Įkraunama...
Įkraunama...

Auskariukai 5 mėn. vaikui

QUOTE(khaleesi @ 2014 02 03, 16:06)
tai būtų sąžininga  smile.gif
auskarai, kaip ir krikštijimas, tiesiog tradicija, man rodos smile.gif

taip, bet krikštas nebado akių kasdien ir neskauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaleduManiake @ 2013 05 03, 09:52)
Oj nu ką čia svaigstat, tattoo, sąžinės turėt.. Mažoji paaugus tik padėkos, kad pradūrė ausis anksčiau, nes net neprisimins, skaudėjo, neskaudėjo, o skylės ausytėse jau bus ir galės puoštis. Tai kad visos su auskarais, kaip gali moteriškos giminės atstovė atsisakyti prasidurti ausis? nebent ten kokia botanikė jau auga...  lotuliukas.gif jei jau jūs tokios 'perleidžiančios pasirinkimo laisvę vaikams' tai gal ir nekrikštykit, tegul kai paauga, pasirenka pats savo religiją  biggrin.gif  biggrin.gif

na ka cia galima ir pasakyt..... o jau ka ,ausis duriant pvz 10 metu tai baisus skausmas buna , kad tokio amziaus mergaite neistvertu ? matot ,as matyt vyras esu, nes ausu neprasidurus , tai ir nezinau koks ten skausmas lotuliukas.gif ir siaip , apendiksa dar isoperuokit, gi vistiek skausmo neprisims, o tai reiks kokiu 15 metu operuoti, gi neatleis jums dukra tada bigsmile.gif ir prie ko cia botanikes ? blink.gif p.s. taip mano vaikai tures ir religijos pasirinkimo laisve mirksiukas.gif mano vyresnelis sesiametis jau ,o dar nekrikstytas lotuliukas.gif sitoj vietoj nieko juokingo nematau mirksiukas.gif o dukra ausis prasidurs tada, kai matysiu,kad nori samoningai, ir ,kad tai- ne vienadiene uzgaida. o kudikiui ausis badyti is vis absurdas. galu gale , yra ir kitu papuosalu, kurie nepalieka skyliu kune bigsmile.gif maniske trimete labai noriai puosiasi visokiom vaikiskom apyrankem , karoliais tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Aylin @ 2013 05 03, 17:03)

ka jau cia lyginat doh.gif
Kazkoks pasenes poziuris. doh.gif Ir prie ko cia nagai doh.gif
Be to auskarai labia sveika regejimui, jei nesioji auksinius thumbup.gif

tai aisku ,auskarai labai sveika regejimui lotuliukas.gif kvaili tie zmones, sitiek ju nesioja akinius, lesius, gi pakanka tik ausis prasidurti ir regejimas nuostabus doh.gif pasiulysiu savo bobutei prasidurti, kazkaip prastokai mato, matyt tode,kad ausys nepradurtos bigsmile.gif
Atsakyti
Na jo... Kai paskaitai iki kokio absurdo zmones gali prisimastyti, jau kazkaip ir ne juokinga. Mamytes, tai gal mazylem ir tatuiruotes padarykite, papuoskite ju kuneli.

Biasoka, kai tevai vardan savo tustybes darko nuosavo vaiko kuna. Nesuprantu kur ir kam skubeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 00:39
gana įprasta rusų šeimose, pastebėjau. g.gif
Atsakyti
Susidaro įspūdis, kad autorei jos ausis "prakalė" dukra, nutįsusi į saloną, o autorė neturėjo pasirinkimo, taigi tuo pačiu atsimoka dukrai, maždaug "tu nusprendei už mane, o aš dabar spręsiu už tave". Bet žinant, kad autorės pasirinkimas buvo ausis prasiverti, taigi ir su savo kūnu daryti ką ji PATI nori, tai kodėl ta teisė atimama iš jos vaiko? Kodėl su vaiko kūnu elgiamasi kaip su savo nuosavu? Todėl, kad tas mažas padarėlis vistiek nemoka pasipriešint? Na, atsiprašau.
Atsakyti
Kol neturejau dukrytes, is tiesu net demesio neatkreipdavau i auskaruotas mazas mergytes. Drauge savo dukrai pradure gal keliu menesiu irgi. Viskas atrode normalu smile.gif BET...kai pati susisaulaukiau savo mazyles, jokiais budais nedurciau ir neleisciau niekam kesintis i mano mazes ausis schmoll.gif Cia jau bus jos pasirinkimas paaugus/suaugus. O gal ji visai nenores auskaru?
QUOTE(eiksau @ 2014 02 08, 22:37)
*na ka cia galima ir pasakyt.....  o jau ka ,ausis duriant pvz 10 metu tai baisus skausmas buna , kad tokio amziaus mergaite neistvertu  ?
**tai aisku ,auskarai labai sveika regejimui  lotuliukas.gif

