Įkraunama...
Įkraunama...

Laidotuvių rūpesčiai

Musu seimos narys greiciausiai nebeilgai isgyvens verysad.gif

Jau ir apie busimus laidotuviu rupescius pradejom galvot. Gerai, kad dabar yra laidojimo firmos, kurios didele dalimi palengvina nasta.

Butu gerai suzinot, kokios patirties turit, naudodamiesi tokiu firmu paslaugomis. Kokios Kaune yra geresnes, o kokiu jokiu budu nerekomenduotumet? Domintu "Liūdinga", "Klepsydra", "Rekvildė" na, ir kitos.

Beje, kokius darbus padaro jie, o kuo reikia paciam nepamirst pasirupint?
Atsakyti
Zinok kaip susitarsi, gali ir viska padaryti sad.gif
Atsakyti
Man teko susidurti su "Klepsydra". Tikrai nebuvo jokiu problemu, buvo padaryta viskas laiku, taip kaip sutarem... Reikejo tik nuvaziuoti ir aptarti ko, kada ir kaip norim..o paskui mazdaug savaitei praejus po laidotuviu nuvaziavom atsiskaityti ..ir viskas.
Tikrai gerai, kad yra tokios firmos, nes pirma kart gyvenime teko susidurti su artimo zmogaus netektimi, kai paciai ir reikejo ruptintis viskuo..tai tikrai but buve sunku be tokios imones unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2005 03 02, 16:43)
Musu seimos narys greiciausiai nebeilgai isgyvens  verysad.gif 

Jau ir apie busimus laidotuviu rupescius pradejom galvot. Gerai, kad dabar yra laidojimo firmos, kurios didele dalimi palengvina nasta.

Butu gerai suzinot, kokios patirties turit, naudodamiesi tokiu firmu paslaugomis. Kokios Kaune yra geresnes, o kokiu jokiu budu nerekomenduotumet? Domintu "Liūdinga", "Klepsydra", "Rekvildė" na, ir kitos.

Beje, kokius darbus padaro jie, o kuo reikia paciam nepamirst pasirupint?


Mes naudojomės "Amžinybės sala" paslaugomis (Sukilėlių pr. 21, 50140 Kaunas
(37) 331880)
Ištikrųjų nekilo jokių problemų, viskuo buvo pasirūpinta. Net iš pradžių sudarius sąrašiuką, jie patys pasiūlė pažiūrėti, gal ko nereikia pirkti (pvz: laidojimo rūbų, batų).
Mums teko patiems pasirūpinti tik vieta kapinėse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutek: 09 kovo 2005 - 14:42
Kovo mėnesį teko palaidoti tėvelį ,todėl žinau,kaip sunku susirasti reikiamos informacijos norint gražiai palaidoti mylimą žmogų ir siūlau šioje temoje rašyti su kokiais sunkumais susidūrėte per laidotuves,kad kitos galėtų to išvengti.
Taipogi siūlau surašyti čia reikiamus kontaktus[būtinai užrasant miestą],gerus laidojimo biurus su maloniu personalu ir gražiomis šarvojimo salėmis,šaunius giedorius,kurie labai padeda sunkia gyvenimo akimirka,kur galima daryti gedulingus pietus normaliomis kainomis ir apranavimu ir t.t.
______________________________________
Mano atveju viskas buvo KAUNE .
Per Šv.Velykas labai sunku išsiimti mirties liudijimą ir pašarvoti žmogu,bet mes passkambinom i laidojimo biurą esantį buvusiame Vilnelės kino teatre[prie bažnytėlės] ir viska gražiai sutarėm.Karstų kainos labai įvairios,bet mes ėmėm nebrangų[bet labai gražų].Galima buvo patiems puoštis salę,ką mes ir padarėm[pigiau išeina ax.gif] Ten TVARKINGA ŠARVOJIMO SALE,yra ir kambarėlis pasišildymui[buvo šaltas metas] ,arbatai atsigerti ir žmonėms po sumuštinį suvalgyti.Malonus ,paslaugus personalas-žodžiu,galiu tik pagirti thumbup.gif

