Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas

QUOTE(ed@ @ 2013 01 08, 14:42)
Tik šio atveju reikia ne oras-oras ŠS, (kuris ryja be galo daug elektros, bandydamas iš karšto lauko oro išspausti vėsumą), o - vanduo-oras. Ko šaltesnis bus vanduo šulinyje - to didesnis bus ŠS efektyvumas.

O žiema, kaip jau buvo rašyta, toks ŠS siurbs iš šulinio šilumą ir galės šildyti namus per tą patį kondicionierių.

Čia truputi nuklydot nuo temos pavadinimo...
Dėl vėsinimo naudojant vėdinimo sistemoje kanalinį - palaikau, neabejotinai bus efektyviau nei šaldyt grindis.

Žiemą šulinio kontūras puikiai tinka vanduo-vanduo šilumos siurbliui, kuris šildys grindis nė kiek ne prasčiau nei tiekiamą orą.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2013 01 07, 02:43)

Tik nereikia fantazijų! Į grindys rekomenduojamą paduoti ne 26 o 38'C. Šiltam namui - kiek mažiau, tačiau ne mažiau 30'C, ir tai - tada grindų temperatūra bus 22-24'C, tokia bus - tik toliau nuo lango, o oras kambaryje įšils tik iki 19-21'C.

Oriniam šildymui jei debitas kiek sumažintas pakanka tokių pat temperatūrų, kaip ir grindiniam. O jei oro debitas didesnis - galima naudoti ir žemesnę temperatūrą.
Radiatoriams, kaip rašiau, reikia didesnių temperatūrų, tačiau tai ne kliūtis atsisakyti šilumos siurblių, nes yra modeliai tiekiantis 65'C vandenį. Kitas variantas - radiatorius su ventiliatoriumi (konvektorius). Jis dirba su žemos temperatūros vandeniu.

Kolektoriai dažniausia montuojami hole ir skleidžia garsą į visas patalpas. Be to, tai nėra reikšminga, nes tai - tik gedimo atveju. Esmė tame, kad ne viena iš šildymo sistemų garso neskleidžia, jei ji yra kokybiška.

Gal galėtumėte paskaičiuoti kiek kubų oro reikėtų recirkuliuoti, kai termofikato temperatūra +30 - +35 norint per kanalinį šilumokaitį šildyti namą su 4 kWh (pasyvų), ir 8 kWh(normalų) šildymo poreikiu.
Dar įdomu kokio maksimalaus garso galima iš tokios sistemos tikėtis?
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti (padiskutuoti)
naujas namas. antrame aukste monolitine perdanga ar reikia deti ant monolito polistiroli sildomoms grindims.
salygos diskutavimui "kas gerai kas blogai"
1. monolitas + sildomos grindys (cia manau grindys siltu koki 2val (aisku ne nuo 0 laipsniu bet nuo tarkim 17 iki 25) nepamirskim kad antras aukstas kur siluma ir taip kyla ir nuo pilrmo auksto, o saltu zimiai ilgiau)
2. monolitas + polistirolas 1cm + sildomos grindys
3. monolitas + polistirolas 2cm + sildomos grindys
4. monolitas + polistirolas 5cm + sildomos grindys
5. monolitas + polistirolas 10cm + sildomos grindys

nepamirskim kalba eina apie antra auksta, (sildimas silumos siurblys)
Atsakyti
QUOTE(aurisx @ 2013 01 08, 21:46)
naujas namas. antrame aukste monolitine perdanga ar reikia deti ant monolito polistiroli sildomoms grindims.

Nors putplastis man ir labiau patinka, kaip termoizoliacinė medžiaga, bet į antro aukšto grindis galvoju dėti tiktai vatą, nes vata geriau slopina žingsnių garsus. Kadangi mažiau 2cm termoizoliacinio sluoksnio pardavime neteko matyti, tai ir dėt žadu būtent 2 cm.

Storesnis apšiltinimo sluoksnis mano manymu nėra reikalingas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 08, 22:03)
Nors putplastis man ir labiau patinka, kaip termoizoliacinė medžiaga, bet į antro aukšto grindis galvoju dėti tiktai vatą, nes vata geriau slopina žingsnių garsus. Kadangi mažiau 2cm termoizoliacinio sluoksnio pardavime neteko matyti, tai ir dėt žadu būtent 2 cm.

