Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas

QUOTE(UZZY @ 2012 08 30, 15:14)
Statyk zurnale skaiciau, jog po polistirolu deti neverta, neva ispraustas tarp pleveliu polistirolas šus.  g.gif  g.gif

jo ir yra darbas is vienos puses šusti, iš kitos puses šalti, o svarbiausia, kad šiluma ar šaltis nepereitų į kitą pusę. O kas jam atsitiks nuo to šutimo? gi visiškai nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spakainas @ 2012 08 30, 11:29)
po polestiroliu dedama plevele, kad is grunto neitu dregme. Ant polestirolio dedama plevele, kad betonuojant i tarpus nesubeginetu betonas ir taip nenukentetu siltinamasis sluoksnis. Sitoje vietoje daug kas diskutuoja, bet visiems ta pati sakau - jei jau turi pinigu statytis ar isirengineti nama, tai neisradinek dviracio ir netaupyk ant smulkmenu juk keliasdesimt centu kvadratas tos pleveles tekainuoja.
Del tos blizgancios tai neverta jos deti - dekite juoda technine polietileno plevele 120-200 mk ir viskas bus tvarkoje.

Jei ant EPS prieš betonavimą dėti geotekstilę, tai bus pasiektas ir garų pralaidumas, ir pakankamas sandarumas, kad betonas neprabėgtų į apšiltinimo sluoksnį. Nors narvydo mintis man atrodo teisingiau. Iš apačios drėgmės vis tiek pateks, ir jei negalės išgaruoti per grindis, ten po grindimis gausis ne EPS bet H2O.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 31 rugpjūčio 2012 - 10:57
QUOTE(mintas @ 2012 08 31, 11:49)
Jei ant EPS prieš betonavimą dėti geotekstilę, tai bus pasiektas ir garų pralaidumas, ir pakankamas sandarumas, kad betonas neprabėgtų į apšiltinimo sluoksnį. Nors narvydo mintis man atrodo teisingiau. Iš apačios drėgmės vis tiek pateks, ir jei negalės išgaruoti per grindis, ten po grindimis gausis ne EPS bet H2O.

nekartą teko matyti ardytas grindis po eksploatavimo, tai to H2O ten niekad neteko rasti (kai dedami du sluoksniai plėvelės- po ir ant EPS). Ir šiaip EPS tai ne vata, kuri įgerinėja vandenį. Labai maži drėgmės kiekiai pasiskirsto arba susiranda kokį broką per kur pasišalinti. Aišku geotekstilė tinkamas dalykas, bet aš šitoje vietoje taip neišlaidaučiau smile.gif
Atsakyti
Kiek pamenu, tai po polisteroliu mes irgi nedejome plėvelės, tik ant viršaus, kaip berods Spakainas rašė, paprastą juoda storesnę.
Atsakyti
Mano santechnikas uzskele bajeri. plevele reikia deti po vamzdeliais kad siluma i apacia neitu.. doh.gif ,
jei nepazinociau jo,tai praspirciau kaip apsisaukeli..

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 01, 08:49)
Mano santechnikas uzskele bajeri. plevele reikia deti po vamzdeliais kad siluma i apacia neitu.. doh.gif ,
jei nepazinociau jo,tai praspirciau kaip apsisaukeli..

O tai kur dar dėti jei ne po vamzdeliais?
Atsakyti
Cia ne santechnikas bajeri suskele , o tu biesai..
Atsakyti
Kas nesuprato, tai bajeris ne tame kur dedasi plėvelė, o tame kad plėvelė apskritai yra tam kad sulaikytų šilumą thumbup.gif
Atsakyti
Nu jūs labai nesijuokit iš to santechniko. Aš pati dariau eksperimentą. aliumo plėvelė atspindi šilumą. Išklojus grindis polistirolu iš karto pasijuto, kad galima vaikščioti basomis per tą polistirolą (čia veiksmas vyko rudenį), bet kai paklojau aliumo plėvelę, tai lipant ant jos jautėsi metalo šaltis, pet pastovėjus bent 20sekundžių padai pradėdavo kaisti. tai rodo kad nuo padų šiluma mažiau atiduodama grindims kai yra aliumo plėvelė, nei kad be plėvelės ar su juoda plėvele. Iki šito patyrimo, maniau, kad šilumos atspindėjimui būtinas oro tarpas. Dabar taip negalvoju.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 03, 15:10)
Nu jūs labai nesijuokit iš to santechniko. Aš pati dariau eksperimentą. aliumo plėvelė atspindi šilumą. Išklojus grindis polistirolu iš karto pasijuto, kad galima vaikščioti basomis per tą polistirolą (čia veiksmas vyko rudenį), bet kai paklojau aliumo plėvelę, tai lipant ant jos jautėsi metalo šaltis, pet pastovėjus bent 20sekundžių padai pradėdavo kaisti. tai rodo kad nuo padų šiluma mažiau atiduodama grindims kai yra aliumo plėvelė, nei kad be plėvelės ar su juoda plėvele. Iki šito patyrimo, maniau, kad šilumos atspindėjimui būtinas oro tarpas. Dabar taip negalvoju.