UŽUOJAUTA, UAB
Sąjungos a. 3, 48380 KAUNAS
Tel.: (37) 360326

Čia galit susirati visus laidojimo namus KAUNE
_______________________________

Toliau turėjom labai nuostabų GIEDORIŲ su kolege[ji teko sutikti ir kitose laidotuvėse],kuris savo gražiomis giesmėmis[mes nenorėjom,kad giedotų Kalnus,o prašėm ,kad geriau šiaip giesmės būtų] tikrai labai pagerbė mirusįjį ir pasakė kelias nuostabias kalbas prie kapo bei gedulingų pietų metu.Taipogi jo dėka mums nereikėjo rūpintis žmonių kvietimu gedulingiems pietums-jis viskuom pasirūpino thumbup.gif .

STASYS
namų tel. 8-37 260 683
mob.tel. 8-68 716908
______________________________

Ir dar norėjau parašyti apie GEDULINGUS PIETUS.
Kadangi per šv.Velykas nelabai kur buvo atidaryta,teko skambinėti per visus pažįstamus dėl gedulingų pietų doh.gif .Padėjo tas pats giedorius[pažįsta turbūt pusę svieto blink.gif ]. Užsakėm salę,esančią Vilijampoleje,Panerių g. ir Varnių g. sankryžoje.
Maistas buvo labai skanus ir tikrai nebrangiai. Mokėjom apie 17lt už porciją,o į ją įėjo -
1. Kepta žuvis,silkė pomodorų ir svogūnų padaže,naminė mišrainė ,pjaustyta mėsytė ir duona.
2. Vištienos kepsnys[didelis] su padažiuku ,salotomis ir ryžiais.
3.Pyragaiciai[labai skanūs ir gaivūs]+kava arba arbata.
Atsigėrimui buvo gaiva.
Maisto pilnai užteko ir vyrams,porcijos tikrai nemažos ir labai skanu.Alkoholinius gėrimus galima atsinešti patiems arba imti ten[bet žymiai brangiau išeina]
Aptarnavimas buvo puikus,padavėjos labai malonios .
Be to yra vaikams žaidimų kampas už salės ribų thumbup.gif -mažiai gali pasivartyti kamuoliukuose ir pažaisti,kol suaugę šnekučiuojasi.
Ai,mes užsakėm 70 žmonių,bet ne visi atvažiavo pavalgyt,tai likusias porcijas sudėjo mums išsinešimui. thumbup.gif

ALKAVA, restoranas, UAB PICANA
Adresas: Varnių g. 24, 48386 KAUNAS
Telefonas: (37) 268000


____________________________________________
Apie kunigelius negaliu nieko gero pasakyti,nes atvažiavo per anksti išvežti į kapines,o ir viską labai atsainiai atliko,todėl nerašysiu kur ir kaip buvo verysad.gif .
Jie net per keturnėdėlį pavedė unsure.gif schmoll.gif ...
___________________________________________

Tai tiek informacijos iš manęs,tikiuosi,kad ji jums pravers,o ir kitos mamytės prisijungs rašydamos savo gerus atsiliepimus,kad įvykus nelaimei būtų galima visus reikalingus adresus ir telefonus susirasti vienoje vietoje -mums tai būtų labai pravertę 4u.gif
Atsakyti
Suprantu,kad tema nera labai maloni,bet prisijunkit,mamytes ,pasidalindamis savo patirtimi-juk tuom padesime ir kitiems 4u.gif
Atsakyti
Karstelį nupirko tėvai.
Gėles - draugai.
Kryželį - brolis.
Mišias laikė mano buvęs klasiokas Iki dabar skamba jo žodžiai.....
Iš kapinių mes, tėvai ir brolis važiavom tiesiai į namus.... nesinorėjo nei šiltų, nei saldžių patiekalų..... ( pamenu mirus močiutei, giminaičiai darė "taip, kaip visi", grandioziniai gedulingi pietūs, karštus neša, dar kažkokios trauktinės atsirado blink.gif , šnekos daug... pusseseserė 10 metų ir klausia - kas čia dabar yra? Atsakė ,kad gedulingi pietūs. Bet kad jie visai neliūdi....... - pasakė mergytė... ).

