Įkraunama...
Įkraunama...

Liaudiški receptai

QUOTE(astukas @ 2009 01 29, 14:01)
As perku 1 kg. imbiero saknies, 1 kg. citrinu ir 700 ml. medaus indeli. Viska sutarkuoju su mesmale, sumaisau su medumi ir viso gaunasi 2 l. koses mirksiukas.gif Dar paskaiciavau kad 0,5 ml. stiklainio koses kaina gaunasi apie 6 ltl.  rolleyes.gif

Iskilo klausimas, tai ta kose laikote saldytuve, jei taip kiek laiko ja galima laikyti 4u.gif
Atsakyti
Aš dukrytei gerklytei darau štai tokį gėrimą: pienas, medus ir kakavos sviestas. Proporcijos maždaug tokios: 50 ml pieno pašildau, tada įdedu šaukštelį kakavos sviesto (galima dėti ir paprastą sviestą, tačiau geriau, jei jis būtų naminis ir gerai išvirtas) ir šaukštelį medaus. Iš pradžių gėrė labai nenoriai, bet dabar jau viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(inguliukas24 @ 2009 09 16, 14:35)
Iskilo klausimas, tai ta kose laikote saldytuve, jei taip kiek laiko ja galima laikyti 4u.gif

Laikom saldytuve. Laikosi tiek kiek reikia rolleyes.gif Bent jau mums niekad nesugedo.
Atsakyti
Receptu daug ir patarimu nemazai, bet niekur neuzkliuvo akys uz:

1. gydymas jodu gerai, jei nera vaikas alergiskas (pries tai reiktu patirinti).

2. karstinancios proceduros ar inhaliacijos nerekomenduojamos esant aukstai temperaturai.

3. duodant misini: citrina plius imbiras - ivertinti vaiko amziu ir jo skrandzio galimybes. kas tinka 6 metu vaikai, nelabai - 2 metu. gal tada tiesiog geriai arbatelemis. misini ismaisyti siltame vandenyje, perkosti ir sugirdyti kaip arbatele.

4. kas tinka prie sauso kosulio, tas netinka prie dregno. paprastai siltas pienas rekomenduojamas esant sausam kosuliui. esant dregnam, geriau pakeisti arbatomis.

5. lasinant svogunu ar cesnaku sultys gal ir nederetu. geriau sutrinti i kosele, ja sudeti i binto tamponeli tokio dydzio, kad galima butu i nosies snerve ideti ir gyliai ikvepti kelis kartus, bet ne palikus laikyti. pries tai nosies gleivine istepti medumi butina. procedura nera skirta vaikams.

Nuo saves pridursiu:
kostint padeda putino uogu morsai. atsikosijima lengvina - saldymedzio saknu arbatos, misinys (lygiomis dalimis): ciobreliai, ramuneles, raudonelis. persalant - spanguoliu morsas.

ir butina tartis su gydytoju!!!!!! ivertinus tai, jog ligos "issigimsta" ir daugelis joms budingu pozymiu siuo metu nebera tokie.
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2007 10 27, 19:36)
Butu šaunu apsieiti be vaistuku,kai suserga musu mažieji,bet dažniausia tai nepavyksta. Labai dažnai savo mažuosius mes ir patys užkrečiame,tad aš galiu pasidalint vienu super receptėliu,kurį gerdami tėveliai nesirgs ir mažųjų neužkrės. Manu kad šita secepta jau drąsiai gali vartoto ir vaikučiai nealergiški medui:
Išspausti vienos citrinos sultis, supilti į stiklinę, įdėti kupina  arbatini šaukšteli medaus, įpilti šilto vandens,išmaišyti ir į sveikata! Geriausia vartoti rytais, pusvalandį prieš pusryčius. Super profilkatika nuo peršalimo ligu,bet reikia vartoti kikeviena dienele. Mes nevartojam tik vasara 4u.gif

