Įkraunama...
Įkraunama...

Advento kalendorius

QUOTE(garbana @ 2007 11 27, 14:08)
as sakau, kad mintis liuks  smile.gif
nes cia advento kalendorius, o adventas trumpesnis nei pats gruodis, jis kaledomis baigiasi, todel iki 24d ir kalendorius  smile.gif

nu kaip tikras kaledu senis tu su tiek dovanu  biggrin.gif

hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif bet tas baltas dezutes vistiek isbandysiu,neturejau medziagos ju darymui,tad ir nedariau,bet darysiu... blush2.gif
Atsakyti
Geros mintys thumbup.gif Bet daug darbo doh.gif blush2.gif Kaip kažkuri rodė tuos kalendorius su visokiom Bratz ir t.t. , aš tokius pernai lygtais mačiau Thomas Phillips'e bigsmile.gif Ir kainos buvo prieinamos. Tik vat neprisimenu kiek tiksliai kainavo blush2.gif
Atsakyti
Man, tai kazkaip keista, kad i kalendoriu zadat deti visokias dovaneles, as tai uz pasakeles, daineles, uzduoteles ar pagaliau saldumybus, bet dovaneles, kad ir smulkios, kai pagalvoju, kad man reiktu dviems dukrytems, tai ka tada per Kaledas dovanoti? Juk cia kaip suprantu laukimo kalendorius g.gif
Atsakyti
QUOTE(pasi @ 2007 11 27, 14:24)
Man, tai kazkaip keista, kad i kalendoriu zadat deti visokias dovaneles, as tai uz pasakeles, daineles, uzduoteles ar pagaliau saldumybus, bet dovaneles, kad ir smulkios, kai pagalvoju, kad man reiktu dviems dukrytems, tai ka tada per Kaledas dovanoti? Juk cia kaip suprantu laukimo kalendorius  g.gif

Po uzduotele irgi desiu,bet padarysiu tokia didziule deze,grazia ir imesiu vokeliu 31...kuriame bus po uzduotele...ryte siurprizas vakare po uzduotele.nezinau gal kazkam pasirodys per daug,bet as taip noriu,kol yra galimybes,tol savo vaikams rengsiu nuostabias Kaledas wub.gif Kai perki ir renki smulkmenas is anksto nesijaucia daug,juk dovanu paparastom dienom nedovanojam,tik per kaledas naujus metus ir gimtadieni argi daug rolleyes.gif

O vaikuciams dovaneles irgi nupirkau,jau senai,net pries menesi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 27 lapkričio 2007 - 15:43
QUOTE(pasi @ 2007 11 27, 15:24)
Man, tai kazkaip keista, kad i kalendoriu zadat deti visokias dovaneles, as tai uz pasakeles, daineles, uzduoteles ar pagaliau saldumybus, bet dovaneles, kad ir smulkios, kai pagalvoju, kad man reiktu dviems dukrytems, tai ka tada per Kaledas dovanoti? Juk cia kaip suprantu laukimo kalendorius  g.gif

Tikrai pritariu. Aš pernai padariau klaidą ir dukrytei į Advento kalendorių pridėjau visokių niekučių (trintukai, drožtukai, kreidelės, saldainiai ir t.t.). Šiemet galvoju, reiktų kažkaip "dvasingiau" sugalvoti... Na kaip čia kalbėjome, užduotėlės, pasakėlės... Užsiminiau apie tai dukrytei.. ir ką Jūs galvojate... nesuprato manęs, sako gerai, gali įdėti užduotėlę, bet ir dovanėlę įdėk... Susimąsčiau...Gal ir galėčiau, bet kur tada pačio Advento prasmė (susilaikymas nuo linksmybių, pasninkas...), kur Kalėdų laukimas, kur pačių Kalėdų džiaugsmas ? Tai jei kasdien 24 dienas dovanoti dovanas, tai ką tada padėti po eglute per Kalėdas, kad gavę nuo močiutės megztų kojnių porą ir apelsiną nosytės nesusuktų ?
Tikrai manau pakalbėsiu dar su dukrele apie Advento prasmę ir manau sutarsim, kad lauksim Kalėdų ne skaičiuodamos dovanas ir saldainius...o semsimės žinių, tikėjimo, gerumo vieni kitiems...
Atsakyti
Na tikrai mano sunui jokios ,skirtumo ar kokia smulkmenele ar uzduotele,jei vaikas nuosirdus,jei pateiki tai teisingai tai ir jokios zalos nera.Ar nuo to,kad neduosi dovaneles prapuls Kaledu dziaugsmas,abejoju,cia nuo seimos pacios priklauso nuo bendravimo snekejimosi ir t.t .
Kiekvienoje seimoje yra savos tradicijos,jei jus nededate dovaneliu-smulkmenu,nereiskia,kad kitoje seimoje vaikas ta gaves nepatirs Kaledu dziaugsmo........Nors sunus gauna per Kaledas kruva dovanu,bet net gaves paprastesniu, ar maziau niekada nerauko nosytes,ir nereiskia jokiu pretenziju,atvirskciai laukia nesulaukia uzduoteliu,kartu darymo vakarais su visa seima,o dovanele tai dziaugsmas,mazas kitoks,bet vaikiskas wub.gif Juk ir mes esame buve vaikais ir neneikime,kad netrokstame dovanu,net ir isauge is vaikystes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pasi @ 2007 11 27, 17:24)

