Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokame po 10 Lt/mėn už augintinius?

Apklausa: Ar mokame po 10 Lt/mėn uz augintinius? (201 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Merginos, ar yra kokie spec.maisiukai su lopetelem suniuko kakuciui surinkt? biggrin.gif Turiu du sunis ir labai nemalonu man ju kakucius ant pieveles palikdinet, o ir tikrai nemalonu po kitu kakalus vaiksciot. O dabar dar atasilo- tai kvapelis tongue.gif
Atsakyti
Man irgi bent kol kas dar neteko mokėti. Bet ir šiaip, mokėti už katę kažkokia nesamonė. Juk ji net kojos iš namų neiškelia.
Atsakyti
Maišiukų su lopetėle gal ir rastum, bet kur paskui tą maišiuką išmesti, tai reikės ilgai paieškoti. Aš tam skirtą artimiausią šiukšlių dėžę už kokio kilometro nuo savo namų mačiau. Tai kažkaip net mintis nekyla jų rinkti lotuliukas.gif
Kiek girdėjau, tai į bendrus konteinerius jų mesti negalima pagal higienos kazkokias taisykles. (Patikslinkit, jei klystu).
Atsakyti
Lopetėlės visiškai nereikalingos. Užtenka kišenėj nešiotis keletą maksiminių maišelių. Užsimauni maišelį ant rankos, ir tuo maišeliu surenki visą turtą. Ir viskas. Tiesa, paskui ilgai ilgai ieškai kur išmesti biggrin.gif Taip, tikra tiesa, į buitinių šiukšlių konteinerius juos mesti draudžiama. Tačiau kadangi specialių nėra, o surinkti reikia - tai ir metu į paprastus. O ką daryt?
Turiu pasakyti, kad po truputį daugėja žmonių, kurie surenka savo šunų kakučius. Dabar, nutirpus sniegui, tai ypač akivaizdu - jų žymiai mažiau negu anksčiau. Be abejonės, būtų dar daugiau renkančių, jei būtų pastatyti specialūs konteineriai (ir ne kur nors prie namo kampo, o tose vietose, kur didžiausia besivoliojančių kakučių koncentracija).
Grįžtant prie temos: labai norėčiau, kad kas nors patikrintų, kur iš tiesų nukeliauja mokesčiai už šunis. Nes aikštelių mažai, ir tos pačios be tvorų, metų metais neremontuojamos, jau nekalbant apie valymą; šiukšliadėžių nėra, o gyvūnų globos namus drąsiai galima vadinti mirties namais. Kitaip sakant, mes verčiami patys finansuoti gyvūnų kankinimą...
Atsakyti
Panevėžy per parodą vasario mėn. kaip tik visiems dalyviams dalino po popierinį maišiuką su kartonine lopetėle. Na ką aš žinau - įsūdyti ten senbernaro kakių tai šansų nedaug. Galiu tik pasakyti, kad maximiniai maišeliai žymiai geriau ir patogiau, naudojami kaip parašė Daiva D. Tik va rytais kai mes vaikštom tai kaip tyčia atvažiuoja mašina konteinerius valyt, tai tena luktelt, kol išvažiuoja ax.gif nes į buitinių atliekų konteinerius tikrai kakių mesti negalima. Tik kai reikia rinktis - kakius ant žolės ar konteineryje, tai geriau antras variantas.

Prirašiau truputį nebe į temą, tai pridursiu - už savo šunį moku, tiesiog dėl šventos ramybės... jei pasitaikytų kokių pikčiurnų, galėtume ramiai jiems atsukti pauodegį lotuliukas.gif , bet kad tie pingai nukeliauja ne ten, kur norėčiau, tai labai pikta g.gif
Užsukam kartais į tą temoje minėtą aikštelę Žirmūnų 44, šįryt nešiau ten į šiukšlinę kakių išmesti. Tai radau toje aikštelėje bobelką sportuojančią. Jau tokia nepatenkinta buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 02 balandžio 2006 - 13:20
QUOTE(nuodeme @ 2006 03 31, 11:48)
Įdomią, nors ir senoką temą atradau.

O gal ponia man paaiškins, kodėl jos teisė laikyti šunį yra svarbesnė už vaikų teisę žaisti nepriš*ktose smėlio dėžėse? O tie pinigai skiriami vaikų žaidimų aikštelėms įrengti. Naujoms, kol jų dar nespėjo apdergti.
Gaila, kad Lietuvoje šunys labiau mylimi už vaikus...
Jep, labai malonu atšilus orui išeit į lauką pasivaikščiot su vaiku - kas pusmetris po š*dą, visas rajona priš*ktas iki ausų, ant pievelės kojos nepastatysi, o dvokas nosį riečia. Jei patinka gyvent š*dų krūvoj, gyvenkite tvarte ar negyvenamoj saloj, o ne tarp civilizuotų žmonių. Kakučiai gal ir organiniai, bet man malonu, kai vaikas į kibiriuką kasa smėliuką, o ne jūsų organinius kakučius. Gal man atėjus priš*kt prie jūsų durų - organinis juk, nenumirsit...
Jūs turbūt vienintelė tokia Lietuvoje...

