Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 16

Pasigirsiu dabar kokiu gerybiu ir negerybiu LT prisipirkau:
pirmiausia, tai knyga "AUGALU GENEJIMAS" apie 23 lt., kuri man buvo pirmo butinumo (kadangi as ne knifofija, o durnarope lotuliukas.gif ), tai esu lb patenkinta;
po to OURAGAN (herbicidas) 1 l - 32 lt. ivairiems negeriems augalams (taip pat ir ievoms blush2.gif ) trucyti. Tokio isfasavimo roundapo negavau, tai isiule shita;
tada vietoj vario sulfato (kurio irgi negavau) nusipirkau "Rinkini vaismedziu pavasariniam - rudeniniam purskimui", sudetis : karbamidas ir vario trashos, 750 g - 4 lt. Sakiau, kad man reikia magnolijoms ir gluosniui nupurksti, kurie aisku nera vaismedziai, tai suprask tu zmogus - ir perki ta, ka siulo.

Ir dar zinokit nusipirkau avieciu kelma blink.gif - sako auga krumu, i shalis atzalomis nesiplecia, uogos vidutinio dydzio, juodos sp. kaip gervuoges, auga kekemis, panasiai kaip shermuksnio keke, negenima uzauga iki 3 m aukscio. Ar kas nors esat apie toki hibrida girdejusios mastau.gif ? Kadangi pirkau savo gimtam kaime turgely, tai aisku nei veisles, nei vardo niekas nezino.

Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2007 10 25, 11:37)
turejau kanadine egle, iskiepyta, kuri buvo pasodinta i vazona..iki vakar vakaro..mano sunys isrove is vazono, saknu visu nesugadino, bet zemes gerai nupurtytos buvo. Pasodinau vel i vazona, palaisciau..kazin ar prigis, kur man ja geriau laikyti, lauke ar inest i namus, o ziema, jei prigytu ar namie laikyti? Dekui 4u.gif

Geriau laikyti lauke, tik reikėtų truputį apšiltinti vazoną. Paimi dėžę, ant dugno dedi putų polistirolį (putoplastą), tada antjo statai vazoną ir aplink jį taip pat pridedi putplasčio. Iš viršaus vazoną irgi reikėtų pridengti (jei bus sniego - galima apkasti sniegu), tik nepamiršk, kad žemė turi būti drėgna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 25 spalio 2007 - 18:54
QUOTE(vida777 @ 2007 10 25, 17:58)
Ir dar zinokit nusipirkau avieciu kelma  blink.gif  - sako auga krumu, i shalis atzalomis nesiplecia, uogos vidutinio dydzio, juodos sp. kaip gervuoges, auga kekemis, panasiai kaip shermuksnio keke, negenima uzauga iki 3 m aukscio. Ar kas nors esat apie toki hibrida girdejusios  mastau.gif ? Kadangi pirkau savo gimtam kaime turgely, tai aisku nei veisles, nei vardo niekas nezino.

Aš turiu avietės ir gervuogės hibridą. Jis irgi atžalų neleidžia, šakos auga labai ilgos (tikrai ne mažiau 3 metrų, o gal ir daugiau), bet uogos labai didelės ir ne juodos. Taigi, matyt, ne toks. schmoll.gif
P.s.Kažkada ar tai Tu ar tai Wolke buvo įdėjusi nuotrauką, kur avietė "lipo" namo siena.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 25, 16:50)
Aš supratau, kad čia šunys rausia duobes, o ne kurmis.

doh.gif joooooo, su mano supratimu ne kas blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 10 25, 18:58)
Ir dar zinokit nusipirkau avieciu kelma  blink.gif  - sako auga krumu, i shalis atzalomis nesiplecia, uogos vidutinio dydzio, juodos sp. kaip gervuoges, auga kekemis, panasiai kaip shermuksnio keke, negenima uzauga iki 3 m aukscio. Ar kas nors esat apie toki hibrida girdejusios  mastau.gif ? Kadangi pirkau savo gimtam kaime turgely, tai aisku nei veisles, nei vardo niekas nezino.

unsure.gif pirma kart girdziu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 25, 19:13)
Aš turiu avietės ir gervuogės hibridą. Jis irgi atžalų neleidžia, šakos auga labai ilgos (tikrai ne mažiau 3 metrų, o gal ir daugiau), bet uogos labai didelės ir ne juodos. Taigi, matyt, ne toks. schmoll.gif
P.s.Kažkada ar tai Tu ar tai Wolke buvo įdėjusi nuotrauką, kur avietė "lipo" namo siena.

o kaip tu ta savo hibrida daugini, dalini kelma g.gif ?
as buvau tas lipancias idejus, ir ne prie vieno namo jau maciau, mane jos labai domina, tik kad pirkt , tai dar niekur neuzmaciau. Palauk, o tai tas tavo hibridas ir yra tos lipancios, kur buvau foto idejus, nebesuprantu blush2.gif .
Atsakyti
Nesupratau o kodel reikia gluosnį nupurkšti? Pas mane blindė , tai irgi gluosnių gimines, aš irgi durnaropė tai pasidalink patirtim. blush2.gif Nusipirkau hiacintų nupigintų rytoj sodinsiu, bet kažkokie krūminiai, gal kuri auginate?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 25, 18:52)
Geriau laikyti lauke, tik reikėtų truputį apšiltinti vazoną. Paimi dėžę, ant dugno dedi putų polistirolį (putoplastą), tada antjo statai vazoną ir aplink jį taip pat pridedi putplasčio. Iš viršaus vazoną irgi reikėtų pridengti (jei bus sniego - galima apkasti sniegu), tik nepamiršk, kad žemė turi būti drėgna.

