kiek zmoniu kiek nuomoniu. kaip mane uzknisa tokie kategoriski mamu pasisakymai, kaip taip galima ir pan. koks jusu reikalas, jei neduriat savo mergaitems tu ausyciu , tai nereiskia, kad tos mamos kurios duria yra durneles, asociales ir pan.
sveikutes skaitau ir net nustembu kaip tos mamos kritikuoja tos kurios veria auskariukus anksti as sawo mazajai 4menesiu iveriau ir super ji nieko nesupranta ausytes nesupuliavo,o kad veliau atvirsciai gali ji ir nusiplest juos ir t.t o ankstyvam amziuje manau geriausia durti ausis,uzsienyje jua senai tik gimusei duria ausis ir as tik uz
As - pries Jau ir taip viska uz maziukus sprendziam, o atimt is ju dar viena pasirinkimo teise - ne pats geriausias sprendimas. As pati tikrai aciu nepasakiau savo tevams, kad pradure man ausis, o uzgijusios skylutes man didelio dziaugsmo neteikia. Be to, tikrai nerizikuociau vaikucio sveikata, nes jei yra bent vienas procentelis is milijono, kad issiples, supuliuos, nugules, ar pakenks regejimui, tai kam taip rizikuot??? Kad mamytes galetu pasigrozet? Nepykit, bet man tai negrazu, nors del skonio nesigincyjama
Aš pati be skylių, mano mama be jų ir mano močiutės iegi be jų buvo, tai man net į galvą nešauna tokie dalykai. Užaugs - pati nuspręs kaip elgtis. Man kažkaip negražu kai mažos mergytės jau su auskarais. Aišku kiekvienam savo...
QUOTE(Gemini II @ 2010 04 03, 19:25)
kiek zmoniu kiek nuomoniu. kaip mane uzknisa tokie kategoriski mamu pasisakymai, kaip taip galima ir pan. koks jusu reikalas, jei neduriat savo mergaitems tu ausyciu , tai nereiskia, kad tos mamos kurios duria yra durneles, asociales ir pan.
Kategoriskumas yra SM bruozas ir ne tik sioje temoje.Lengvai galima uzsipulti ir mamas,kurios nemaitina savo pienu vaiku arba maitino 2 menesius ir niekam jos neyrodys,kad kitaip nesigavo,kad stengesi ir t.t. ir pan.Tad yra tiesiog nemalonu skaityti.Galima normaliai issakyt savo nuomone,o ne-ka jus mastot,kur jusu protai ir pan
Na, pasisakysu ir as...
Kol neturejau dukrytes, maniau, kad niekur nereikia skubeti, kad anksti verti neverta ir pan. Bet... kai susilaukiau savo dukriuko, vis pamastydavau, o kodel gi ne, gal reiketu pradurti ausytes, veliau nereikes. Be to, nesupras ir neprisimins tos skausmo ir pan. Bet vis delsiau...ir ausytes isdurem 1m3men. Pirma ausyte, kai dure, tai net nesuprato, kas ivyko. Na, o antra jau kai norejo isdurti buvo kas kita, ji nebesileido ir asarojo. Bet siaip ne taip vistiek isdurem, paverke 5 min. ir pasimirso. Tik aisku, jau ilgokai neprisileido ji prie tu savo ausyciu. Po menesio, kai uzgijo, isegem mazucius auksinius auskariukus. Niekur nekliuna ir nemaiso.
Dabar musu dukriukui tuoj 3 metukai ir ji labai dziaugiasi, kad ausytese blizga auskariukai, o save vadina grazuole. Be to, nieko neprisimena, ausytes puikiai sugijo.
Manau, kad ji tikrai butu norejusi auskariuku, tuo labiau, kad pas mus visos moterys, paneles ir mergaites su auskarais. Taigi, nematau as cia nieko blogo, o be to, cia kiekvieno pasirinkimas ir kiekvieno nuomone yra gerbtina. Juk ne apzendinti ruosiasi, o tik ausytes pradurti, taigi, leiskim mamai paciai nuspresti.
