Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 16

QUOTE(linuke_ @ 2007 11 14, 10:33)
Ką negalima dabar ir magnolijų dengti blink.gif  g.gif Aš apipyliau durpėm ir uždėjau medžiagą ant virsaus, kad tų durpių neišpustytų blush2.gif

mastau.gif žinai, sudominai. Čia pirmą kartą taip ar visada durpes išpusto? "Durpiavau" skirtingus augalus ir skirtingu metų laiku - ir nei vienų neišpustė unsure.gif Ai, va kaimynų katytė duobes bandė daryt ir rupūžę kartą buvau radus ( tokią storą storą wacko.gif ) laugh.gif
Knifofija, o tu rožių neaugini, jei augini ir jų nedengi?
Praeitą savaitgalį su mažu grindų šepečiu per eglutes, pušeles ir tujas ėjau, pastarųjų šakos vos laikė papildomą svorį ( matyt po pasnigimo buvo atleidę ir vėl pašalo unsure.gif )
Ai, va ko dar pergyvenu, tai dėl miskanto, keli stiebai įsigudrino "prisikaupti" sniego ir lūžo nuo svorio. ( kažin, kiek užteks kantrybės cackintis su tokiais lepūūūnais dirol.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 14 lapkričio 2007 - 12:39
QUOTE(smth1 @ 2007 11 14, 11:47)
As kiekvienas metais dengvau levandas, knifofijas ir augalus, kuriu lapai sidabriskai pilkos spalvos. Tai jei siemt nedengsiu, tai nieko jiems neatsitiks? O alpinariumo augalai? Ala liutapedes, visokio plauko perkunropes ir pan?

Jokiu būdu negalima jų dengti, nes 100% iššus Knifofijas, galima pridengt, bet griežtai tik žemei įšalus. Dabar užsnigo ant neįšalusios žemės, tai nono.gif nono.gif nono.gif O kai žemė įšals labai prašom.
linuke_ magnolijai gal nepakenks, bet ir nieko gero neduos. Jei ilgai neužšals geriau nuimti mulčą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 11 13, 19:15)
Tina, o kam dengti rododendrus ir levandas ? Jie gi žiemoja nedengiami, nebent rododendras auga saulėje ir tai reikia uždengti sausio vasario mėn. kai pradeda intensyviai šviesti saulė. Dengiama tik lapija ir lengvai, geriausiai tinka agroplėvelė.

As padarau is eglisakiu tokius namiukus- palapines ir lengvai pridengiu, vis silciau. Man tie augaleliai tokie vargsiukai perziem atrodo. Ypac rododendrai.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 11 13, 20:26)
Užeini miškų urėdijon paklausti kur eglių kirtimas ir ar galėtų eglišakių pasirinkt. Nu ir pasako ax.gif

Nedashuto paciai blush2.gif
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 11 14, 12:36)
mastau.gif žinai, sudominai. Čia pirmą kartą taip ar visada durpes išpusto? "Durpiavau" skirtingus augalus ir skirtingu metų laiku - ir nei vienų neišpustė  unsure.gif Ai, va kaimynų katytė duobes bandė daryt ir rupūžę kartą buvau radus ( tokią storą storą  wacko.giflaugh.gif

aš tai iš viso pirmais metais ūkininkauju blush2.gif lotuliukas.gif tai kadangi pas pus laukai ir kai papučia vėjas tai oho koks stiprus būna blink.gif tai ir sugalvojau, kad gi per pūgas žiemą nupustys mano durpes unsure.gif O tai ką, su medžiaga gali būti blogai g.gif Tai gal man ją nuimti g.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 11 14, 13:00)
  linuke_ magnolijai gal nepakenks, bet ir nieko gero neduos. Jei ilgai neužšals geriau nuimti mulčą.

Atleiskit naujokei gėlininkei ax.gif 4u.gif O tai kada čia jau skaitosi, kad užšals blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2007 11 15, 15:32)
aš tai iš viso pirmais metais ūkininkauju blush2.gif  lotuliukas.gif tai kadangi pas pus laukai ir kai papučia vėjas tai oho koks stiprus būna blink.gif tai ir sugalvojau, kad gi per pūgas žiemą nupustys mano durpes unsure.gif O tai ką, su medžiaga gali būti blogai g.gif Tai gal man ją nuimti g.gif
Atleiskit naujokei gėlininkei ax.gif  4u.gif O tai kada čia jau skaitosi, kad užšals blush2.gif  g.gif

