Įkraunama...
Įkraunama...

Auskariukai 5 mėn. vaikui

Labukas. Mes irgi pradurem dukrytei ausytes. Jai buvo gal 4 metukai ir jinai pati norejo. Iki pat galo mes jai sakem, kad durimo procedura nebus maloni ir gali skaudeti, bet jinai nenorejo persigalvoti. Panele, kuri vere auskariukus, buvo labai profesionali, ir vos idurus i pirmaja ausyte ir mergaitei uz jos susiemus, jinai akimirksniu pradure antraja, net nespejus mazajai sureaguot.
Esme tame, kad net 4 metu mergaitei iverdami auskariukus padarem klaida. Auskariukai kliudavo persimaunant drabuzelius, sukuojant plaukucius, zaidimu metu ir t.t. Nors ir sakydavom ju neliest, daznai mergaite ciupinedavos ausytes. Prasidejo vienos uzdegimas. Ilgai vargom su puliavimais, kol nusprendem auskariuku atsisakyt. Dabar jai 8 ir vis dar vaiksto su viena skylute. Pazadejau, kad pirmosios komunijos proga, vel issidursim. Dabar jinai vyresne ir pati labiau prisiziures. Neskubekit mamos, spesit.
Atsakyti
Mes savo dukriukui pradurem ausytes, kai jai buvo 1m2men. Viskas vyko labai greitai ir ji net nespejo sureaguoti, kad ivyko. Gijo puikiai, jokiu puliavimu, niekur nekliuvo, o ir pati nesuprato, kas cia yra, todel auskariuku neliesdavo. Po menesio, kai apgijo, iverem mazucius auksinius ir patogius auskariukus. Niekada del to jokiu problemu nebuvo. schmoll.gif Dabar dukrytei 3.5metuku ir ji labai patenkinta, dziaugiasi, kad turi auskariukus, vis pasiziuri i veidrodi. biggrin.gif Taigi, manau, jog isdurus mazesniai mergytei auskariukus, buna kur kas maziau problemu, greiciau uzgija, neciupineja ir niekur nekliuna.
O siaip cia kiekvienos seimos pasirinkimas. Jeigu tevai nusiteike pries, tai net neverta kazka ir svarstyti. Pazystu viena seima, kurioje pati mama nesivere auskaru, nes jai nepatiko jie ir bijojo, tai ta pacia nuomone pirsdavo ir savo dukrai, kad nereikia, kad negrazu, kad skaudes ir pan. doh.gif O dukra augo, visos mergaites su auskarais, o ji be...labai ju norejo, bet mama pries ir gana. Tai ausis prasidure vistiek, bet tik tada, kai isejo is tevu namu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(acura_maniake @ 2010 12 04, 10:40)
o jei paaugus nebenores tada isiims,nematau tame problemos ax.gif

taigi skyles liks! IVERTI auskarai ne kokie "klipsai" ar negrazi suknele, kad nuemei ir neber problemos... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sima_kaj @ 2010 12 07, 10:38)
Neskubekit mamos, spesit.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 12:41)

O siaip cia kiekvienos seimos pasirinkimas.

drinks_cheers.gif

Aš asmeniškai irgi prieš, tikrai neversiu auskarų savo mergytėms bent iki pilnametystės.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2010 12 09, 13:44)
drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif

Aš asmeniškai irgi prieš, tikrai neversiu auskarų savo mergytėms bent iki pilnametystės..  schmoll.gif

Neversite ju netgi tada, jei jos auskaru labai nores ir prasys, kad pradurtumet ausis? Kodel toks nusiteikimas, kokia priezastis? rolleyes.gif
As suprantu, 5men., 1m, ar 2metuku mergaite, dar nesuvokia, ar cia jai reikia, ar grazu, ar reikalingi tie auskarai ir pan., bet kai panelyte, paaugle jau viska suvokia, nori tu auskaru, tuo labiau, kad beveik visos turi, tai kodel neleisti ir dar iki pilnametystes? smile.gif
Kaip ir minejau, ta panele vistiek prasidure ausis isejusi is namu, bet visa laika iki pat siol priekaistauja savo mamai, kad neleido jai prasiverti auskaru. Na, as nenoreciau, kad del tokiu dalyku, kiltu tarp manes ir dukros nesutarimai... ax.gif Nematau as tame blogybes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 13:41)
Mes savo dukriukui pradurem ausytes, kai jai buvo 1m2men. Viskas vyko labai greitai i:D  Taigi, manau, jog isdurus mazesniai mergytei auskariukus, buna kur kas maziau problemu, greiciau uzgija, neciupineja ir niekur nekliuna.