Kol neturejau dukrytes, maniau, kad niekur nereikia skubeti, kad anksti verti neverta ir pan. Bet... kai susilaukiau savo dukriuko, vis pamastydavau, o kodel gi ne, gal reiketu pradurti ausytes, veliau nereikes. Be to, nesupras ir neprisimins tos skausmo ir pan. Bet vis delsiau...ir ausytes isdurem 1m3men. Pirma ausyte, kai dure, tai net nesuprato, kas ivyko. Na, o antra jau kai norejo isdurti buvo kas kita, ji nebesileido ir asarojo. Bet siaip ne taip vistiek isdurem, paverke 5 min. ir pasimirso. Tik aisku, jau ilgokai neprisileido ji prie tu savo ausyciu. Po menesio, kai uzgijo, isegem mazucius auksinius auskariukus. Niekur nekliuna ir nemaiso.
Dabar musu dukriukui tuoj 3 metukai ir ji labai dziaugiasi, kad ausytese blizga auskariukai, o save vadina grazuole. Be to, nieko neprisimena, ausytes puikiai sugijo.
Manau, kad ji tikrai butu norejusi auskariuku, tuo labiau, kad pas mus visos moterys, paneles ir mergaites su auskarais. Taigi, nematau as cia nieko blogo, o be to, cia kiekvieno pasirinkimas ir kiekvieno nuomone yra gerbtina. Juk ne apzendinti ruosiasi, o tik ausytes pradurti, taigi, leiskim mamai paciai nuspresti.
As saviskei neduriau mazytei ir net apie tai negalvojau. kai uaugs pati nuspres,ar nori prasidurt ar ne man mazoms mergytems auskariukai ausyse jokio grozio neprideda jos pacios is saves naturaliai grazuoles princeses buna bet cia kiekvienos mamos ar seimos reikalas durti ar ne nera tai joks nusikaltimas, kad galima butu smerkti ar kritikuoti tas mamytes, kurios praduria ausytes savo naujagimems
mano maziukei 10 men., pries krikstynas norim auskariuku bet nesiryztam, bijom kad kabinsis jei visur:( gal kas ka patars, gal auskariukai mazyciai kokie yra?
nenoriu kritikuoti, bet visgi man argumentas kad jei ausytes praduriamos mazai mergytei tai skausmo neprisimins yra nulinis. kad neprisimins tai nereiskia kad neskaudes gal cia ir nesulyginami dalykai, bet anksciau buvo manoma kad naujagimiu berniuku apipjaustymas yra labai gerai ir kad jie nieko nejaucia, o veliau irodyta kad tai yra lytinis smurtas pries kudikius taip pat nemanau kad reikia i uzsieni ziureti kaip i pavyzdi, atseit ten tik gimusiem duria ausis.
cia tik mano nuomone, argumentuoju kodel ne uz ka nesumastyciau savo mazylei durti ausu. kai pati nores ir pasirys kesti skausma del grozio, tada ir pasom.
ir dar man asmeniskai labai negrazu maziem leliukam auskariukai, mano akim ziurint tai tas pats vaizdelis kaip butu kudikis su makiazu
cia tik mano nuomone, argumentuoju kodel ne uz ka nesumastyciau savo mazylei durti ausu. kai pati nores ir pasirys kesti skausma del grozio, tada ir pasom.
ir dar man asmeniskai labai negrazu maziem leliukam auskariukai, mano akim ziurint tai tas pats vaizdelis kaip butu kudikis su makiazu
O as vis dar mastau, durti ar ne Man grazu auskariukai.
Mamos, pasižiūrėkit, ką šnekat... "Man gražu... tai ir dursiu". Tai ir blakstienas padažykit, lūpas... Gi irgi gražu Kad ir dvejų metų būtų, juk jie nelabai ką supranta.. pamato pas mamą: "ir aš tada noriu". Juk nori jos jau ir batų aukštakulnių, ir dažytis, bet juk neperkam specialiai, juk čia suaugusių "reikalai". Duokit vaikam vaikystę, spės dar užaugusiais pabūti
O man labai grazu su auskariukais,tikrai dursiu