Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas

QUOTE(kristal @ 2012 08 19, 21:07)
Na, namuose oro sildymo nesu isbandziusi, bet darbe sustatyti palei langus aparatai malonumo ir komforto didelio  tikrai neteike  schmoll.gif
Tik ligos per juos. Nemalonu jausti ta putima priejus arciau arba girdeti kad ir negarsu uzima  doh.gif

Namo orinio šildymo sistema mažai ką bendro turi su jūsų minėtais pastatomais kondicionieriais.
Viso pirma, šildymui naudojamas vienas vėdinimo įrenginys, kuris įrengtas techninėje patalpoje ir ortakiais paduoda orą į kiekvieną patalpa. Kai teisingai parinkti ortakių didžiai ir sudėtos reikalingos triukšmo slopinimo priemonės, jus negirdėsite jokio garso aplamai. (Nors kartais pasitaiko tokie "specai", kad ir pačią mažiausią vėdinimo sistemą sugeba įrengti taip, kad ją neįmanoma eksploatuoti dėl triukšmo).

2) Žmogus labai jaučia šaltą oro srovę ir beveik nereaguoja į šiltą, tad šildymo metų jei ką ir pajusite - tai tik suteiks malonumą. Nepaisant to, oro padavimas yra įrengiamas tokiuose vietose ir grotelės sureguliuojamos tokiu būdu, kad oro srautas nepatektu tiesiogiai į tas zonas, kur gali būti žmonės. Pagrindinis principas - sistema turi veikti nepastebimai.

3) Kondicionieriai pučia labai šaltą orą ir pučia dideliu greičiu. Kanalinė sistema apskaičiuojama taip, kad tiekiamo oro temperatūra būtu artima kambario temperatūrai o oro judėjimo greitis darbo zonoje neviršytu 0.2m/s. Tad nėra pavojaus, kad jums susuks sprandą dėl to, kad kuri laiką pasėdėsite šalto oro srovėje.

4) Kondicionierių galingumas dažniausia yra parenkamas taip, kad kelis kartus viršytų realų poreikį. Nors higienistai nepataria palaikyti patalpose temperatūrų skirtumo daugiau kaip 2-3 laipsniai, kai karšta, visada atsiranda norinčių paleisti kondicionierių ant pilno pajėgumo ir atšaldyti patalpą taip, kad akimirksnių atsiranda sloga. Dar blogiau - jei nepakankamai kruopščiai parinktą oro paskirstymo schemą patalpoje, tai vienose zonose bus per šaltą, o kituose - karštą. Vaikščioti per tokias patalpas - tikras sveikatos išbandymas.
Kanalinės sistemos maksimalus galingumas yra 4-5 kart mažesnis, ir net labai norint, jus nesugebėsite priversti ją rimtai atšaldyti patalpas. Tad sloga jums tikrai negresia.

5) Galu gale, net jei atsisakysite orinio šildymo bei kondicionavimo, vis tiek įrengsite vėdinimo sistemą. O tai yra tas pats, tik ortakiai kiek mažesnį. Pučia mažesnius kiekius oro, tačiau per difuzorius su itin mažu plyšiu, dėl ko oro srovės greitis yra didelis ir tam tikruose vietose bus jaučiamas. Ir jei orinio šildymo sistema paduoda šiltą orą, tai po rekuperatoriaus išeinantis oras žiema turi vos 12-17"C.

Geriausia įrenginėti vieną sistemą oriniam šildymui-vėdinimui-kondicionavimui, nei 3 atskiras.
Atsakyti
Bet jeigu aš savo konkrečiu atveju galvoju apie grindų dangą - plyteles ar kitą kietą ir savaime šaltoką dangą, tai grindinis šildymas šiek tiek padarytų malonesnį tą jausmą, orinis - pačių grindų nesušildys?
Atsakyti
QUOTE(edita.z @ 2012 08 20, 09:07)
Bet jeigu aš savo konkrečiu atveju galvoju apie grindų dangą - plyteles ar kitą kietą ir savaime šaltoką dangą, tai grindinis šildymas šiek tiek padarytų malonesnį tą jausmą, orinis - pačių grindų nesušildys?

Turime draugus kurie visa pirma auksta issiklojo plytelemis, tai baisu,kai vasara privalo visi su megztiniais ir siltom kojnem buti namie, nes grindys ledines... Brrr... O juk saule ne taip ir daznai LT lepina, kad tas plyteles susildytu...
Mes visur name darysim grindini sildyma,bet apie plyteles net minciu nera, kad ir kaip ten ziema gerai siluma perduoda.

