Aciu uz grazius zodzius nea tie angeliukai atspausdinti su printeriu spalvotu
Kibelė,gražus tavo kalendroius tikrai,svarbu iš širdies
O aš saviškį pakoregavau. Nuėmiau vokelius,nes nemažą svorį sudaro jie ir šakoss išlinksta negražiai.Segtukus gražiai sukabinau ant šakų,o kiekvieną dieną užkabinsiu tos dienos voką.Dabar gražiau atrodo
O aš saviškį pakoregavau. Nuėmiau vokelius,nes nemažą svorį sudaro jie ir šakoss išlinksta negražiai.Segtukus gražiai sukabinau ant šakų,o kiekvieną dieną užkabinsiu tos dienos voką.Dabar gražiau atrodo
Maciau mazu segtuku (tokiu kaip skalbiniam) su seneliu salciu, ju yra office day parduotuveje, gal kam prireiks
QUOTE(Adilaila @ 2008 11 30, 17:41)
Maciau mazu segtuku (tokiu kaip skalbiniam) su seneliu salciu, ju yra office day parduotuveje, gal kam prireiks
Yra gražių segtukų ir "Tiimari" parduotuvėj, Panoramoj
Aš saviškius segtukus (su raudonais/baltais briedžiais) pirkau PC "IKI"
QUOTE(myliu``tave @ 2008 11 30, 18:47)
Aš saviškius segtukus (su raudonais/baltais briedžiais) pirkau PC "IKI"
aš saviškius gaminau pati bet jei kam reikia, tai Bohemia indų parduotuvėje yra įvairių su angeliukais, seneliais, briedžiukais, besmegenukais.... bet jie tokie dekoratyviniai, mažesni nei skalbinių
Na va ir musiskis advento kalendorius jau puikuojasi koridoriuje
gaminau is toletinio popieriaus tubeliu, kartoniniu viduriuku viduje uzduoteles, ir nuorodos i dovaneles, atlikus uzduoteles
gaminau is toletinio popieriaus tubeliu, kartoniniu viduriuku viduje uzduoteles, ir nuorodos i dovaneles, atlikus uzduoteles
Na jau advento kalendoriaus laikas ismuse, tai va toki pasidarem.
http://public.fotki....mas-advento-ka/
http://public.fotki....mas-advento-ka/
QUOTE(_adlim @ 2008 11 14, 17:28)
is tiesu pati susimasciau,kad labai tiktu bruno fereros istorijas paslepti advento kalendoriuje )) reikia daugiau ju prisirinkti
Sveikos mamytės
Peržvelgiau temelę ir labai džiaugiausi jūsų sukurtais bei pasiūlytais Advento kalendoriais.
Labai šaunu, kad yra nemažai mamyčių, kurios ieško ką tokio "dvasingesnio" įdėti į tuos advento maišelius, dėžutes ir kt.... Nes tokia ir yra tikroji advento prasmė - ruoštis Kalėdoms mokantis būti geresniems, jautresniems, kiekvieną dieną kažką visai šeimai paskaityti, aptarti, su mažaisiais karpiniukų, snaigių ir kitokių smulkių darbelių pasidaryti. Per adventą penktadieniais pasninkaujama, o vaikams reikia paaiškinti, kad taip žmogus ugdo valią, išmoksta susivaldyti, saldainiais ir kitokiais skanumynais reikia pasidalinti su vargstančiais...O dėti į kalendorių saldainius - tai čia mūsų šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės išmislas. Dalijuosi su jumis tuo, kuo gyvena mūsų šeima. Mokomės, kad per adventą skanumynų - saldainių, kramtomų gumų, ledų - atsisakysime, už tuos pinigėlius knygelę nusipirksim, į spektaklį nueisim. Ir ne todėl, kad sunkiai gyvename ir taip taupysime, bet šitaip išgyventas adventas mus atveda prie labai džiugių Šv.Kalėdų
Kokie tada būna skanūs vaikams visi saldainiai !!!!! (net patys paprasčiau) visi saldumynai.....
Labai man patiko Mylu-mylu pasiūlymai kiekvienai advento dienelei, patikėkite vaikams tai tikrai labiau patiks, nei eilinis saldainis
Vėliau įdėsiu foto savo kalendoriaus - jame Bruno Ferero pasakojimai kiekvienai dienai - juos aptarsime su tetuku ir panelėmis o su mažuoju, kuriam 2 metukai - angeliukus piešim, eglutes, snaiges kirpsim ir pan.
