QUOTE(In hell @ 2013 11 18, 13:26)
ar būna po mišių kažkoks paminėjimas, t. y. kažkas panašaus į gedulingus pietus?
iš pradžių mišios, tada į kapus?
Aš dar noriu kunigą nusivežti ant kapo, kad pašventintų. Per laidotuves buvo, bet ir dabar norėtume
Pirmiausia užuojauta dėl netekties. ***
iš pradžių mišios, tada į kapus?
Aš dar noriu kunigą nusivežti ant kapo, kad pašventintų. Per laidotuves buvo, bet ir dabar norėtume
Priklauso nuo giminių artumo ir finansinių išteklių. Jei į keturnedėlį susirinks daug žmonių, bus gražu po mišių ir kapo lankymo susėsti prie stalo ir pabendrauti, prisiminti velionį. Koks tas pasisėdėjimas, priklauso nuo kišenės. Galima restorane, galima namuose, galima nieko nedaryti.
Taip.
Bet čia vėl priklauso nuo asmeninių interesų. Esu pirmiau lankius kapą, paskui mišias, į pietus nė nėjau.
Nereikia.
Na, nebent patys labai norėtumėte.
Geriau susiorganizuoti per metines, kai jau bus sutvarkytas kapas.
Bet vėl gi pabrėžiu: nėra jokių griežtų taisyklių, kiekvienas sprendžia pagal savo poreikius ir kišenę. Na, gal dar pagal vietovės papročius.
Kaip tik neseniai buvo Tėvelio mirties metinės. Užsakėm mišias, aplankėm kapą. Mišiose dalyvavo mažai artimųjų, nes artimiausi žmonės arba išmirę, arba likę visiškai be sveikatos. Du žmonės dalyvavo tik mišiose, nes turėjo bilietus lėktuvo skrydžiui, keletas po kapo lankymo išvažiavo namo, likusieji kukliai paminėjom Velionį Tėvų namuose.
Buvo planas "B": jei susirinks daugiau žmonių, po kapo lankymo važiuoti į "Bernelius" (čia Kaune), nes vietų bus pakankamai, nereikės jokių stalų/meniu užsakymų, užstatų ir t.t.