Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 16

Sveikos sodinikės ir daržininkės.
Gal kas domėjosi, o gal ir žino koks šiltnamis geriau politileninis, iš plastiko ar stiklinis. Kuriame geriau auga augalai.
Mano kaimynas ,,išryškino", jeigu statysite šiltamį, tai sienas darykite stiklines, o stogą dengti reikėtų plėvele. Taip tipo geriau.
Atsakyti
nzn, kas geriau augalasm, man graziau ir patogiau stiklinis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 01 16, 11:37)
kad tik man nepamirsus ta rasoda paseti g.gif  tongue.gif

Tada pasėsi tiesiai į dirvą mirksiukas.gif
Papildyta:
Stiklinį šiltnamį reikia aptaškyti kalkėmis, kad saulė neapdegintų augalų arba iš vidaus stogą uždangti specialia plėvele.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 01 15, 17:33)
Siryt galvoaju kada man dumplainio seklytes pradet daigint, kad vaisiu sulaukciau  g.gif nes pernai spejau tik ziedais pasidziaugt, bet tada tikrai velai juos sodinau...

o tu seklu jau turi, as sakiau irgi ieskosiu LT dumplainio seklu nusipirkt. Gal siltnamy pamegint koki pasodint, kad spetu prinokt kaip reikiant g.gif . Tik kazin kokie medziai tam siltnamy uzaugtu lotuliukas.gif , jei ir lauke geras kelmas buna.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 01 16, 19:34)
o tu seklu jau turi, as sakiau irgi ieskosiu LT dumplainio seklu nusipirkt. Gal siltnamy pamegint koki pasodint, kad spetu prinokt kaip reikiant  g.gif . Tik kazin kokie medziai tam siltnamy uzaugtu  lotuliukas.gif , jei ir lauke geras kelmas buna.

Kai tik gausiu kokių įdomesnių dumplainių galėsiu tau persiųsti, nes būna slyvinių ananasinių, žemuoginių ir dar visokių įdomių, kai pasirodys, parašysiu, o dabar dar nedirbu,nes visai be sveikatos ir tik ryt pastrigas ištraukys.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 16, 19:34)
Kai tik gausiu kokių įdomesnių dumplainių galėsiu tau persiųsti, nes būna slyvinių ananasinių, žemuoginių ir dar visokių įdomių, kai pasirodys, parašysiu, o dabar dar nedirbu,nes visai be sveikatos ir tik ryt pastrigas ištraukys.

super, as nuo vasario vidurio visa men. busiu Lietuvoj. O tai taves net zmoniskai nesusiuvo, tik pastrigavo biggrin.gif ? Nebijok Knifofija, viskas bus gerai, ateis pavasaris, uzvalgysi dilgyniu, dar kokiu stebuklingu zoleliu ir atsigausi flirt.gif .
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 01 15, 20:01)
Tina, tai tau gerai, maniskis tai prie kvietku ne pirstelio nekisa schmoll.gif na nebent, prie kokio krumuko ar medelio rolleyes.gif

Tai mano irgi prie kvietku nea schmoll.gif tik prie tu kur sunku sodinti - krumu ir medziu, kur duobes kast reikia blush2.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 15, 20:27)
Ar čia apie pluoštagėles kalbi? Papildyta:

Turbut taip vadinas unsure.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 01 16, 18:34)
o tu seklu jau turi, as sakiau irgi ieskosiu LT dumplainio seklu nusipirkt.

As pernai is parduotuviniu isemiau seklas ir pasejau, dabar vel taip paciai praktikuosiu, eksperimentai smile.gif
Papildyta:
Stai sita, kazkada jau buvau pavadinima aiskinusis ir uzsirasius http://images.google...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 01 17, 01:07)
Tai mano irgi prie kvietku nea  schmoll.gif tik prie tu kur sunku sodinti - krumu ir medziu, kur duobes kast reikia  blush2.gif
Turbut taip vadinas  unsure.gif
As pernai is parduotuviniu isemiau seklas ir pasejau, dabar vel taip paciai praktikuosiu, eksperimentai  smile.gif
Papildyta:
Stai sita, kazkada jau buvau pavadinima aiskinusis ir uzsirasius http://images.google...

Tai DARATĖLĖ
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 16, 11:13)
Agurkams dar labai anksti. Jei nori užsiauginti rasodą, tai reikia sėti kovo gale į dėžutes arba daigyklas, o galima tiesiai į dirvą gegužės mėn. kai nebėra šalnų.

Tai jeigu sėsiu ant palangės į daigyklą, tai paskui turėsiu greičiau agurkų?
O kada reikėtų sėtimoliūgus, cukinijas? turbūt viską panašiu metu?
Atsakyti
Vat turiu tokį rūpestį.Kaip galima aptverti vandens telkinį,kad negadintų estetinio vaizdo,ir tarnautų apsaugai nuo nelaimingo atsitikimo.Nu žinokit nežinau ar sapnavau biggrin.gif ar ištikrųjų kažkur girdejau ,kad būna kažkokios metalines grotos,ar tai tinklas,kuris isileidžia i vandenį . Baseinelio gylis1,5 metrai . Siūlikite įvarius variantus.Dekoju.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 01 17, 11:38)
Tai jeigu sėsiu ant palangės į daigyklą, tai paskui turėsiu greičiau agurkų?
O kada reikėtų sėtimoliūgus, cukinijas? turbūt viską panašiu metu?

Žinoma kad greičiau, bet agurkai nelabai mėgsta persodinimus. Todėl geriau sėti anksčiau į dirvą ir pridengti plėvele. O moliūgus ir cukinijas tiesiai dievon kai praeina šalnos, aš visad sėju pagal fenologinį kalendorių (alyvoms pražydus).
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 01 17, 15:20)
Žinoma kad greičiau, bet agurkai nelabai mėgsta persodinimus. Todėl geriau sėti anksčiau į dirvą ir pridengti plėvele. O moliūgus ir cukinijas tiesiai dievon kai praeina šalnos, aš visad sėju pagal fenologinį kalendorių (alyvoms pražydus).

O aš keletą ankstyvųjų agurkų daigų visada sėju į maišelius nuo pieno. Perkerpu pusiau ir gaunasi du indeliai smile.gif Į kiekvieną sėju po vieną sudaigintą sėklytę ir laikau ant palangės. Pavasarį, balandžio pab.-gegužės pradžioje, į šiltnamį kartais persodinu jau su žiedukais. O ir persodinimo jie nepajunta. Maišelį perkerpu ir su visomis žemėmis į lysvę mirksiukas.gif
Atsakyti