Pilnai pritariu kad praverus mazesnei mergytei auskarus maziau problemu. drinks_cheers.gif Vyresnelei praverem auskariukus 1,6m db ji 8m ir lb patenkinta nusibodusius auskarus pasikeicia kitais. Mazajai iverem 7men ir lb greit uzgijo db nesioja mazytes akytes.
Na manau cia kiekvienos mamos asmeninis reikalas vienom grazu kitom ne vienos veria mazytem mergytem kitos paaugusiom.
Atsakyti
aš tai manau, kad tėvai neturėtų tokių dalykų spręsti už vaikus. Gal mergaitei užaugus jai tai atrodys visai negražu (aš apie auskarus mažiems vaikams). Tad nesuprantu, kodel kažkam prikišinėti savo skonį.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 07, 12:41)
Mes savo dukriukui pradurem ausytes, kai jai buvo 1m2men.

ir as tokios nuomones,kad kuo anksciau tuo geriau,arba jau tada palaukt kol suprast jog krastynet negalima drinks_cheers.gif

QUOTE(Misaki @ 2010 12 09, 11:15)
taigi skyles liks! IVERTI auskarai ne kokie "klipsai" ar negrazi suknele, kad nuemei ir neber problemos... doh.gif

nu taigi ne skyles ax.gif o kiek atveju yra,kai ilgai nenesiojant jos tiesiog uzauga mirksiukas.gif

as irgi nematau nieko blogo tame ir tikrai nemanau jog auskariukus ausytese butu galima lyginti su tatuiruote schmoll.gif nes vat kas liecia tatuiruotes,tai as irgi nesu uz schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 12 09, 14:56)
Neversite ju netgi tada, jei jos auskaru labai nores ir prasys, kad pradurtumet ausis? Kodel toks nusiteikimas, kokia priezastis?  rolleyes.gif
As suprantu, 5men., 1m, ar 2metuku mergaite, dar nesuvokia, ar cia jai reikia, ar grazu, ar reikalingi tie auskarai ir pan., bet kai panelyte, paaugle jau viska suvokia, nori tu auskaru, tuo labiau, kad beveik visos turi, tai kodel neleisti ir dar iki pilnametystes?  smile.gif 
Kaip ir minejau, ta panele vistiek prasidure ausis isejusi is namu, bet visa laika iki pat siol priekaistauja savo mamai, kad neleido jai prasiverti auskaru. Na, as nenoreciau, kad del tokiu dalyku, kiltu tarp manes ir dukros nesutarimai...  ax.gif Nematau as tame blogybes.  smile.gif

viskas priklauso nuo vaiko auklejimo. pas mus seimoje, net galiu sakyt gimineje nera nei vieno prasiverusio ausis. niekada gyvenime nei paauglysteje nebuvau nei as nei mano seserys sumane kad norim auskaru. ir dabar ju dukros be metalu ausyse ir neesu girdejus kad labai noretu.as manau kad ir mano dukryte niekada neuzsimanys tokios nesamones. kadangi ji ir taip be proto grazi tai jai ir nereikia jokiu auskaru. o vaikui tevai aiskina kas yra grazu, stilinga, protinga. gi 12 metu vaikui dazytis neleidziat o kodel turetumet leisti zaloti save ir auskarus vert??? g.gif g.gif o gal tatuiruote padaryt leistumet? cia gi tas pats kuno zalojimas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lunatikas @ 2010 12 25, 07:23)
viskas priklauso nuo vaiko auklejimo. pas mus seimoje, net galiu sakyt gimineje nera nei vieno prasiverusio ausis. niekada gyvenime nei paauglysteje nebuvau nei as nei mano seserys sumane kad norim auskaru. ir dabar ju dukros be metalu ausyse ir neesu girdejus kad labai noretu.as manau kad ir mano dukryte niekada neuzsimanys tokios nesamones. kadangi ji ir taip be proto grazi tai jai ir nereikia jokiu auskaru. o vaikui tevai aiskina kas yra grazu, stilinga, protinga. gi  12 metu vaikui dazytis neleidziat o kodel turetumet leisti zaloti save ir auskarus vert??? g.gif  g.gif o gal tatuiruote padaryt leistumet? cia gi tas pats kuno zalojimas.  doh.gif

