Įkraunama...
Įkraunama...

Liaudiški receptai

QUOTE(Jasmin @ 2009 03 14, 20:49)
turiu klausimėlį  ax.gif  imbierą tai suprantu sutarkuoji (sumali) nuluptą, o kaip citriną  g.gif  ar su žievele ar nuluptą (nes kituose receptuose būna kad visa citrina)  bigsmile.gif

Taip, imbiera nulupu ir sumalu o citrina visa su viskuo sumalu. Kadangi turim mesmale elektrine tai viskas gaunasi greitai. Tik nereikia det tarkavimo peiliuku, tiesiog viskas dar puikiau susimala.
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2009 03 14, 19:49)
turiu klausimėlį  ax.gif  imbierą tai suprantu sutarkuoji (sumali) nuluptą, o kaip citriną  g.gif  ar su žievele ar nuluptą (nes kituose receptuose būna kad visa citrina)  bigsmile.gif

Aš tai tarkuoju su žieve mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 01 23, 23:29)
Parasysiu dar viena receptuka kosuliui palengvinti (atiprasau jei pasikartosiu, bet lyg ir neradau tokio temoj), pati tokiu budu bronhita isgydziau be antibiotiku:
reikia paimti degtines, medaus ir sviesto, proporcijos: pvz po 1 arbatini sauksteli (uzteks net keliems kartams), gerai ismaisyti iki vientisumo, ir itrinti krutine. (as po itrinimo dar tiepiau siek tiek ir siltai vyniojau ant virsaus dar uzdejus koki merliuka +celofana+vilnoni salyka, kad geriau susiltu). kadangi niekur nereikejo, vaiksciojau taip visa diena, galima tiesiog nakciai pasidaryti. 4u.gif

Aš irgi šitą kompresą darau savo vaikams. tik vietoj sviesto naudoju aliejų ax.gif Veiksminga thumbup.gif
QUOTE(Tyna4 @ 2009 01 28, 17:34)
Galima su jodu istepti koju padus,ant krutines tokius,kaip karolius nupiesti,maniskem padeda mirksiukas.gif

Irgi taip darau drinks_cheers.gif

Dar įdomiai perskaičiau, kad galima dėti obuolių acto kompresiukus 4u.gif Išbandysiu 4u.gif

Neseniai sužinojau tokį receptuką nuo kosulio

Stiklinė avižų, 2 litrai vandens. Avižas dėti į verdantį vandenį ir virti 45 minutes. Gerti po ketvirtį stiklinės tris kartus į dieną. Galima ir dažniau 4u.gif

O kai nupilu nuovirą, tai dar kartą tas avižas užpilu vandeniu, paverdu ir truputį ataušinus perpilu viską į dubenį ir duodu vaikams ten kojas pamirkyti 4u.gif

Kai vaikams būna aukšta temperatūra, tai įtrinu šaltu vandeniu arba degtine 4u.gif

Dar atradau, kad kompresams ant krūtinės geriausiai naudoti maistinę plėvelę ax.gif Apvynioju ja vaikutį ir labai gerai viską prilaiko, nenusmunka 4u.gif

O kol maitinau vaikus MP, tai nuo slogos jį lašindavau į nosytes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 25 kovo 2009 - 19:58
Čia adresas apie vaistazoles "Acorus" firmos. Kai nueisit į tinklalapį su rodykle užeikit ant komodos stalčiukų ir parodys apie kokias vaistažoles norit paskaityti... http://www.vaistazoles.lt
Atsakyti
Merginos,labai reikalingi patarimai,kaip gydyt uzkimima ( ne kosuli/sloga).Dukrai jau ilgoka laika balsas uzkimes....jau nebezinau ko griebtis.
Lauksiu pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2009 08 21, 10:14)
Merginos,labai reikalingi patarimai,kaip gydyt uzkimima ( ne kosuli/sloga).Dukrai jau ilgoka laika balsas uzkimes....jau nebezinau ko griebtis.
Lauksiu pagalbos 4u.gif

Yra Homeovox (homeopatinis) užkimimui (tinkamas ir peršalimams, kai pasireiškia per gerklę).
Dar variantas: mėginti kaitinti gerklę su druskos kompresu (esu išbandžiusi tik ūminiu atveju, iki 'panešioto', tfu tfu, nedatraukėm). Išbandėt šitą??? (įkaitint druską puode, kad vos gali priliesti plaštakos viršumi, tada į drobinį maišelį/kojinę, įsukt į skarelę ir ant kaklo). Turi būt karštoka, karštumą galima pareguliuoti daugiau/mažiau įsukant į skarelę tą druską.
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 08 21, 13:01)
Yra Homeovox (homeopatinis) užkimimui (tinkamas ir peršalimams, kai pasireiškia per gerklę).
Dar variantas: mėginti kaitinti gerklę su druskos kompresu (esu išbandžiusi tik ūminiu atveju, iki 'panešioto', tfu tfu, nedatraukėm). Išbandėt šitą??? (įkaitint druską puode, kad vos gali priliesti plaštakos viršumi, tada į drobinį maišelį/kojinę, įsukt į skarelę ir ant kaklo). Turi būt karštoka, karštumą galima pareguliuoti daugiau/mažiau įsukant į skarelę tą druską.

Aciu uz patarima..reikes bandyt vaistus tuos gaut,nes kaitinimui per maza dar..nedasileis schmoll.gif
Atsakyti
[quote=veridiana,2009 03 05, 19:05]
Sloga. Liaudies receptaiČia pateikiame keletą liaudiškų slogos gydymo receptų. Susipažinkite, tačiau vertinti juos siūlome atsargiai.

Nakčiai ant pėdų jodu nusipiešti tinklelį ir užsimauti šiltas kojines.

ar yra isbandziusiu si metoda? ar lengvai nusiplauna kita diena tas jodas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(amileta @ 2009 09 10, 10:36)
ar yra isbandziusiu si metoda?  ar lengvai nusiplauna kita diena  tas jodas? g.gif

Aš taip darau vaikams, kai kosti ar sloguoja 4u.gif Po nakties beveik nieko nebesimato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 09 10, 10:47)
Aš taip darau vaikams, kai kosti ar sloguoja  4u.gif Po nakties beveik nieko nebesimato  mirksiukas.gif

ir aš taip darau abiem vaikam
dar patepu nugaryte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 09 10, 12:12)
dar patepu nugaryte  4u.gif

Ir aš 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 09 10, 13:54)

As irgi vaikui "piesiu" ant paduku, nugarytes ir krutines. Ryte nebuna nei zymes, visas jodas isigeria.
Mums sis metodas padeda.
Atsakyti