*As buvau 8 klasej ir tikrai labai norejau, gavau dovanu ausu pradurima su sautuvu smile.gif Dar dabar atsimenu ta dziaugsma sumisusi su baime skausmui, kurio is tikro beveik nepajutau smile.gif O geras emocijas laikau iki siol. Tiek dziaugsmo suteike ispildyta svajone ax.gif
** Pala, rimtai? O tai kodel man blogeja? Vel turbut durt reik doh.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Pavasario saulė @ 2014 02 11, 14:31)
Susidaro įspūdis, kad autorei jos ausis "prakalė" dukra, nutįsusi į saloną, o autorė neturėjo pasirinkimo, taigi tuo pačiu atsimoka dukrai, maždaug "tu nusprendei už mane, o aš dabar spręsiu už tave". Bet žinant, kad autorės pasirinkimas buvo ausis prasiverti, taigi ir su savo kūnu daryti ką ji PATI nori, tai kodėl ta teisė atimama iš jos vaiko? Kodėl su vaiko kūnu elgiamasi kaip su savo nuosavu? Todėl, kad tas mažas padarėlis vistiek nemoka pasipriešint? Na, atsiprašau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(M.K. @ 2014 02 11, 13:15)
gana įprasta rusų šeimose, pastebėjau. g.gif

Tas tiesa, mano klasiokių tarpe pradinėje mokykloje buvo nemažai su auskarais
Papildyta:
QUOTE(nezinia @ 2014 02 08, 15:26)
Dukra eina i darzeli, ten dauguma mergaiciu su auskarais, nu nesamone kazkokia. O kad sveika regejimui tai irgi kazkoks senovinis prietaras, mano nuomone

tai čia jeigu tikėti, kad stimuliuojant ar duriant taškus žmogaus kūne galima paveikti tam tikrus organus. Mane kokių 11 metų ar panašiai vedė pas kažkokią paprastą grožio salono vėrėją kuri pistoletu (kas yra šiaip nepriimtina normaliems vėrėjams) pradūrė ausis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 16 vasario 2014 - 00:46
QUOTE(CAT DELUXE @ 2007 10 24, 14:45)
sveikos,gal jau yra tokia tema,tai iskart atsiprasau... 4u.gif norejau paklaust jusu nuomones apie auskariukus.mano dukrytei uz poros savaiciu bus 6 men,jau galvoju apie auskariukus.man lb grazu kai mazom mergytem iverti mazi auskariukai wub.gif nors zinau kad yra visokiu nuomoniu,priestaringu ir ne...taigi,gal kas esat idure savo pupom auskariukus?ar jie buna specialus ar ne?ar buvo kokiu komplikaciju?manau kad jei kuo anksciau iversiu,vaikas susigyvens su tuo,o jei veliau tai knietes paciupineti ir t.t.taigi laukiu atsakymu rolleyes.gif

pasakysiu is patirties-kai vyresnei dukrai buvo 3 metai ji labai norejo auskariuku,labai labai labai,kriksto mama jai padare dovana, nusivede musi salona, ir pradurem viena ausi-kitos ji jau nebenorejo duoti,sakau tada einam su vienu auskrau is salono-dukra ne-tada sakau isveriam ir nebeveriam antro-sako ne noriu antro, ir neduoda,nes bijo,zodziu jei dabar ta reiktu daryt,tai tikrai NEVERCIAU...dukrai jau 3 metukai buvo,tikra pamaiva, matavosi mano auskarus, o kai nuejom-vaikui suskaudo ir antro nebenorejo...zodziu per ilgus ikalbinejimus iverem antra....dabar viskas ok,ji patenkinta,bet tada as pasigailejau...pries 5 menesius pagimdziau antra dukryte,ir esu tikra kad bent jau iki 8 metu tikrai neversiu,kai jau eis i mokykla ir supras viska, jei nores-tada prasom,o kolkas-nereikia...dar vienas dalykas-jusu dukrai 6 men ,ar pagalvojot apie tai kaip rubus rengsit? visur kabinsis,vaikas su rankyte netycia sau gali uzgaut dar neuzgijusias ausytes ir t.t. nepatoumu tikrai daug...o dar kur valymas ir prieziura kol uzgys smile.gif
Atsakyti
Na o man labai grazu kai mergyte su auskariukais thumbup.gif ,na ir as galvoju pradurti ausites kai mes sulauksim vienu metuku.Gal zinot gera speceliste kuri dure ausites tokiems maziukams,Vilniuje. g.gif
Atsakyti
Visiskai nepritariu auskaru verimui iki 6 metu (is tikruju ir ilgiau, bet tai dar imanoma suprasti). Nezinau nei vienos rimtos priezasties kodel tai reiketu daryti. Nepykit, bet asmeniskai man tai atrodo kvaila. Mazyliai ir taip grazus, nu nebent is vis neiseina atskirti ar ten mergyte ir tevams tai gadina gyvenima
Atsakyti
Mes savajai metukų proga auskariukus įvėrėm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 00:37)
Biasoka, kai tevai vardan savo tustybes darko nuosavo vaiko kuna. Nesuprantu kur ir kam skubeti.

100% pritariu. Mano vaiko kunas yra mano vaiko kunas, ir tik ji turi teise nuspresti kur ir kiek skyliu tureti.

Ne visos moterys nesioja auskarus, nevisos prasidure ir nevisos nori prasidurti, nesuprantu tokio paplitusio pateisinimo, kad va geriau dabar, neatsimins skausmo o kazkada durtis reiks doh.gif .
Atsakyti