Na užsnigo neužšalusi žemė, o šaltis nėra toks didelis, kad ji įšaltų, dabar jau nieko nedaryk, bet jei sniegą nuleis, tai mulčą nuimk ir uždėk tik žemei pašalus.Tada tik sniegą (jei jo yra) nušluoji supili durpes ir vėl apmeti sniegu. Šiaip medžiagą tikrai nuimk, nes durpės drėgnos, jos sušals ir tikrai nenupustys. Storai su medžiagom dengiama tada, kai norima, kad pavasarį augalai nepradėtų anksti vegetuoti(persikai, abrikosai) Nes jie sužydi anksti ir šalnos nukanda žiedelius. Juos dengia storai, o žiemą aplink dar sumina sniegą (tiesiog į ledą), kad ilgiau išsilaikytų pašalas.

Išėjo traktatas apie augalų dengimą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 15 lapkričio 2007 - 14:53
QUOTE(Knifofija @ 2007 11 15, 14:52)
Na užsnigo neužšalusi žemė, o šaltis nėra toks didelis, kad ji įšaltų, dabar jau nieko nedaryk, bet jei sniegą nuleis, tai mulčą nuimk ir uždėk tik žemei pašalus.Tada tik sniegą (jei jo yra) nušluoji supili durpes ir vėl apmeti sniegu. Šiaip medžiagą tikrai nuimk, nes durpės drėgnos, jos sušals ir tikrai nenupustys. Storai su medžiagom dengiama tada, kai norima, kad pavasarį augalai nepradėtų anksti vegetuoti(persikai, abrikosai) Nes jie sužydi anksti ir šalnos nukanda žiedelius. Juos dengia storai, o žiemą aplink dar sumina sniegą (tiesiog į ledą), kad ilgiau išsilaikytų pašalas.

Išėjo traktatas apie augalų dengimą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ačiū labai bigsmile.gif
beje, labai naudingas traktatas, ypač man pradedančiajai ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas mamytes. Gal galite man patarti? Prie namo sienos auga roze, toks ispudis, kad ji vijokline, nes driekiasi net virs lango, bet visa apdziuvus, lapai susisuke nuo amaro, kai kurios sakos atrodo visiskai isdziuve. Lapai buvo vos keli ir tie kazkokie balti. Ir dar ant ju tupejo balti vabaliukai.Gal zinot kaip ja atgaivint?
Atsiprasau, kad taip nesamoningai rasau, bet mano kompe nera lietuvisku raidziu blush2.gif Isanksto labai dekoju uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 15, 19:15)
Labas mamytes. Gal galite man patarti? Prie namo sienos auga roze, toks ispudis, kad ji vijokline, nes driekiasi net virs lango, bet visa apdziuvus, lapai susisuke nuo amaro, kai kurios sakos atrodo visiskai isdziuve. Lapai buvo vos keli ir tie kazkokie balti. Ir dar ant ju tupejo balti vabaliukai.Gal zinot kaip ja atgaivint?
Atsiprasau, kad taip nesamoningai rasau, bet mano kompe nera lietuvisku raidziu blush2.gif Isanksto labai dekoju uz patarimus 4u.gif

Nugenėk, palik kokius 30-40 cm. Jei bus stiprus atlydys (neliks įšalo) palaistyk žemę aplink rožę vario sulfatu. Tą patį pakartok anksti pavasarį (kol lapai neišsiskleidę) Turėtų atsigauti, pavasarį ataugins naujas šakas, gali nežydėti (neaišku kokia veislė)
Ją tikriausiai apipuolė baltasparniai ir miltligė.
Kai žemė bus įšalusi apdenk, nes krūmas nusilpęs gali neišžiemoti nedengtas.
Atsakyti
Jau sunerimau - jei sianakt iki kokiu minus 10 spusteles, ar nenusals nedengtos rozes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 11 15, 19:51)
Jau sunerimau - jei sianakt iki kokiu minus 10 spusteles, ar nenusals nedengtos rozes  unsure.gif

Jos gi po sniegu, tikrai nenušals. O man rodo kad tokių šalčių nebus
http://www.rp5.ru/index.php?r=168 išsirink arčiausiai esantį miestą ir pamatysi.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 11 15, 19:54)
Jos gi po sniegu, tikrai nenušals. O man rodo kad tokių šalčių nebus
http://www.rp5.ru/index.php?r=168  išsirink arčiausiai esantį miestą ir pamatysi.

Tai kad jau yra blink.gif Tavo nuoroda sako kad bus -5 pas mus, o jau dabar -8 doh.gif Nu nepatinka man šaltis (ir mano gėlėms) verysad.gif
Atsakyti