Čia panašiai, kaip norėjo padaryti su tuo automobilių mokesčiu - irgi dar vienas biesas-žino-už-ką mokestis. Tik automobilininkai pakėlė vėją ir (bent kol kas) nepriėmė to įstatymo. o kai dėl šunų ir kačių priiminėjo, nesureagavo niekas, gal dar visi tokie nervingi nebuvo (krizė, vienok). Ir turim...
Aš nuosavam name gyvenu, man kaip ir neaktualu, bet tokiems mokesčiams už gyvūnus nepritariu. Pinigų plėšimas, ir tiek.
QUOTE(gatopreto @ 2009 01 20, 16:49)
Aš nuosavam name gyvenu, man kaip ir neaktualu, bet tokiems mokesčiams už gyvūnus nepritariu. Pinigų plėšimas, ir tiek.
taigi nesvarbu kur gyvenat, name, bute ar kur kitur.. jei turit gyvuna suni ar kate, turit moket, nors ir neiseina is jusu kiemo teritorijos.. siaubas kazkoks, net negalvojau kad ir nuosavu namu gyventojai turi moket uz kieme prie budos prirista suni..
QUOTE(Aziza @ 2009 01 20, 17:41)
taigi nesvarbu kur gyvenat, name, bute ar kur kitur.. jei turit gyvuna suni ar kate, turit moket, nors ir neiseina is jusu kiemo teritorijos.. siaubas kazkoks, net negalvojau kad ir nuosavu namu gyventojai turi moket uz kieme prie budos prirista suni..
Didelis skirtumas, kur gyvenama - nuosavų namų šeimininkai nemoka mėnesinio mokesčio, jiems reik susimokėti tik vienkartinį registracijos mokestį. Dėl to šunį registruoti nuosavame name netgi apsimoka.
QUOTE(Aziza @ 2009 01 17, 03:54)
pirma kart girdziu.. o kodel uz veislini brangiau..? tipo seimininkai turtingesni, ar kaip?
Na turbut del turtingumo Ir be to nesuprantu kodel uz kovini reik brangiau, kuom jis skirias nuo ne kovinio suns ? Juolab kad ji reik ir su ansnukiu ir su pavadziu vedziot... Gal istatymu leideju nuomone kovinis suo daugiau pri.... ar kad pavadinimas idomiau skamba... KOOOVYYYNIS mandriai ane?
sitas mokestis renkamas tik is zmoniu gyvenanciu daugiabuciuose..
nuosavoje valdoje laikant suni,tai mokamas tik pirminis registracijos mokestis,kai ideda ta mikro cipa..man atrodo as mokejau gal 25litus..o paskui kas menesi moketi mums nereikia...nes jei atsiprasau dar padarytu taip,kad moket uz savo kieme lakstanti suni..tai butu is vis nesamoningumo virsune..nes kiemo prieziura ir suduku rinkimu rupinames patys
del daugiabuciuose laikomu sunu...tai gal pritarciau mokesciui tokiu atveju,jei sakykim salia namo ar kur atokiau butu sunu isvedziojimo aiksteles,kuriuose tvarka priziuretu darbuotojai ir t.t. dabar ar mokestis yra ar jo nera...nutirpus sniegui,tik ziurek kad i mina neilipti:)
o del kates mokescio,tai man yra nesuvokiamas dalykas...nes ji is vis "nenudevi" nei liftu,nei laiptines laiptu,nei minuoja po langais...
ir dar girdejau snekant 2 moteriskes,kad dabar tam tikros istaigos darbuotojai vaiksto po laiptines ir skambina i duris..kur suloja suo,tai jau verziasi patikrinimui ar jis registruotas ir ar turi dokumenta,mikro cipa ir t.t. sake bauda apie 100 lt ...bet cia gal tik 2 moteriskiu fantazija,pati to patvirtinti tikrai negaliu.
zodziu tos istaigos,kurios ir taip gauna finansavimus is valstybes,tai dar labai sauniai paplauna pinigu is paprastu zmoniu..nezinia uz ka..