Labai dekui, mergaites 4u.gif , jei jau nepasmerket, kad neprigis..siokia tokia vilti pasilieku ir as blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(forta @ 2007 10 25, 17:44)
g.gif O po to kai nutepi gal ir aprist nereikia???

Aga, Knifofija, kaip su aprisimu?hmm bet jei aprisim tai kvapo nesijaus.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 10 25, 21:43)
o kaip tu ta savo hibrida daugini, dalini kelma  g.gif ?
as buvau tas lipancias idejus, ir ne prie vieno namo jau maciau,  mane jos labai domina, tik kad pirkt , tai dar niekur neuzmaciau. Palauk, o tai tas tavo hibridas ir yra tos lipancios, kur buvau foto idejus, nebesuprantu  blush2.gif .

Nemanau kad avietė pati liptų siena (ji juk neturi nei ūselių, nei siurbtukų) g.gif . Manau, kad ją prikabina prie atramų (bet čia tik mano nuojauta, nes aš natūroje to nemačiau). MB parodžiau tą nuotrauką ir nutarėm, kad faina idėja thumbup.gif
Aš jos nedauginau. Prieš keletą metų pasodinau ją "laikinai" pabūti, o gavosi amžinai. lotuliukas.gif bet visai ten ji netinka ir tikiuosi kad jau kitąmet tikrai ją perkelsiu blush2.gif Dauginasi ji atlankomis, bet mačiau per daugelį metų išleido pora atžalų. Gal augdama purenamoj žemėj, o ne pievoj, išleistų ir daugiau atžalų. Gervuogės tai išplito kaip piktžolės, o šita nesipuola.
P.s. O su tuo purškimu, tai tau įdomiai patarė g.gif Nu vaismedžius tai suprantu ir žinau dėl ko reikia purkšti, bet gluosnius blink.gif
Dabar turėsi pirkti ir vaismedžius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 25 spalio 2007 - 22:44
QUOTE(aiwa @ 2007 10 25, 22:35)
Aga, Knifofija, kaip su aprisimu?hmm bet jei aprisim tai kvapo nesijaus.. g.gif

Jei vistiek rišit, tai kam tepti - aprišus gi nenugrauš. Kaip supratau, tada rišti nereikia.
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 10 25, 22:11)
Nesupratau o kodel reikia gluosnį nupurkšti? Pas mane blindė , tai irgi gluosnių gimines, aš irgi durnaropė tai pasidalink patirtim.  blush2.gif

QUOTE(išdykėlė @ 2007 10 25, 22:35)
*Nemanau kad avietė pati liptų siena (ji juk neturi nei ūselių, nei siurbtukų) g.gif . Manau, kad ją prikabina prie atramų (bet čia tik mano nuojauta, nes aš natūroje to nemačiau).
**P.s.  O su tuo purškimu, tai tau įdomiai patarė  g.gif  Nu vaismedžius tai suprantu ir žinau dėl ko reikia purkšti, bet gluosnius  blink.gif
Dabar turėsi pirkti ir vaismedžius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

*aisiu istirt kaip ten su tom avietem g.gif , kai lapus numes, gal geriau matysis.
**nu mergos jus is manes nesijuokit, bet man atrodo, gal Knifofija sake, jei ant margalapio gluosnio lapu atsiranda rudu demeliu, reikia nupurksti vario sulfatu. Tai as ir uzsipirkau visiems gyvenimo atvejams blush2.gif - vienus trucysiu, kitus gaivinsiu biggrin.gif . Tik nesakykit, kad nusisneku, negi dabar reiks eit is naujo visas 15 temu skaityt. O magnolija tai tikrai Knifofija sake, kad reik is rudens nupurksti, ne bais lapai demeti buvo. Vien zo jeigu ka, viska suvariau ant knifofijos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 25 spalio 2007 - 23:37
QUOTE(rena @ 2007 10 25, 15:26)
kaimynu tos zarazos vis sika prie vienos obelies doh.gif

Pas mus tvoros dar nera, tai ojoj kaip vargstam ir nuo katinu, ir nuo sunu. Zolyte nupjaunam, paskui ziuriu cia bombike, cia ir cia. Kreivasakis riesutas poastoviai apvarytas, net apdziuvo. Tai dabar tuos "megiamus" medelius MB aptvere tokiu tinkleliu graziai ir tie laukiniai ir dar vedziojami kaimynu bjaurybes neprieina.

Tiesa, Knifofija, kazin ar musu neisdure per muge senuku. Nusipirkom bespygle gervuoges forma Orkan. Dievagojosi, kad ji neplinta kaip aviete. O kaip is tiesu? g.gif
Atsakyti