Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas

QUOTE(ed@ @ 2012 11 22, 04:11)
Lengviausia išspręsti visas šias problemas, įrengiant orinį šildymą su kanalinių kondicionieriumi.

Paskaicius komentara supratau is kur visi gincai kyla, o gi jus nevisai orientuojates grindinio sistemos veikimo principuose. O kadangi taip jau jum reikia savo orini pareklamuot ne toj temoj, tai bukim biedni bet teisingi. Kodel nerasot kad pries irengiat orini privalomas patalpos planas su visais baldais ir po sumontavimo nepageidaujama keisti tu baldu isdestima, su grindiniu gali baldus deliot kaip nori.Ir kai pvz. ant sildomu grindu miegot negalima tai, su oriniu tokiu reikalavimu ne ka maziau o net daugiau. O siaip tai gerai gerai supratom visi, jusu orinis pats geriausias, taupiausias, paciausias tai gal jau baigiam reklamuotis ir pakalbam i tema.

QUOTE(Giords @ 2012 11 22, 18:18)

Salto oro sroviu jaustis ir neturetu jei buvo kokibiskai atliktas darbas, namas ne kiauras ir nera silumos tiltu. Prie vitrininiu langu pas mane name skirtumas tik angokrasty, bet kadangi uz uzuolaidos ne vaikstom tai pajausti diskomforta toj vietoj ganetinai sudetinga.

QUOTE(Noriukas5 @ 2012 11 22, 22:46)
Gal jau baik cia demogogijas rasyti, atsibodai jau, grindinio sildymo irengimas su katiline 40-50 t. lt kaip jau nekenciu tokiu vadybininku, kurie varo ant kito produkto, varydami visokius nebutus dalykus, taip zmones ir sudurina, jeigu maziau domisi ir ibruka suda.

drinks_cheers.gif per tiek metu nusibodo kovoti su ,,reklamscikais'' kurie tik kad save pareklamuot sugeba nevelnio nezinant visas demagogijas rasyneja. Isvis tema ,,grindinis sildymas'' o ne ,,orinis geriausias'' - kur ziuri moderatoriai.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 11 23, 01:51)
Kad įvertinti ekonominį efektyvumą reikia susumuoti sistemos įrengimo kainą (įskaitant katilinės patalpos ploto kainą).
Papildyta:

O kiek, tavo manymu, kainoja tokia sistema, jei skaičiuoti viską, o ne tik katilo kainą?

Na, galiu pasakyti kad sildymo bei vandentiekio ir kanalizacijos isvedziojimas name darbas + medziagos kainavo 26 tukst. Ir tai toli grazu ne maziausia mums pasiulyta kaina. Tai jusu pateikti skaiciai tikrai yra kosminiai. O skaiciuoti katilines patalpos ploto kaina isvis absurdas. Pas mus katiline yra 11 kv.m, bet ten tuo paciu yra skalbykla, ukine patalpa ir mano vyro alaus bravorelis, o kad kampe ant sienos dar ir kaba katilas bei boileris beveik nematyti, ta patalpa bet kuriuo atveju yra reikalinga.

O tada del idomumo gal galeciau paklausti kiek kainuoja orinio sildymo irengimas name? Sildomo ploto - 160 kv.
Atsakyti
QUOTE(Vita L. @ 2012 11 23, 08:54)
Na, galiu pasakyti kad sildymo bei vandentiekio ir kanalizacijos isvedziojimas name darbas + medziagos kainavo 26 tukst. Ir tai toli grazu ne maziausia mums pasiulyta kaina. Tai jusu pateikti skaiciai tikrai yra kosminiai. O skaiciuoti katilines patalpos ploto kaina isvis absurdas. Pas mus katiline yra 11 kv.m, bet ten tuo paciu yra skalbykla, ukine patalpa ir mano vyro alaus bravorelis, o kad kampe ant sienos dar ir kaba katilas bei boileris beveik nematyti, ta patalpa bet kuriuo atveju yra reikalinga.

O tada del idomumo gal galeciau paklausti kiek kainuoja orinio sildymo irengimas name? Sildomo ploto - 160 kv.

Mano atveju šildomo ploto 130 m2, katilinė su kaminu ir šildomų grindų įrengimu neatsiėjo ir 20 kLt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita L. @ 2012 11 23, 10:54)

! 
Kadangi nekreipiate dėmesio į mano pastabas, pranešu - daugiau šioje temoje nenoriu matyti žodžio "orinis", jeigu ir toliau tęsis tokio pobūdžio diskusijos, bus uždaryta ne tik ši tema, bet ir kitos į kurias persikelsite. Poilsiui.