taip ir turi būti - užlipus ant EPS jūsų kojų šiluma gražinama atgal, nes EPS izoliuoja šilumą. Paklojus plėvelę ar ką nors kitą reikia daugiau laiko jūsų šilumai pereiti per kliūtį iki EPS. Šiuo atveju metalizuota aliumo plėvelė greičiau atspindi šilumą, dėl to pradžioje jaučiasi šaltis (nes ji ir yra šalta), o po to kai ilgiau pastovite, plėvelė peršyla ir tada jau jaučiate atspindėtą EPS jūsų pačių šilumą. Pagal šį eksperimentą kaip ir dalis logikos būtų kloti tą aliumo plėvelę, bet aš nedėjau pas save tos aliumo plėvelės dėl kelių argumentų:
1. kiek susidūręs su tom aliumo plėvelėm, tai jos suyra kontaktuodamos su betonu, o tiksliau su kalkėms esančiom betone. Kiek mačiau ardytų grindų, tai tos aliumo plėvelės tebūna likę epizodiškai. Šiuo atveju reikėtų ieškoti plėvelių kurios nesuirtų kontaktuodamos su betonu, bet iš kart kyla klausimų kiek ji kainuos ir ar tikrai nesuirs. Nes jei suirs tai koks tikslas už ją permokėti? smile.gif
2. Šiluma kyla aukštyn. Jei yra pakankamas šiluminės izoliacijos sluoksnis, kad šaltis neprasiskverbtų iki grindų, tai ir šiluma neturėtų keliauti į gruntą.
3. Niekas nėra šiuoje vietoje atlikęs konkrečių skaičiavimų, kad galima būtų kalbėti apie tokių plėvelių konkrečią naudą. Mano asmenine nuomone, jei iš jų ir yra kažkokios naudos tai, tai ta nauda ant tiek maža, kad neverta į tai kreipti dėmesio. Geriau už tuos pačius pinigus dar pora cm EPS pasikloti smile.gif ir ant viršaus užtiesti techninę juodą plėvelę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 09 03, 14:10)

aš irgi mąsčiau apie aliuminio folijos plėvelę po betono ar tinko sluoksniu. Dėl būtino oro tarpo, tai tas tarpas būtinas iš tos pusės iš kurios norima atspindėti. Tiesa, tarpas nebūtinai turi būti su oru, jame gali būti ir vakumas arba jis gali būti užpildytas kitomis dujomis. Klausimas, kokio dydžio turi būti tas tarpelis, nes net ir tarp glaudžiai suglaustų medžiagų yra mažas tarpelis. Tai labai aktualu kompiuterių procesorių aušunime, kur specialiai naudojamos šilumai laidžios pastos leidžiančios užpildyti tuos tarpelius. Taigi, kai kojomis užlipote ant aliuminio plėvelės, dar buvo likęs tarpelis, kurio pilnai užteko, kad būtų atspindėti infroraudonieji spinduliai.

Kitas dalykas yra tas, kad celofaninės plėvelės, ypač pigesnės, skirtos tiktai kad betonas pro jas neprabėgtų, gana gerai praleidžia garus, uždėjus aliuminio plėvelę, galima sakyti bus panaikintas bet koks garų judėjimas iš ar į betoną.

klausimas į kurią pusę gali judėti garai. Narvid paminėjo, kad žemei esant drėgnai, iš jos, turi judėti drėgmė garų pavidale (nuo kitos drėgmės prsaiskverbimo būdų grindys turi būti apsaugotos) per grindis į butą. Švedų autorių knygoje "Namo ABC" buvo išsakyta priešinga mintis. Jie teigė, kad patalpų viduje yra aukštesnė temperatūra nei žemėje, todėl drėgmės kiekis esantis patalpų ore visuomet didesnis nei esantis žemėje, todėl garų skverbtis iš žemės į šildomas patalpas negalima, o yra priešingai, garai per betonines grindis skverbiasi į vėsesnę žemę.

Jei Švedų autoriai teisūs, tuomet iš tikrųjų, aliuminio plėvelė virš putplasčio tikslinga dėl dviejų dalykų, ir dėl šilumos atspindėjimo ir dėl grindų sausumo palaikymo.

Pabandžiau sumodeliuoti tiktai putplastį ant žemės, prieš tai užpiltos smėliu, skirtu nutraukti kapiliarinės drėgmės kilimą į viršų.

Uždėjus aliuminio plėvelę smėlis po grindimis tapo sausesnis.

betonas šioje situacijoje drėgmės neįtakoja.

Vis tik panašu, kad Švedų autoriai teisūs, aliuminio plėvelė virš putplasčio tikrai labai naudinga kaip ir kitos garų nepraleidžiančios plėvelės, tik aliuminio plėvelė dar gali turėti bonusą - didesnę šiluminę varžą, kaip selektyvinė danga stiklo pakete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 04 rugsėjo 2012 - 08:52
gal tik reiktu atkreipt demesi, kad betono salycio su aliumu neturetu buti, nes al po poros menesiu nebus nei kvapo.Siam reikalui skirtos pleveles , kur al sluoksnis laminuotas is abieju pusiu plevele. Tik jos pavadinimo neprisimenu.Kiti , jei plevele vienpuse, al sluoksni deda i apacia.Savo grindims susimeciau 3 pleveles -ant smelio, ant juodgrindziu ir polistirolo (al).Gal ir perdaug , bet jos kapeikas kainuoja , iskyrus al.
Atsakyti