Reikės:
4 riekelių duonos(aš naudoju "Klaipėdos" plikytą)
300gr mažų pamidoriukų
pusė ilgo agurko arba 2 normalūs
1 skardinė šprotų
1 skardinė konservuotų žirnelių
300gr fermentinio sūrio
3 kietai virti kiaušiniai
majonezo
druskos
Duoną supjaustom nedideliais kubeliais ir iškepam. Pamidoriukus supjaustom į keturias dalis, agurkus supjaustom kubeliais. Šprotus perpjaunam į 3 dalis, sūrį pjaustom kubeliais, susmulkinam kiaušinius. Viską sumaišom su majonezu, įdedam druskos pagal skonį. Skanaus Galit pabandymui dėti visko per pusę, nes jeigu šią mišrainę ilgiau palaikysit, tai nebebus tokia skani, nes duona suminkštės
Maniskiai labai megsta arba kaip balta mesraine, tik vietoj desros, kad sprotai butu arba tokia irgi labai skania misraine - sprotai + virti kiausiniai + svogunu laiskai + virtos bulves + majonezas labai skanu ir paprasta
Man irgi labai skanu balta mišrainė su šprotais
Pas mus saldytuve visada sprotu yra MB labai megsta ir as kartais prisijungiu
Paprasciausiai padaromas dalykas, ale uzkandele, - sprotus truputi pasmulkini sakute, ideti konservuotu zirneliu, majonezo, truputi pipiriuku ir ismaisai - tokia makalose tepam ant duonos (juodos, baltos, [askrudintos ar paprastos - tai jau skonio reikalas)
Ta pacia balta misraine darau, tik vietoj desros /mesos dedu sprotu.
Idaryti kiausiniai su sprotais akimirksniu dingsta
Paprasciausiai padaromas dalykas, ale uzkandele, - sprotus truputi pasmulkini sakute, ideti konservuotu zirneliu, majonezo, truputi pipiriuku ir ismaisai - tokia makalose tepam ant duonos (juodos, baltos, [askrudintos ar paprastos - tai jau skonio reikalas)
Ta pacia balta misraine darau, tik vietoj desros /mesos dedu sprotu.
Idaryti kiausiniai su sprotais akimirksniu dingsta
skanu ir su kiausiniais, cesnaku ar svogunu, krapu dar dedu, sprotai ir majonezas
ir mes panasiai darom. Sutrinam sprotus sakute ir smulkiai smulkiai ipjaustom paprikos (megtam cia det raudona), majonezo ir ant batono - apsivalgymas
O as tai sprotais kiausinius farsiruoju: virtus kiausinius perpjauni pusiau, tada trynius isimi, pertrini juos su nusausintais sprotais, pridedi kokiu zalumynu (petrazoniu ar svoguno laisku smulkintu) ir viska ismaisai su majonezu. Gauta mase dedi i perpjautus kiausinukus Skanaus
As irgi megstu taip idarytus kiausinius
QUOTE(justina_r @ 2009 01 28, 15:02)
O as tai sprotais kiausinius farsiruoju: virtus kiausinius perpjauni pusiau, tada trynius isimi, pertrini juos su nusausintais sprotais, pridedi kokiu zalumynu (petrazoniu ar svoguno laisku smulkintu) ir viska ismaisai su majonezu. Gauta mase dedi i perpjautus kiausinukus Skanaus
o baltymas kiaušinio taip ir lieka lukšte? tą masę tik į trynio vietą?