų sluoksnį ir suskilimuose pasimato apatinė tamsi spalva. Taip išgaunamas senumo efektas. Tačiau šis lakas netinkamas sendinti paveiksliukus.
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2007 11 13, 12:14)
jei dvikomponentį laką tepti ant fimo (kepto) ar šiaip ant lygaus paviršiaus, tai efektas tas pat - gausi sutrūkinėjusį paviršių. Na, kadangi nežinau, kokį tiksliai laką turi (spėju, kad jis vienkomponentis, t.y. tik vienas buteliukas), tai jo paskirtis truputį kitokia. Su vienkomponenčiu sendinimo laku dirbama taip: nudažai paviršių tamsiai (arba jei paviršius ir šiaip tamsus, jo dažyt net nereikia). Tada užtepi to vienkomponenčio sendinimo lako. Tada ant viršaus tepi šviesius dažus. Lakas suskaldo viršutinį dažų sluoksnį ir suskilimuose pasimato apatinė tamsi spalva. Taip išgaunamas senumo efektas. Tačiau šis lakas netinkamas sendinti paveiksliukus.

a stai kaip smile.gif labai dekinga esu dar karta. man tos moteriskes parduotuveje kazkokia migla pute ir tiek.
o tai kai nudazai sviesia spalva, kada tas lakas sutrukineti turi? nes speju, akd sviesia spalva dazyti reikia, kai lakas sudziuva, bet dar nebuna sutrukes, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2007 11 13, 10:15)
Na, gaila, kad negali pasibandyti...aš asmeniškai tai naujus produktus visada ant kokio nelabai reikalingo daikto išbandau, nes dažniausiai iš pirmo karto gaunasi ne visai toks rezultatas, koks turėtų būti doh.gif O galima pasmalsauti - tai kokio dydžio daiktą tu ruošiesi dekupažinti, kad prireiks ištiso dekupažinio popieriaus lapo? g.gif Ir nepamenu, ar tu sakei, kad lapa sulamdytą tau atsiuntė, ar ne tu... bet jei sulamdytas, tai mano manymu, klijuojant to lapo nepamirkius, gali neišsilyginti tos sulamdytos vietos ax.gif na, bet čia tik nuomonė - nenoriu prikalbėt, kad paskaiu nereiktų iš naujo tau darbuotis doh.gif

as vis vargstu su duru grazinimu g.gif sugalvojau ta dekupazini lapa[piesini]panaudot kaip paveiksla,ji ireminti blush2.gif apie sulamdyta popieriu as rasiau biggrin.gif tada dekupazini popieriu mirkysiu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Marzde @ 2007 11 13, 10:11)
Ne manęs klausėt, bet įkišiu savo trigrašį, gal nesupyksit  rolleyes.gif 
Na taip, kiekvienas kaip nori taip daro, atranda savo "technikas" ir dirba kaip jam patogiau. Bet šiaip dekupažinis popierius mirkomas ir prieš klijavimą su servetėle šiek tiek nusausinamas. Tačiau taip daroma su 'normaliu' dekupažiniu popieriumi, jis toks storesnis. O yra plono dekupažinio popieriaus, jo mirkyt nėra reikalo ir dėl savo plonumo jis užklijuotas atrodo panašiai kaip servetėlė, labiau įsilieja į bendrą foną.

nezinau ar jis storesnis g.gif pirkau is Senasnaujas rolleyes.gif
Atsakyti