Atsakyti
Mes irgi visame kotedze darysime grindinini sildyma. Virtuveje, wc, vonioje bei koridoriuje bus plyteles, o kambariuose laminatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 08 19, 00:39)
Sujungimas, jei jis yra patikimo gamintojo ir tvarkingai atliktas - yra keliasdešimt kartų patikimesnis nei visos papildomos priemonės, kurias kartais bandoma sugalvoti. Patalpinti kiaurą vamzdį į gofrą tas pats, kaip bandyti nešti įkaitusias žarijas popieriniame maišelyje... 

Ne tą turėjau omeny. Šneku apie tai, kad jau sujungtą ir tvarkingai užpresuotą vamzdį dėti dar papildomai į gofrą. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 08 20, 21:11)
Turime draugus kurie visa pirma auksta issiklojo plytelemis, tai baisu,kai vasara privalo visi su megztiniais ir siltom kojnem buti namie, nes grindys ledines... Brrr... O juk saule ne taip ir daznai LT lepina, kad tas plyteles susildytu...
Mes visur name darysim grindini sildyma,bet apie plyteles net minciu nera, kad ir kaip ten ziema gerai siluma perduoda.

Dėl plytelių pirmame aukšte pilnai sutinku. Draugai taip pat pasidarė, tai visokiausi uždegimai žemiau juostos pasipylė schmoll.gif
Pas mane irgi visas namas grindiniu šildymu organizuotas. Danga tradicinė - vonia, WC, virtuvė, koridorius (I aukšte), katilinė plytelėmis, o kambariai laminatu.
Dėl tų visų teorijų kaip vaikšto oras - nesuku sau galvos. Tiesiog buvau pas draugus, mokiausi iš jų klaidų. Jie pirmame aukšte įsirengė grindinį, o miegamuosiuose (II aukstas) - radiatorius. Tai gavosi iš tos simfonijos - kokių klaidų nedarytum. Šilumos pojūtis labai skirtingas. Net nuo radiatorių jauti šilumos oro strovę. Kojos šąla, pačiai nėra malonu, reikia stovėti prie radiatoriaus šonas šyla, šonas šąla thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 08 21, 10:05)
Dėl tų visų teorijų kaip vaikšto oras - nesuku sau galvos. Tiesiog buvau pas draugus, mokiausi iš jų klaidų. Jie pirmame aukšte įsirengė grindinį, o miegamuosiuose (II aukstas) - radiatorius. Tai gavosi iš tos simfonijos - kokių klaidų nedarytum. Šilumos pojūtis labai skirtingas. Net nuo radiatorių jauti šilumos oro strovę. Kojos šąla, pačiai nėra malonu, reikia stovėti prie radiatoriaus  šonas šyla, šonas šąla  thumbup.gif

Kaip supratau, zmones gailisi, kad nedare grindinio ir 2 aukste?
Nes as is pradziu vyrui sakiau, kad noriu antram aukste radiatoriu gal... Bet kuo toliau tuo labiau linkstu link gindinio visur. Juk cia ne elektra visur grindis sildys, o vanduo, tai neturetu buti labai blogai.
Na, bet kokiu atveju gali mokintis tik isbandes is savo klaidu, bet geriau is svetimu tmu klaidu pasidaryti sau is anksto isvadas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 08 21, 11:05)
Dėl plytelių pirmame aukšte pilnai sutinku. Draugai taip pat pasidarė, tai visokiausi uždegimai žemiau juostos pasipylė  schmoll.gif