Nežinau, nei kas kiek kainavo, nei kur......
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 06 29, 21:38)
Karstelį nupirko tėvai.
Gėles - draugai.
Kryželį - brolis.
Mišias laikė mano buvęs klasiokas Iki dabar skamba jo žodžiai.....
Iš kapinių mes, tėvai ir brolis važiavom tiesiai į namus.... nesinorėjo nei šiltų, nei saldžių patiekalų..... ( pamenu mirus močiutei, giminaičiai darė "taip, kaip visi", grandioziniai gedulingi pietūs, karštus neša, dar kažkokios trauktinės atsirado  blink.gif , šnekos daug... pusseseserė 10 metų ir klausia - kas čia dabar yra? Atsakė ,kad gedulingi pietūs.  Bet kad jie visai neliūdi....... - pasakė mergytė... ).

Nežinau, nei kas kiek kainavo, nei kur......

viska tvarkie vyras, gedoriu nereikejo, o pietu tikrai nenorejau, ir manau gedulingi pietus nesamone!
Atsakyti
Mes giedorių nesamdėm - buvau kategoriškai prieš, nes ir taip jau buvo visi prisikentėję, nenorėjau papildomų graudenimų. Taigi, leidom tyliai klasikinę muziką.
Laidotuvių rūpesčiai visi buvo ant mūsų galvų, nors galvos buvo "vatinės" abiejų... Kiek tų biurokratinių rūpesčių, kurie taip nervus ištampo, papildomai širdį drasko: mirties liudijimas, kapavietės vietos išpirkimas ir t.t. ir t.t... Geari, kad samdėm laidotuvių firmą, nes kitaip patys visko nespėję turbūt būtume: jie karstelį nupirko, Aliuką sūnelį papuošė ir parvežė, gėlėmis ir muzika pasirūpino, visu šarvojimu, pasiūlė, kur gedulingus pietus galima užsakyt. Gedulingus pietus užsakėm, nesigilinom - darėm, kaip giminė norėjo - ir tiek. Kainų neatsimenu - nerūpėjo tada niekas... Kaučiausi tarsi iš šalies stebėdama filmuką, tarsi nedalyvavau visame tame...
Atsakyti
QUOTE(bim @ 2008 06 29, 19:19)
manau gedulingi pietus nesamone!

Samone ar nesamone,bet,kada zmones is kito Lt galo atvaziuoja,tai reikia juos ir pamaitinti. Musu visa gimine is Zemaitijos gludumos i Kauna suvaziave buvo.

Be to,gedulingi pietus skaitomi paskutiniaja mirusiojo vakariene 4u.gif O va alkoholio per gedulingus pietus as irgi nepripazistu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(bim @ 2008 06 29, 20:19)
viska tvarkie vyras, gedoriu nereikejo, o pietu tikrai nenorejau, ir manau gedulingi pietus nesamone!

O man tinka tie gedulingi pietus (jau neskaitant to, kad zmones ne tik is to paties miesto susirenka), kazkoks uzbaigimas, prievartinis isejimas is kapiniu. Nes kitaip artimieji kelias valandas ten prabutu. Tarsi grizimas i normalu gyvenima.
Erika55, mano mociutes laidotuves irgi tokios buvo, tose paciose vietose, tokie pat pasirinkimai. Tik kunigas tai labai patiko: ir per misias, ir kapinese siltai, nuosirdziai pakalbejo.
Atsakyti
Del gedulingu pietu. Zinoma, labai nemalonu, kai aptaria, kas, ka dave ir ar skanu. Bet ne visi zmones juk apkalba schmoll.gif Musu gimineje iprasta susirinkti po apeigu, kad kartu pabuti ilgiau, pasneketi, pasidalinti prisiminimais, o ir uzkasti reikia - juk atvaziuoja zmones kelis simtus km, ne vien vietiniai. Mociute laidojom ziema, buvo maziausiai minus dvidesimt, tai norejosi susilti,- arbatos, sultinio, juk susirgti galejo bet kuris...
Atsakyti