Gal ir nuo auklejimo, o gal ir ne...Jusu dukra dar labai maza, tai negali zinoti, kaip ir ko ji nores paaugusi. Netgi tevai negali visko numatyti. mirksiukas.gif Bet jei Jums taip priimtina, tai nera cia ka daugiau ir pridurti, kiekvienas daro pagal save. O del "nesamones", tai cia vel, kaip kas supranta...daug ka galime pavadinti "nesamone", tik ji vieniem bus "nesamone", o kitiem ne...cia gincytinas dalykas. Auskarai veriami ne todel, kad vaikas negrazus... biggrin.gif Mano dukryte tai po gi, be proto grazi, zydraake drovuole, ir nemanau, kad as jos grozi sugadinau. Tuo labiau, kad jai labai patinka auskariukai ir niekada as jai nesakiau, va, kaip graziai tu atrodai su auskarais, kokie jie grazus, kaip jie tau tinka ir pan. Vaikas jau ir pats supranta, kad jai grazu. Jei dukra uzsimanytu prasiverti auskarus i visas imanomas vietas, tai sakyciau, kad cia yra zalojimas savee, o dabar tai yra tiesiog puosmena ir tiek.
Tatuiruotes neleisciau, bet dar toli apie tai mastyti, gal iki tol, kol dukra paaugs ir pati nuspres jai tos tatuiruostes reikia, ar ne....kas cia zino, gal ir leisiu....o gal ir ne. Po kol kas ji dar maza. Be to, tatuiruote senatveje tikrai nepuos kuno, o auskarai tikrai nesugadins moters veido. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 25 gruodžio 2010 - 23:13
As turbut senamadiska, bet man taip negrazu kai mazyciu ausytes pradurtos g.gif
Atsakyti
Laba diena,
Papasakosiu mamytems savo istorija.
Mano dukrytei yra 10 menesiu.Ausytes nutarem durti kai buvo 9men.
Suradau tikrai gera klinika,norejau kad kosmetologe turetu medicinini issilavinima,taciau mergytei ausytes pradure nelygiai,vienas auskariukas buvo zemiau nei kitas,o nugaroje uzsegimai taip pat skyresi per tris milimetrus.Pastebejau tik grizus namo.Teko dar karta vykti i klinika,kosmetologe nusprende kad vienos ausytes auskariuka reik istraukti ir durti dar karta iskarto,taip ir padare .Mano dukryte du kart kentejo,nes reikejo ja laikyti,verke. Ka jus manot as tuo metu nepatikrinau ,norejau kuo skubiau nuraminti dukryte ,grizus namo pastebejau jog antra kart pradUre dar kreiviau,buvo visko asaru ,nervu,auskariukus teko istraukti,kosmetologes pasiaiskinimas buvo toks :sautuvas kreivai saude,auskariukai galejo but laisvi,as manau kad ne tik tai buvo,nes auskariukai net nevidury ausies spenelio buvo.GAILA MERGYTES SUBADE AUSYTES ,SAKE GREIT UZGIS ,TACIAU JAU MENESIS PRAEJO DAR YRA ZYMES.
BUVAU PAS DIREKTORE ,PARASIAU SKUNDA, PAPRASIAU KOMPENSACIJOS,TACIAU JI NUSPRENDE JOG AS IS TO NORIU PASIPELNYTI,AISKU NE JOS VAIKAS JAI ATRODO CIA MENKNEKIS.
JEI ISSISPRES VISKAS PIKTUOJU VISAS INFORMUOSIU KOKIA TAI KLINIKA IR KOKIA KOSMETOLOGE ATLIKO SIA PASLAUGA. verysad.gif
Atsakyti