Storesnis apšiltinimo sluoksnis mano manymu nėra reikalingas.

vata kaip suprantu dedama tik del garso ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurisx: 08 sausio 2013 - 22:23
QUOTE(aurisx @ 2013 01 08, 22:21)
vata kaip suprantu dedama tik del garso ?

Pagal mano supratimą vos ne taip. Minimaliai sumažina šilumos nutekėjimą į pirmąjį aukštą bet jei grindinio šildymo temperatūra palaikoma pastoviai, tai po kažkiek laiko šiluma į pirmąjį aukšta persiduos vis tiek. Be to, teko skaityti nuomonę, kad visa šiluma iš pirmo aukšto, per atvirą laiptų arką į antrą aukštą sukyla, tai tie žmonės iš vis antram aukšte šildymą atjungė, tad manau, kad jei antro aukšto grindinis šildymas įtakoja pirmojo aukšto temperatūrą irgi nėra labai jau blogai.

Jei malkom kūreni ir grindinio šildymo temperatūra šokinėja, tada storesnis, apšiltinimo sluoksnis duotų naudos, bet tokiu atveju grindinio antram aukšte iš vis nevertėtų daryti, jau geriau radiatoriai.

Čia mano asmeninė nuomonė, tikrai nesu grindinio specas, galiu klysti.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2013 01 07, 17:57)
Kaip buvo siais metais minus 16 i grindis temperatura buvo 33 laipsnis kambaryje plius 21-22.

O kiek apšiltintos grindys, kokia varža grindų ir sienų?
Atsakyti
QUOTE(montepaso @ 2013 01 09, 14:07)
O kiek apšiltintos grindys, kokia varža grindų ir sienų?

Grindys, sienos-20cm, lubos mazokai-33cm. Pamatu taskas, kaip as planuoju apsiltinti, dar neuzbaigtas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 01 08, 23:47)
Pagal mano supratimą vos ne taip. Minimaliai sumažina šilumos nutekėjimą į pirmąjį aukštą bet jei grindinio šildymo temperatūra palaikoma pastoviai, tai po kažkiek laiko šiluma į pirmąjį aukšta persiduos vis tiek. Be to, teko skaityti nuomonę, kad visa šiluma iš pirmo aukšto, per atvirą laiptų arką į antrą aukštą sukyla, tai tie žmonės iš vis antram aukšte šildymą atjungė, tad manau, kad jei antro aukšto grindinis šildymas įtakoja pirmojo aukšto temperatūrą irgi nėra labai jau blogai.

Jei malkom kūreni ir grindinio šildymo temperatūra šokinėja, tada storesnis, apšiltinimo sluoksnis duotų naudos,  bet tokiu atveju grindinio antram aukšte iš vis nevertėtų daryti, jau geriau radiatoriai.

Čia mano asmeninė nuomonė, tikrai nesu grindinio specas, galiu klysti.

sveiki.Keista nuomone kad 2aukste radiatoriai,perskaitykit moksline literatura ir isitikinsit kad geriau grindinis sildymas,del oro dregnumo islikimo del maziau dulkiu,del komforto. as antrame aukste dedu(kaip tik dabar santechnikai daro) 2cm vata (del garso slopinimo) ir 3cm kad izoliuoti silumos nuostoliu,kad nenueitu i perdanga.Jei kam reikia super gero santechniko galiu rekomenduoti,jis daro santechnika ,vandentieki,net ir saules kolektorius stato.Jei kam reikia rasykit man persiusiu kontaktus,nes dirba tikrai puikiai
Atsakyti
Pasikarščiavo Mintas čia su raduratoriais biggrin.gif aišku kad nesąmonė - pamaišymo mazgas pamažins termofikatą iki grindiniam reikiamo 4u.gif
Atsakyti
Tai kaip dėl drėgmės krypties grindų apšiltinime? Garo plėvelė iš apačios ant grunto dedama ar iš viršaus po betonu?

Atsakyti
Plėvelė tiesiai ant grunto, kad izoliuotų drėgmę 4u.gif
Atsakyti