Įdedu dar pasiūlymus kas yra tinkama veikti per adventą pagal katalikų supratimą, jais pasinaudodami galime planuoti savo veiklą iki Kalėdų.
Sėkmės, mielos mamytės
Siūlymai, kaip galima ruoštis Kalėdoms per Adventą. Tinka šeimoms, bendruomenėms.
ADVENTO UŽSIĖMIMAI
(Adventas džiaugsmingo laukimo metas, ne antra Gavėnia. Pagrindinė jo mintis Dievas save dovanoja per Kristų)
1. Jesės (Jėzaus kilmės) medį puošti žymių Šventojo Rašto žmonių simboliais.
2. Paruošti Advento vainiką su penkiomis žvakėmis, malda.
3. Eglutės ruoša puošimas rankdarbėliais ir šventinimas malda.
4. Prakartėlė, iškarpyta iš kartono ar pan.
5. Prakartėlės statulėlėms ruošti naują vietą, kitokią aplinką.
6. Senelių globos namams suklijuoti albumus iš žurnalų iškarpų.
7. Laiškai, rašomi rečiau sutinkamiems asmenims.
8. Dievo pažadai Šventajame Rašte surasti, apmąstyti.
9. Skaityti apie šventųjų gyvenimus (vaikų vardų ar kitų mėgstamų šventųjų).
10. Namų darbo Advento kalendorius su paveikslėliais ar Šventojo Rašto ištraukėlėmis.
11. Jau iki Kalėdų gaunamų sveikinimų skaitymas vakarienės metu.
12. Kepurėn sudėti lapelius su užrašytais visų vardais, išsitraukti po vieną ir tam asmeniui atlikti gerą darbelį.
13. Dėžutėn sudėti lapelius su užrašytais žadamais gerais darbeliais ir vėliau aptarti, kaip tai pasisekė išpildyti.
14. Per metų ketvirčio pasninką (gruodžio viduryje) sutaupyti pinigų ir jais kitus sušelpti.
15. Gruodžio 6d. šv. Mikalojus. Už durų padėtuose batuose randami saldainėliai
16. Gruodžio 21d. šv. Tomas, senelių globėjas...
17. Vaikų teisės ir vaikai pasaulyje pasikalbėti, domėtis, papasakoti.
18. Žodžiai: Amen, Aleliuja, Osana, Kyrie, Emanuelis,- ką jie reiškia?
19. Sušelpti vargstančius.
20. Nedaiktinės dovanėlės geriems darbeliams skirtas laikas.
21. Šeimos istorija peržiūrėti albumus, papasakoti įspūdžius, nupiešti šeimos medį.
22. Šventojo Rašto ištraukėlės skaitymas kasdien (Dievo žodis mūsų namai).
23. Malda šeimoje, kaip ryšys su Bažnyčios malda.
24. Šeimos tradicijos ir papročiai peržvelgti, papildyti, pakeisti.
25. Kūčių ir kalėdinių valgių ruoša.
26. Advento liturginiai ir kitokie simboliai sužinoti, pasakoti, dalintis.
27. Advento maldos prie stalo (kasdien kita).
28. Kalėdiniai papročiai kitose tautose (pasakoti, parodyti, nupiešti ).
29. Lietuviški Kalėdų ir Naujųjų metų papročiai.
30. Kitų pagrindinių pasaulio tikėjimų Šviesos šventės, pavadinimai ir papročiai. Pasidomėti, pabandyti pritaikyti
QUOTE(sigmola @ 2008 12 01, 19:23)
tikrai gražiai aprašyti ir užsiėmimai tikrai tokie
na aš irgi įkelsiu savo daryta tik pirma karta dariau su suneliu tai toks ir gavosi vidun įdėtos užduotėlės
šaunūs kalendoriai tiek daug idėjų čia galima prisirankioti!
ir kiek advento kalendorius kalėdinės nuotaikos atneša į namus
labai patiko su nykštukais - kalėdų seneliais labai mielas.
aš šiandien savo dukterėčiai atidaviau pagamintą kalendorių. patiko
ir kiek advento kalendorius kalėdinės nuotaikos atneša į namus
labai patiko su nykštukais - kalėdų seneliais labai mielas.
aš šiandien savo dukterėčiai atidaviau pagamintą kalendorių. patiko