Geros dienos
Moderatorė
Gorada
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 11 23, 10:54)
Kadangi nekreipiate dėmesio į mano pastabas, pranešu - daugiau šioje temoje nenoriu matyti žodžio "orinis", jeigu ir toliau tęsis tokio pobūdžio diskusijos, bus uždaryta ne tik ši tema, bet ir kitos į kurias persikelsite. Poilsiui.

Geros dienos
Moderatorė
Gorada

Butu gerai jei netik bartumetes,bet ir atkreiptumete demesi kas cia istikro vartoja zodi-orinis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 11 23, 14:07)
Butu gerai jei netik bartumetes,bet ir atkreiptumete demesi kas cia istikro vartoja zodi-orinis  4u.gif

Jeigu Jus suklaidino mano pacituota žinutė, noriu pasakyti, kad pasiduodantys provokacijoms forumiečiai ne ką mažiau prisideda prie forumo temų teršimo nei stumiantieji savo idėjas/produktus 4u.gif

Tad gyvenkime draugiškai, diskutuokime produktyviai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 11 22, 23:51)
Tai 15 ar 30? Ar reikia suprasti taip, kad, iš tikro, šis autorius nieko neskaičiavo, o pateikė tik savo fantazijos?
Kiekvienas gamintojas, kiekvienam modeliui nurodo koks yra būtent to modelio efektyvumas. Jei jums įdomu, galite lengvai susirasti jums tinkamą ir palyginti.

Nors aš nesuprantu, kam lyginti būtent šį parametrą. Kad įvertinti ekonominį efektyvumą reikia susumuoti sistemos įrengimo kainą (įskaitant katilinės patalpos ploto kainą) ir išlaidos kurui per tą laikotarpį, kol reikės keisti įrangą ir palyginti su analogiškom išlaidoms, įrengiant kitą sistemą.
Papildyta:

O kiek, tavo manymu, kainoja tokia sistema, jei skaičiuoti viską, o ne tik katilo kainą?

Perziurejau savo islaidas tai grindinio sildymo medziagos kainavo 4300 lt. cia be darbo, nes atskirai atskirti negaliu, nes buvo sudereta visa suma, aisku galima teigti, kad jeigu yra grindinis sildymas tada i grindis reikia daugiau putos, na tarkime vietoj 15 cm dedam 20 cm tai pvz mano atveju 150 kv.m. isejo 7, 5 kubo daugiau t.y. plius minus 1000 lt., nors p.s. jeigu butu ir ne grindinis sildymas as asmeniskai buciau dejes tuos pacius 20 cm. na o koki katila pasirinksi tai kiekvieno reikalas ar uz 5000 lt. ar uz 25000 lt. As asmeniskai nesakau, kad radiatorinis sildymas ar orinis sildymas yra blogis taciau mano pasirinkimas buvo toks. Radiatoriu nedariau, kad neuzimtu vietos namuose, ir nebutu papildomas dulkiu kaupiklis, nes is radiatoriaus tarpeliu issiurbti dulkes uzknisantis reikalas, nuo grindu paprasciau, o del orinio per daug nesidomejau, galbut turedamas daugiau info, buciau pasirinkes ji drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vita L. @ 2012 11 23, 08:54)

26 tukst. - tikrai ne pati mažiausia kaina, net jei iš jos minusuoti vandentiekį. Bet, noriu patikslinti ar šioje kainoje yra:
- katilas, akumuliacinė talpą bei aprišimas katilinėje;
- temperatūros valdymo automatika kambariuose;
- dūmtraukio įrengimas, įskaitant stogo pabrangimą dėl kamino aptaisymo;
- natūralios ventiliacijos kanalas katilinei bei oro tiekimo į katilą kanalas.
- specreikalavimai katilinei (atsparios durys ir t.t.)
- dujų įvedimas į sklypą

Jūsų atvejų, tikrai nederėtu įskaičiuoti visų 11 m2 katilinės. smile.gif
Pakaks poros kvadratų, (juk vietoje katilo jus galėtumėte ten pastatyti kažką kitą ir naudingai išnaudoti tą plotą).