Papildyta:
o del visu koviniu sunu iseina brangiau todel..kad jie negali tokio suns registruoti kol seiminkas nepateikia pazymejimo,kad suo perejo stabilios psichikos patikrinimo kursus... kurie taipogi kainuoja atitinkamai...
nuosavoje valdoje laikant suni,tai mokamas tik pirminis registracijos mokestis,kai ideda ta mikro cipa..man atrodo as mokejau gal 25litus..o paskui kas menesi moketi mums nereikia...nes jei atsiprasau dar padarytu taip,kad moket uz savo kieme lakstanti suni..tai butu is vis nesamoningumo virsune..nes kiemo prieziura ir suduku rinkimu rupinames patys
del daugiabuciuose laikomu sunu...tai gal pritarciau mokesciui tokiu atveju,jei sakykim salia namo ar kur atokiau butu sunu isvedziojimo aiksteles,kuriuose tvarka priziuretu darbuotojai ir t.t. dabar ar mokestis yra ar jo nera...nutirpus sniegui,tik ziurek kad i mina neilipti:)
o del kates mokescio,tai man yra nesuvokiamas dalykas...nes ji is vis "nenudevi" nei liftu,nei laiptines laiptu,nei minuoja po langais...
ir dar girdejau snekant 2 moteriskes,kad dabar tam tikros istaigos darbuotojai vaiksto po laiptines ir skambina i duris..kur suloja suo,tai jau verziasi patikrinimui ar jis registruotas ir ar turi dokumenta,mikro cipa ir t.t. sake bauda apie 100 lt ...bet cia gal tik 2 moteriskiu fantazija,pati to patvirtinti tikrai negaliu.
zodziu tos istaigos,kurios ir taip gauna finansavimus is valstybes,tai dar labai sauniai paplauna pinigu is paprastu zmoniu..nezinia uz ka..
Papildyta:
o del visu koviniu sunu iseina brangiau todel..kad jie negali tokio suns registruoti kol seiminkas nepateikia pazymejimo,kad suo perejo stabilios psichikos patikrinimo kursus... kurie taipogi kainuoja atitinkamai...
QUOTE(Antarktida44 @ 2009 02 09, 18:43)
gali, pas mus dar ne to gali būti gerai, kad mano šuo ne visada loja, kai skambina į duris ir net ne visada bėga žiūrėti kas ten prie durų labai jaučia matyt nes tarkim, kai viena tokia įkyri kaimynė vis skambina, tai nelabai pamenu, kad ir bėgtų tikiuosiu ir tikrintojus pajaus
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 02 10, 13:52)
As dbr neatsimenu..gal sussapnavau...o argi nera istatymo...ar norejo ji padaryt...kad reiketu moket uz telika namuose...
Nesapnavot... Buvo panašių ketinimų...
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 02 10, 13:52)
neturi teises verztis i namus jokios bobos.
Turėdamos teismo sprendimą, turi pilną teisę.
Papildyta:
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 02 09, 17:12)
Ir be to nesuprantu kodel uz kovini reik brangiau
Kas taip sakė, kur taip parašyta?
Mėnesinis mokestis nėra diferencijuojamas pagal veislę!
Tiek veislinių, tiek kovinių/agresyvių, tiek ir beveislių šunų savininkai moka vienodo dydžio mėnesinį mokestį už augintinio laikymą daugiabučiame name (žinoma, jei tą numato savivaldybės, kurioje auginamas ir laikomas šuo, teisės aktai).
QUOTE(Borzika @ 2009 02 10, 14:49)
Turėdamos teismo sprendimą, turi pilną teisę.
o tai jos jau su teismo sprendimu vaiksto po namus?
QUOTE(Aziza @ 2009 02 10, 21:01)
o tai jos jau su teismo sprendimu vaiksto po namus?
Nieks gi tiksliai nė nežino, ar jos apskritai po butus vaikšto:
QUOTE(Antarktida44 @ 2009 02 09, 18:43)
girdejau snekant 2 moteriskes [...] bet cia gal tik 2 moteriskiu fantazija
pati to patvirtinti tikrai negaliu
pati to patvirtinti tikrai negaliu
Tad parašiau tik tai, kas yra nustatyta Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatyme: turėdami teismo sprendimą, įgaliotų institucijų pareigūnai turi teisę įeiti į butą.
Kiek mums teko apie si mokesti dometis tai suzinojom jog mokestis renkamas kad butu tvarkomos sunu isvedziojimo aiksteles.. bet.. ar jos sutvarkytos?! baisu ten net koja kelt i aptvara
kazkaip nemokejom mes uz suniuka... nors ir registruotas buvo.
kazkaip nemokejom mes uz suniuka... nors ir registruotas buvo.