QUOTE(Nertukė @ 2007 11 27, 18:22)
Tikrai pritariu. Aš pernai padariau klaidą ir dukrytei į Advento kalendorių pridėjau visokių niekučių (trintukai, drožtukai, kreidelės, saldainiai ir t.t.). Šiemet galvoju, reiktų kažkaip "dvasingiau" sugalvoti... Na kaip čia kalbėjome, užduotėlės, pasakėlės... Užsiminiau apie tai dukrytei.. ir ką Jūs galvojate... nesuprato manęs, sako gerai, gali įdėti užduotėlę, bet ir dovanėlę įdėk... Susimąsčiau...Gal ir galėčiau, bet kur tada pačio Advento prasmė (susilaikymas nuo linksmybių, pasninkas...), kur Kalėdų laukimas, kur pačių Kalėdų džiaugsmas ? Tai jei kasdien 24 dienas dovanoti dovanas, tai ką tada padėti po eglute per Kalėdas, kad gavę nuo močiutės megztų kojnių porą ir apelsiną nosytės nesusuktų ?
Tikrai manau pakalbėsiu dar su dukrele apie Advento prasmę ir manau sutarsim, kad lauksim Kalėdų ne skaičiuodamos dovanas ir saldainius...o semsimės žinių, tikėjimo, gerumo vieni kitiems...

taip taip, advento kalendorius yra laukimo kalendorius.
na, apie vaikus as pasakyt nieko negaliu, nes kol kas nei vieno neturiu, o ir mano advento kalendorius skirtas mano vyrui... bet man pats advento kalendoriaus faktas patinka. Tai as ir uz pasakas, ir uz saldainius, nesvarbu net kas ten, svarbu, kad yra smile.gif
Atsakyti
labai super idėja su tom užduotėlėm,darbeliais thumbup.gif
kadangi mes dar mažiukai,šokoladai ir darbeliai neaktualu,pirksiu tokį kalendorių Bernardinuose va rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 07 spalio 2009 - 15:44
Na, kiek zinau Adventas tai ir yra laukimo, susikaupimo metas. Ai, be to, tai kaip kas norit ir kaip kam patinka taip ir vadinkit. Dar noriu pasakyti, kad tegul neisizeidzia mamyte del tu visokiu dovanu, aisku kiekvienam savo........As rasau pagal savo prisiminimus apie vaikystes dovanas ir dabar apie savo dukryciu reakcija i jas.
Atsakyti
QUOTE(Sraigyte @ 2007 11 27, 18:36)
gražu, o kas už durelių?  g.gif

Jei gerai supratau, tai graziai kuriama Angelu istorija. Va, cia ir yra tikrasis Advento kalendorius, o musu interpretacijos su dovanelem, uzduotelem tai jau siek tiek sumodernintas ir iskreiptas, na tik vel niekas nesupykit, nes as cia ir sau taikau...........nesu tokia didele davatka, bet jei jau vadiname Advento, tai malonekim ir atkreipti demesi i pavadinimo prasme bei perduoti, tai savo vaikuciams smile.gif
Atsakyti
Taip tyčia mokaus blush2.gif lotuliukas.gif

draugės kovinukei surašiau Advento kalendoriaus 24 idėjas rolleyes.gif

1 d., - muilo burbulai
2 d., - riešutų pakelis
3 d. – mini veidrodukas panelei
4 d., - šampūnas su kokiu nors filmuko herojumi
5 d.,- molio pakelis, abi galit ka nors tėčiui nulipdyti ir per Kalėdas padovanoti
6 d.,- nupirkti puodelį ir nupiešti ką nors su keramikiniais dažais
7 d., - eiti kartu išrinkti arbatos tėčiui prie padaryto puodelio
8 d.,- kosmetikos rinkinukas blush2.gif
9 d., - naujos, spalvotos pirštinės
10 d.,- sagtukas plaukams
11 d., - gumelė į plaukus
12 d.,- linksmas balionas
13 d.,- eikit abi į pieno barą kokteilio ir bandelės
14 d.,- pasakų knyga
15 d., vaikiškų dainelių cd
16 d., - mini puzle
17 d., - linksmos tapkutės, visokių lapcių maximoj galima rasti
18 d., - sausainių pakelis (ar pačios kepti)
19 d., - jei yra sniego lipdykit besmegenį
20 d., - eikit rinkti atvirukų Kalėdoms ir tą pačią dieną išsiųskite artimiesiems
21 d.- eikit į kiną vaikiško filmuko pažiūrėti (spektaklis, koncertas ar kt)
22 d., - dviese gaminkit tėčiui pietus, vakarienę ar desertą
23d ., - vakare nueikit į mišias, o jei manai, jog ji neišsedės ramiai, tiesiog nueikite pažiūrėti prakartėlės
24 d., pagalba močiutei ruosiant Kūčių stalo vaišes
Atsakyti
Pabandysiu šiemet padaryti "dvasinį" Advento kalendorių. Šiandien nusipirksiu 24 vokus, juos papuošime kartu su dukrele, sunumeruosime. Į kiekvieną voką įdėsiu tai dienai skirtą tekstą ar "užduotį" . Šis kalendorius bus skirtas ne vien mano dukrytei, bet visai šeimai, nes kai kurių dienų tekstas bus skirtas suaugusiems.
Kiekvienos savaitės antradienį, trečiadienį ir penktadienį būname labai užsiėmę, tai toms dienoms parinkau lengvesnį tekstą ar užduotėlę:

1 d. (šeštadienis) – gaminsime Advento vainiką. Perskaitysiu tekstą apie Advento vainiko kilmę.
2 d. (sekmadienis – Pirmoji Advento diena) – uždegsime pirmąją Advento vainiko žvakutę. Paskaitysiu tekstą apie Adventą.
3 d. – (pirmadienis) – Išmoksime maldelę apie Angelą sargą.
4 d. – (antradienis) – paskaitysime pasaką „Į ką panašus sniegas“
5 d. – (trečiadienis) – paskaitysime J.Lapašinsko eilėraštuką „Senelis šaltis“ ir prisiminsime, kad rytoj reikia parašyti laišką Kalėdų seneliui.
6 d. – (ketvirtadienis) – perskaitysime S.Gedos eilėraštuką „Laiškų namelis“ ir rašysime laišką Kalėdų seneliui;
7 d. (penktadienis) – perskaitysime gražius žodžius apie Kalėdas. Išrinksime gražiausius, kuriuos galėsime užrašyti ant pasveikinimų.
8 d. (šeštadienis) – gaminsime atvirutes - pasveikinimus giminėms.
9 d. (sekmadienis) – uždegsime antrąją Advento vainiko žvakutę (kartu ir pirmąją). Paskaitysiu kitą tekstą apie Adventą.
10 d. (pirmadienis) – žaidimas: padalinsime savo metus (pradedant gimtadieniu) į septynias dalis ir prisiminsime kas buvo kiekviename tarpsnyje gero ar blogo, pasistengsime užsibrėžti kiekvienas būsimam laikotarpiui po gerą darbą.
11 d. (antradienis) – perskaitysime K.Kubilinsko eilėraštuką „Žila žiemužė“;
12 d. (trečiadienis) – perskaitysiu gražias mintis „Gražūs žodžiai verčiantys pamąstyti...“
13 d. (ketvirtadienis) - perskaitysime ir pasistengsime išmokti atmintinai S.Neries eilėraštį „Senelės pasaka“;
14 d. (penktadienis) – perskaitysime M.Linkevičiaus eilėraštuką „Tylią naktį“;
15 d. (šeštadienis) – karpysime snaiges gaminsime girliandas bei žaisliukus eglutei.
16 d. (sekmadienis) – uždegsime trečiąją Advento vainiko žvakutę (kartu ir pirmąsias dvi). Perskaitysime tekstą „Dievas nekuria didelių žmonių, tik vaikelius...“.
17 d. (pirmadienis) – Išmoksime mintinai eilėraštuką Kalėdų/žiemos tema, jei kartais kokį Kalėdų senelį netyčia tektų sutikti...
18 d. (antradienis) – perskaitysime „Gyvenimo pamokos. Įvairių žmonių mintys, paremtos asmenine patirtimi.“
19 d. (trečiadienis) – perskaitysiu pamąstymus „Kaip apversti sumuštinį sviestu į viršų“.
20 d. (ketvirtadienis) – kartosime mintinai išmoktus eilėraštukus. Pabaigsime darbelius, kurių nespėjome pabaigti...
21 d. (penktadienis) – paskaitysime kaip švenčiamos Kalėdos kitose šalyse.
22 d. (šeštadienis) – paskaitysime apie Kalėdų eglutės puošimo tradicijas. Eisime pirkti eglutės
23 d. (sekmadienis) – uždegsime ketvirtąją Advento vainiko žvakutę (kartu ir tris pirmąsias). Puošime eglutę. Paskaitysime apie Kalėdas.
24 d. (pirmadienis) – Kūčios. Valgysim vakarienę. Tėvelis perskaitys Kūčių vakarienei skirtą maldelę.
25 d. Kalėdos !!!!

Tai tik pirminis planas, jei rasiu kokių gražesnių tekstų ar žaidimų tai voko turinį slapčia pakeisiu mirksiukas.gif
Atsakyti