Kadangi moderatorė skaito, kad čia nederėtu net minėti kitų sistemų pavadinimus, atsakymą patalpinau čia:
http://www.supermama...?...&p=59411094
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 23 lapkričio 2012 - 19:28
QUOTE(audine68 @ 2012 11 22, 16:17)
Nesuprantu ginčo esmės box.gif . Žmogui gyvenant nereikia skaičių, jam reikia pojūčio. Faktas - pas mane 22-23 laipsniai, namuose šilta, malonu (grindinis šildymas), pas kaimynė 25-26, kojos šala, man pačiai nejauku ilgai sėdėti basomis (radiatoriai). Juntamas oro srautų judėjimas (prie radiatoriaus). Kiek kalbėjau su žmonėmis, kurie I aukšte darėsi grindinį, o II - radiatorius, jei galėtų, visur dėtų tik grindinį. Ir nusišvilpt kokie kur skaičiukai  biggrin.gif

Pirmas sezonas pas mus su abejuose aukstuose sildomom grindim, super, silta,smagu, tikraiatvirtinu jusu zodzius, nes pries nauja nama, gyvenom sildydamiesi radiatoriais, 23 -25 laipsniai ir kojos ledines smile.gif is zmoniu kurie sudubliuoja pirmam grindini antra radiatorius, esu girdejusi ta pati, o ir siaip negalima taip daryti.

QUOTE(Noriukas5 @ 2012 11 22, 21:46)
Gal jau baik cia demogogijas rasyti, atsibodai jau, grindinio sildymo irengimas su katiline 40-50 t. lt kaip jau nekenciu tokiu vadybininku, kurie varo ant kito produkto, varydami visokius nebutus dalykus, taip zmones ir sudurina, jeigu maziau domisi ir ibruka suda.

QUOTE(ed@ @ 2012 11 23, 01:51)

Isiterpsiu i diskuja, deja jusu pateikti skaiciai toli grazu nuo realybes, sakau tai nes patys neseniai isriengem ir menesi tik tesisildom, taigi skaicia ganetinai sviezi:
Grindine sistema (vaamzdziai, kolektoriai, pavaros ir kita automatik sistemos, siurbliai ir visa smulki santechnika ) - 11000 lt
Katilas kondensacinis 5000 lt
Boileris 3000 lt
Darbas nepamenu kiek tiksliai apie 5000 manau isejo.
Viso 24000 lt

Del orinio sildymo, turiu ss oras oras pilnai galiu sildyti namus, bet nesildau, nes grindys saltos, beja esant vaikams kurie gyvena ant grindu, grindinis yra butinybe smile.gif
Atsakyti
Toks liaudiškas komentaras apie grindinį šildymą.
Vakar užėjo kaimynė ir sako:" pas tave prie 24 šilčiau, nei pas mane prie 30". Todėl kad sėdint kojos šylo. O temperatūra tai pas ją aukštesnė. Šilumos pojūtis pas mane komfortiškesnis. Nėra didelės kaitos tarp dienos ir nakties (24 - 22).
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 11 25, 12:21)
Pirmas sezonas pas mus su abejuose aukstuose sildomom grindim, super, silta,smagu, tikraiatvirtinu jusu zodzius, nes pries nauja nama, gyvenom sildydamiesi radiatoriais, 23 -25 laipsniai ir kojos ledines  smile.gif is zmoniu kurie sudubliuoja pirmam grindini antra radiatorius, esu girdejusi ta pati, o ir siaip negalima taip daryti.

Galima taip daryti, net ir reikėtų, jei šildymo šaltinis malkinis ir nenaudojama akumuliacinė talpa. Tuomet pirmame aukšte grindys atlieka akumuliacinį vaidmenį, o radiatoriai miegamuosiuose leidžia palaikyti pastovesnę temperatūra.

Kai šildomasi dujomis, geoterminiu, tom pačiomis malkomis, bet su akumuliacine talpa ar kitu šilumą pastoviai galinčiu teikti įrenginiu, grindinį vertėtų dėti visur.
Atsakyti
sveiki, turim juodas grindys, dabar darys syldima, pirmas aukstas grindinys, antras daugumoj radiatoriai,
sumustini darom patys, bet, pazystamas pasake daryt taip, ant betono det polisterola, po to plevele, po to tinkla, o dabar skaitau ir visur raso kad reikia daryt plevele,polisterolas,tinkas, ar labai blogai kad padarem taip kaip pirmas variantas, jau padarem visa antra auksta i viena kambari pirmo auksto sad.gif help,sos smile.gif
Atsakyti