PATVIRTINTA
Vilniaus miesto savivaldybės tarybos
2004 m. rugpjūčio 25 d.
sprendimu Nr.1-493
VIETINĖS RINKLIAVOS UŽ GYVŪNŲ
REGISTRAVIMĄ IR LAIKYMĄ DAUGIABUČIUOSE
NAMUOSE NUOSTATAI
I. BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Vietinę rinkliavą už gyvūnų registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose (toliau - rinkliava) sudaro Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu statytos privalomos įmokos:
1.1. vienkartinė įmoka už gyvūno (šuns, katės) registravimą;
1.2. mėnesio įmoka už gyvūno (šuns, katės) laikymą daugiabučiame name.
2. Rinkliavą už gyvūnų registravimą ir laikymą privalo mokėti ir iki šiol neužregistravę gyvūnų Vilniaus miesto gyventojai, taip pat tie, kurie įsigijo naujus gyvūnus arba atsivežė juos iš kitų Lietuvos vietų ar užsienio.
II. GYVŪNŲ REGISTRAVIMAS
3. Šunis, kates ir kitus gyvūnus privaloma registruoti teisės aktų nustatyta tvarka.
III. RINKLIAVOS DYDŽIAI
4. Rinkliavos dydžiai yra šie:
4.1. vienkartinė įmoka už šuns registravimą - 10 Lt, už katės 3 Lt;
4.2. mėnesio įmoka už šuns laikymą daugiabučiame name 10 Lt, už katės 3 Lt (savininkas, pateikęs veterinaro pažymą apie gyvūno sterilizaciją ar kastraciją, atleidžiamas nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už sterilizavimą arba kastravimą).
5. Nuo mėnesio įmokos už gyvūno (šuns, katės) laikymą daugiabučiame name atleidžiami:
5.1. aklieji, laikantys šunis vedlius;
5.2. vieniši invalidai ir vieniši pensininkai, laikantys vieną gyvūną;
6. Rinkliavos dydžiai gali būti peržiūrėti ir indeksuoti kartą per metus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, taikant metinį vartojimo kainų indeksą, jeigu jis didesnis negu 1,1.
IV. RINKLIAVOS RINKIMO TVARKA
7. Už rinkliavos rinkimo kontrolę atsako įmonė, pasirašiusi su Savivaldybės administracija sutartį dėl Vilniaus miesto gyvūnų registracijos ir identifikacijos sistemos paslaugos teikimo (toliau - įmonė).
8. Įmonė registruoja Vilniaus miesto gyventojų laikomus gyvūnus (šunis, kates) ir teisės aktų nustatyta tvarka kontroliuoja, kaip Vilniaus miesto gyventojai moka rinkliavą.
9. Įmoka už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose iš gyvūnų savininkų renkama kiekvieną mėnesį. Savininkas gali iš karto sumokėti ir už ilgesnį laikotarpį.
10. Įmonė pildo gyvūnų registravimo žurnalus (1,3 priedai), o suvestines pagal nustatytas formas (2,4 priedai) kas mėnesį pateikia Savivaldybės administracijai.
11. Jeigu gyvūno savininkas neteko gyvūno, jis per 3 dienas apie tai praneša įmonei, pateikdamas pareiškimą apie gyvūno netekimą.
12. Persikėlę gyventi į naują vietą gyvūnų savininkai per 10 dienų privalo pateikti žinias apie gyvūną įmonei nemokėdami už tai papildomo mokesčio.