Brangioji, gal nereikia taip uzsiciklint ties sunu savininkais.
Normalus tvarkingi zmones savo augintinius tinkamai ir laiko, o antzmogiu pas mus dabar netruksta (beje, visi kazkada buvo vaikai, kurie taikiai zaide tose smelio dezese), kurie naikina viska aplinkui, tik tokiems bijoma ka nors pasakyti.
Sunu "organiniai kakuciai" ko gero viena maziausiu blogybiu salia sudauzytu autobuso stoteliu, islauzytu suoliuku, maisu "neorganiniu" atlieku pakelese etc.
Kad sunekas padaro kruvele kur pakrumej, tai nedidele beda, netgi trasa, o vat kai vedziodama savo augintine po Jiesios krastovaizdzio draustini matau pro automobiliu langus svysteltus maisus siuksliu, tai tikrai uzverda kraujas.
Atsakyti
niekada nemokejau, nemoku ir nesiruosiu moket schmoll.gif tuolabiau, kad planuojam pirkti nama, o kas darosi mano kieme yra mano reikalas beee.gif tegul tik pabando kas prisikabint bicycle.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nemokejau, kai turejau suni ir nemokesiu, jei vel turesiu. Tiesiog todel, jog nematau, kur tie pinigai isleidziami. Musu miestelyje nera irengtos aiksteles, taciau pinigai jau n metu renkami. Tai kodel tureciau kas menesi kazkam duoti "i kisene".
Atsakyti
Iš tiesų problema: pinigėliai mokami, tačiau nueina nežinia kur. Sutinku, kad už šunis turėtų būti mokami (ir kuo didesnis "kalibras", tuo didesni pinigai). Na, dėl kačių nežinia - juk vienos eina į lauką, kitos ne. O už pinigėlius turėtų būti įrengiamos aikštelės šunims ir visi būtų patenkinti - šunys nemaišytų vaikams, o mokesčių mokėtojai irgi neturėtų ko pykti - aikštelės būtų įrengiamos už pačių šunų savininkų mokesčius. Neturiu nieko prieš mažus šuniukus, tačiau kai bute laikomas, atsiprašant, "veršis" - jo vieta voljere ar nuosavam kieme. O kad privačių namų savininkai turėtų mokėti - net nepagalvočiau. Juk kiemas tik jų, gai kad ir patys kakot, jei jiems norisi. Ir nepykite, šunų mylėtojai, bet sniegui nutirpus lauke ir vaizdas, ir kvapas nekokie. Jeigu būtų tik pakrūmės apkakotos... Pilna ir ant pievelių, ir prie sūpynių, ir vaikų žaidimų aikštelėse, ir darželiuose ir ant tų pačių takelių. Nėra labai smagu laviruoti tokiam "kliūčių ruože". Esu tikra, jei daugiabučių kiemuose šeimininkai pasirūpintų savo augintinių paliekamais "turteliais", konfliktų tikrai būtų mažiau.
Papildyta:
Dar pagalvojau. Visos sakote, nemokėjau ir nemokėsiu, nes nežinau, kur nueina pinigai. O kur jie gali nueiti, jei jų tik grašiai? Gal surinkus solidžią sumą būtų ir galima ką padaryti? Na, dar yra ir kažkokios gyvūnų globos draugijos, jos galėtų inicijuoti kokią procedūrą, kad pinigų mokėtojams būtų pateikiama ataskaita, kas buvo padaryta šunims už šunų pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Antroji @ 2006 04 04, 12:35)
(ir kuo didesnis "kalibras", tuo didesni pinigai).

Kodėl?
Atsakyti
Todėl, kad jų paliekamos krūvelės irgi daug didesnės. Jau nekalbant apie tai, kad jie ir pavojų kelia aplinkiniams.
Atsakyti
QUOTE(Antroji @ 2006 04 04, 12:50)
Todėl, kad jų paliekamos krūvelės irgi daug didesnės. Jau nekalbant apie tai, kad jie ir pavojų kelia aplinkiniams.

Nesupratau? Taigi paliekamas krūveles privaloma susirinkti. Koks kieno reikalas, kokio dydžio krūvelę aš susirenku?
Ar kai mokėsim mokesčius, nebereikės kakų rinkti? Aš nieko prieš smile.gif
Atsakyti