Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 16

QUOTE(Tina* @ 2007 12 05, 10:28)
Dauguma verstu knygu yra pavirsutiniskos, bet butent ta labai mane vilioja... smile.gif

Bet ar verta tiek mokėti už paveikslėlius, aš gavau dovanų, tikrai nebūčiau pirkusi. Iš tos knygos mažai ką pritaikysi, viskas tinka tik Anglijos klimatu, daugiamečiai augalai paminėti šioje knygoje praktiškai pas mus nežiemoja, gal tik koks 40 %.
Atsakyti
ašai nesigailiu nusipirkus ir štai kodėl:
1. rusų kalbą moku bendrinę, bet specializuotuose žurnaluose pateikta info nėra pilnai suprantama. Rusiškus pavadinimus tenka versti į lotyniškus, iš lotyniškų - į lietuviškus ir čia tik augalai, o kur dar kiti specifiniai žodžiai.
2. dažnai zonduoju Kauno knygynus, tokio sąvado rusų kalba ir rusų autorių neteko matyti.
3. reikalingas kaip vienas daiktas, kur yra viskas ir apie viską. Čia juk enciklopedija.
4. tai, kad yra verstinė ir pritaikyta Anglijos klimatui yra žinoma.
5. megėjai ir yra megėjai. Tarkim nesu baigus kulinarijos, bet ar tai trukdo skaniai paruošti skanią vakarienę? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 05, 12:21)
ašai nesigailiu nusipirkus ir štai kodėl:
1. rusų kalbą moku bendrinę, bet specializuotuose žurnaluose pateikta info nėra pilnai suprantama. Rusiškus pavadinimus tenka versti į lotyniškus, iš lotyniškų - į lietuviškus ir čia tik augalai, o kur dar kiti specifiniai žodžiai.
2. dažnai zonduoju Kauno knygynus, tokio sąvado rusų kalba ir rusų autorių neteko matyti.
3. reikalingas kaip vienas daiktas, kur yra viskas ir apie viską. Čia juk enciklopedija.
4. tai, kad yra verstinė ir pritaikyta Anglijos klimatui yra žinoma.
5. megėjai ir yra megėjai. Tarkim nesu baigus kulinarijos, bet ar tai trukdo skaniai paruošti skanią vakarienę?  tongue.gif

Rusiškų knygų būna mugėse. Vilniuje yra keletas prekeivių kurie prekiauja l. gerom rusiškom knygom. Jie būna augalų mugėse.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 12 05, 11:30)
Rusiškų knygų būna mugėse. Vilniuje yra keletas prekeivių kurie prekiauja l. gerom rusiškom knygom. Jie būna augalų mugėse.

( nemoku taip gerai rusų kalbą ir į Vilnių tik dėl knygos mastau.gif )
Tiesa, paminėti knygoj moksliniai redaktoriai:
dr. Ona Gaučienė, dr. Živilė Lazdauskaitė, dr. Stasys Švirinas. Kas jie, ar neverta ir jais pasitikėt?
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 05, 12:46)
( nemoku taip gerai rusų kalbą ir į Vilnių tik dėl knygos mastau.gif  )
Tiesa, paminėti knygoj moksliniai redaktoriai:
dr. Ona Gaučienė, dr. Živilė Lazdauskaitė, dr. Stasys Švirinas. Kas jie, ar neverta ir jais pasitikėt?

Asmeniškai pažystu Gaučienę ir Lazdauskaitę. Faini žmogeliai labai įpač Živilė, bet jie popieriniai. Buvo toks faktas buvau kelionėje po vokietijos botanikos sodus, einam pro gražiai apželdintą klombą, o ji man sako kokie gražūs buksmedžiai, bet sakau ten be buksmedžiai, o ožekšniai, o ji: na taip lapai pražanginiai, stiebeliai tokie, gyslelės tokios. vadinasi praktikos nulis, jei augalus pažysta tik pagal aprašymą, o natūroj ne.
Gink dieve nesakau, kad visi mūsų mokslininkai tokie, bet aš daugiau vertinu praktikus, nei teoretikus. Iš tokių galiu paminėti: Angelę Baliūnienę, Reginą juodkaitę, Ireną Kubilienę, Onutę Motiejūnaitę ir t.t. Bet tai žmonės iš kurių aš pati daug sužinojau, ir jei jie ką pasakė, tai viskas 100 procentų tiesa, nes jie viską išbandę praktiškai. Vienam seminare uždaviau klausimą kaip dauginti vieną augalą, tai man viena teoretikė atsakė, kad teoriškai taip turėtų būti, bet praktiškai nežinau. Vienu žodžiu bandyk pats ir sužinosi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 05 gruodžio 2007 - 12:58
Siaubaz lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ačiū už pavardes, sekantį kartą atkreipsiu dėmesį ir į tai, kas redaktorius ar straipsnio autorius bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Vat kokį vainiką nusipyniau, ryt pakabinsiu ant durų.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 12 05, 19:49)

Labai gražu wub.gif
O kur žadėtosios papuošto namo nuotraukos?
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2007 12 05, 20:17)
Labai gražu  wub.gif
O kur žadėtosios papuošto namo nuotraukos?

Tai, kad reikia nulėkt tamsoj nufotkint, niekaip neprisiruošiu, o ir balkonas dar nebaigtas.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 12 05, 22:23)
Tai, kad reikia nulėkt tamsoj nufotkint, niekaip neprisiruošiu, o ir balkonas dar nebaigtas.

Na, tai teks dar pakentėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2007 12 05, 21:26)
Na, tai teks dar pakentėti  4u.gif

Kenčiančiam dangus... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 12 05, 17:49)
user posted image

Labutis
labai toks paprstas kuklus ir gražus, visai neperkrautas. thumbup.gif Ir gal reiktų apverst aukštyn kojom kaip sakant blush2.gif Na čia ir iš teorijos floristikos žinių lotuliukas.gif
Atsakyti