aha, man irgi PMS kartais ilgai tesiasi, bet jis buna silpnesnis negu kad toks neilgas pries pat menesines .
QUOTE(naca @ 2007 12 27, 14:26)
as tai suprantu nereguliaruma, kad tas tarpas tarp menesiniu nevienodas buna. pvz man gali buti nuo 1 menesio iki 3, dienu net neskaiciuoju
tai blogai, kad neskaiciuojat. tai kaip tada kitaip isitikinti, kad jos nereguliarios?
taigi ir rasau, kad ciklas trunka nuo 1men. iki 3 men. tai ar kai tokie skirtumai, dar reikia skaiciuoti, kad isitikinti ju nereguliarumu . kazkada rasydavaus i kalendoriuka, bet tiesa sakant ir tada nemaciau tikslo
kalendoriuko galima sakyti ir man nereikia. kai vartojau kt, tai buvo viskas aisku, kiekviena menesi prasidedavo plius/minus viena diena, bet visada laiku. sutrikus hormonu pusiausvyrai (cia del neaiskiu priezasciu), nustojau gerti ir visi cirkai prasidejo, pms visada laiku, ta diena, kai mmm prasideti turi irgi pilvo skaumus nerealius kenciu, o mmm kaip neprasideda taip, savijauta tokia it pastoviai iklotu reiketu ir tokia busena kartais trunka 1sav - 3 men. ilgiau netempiau - nuejau pas gydytoja mmm paieskai, tai tik vaistu tam kartui israso ir sako, kad veliau viskas susitvarkys, tik KADA cia ir neramiausias klausimas.
QUOTE(darbsti @ 2007 12 26, 23:54)
o kiek dienu trunka ciklas temos autorei? turi buti netrumpesnis nei 21 diena ir neilgesnis nei 35 dienos. Tai kaip pas jus? Man antrodo, kad kitos maiso, jog kiekviena men jos turi prasideti ta pacia diena.
na seniau atsirasdavo kas 24-26 dienas ir taip visada budavo o dabar kartais pralauki viso meneselio ir dar lauki ir dar lauki na bet paskutiniu laiku ziuriu kaip ir
QUOTE(net_nzn @ 2007 12 30, 14:02)
kalendoriuko galima sakyti ir man nereikia. kai vartojau kt, tai buvo viskas aisku, kiekviena menesi prasidedavo plius/minus viena diena, bet visada laiku. sutrikus hormonu pusiausvyrai (cia del neaiskiu priezasciu), nustojau gerti ir visi cirkai prasidejo, pms visada laiku, ta diena, kai mmm prasideti turi irgi pilvo skaumus nerealius kenciu, o mmm kaip neprasideda taip, savijauta tokia it pastoviai iklotu reiketu ir tokia busena kartais trunka 1sav - 3 men. ilgiau netempiau - nuejau pas gydytoja mmm paieskai, tai tik vaistu tam kartui israso ir sako, kad veliau viskas susitvarkys, tik KADA cia ir neramiausias klausimas.
po KT taip buna - mano sesei panasiai buvo, dar vienai pazistamai. seseriai jau sutriko vartojant KT, tai ji nutrauke, bet gal kokius metus ar daugiau prasikankino - tai kraujuodavo per visa cikla, tai uztempdavo.
turiu du vaikus,vienam greit 4m ir iki siol pas mane nereguliarios mm
Dėl mėnesinių ciklo esu skaičiusi tokią info, gal kam pravers :
Nereguliarus, ypač jaunų merginų, mėnesinių ciklas šiuo metu yra vienas komercinės medicinos taikinių. Bandoma įteigti, kad mėnesinių ciklas turi būti labai tikslus, bet dažnai nepaaiškinama, kad leistinas 7 dienų svyravimas į vieną ar į kitą pusę. Todėl paklausus, ar reguliarus mėnesinių ciklas, beveik visos atsakys, kad nereguliarus. Reikia žinoti, jog normali suaugusios moters ciklo trukmė nuo 21 iki 45 dienų.
Nereguliarus, ypač jaunų merginų, mėnesinių ciklas šiuo metu yra vienas komercinės medicinos taikinių. Bandoma įteigti, kad mėnesinių ciklas turi būti labai tikslus, bet dažnai nepaaiškinama, kad leistinas 7 dienų svyravimas į vieną ar į kitą pusę. Todėl paklausus, ar reguliarus mėnesinių ciklas, beveik visos atsakys, kad nereguliarus. Reikia žinoti, jog normali suaugusios moters ciklo trukmė nuo 21 iki 45 dienų.
Nesenai man daktare sake jei nesusitvarke po gimdymo menstruacijos isireguliave harmonai reiskiasi sake vienintelis budas jas sureguliuoti tai naudoti kontraceptines tabletes
QUOTE(Sinistra @ 2008 01 31, 12:55)
Dėl mėnesinių ciklo esu skaičiusi tokią info, gal kam pravers :
hm, o man ginekologe sake kad ciklas normaliai neturetu trukti ilgiau 35d
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 01 31, 13:45)
Nesenai man daktare sake jei nesusitvarke po gimdymo menstruacijos isireguliave harmonai reiskiasi sake vienintelis budas jas sureguliuoti tai naudoti kontraceptines tabletes
As tai manau kad jau geriau ovulavit ar nakvisas pagerti, nes geriant KT organizmas turi priprasti, tai manau puse metu maziausiai turesi gerti.. o kai mesi organizmui vel sokas, kai nebegauna hormonu. Ginekologes KT skiria, nes joms mokami pinigai uz tai..