Čia žinoma vaistas,bet mums labai padeda: REZORBAN tepalas,bet reikia ryte ir vakare labai gerai ištrint nugaryte ir dar geriau padukus,juos tiesiog išmasažuoti kiekviena po 2-3 minutes. Sėkmės besigydant mirksiukas.gif

nenoriu izeisti, bet nuo medaus ir citrinos gali isberti va kaip mumis, o rezorban maziems vaikams netinka tepti nugaryte ar krutine, nes suaktyvina sirdies darba per daug kazkaip ten, o padukud mes tepam irgi mirksiukas.gif girdejau, kad ir delniukus galima, bet mes netepam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(TheSweetest @ 2009 10 27, 13:14)
nenoriu izeisti, bet nuo medaus ir citrinos gali isberti va kaip mumis, o rezorban maziems vaikams netinka tepti nugaryte ar krutine, nes suaktyvina sirdies darba per daug kazkaip ten, o padukud mes tepam irgi  mirksiukas.gif girdejau, kad ir delniukus galima, bet mes netepam  rolleyes.gif

geriau nereikia, įtrins į akis
Atsakyti
[quote=amileta,2009 09 10, 09:36]
[quote=veridiana,2009 03 05, 19:05]
Sloga. Liaudies receptaiČia pateikiame keletą liaudiškų slogos gydymo receptų. Susipažinkite, tačiau vertinti juos siūlome atsargiai.

Nakčiai ant pėdų jodu nusipiešti tinklelį ir užsimauti šiltas kojines.

ar yra isbandziusiu si metoda? ar lengvai nusiplauna kita diena tas jodas? g.gif
[/quote]

as istepu padukus jodu kaip tik buna sausas kosulys ta prasme pati pradzia ir ryte jau nieko nebuna ant tu paduku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(<"PuMa"> @ 2009 10 28, 19:35)
as istepu padukus jodu kaip tik buna sausas kosulys ta prasme pati pradzia ir ryte jau nieko nebuna ant tu paduku  thumbup.gif

Aš irgi taip darau, labai veiksminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 09 28, 08:33)
Aš dukrytei gerklytei darau štai tokį gėrimą: pienas, medus ir kakavos sviestas. Proporcijos maždaug tokios: 50 ml pieno pašildau, tada įdedu šaukštelį kakavos sviesto (galima dėti ir paprastą sviestą, tačiau geriau, jei jis būtų naminis ir gerai išvirtas) ir šaukštelį medaus. Iš pradžių gėrė labai nenoriai, bet dabar jau viskas gerai.

Nu šitas receptas tai nuo kosulio yra super thumbup.gif Tik maniškis nelabai geria, bet mama mane pačią girdė vaikystėje. O mano vyras pats kai kosėja kas vakarą geria. tai tikrai padeda.
Aš dar darau tokį nuo kosulio sirupą: išspaudžiu svogūno sultis, po to citrinos sultis ir sumaišau su medumi. Ir duodu tris kartus po šaukštą per dieną. Tai man geriau patinka nei juodas ridikas su medumi smile.gif
Atsakyti
mano sunus daznai serga. Pazistama patare, kad galima duoti alijosiaus su medum. Taip ir padariau. Labai pagerejo. Praejo nuolatine sloga, vakarinis uzkimimas. Dvi savaites ejome i darzeli ir nesusirgome. O apetitas koks! Tokio dar nebuvo per visus 5 metu.
Ale radau internete, kad vaikams iki 12 metu negalima. Labai supykau. Kodel gali buti negalima??? g.gif unsure.gif unsure.gif O as net mazikei ketinau po kelis lasus duoti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 24, 22:47)
mano sunus daznai serga. Pazistama patare, kad galima duoti alijosiaus su medum. Taip ir padariau. Labai pagerejo. Praejo nuolatine sloga, vakarinis uzkimimas. Dvi savaites ejome i darzeli ir nesusirgome. O apetitas koks! Tokio dar nebuvo per visus 5 metu.
Ale radau internete, kad vaikams iki 12 metu negalima. Labai supykau. Kodel gali buti negalima???  g.gif  unsure.gif  unsure.gif  O as net mazikei ketinau po kelis lasus duoti.

man atrodo negalima todel kad medus gali alergizuoti, o kai kuriems ir alijosius gali sukelt alergija.(siaip pasidomekit tiesiog alijosiaus sulciu savybemis) Kad 5 m vaikui duodama manau kad tikrai nepakenks, o del maziukes atsargiai, gal bent iki 1 m. palaukite. 4u.gif
Atsakyti
Skruzdeda, o kaip reikia paruošti alijošių su medumi???
Atsakyti