13. Asmenys, pažeidę šiuos nuostatus, atsako įstatymų nustatyta tvarka.
V. SURINKTŲ LĖŠŲ PANAUDOJIMAS
14. Už rinkliavą gautos pajamos įskaitomos į Savivaldybės biudžetą ir naudojamos patvirtintoms programoms finansuoti.
15. Už lėšų tikslinį naudojimą atsakingas Savivaldybės administracijos direktorius.
16. Vietinių rinkliavų rinkimą kontroliuoja Savivaldybės kontrolierius.
Kaip gerai, kad tokia tema atsorado, nes aš net nežinojau, kad tai reikia daryti bet tikrai nemokėsim už katiną. o ieškoti mokesčių prasmės beviltiška. kad ir žemės mokestis - nusiperki ją, bet visvien kasmet mokį į biudžetą. lupa pinigus už ką tik gali. nu va, pabambėjau kaip kokia senė, tai einu pagert kavos, tik meksikietiško serialo nežiūrėsiu, nes nemėgstu
Na mergaites, padariau toki maza poksta siuo klausimu
Parasiau Zuokui laiska ir paklausiau kokiu pagrindu, kuo motyvuodami ivede sita mokesti. Kodel as turiu moketi uz savo teise laikyti suni. Ir kam skiriami surenkami pinigai?
Labai jau man parupo kuo meras motyvuos ir ar isvis teiksis man atsakyti
O rasiau jam, nes jis pasirase tarybos sprendima
Parasiau Zuokui laiska ir paklausiau kokiu pagrindu, kuo motyvuodami ivede sita mokesti. Kodel as turiu moketi uz savo teise laikyti suni. Ir kam skiriami surenkami pinigai?
QUOTE(Šypsena @ 2005 03 04, 11:54)
Na mergaites, padariau toki maza poksta siuo klausimu
Būtinai parašyk, ką atrašė, jei teiksis aišku, nes ir man labai labai įdomu
QUOTE(Scarlett @ 2005 03 02, 21:27)
už katę reikia mokėti ne 10, o 3lt. bet ir jų nemokėsiu. katinas namie sėdi, bet jei ir vaikščiotų po lauką visvien nematau pražasčių mokėt.
už šunį tenka mokėt, nes dvornikas pranešė, kad turim šunį
už šunį tenka mokėt, nes dvornikas pranešė, kad turim šunį
Pas mane lygiai tas pats, nemoketume, bet vat kiemsargis pranese, kad turim suneka Bet dabar kazkaip keiciasi mokejimo tvarka, reikia eiti i Hansa banka ir ten moketi 10 lt+2lt uz banko paslaugas, tai nebemokam
nesuprantu uz ka tureciau moketi? Na, jei aplinka uz tuos pinigus tvarkytu ar bent apsivaiksciojimo aikstele irengtu, tai kas kita. O dabar....
O kas ir ka man gali padaryti, jei nemokesiu?Suni atims?Baudu reikalaus?
QUOTE(Shalimar @ 2005 03 05, 14:06)
O kas ir ka man gali padaryti, jei nemokesiu?Suni atims?Baudu reikalaus?
mes mokam i Hansa per inetą.
jei tu nemokėsi, tai tau kabės skola, nes šuo yra ant tavęs jau "pakabintas" .
šiuo atveju reikia kreiptis (kur dabar nežinau, bet reikėjo į seniuniją) ir pvz pasakyti kad šuo mirė ar pan.
anksčiau, mes rašėm prašymą, kad šuo pusę metų gyvena sode (taip ir iš tikrųjų buvo) ir nemokėjom už pusmetį , bet dabar net to negalima.
QUOTE(Scarlett @ 2005 03 05, 14:17)
mes mokam i Hansa per inetą.
šiuo atveju reikia kreiptis (kur dabar nežinau, bet reikėjo į seniuniją) ir pvz pasakyti kad šuo mirė ar pan.
anksčiau, mes rašėm prašymą, kad šuo pusę metų gyvena sode (taip ir iš tikrųjų buvo) ir nemokėjom už pusmetį , bet dabar net to negalima.
Va istrauka
11. Jeigu gyvūno savininkas neteko gyvūno, jis per 3 dienas apie tai praneša įmonei, pateikdamas pareiškimą apie gyvūno netekimą.
Koki pareiskima?Is veterinaro?
QUOTE(Shalimar @ 2005 03 05, 14:34)
turbūt šiaip savo, nejau visi kviečia veterinarus
NA va kolegos, kokie mus zmones atstovauja. Zuokas nesiteike atsakyti i mano klausima ir g.b. kad ir neatsakys.
KAm gi jam cia vargti. Gal kokiam nors tarybos nariui dar parasyti
KAm gi jam cia vargti. Gal kokiam nors tarybos nariui dar parasyti