na jau ketvirtą žiemą tuoj gyvensime ir jokių uždegimų dar nebuvo, manau nereikėtų painioti vieno asmens susirgimų su plytelėmis...
pas mane visas pirmas aukštas plytelės. apie malonumą žiemą net nepasakosiu, o va vasarą, kai buvo karščiai taip ir norėjosi basai vakščioti. Nors šeip visada su šlepetėmis aš. Taip buvo bute ant medinių grindų taip ir dabar ant plytelių. O va kame nerealus plytelių privalumas - lengva plauti. Pas mane du šunys, kurie nuolat palakę palieką vandens balą, arba prineša iš lauko purvo (nors kojos nuolat valomos, vistiek jo prisineša). Tai vat medines grindis jau turbūt būtų reikėję keisti, o plytelėm visiškai nieko.
tik ką galiu pasakyti, kad man labai nemaloni plytelių šiluma, kuri jau yra juntama - kai jauti, kad grindys šiltos. Pamenu sėdime svečiuose, ir pastebiu, kad keliu kažkur kojas, tai vieną ant kitos, tai suku, kad pėda ne visa ant grindų būtų - kažkaip nemalonu tas kaitinimas.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 08 21, 13:33)
na jau ketvirtą žiemą tuoj gyvensime ir jokių uždegimų dar nebuvo, manau nereikėtų painioti vieno asmens susirgimų su plytelėmis...
pas mane visas pirmas aukštas plytelės. apie malonumą žiemą net nepasakosiu, o va vasarą, kai buvo karščiai taip ir norėjosi basai vakščioti. Nors šeip visada su šlepetėmis aš. Taip buvo bute ant medinių grindų taip ir dabar ant plytelių. O va kame nerealus plytelių privalumas - lengva plauti. Pas mane du šunys, kurie nuolat palakę palieką vandens balą, arba prineša iš lauko purvo (nors kojos nuolat valomos, vistiek jo prisineša). Tai vat medines grindis jau turbūt būtų reikėję keisti, o plytelėm visiškai nieko.
tik ką galiu pasakyti, kad man labai nemaloni plytelių šiluma, kuri jau yra juntama - kai jauti, kad grindys šiltos. Pamenu sėdime svečiuose, ir pastebiu, kad keliu kažkur kojas, tai vieną ant kitos, tai suku, kad pėda ne visa ant grindų būtų - kažkaip nemalonu tas kaitinimas.

jeigu i grindis paduodama iki 30C tuomet nieko nesijaucia bet namie silta
jeigu i grindis paduodama +50C tuomet nori nenori kojas kilnosi
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 08 21, 13:33)

Na va šunys ir pas mane bus. Gyvenant bute dabar yra laminatas, nes medinės grindys neatlaiko nagų - iškarto atsirasdavo subraižymai. Laminatas, kaip ir plytelės, nėra pati maloniausia danga - irgi pripratau su šlepetėm vaiščiot. Be to balos palakus, ar neišvedus laiku į lauką laminatui irgi atsiliepia ir gan greitai.

O dėl antro aukšto šildymo - labai norisi medinių grindų. Ar yra vis tik galimybė darytis grindinį šildymą ir medines grindis?
Atsakyti
QUOTE(edita.z @ 2012 08 21, 16:51)
Na va šunys ir pas mane bus. Gyvenant bute dabar yra laminatas, nes medinės grindys neatlaiko nagų - iškarto atsirasdavo subraižymai. Laminatas, kaip ir plytelės, nėra pati maloniausia danga - irgi pripratau su šlepetėm vaiščiot. Be to balos palakus, ar neišvedus laiku į lauką laminatui irgi atsiliepia ir gan greitai.

O dėl antro aukšto šildymo - labai norisi medinių grindų. Ar yra vis tik galimybė darytis grindinį šildymą ir medines grindis?

Manau, kad trisluoksnės tinka. Bet šiaip reikia suprasti, kad medinės vis tiel lieka medinės, taip kad tarpas vis tiek įmanomas.

Paliukai - gryna tiesa. Aš turėjau tik vieną šildymo sezoną, T buvo palaikoma 25 laipsniai. Grindys nesijautė net šiltos, o šiluma maloni visur.

Gorada - kiekvienam savo, o uždegimai ten masiniai svečių prasidėjo g.gif . Gal problema tame, kad visos turime įprotį vaikščioti basomis. Dėl praktiškumo - tai sutinku visu 100 proc.

Kristal - kol neapsisprendėte, gal yra galimybė palaukti šildymo sezono ir pasivaikščioti į svečius, pabendraukite su abejais variantais įsirengusiais žmonėmis ir nuspręskite, kuris tinka jums.

Dėl grindinio šildymo labai daug pasenusių stereotipų, o be to yra tokia grupė žmonių, kurie net nesiklauso aiškinimų, nu bet jei jie taip prieš tokį būdą, tai jų pasirinkimas. Tik nervina, kai klausia kodėl renkames tokį, o po to 2 val aiškinimų, kad tai kenksminga doh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audine68: 21 rugpjūčio 2012 - 16:58
Turim grindinį šildymą visame name, virtuvė, vonia -plytelės, kitur laminatas. vasarą man komfortiška, nes vėsu, mėgstam basi vaikščioti, jokių uždegimų nepasigaunam; žiemą - grindys tik kad nešaltos, net nesijaučia, kad šiltos, o kambariuose šilta. Šilčiau antrame aukšte, nes iš apačios kyla šiluma. Man labai komfortiškas toks šildymo būdas. Tik gyvatuką vonioj turim vandeniu šildomą, tai vasarą - neveikia
Atsakyti