Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokame po 10 Lt/mėn už augintinius?

Apklausa: Ar mokame po 10 Lt/mėn uz augintinius? (201 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Na uzejo apklausu manija man blush2.gif . Vilniuje reik moketi po 10 Lt per menesi uz suniukus ir katytes. Tai ar mokate uz savo gyvunelius mokescius, kaip to reikalauja teises aktai?
Atsakyti
dėja tenka mokėt unsure.gif
Atsakyti
dar neteko moketi smile.gif
Atsakyti
Už laikomą šunį mokėdavau, o už katę dabar nemoku ir nemokėsiu..va kokie kvaili principai.
Už ką mokėt, jei laikai namie katę ir ji nosies neiškiša? Sakyčiau šuo..pirma, jis gali dergti aplinką, teritoriją prie gyvenamųjų namų ir t.t. Šuniui, parvestam iš lauko gali tekti plauti pėdutes, aha, vanduo naudojasi..bet jei yra skaitliukas bute, kame mokesčio šaknys???? Šuo/katė dar liftu gali naudotis... (jei lifto nėra, vėl nelogiška).
Už ką per metus atiduoti 120 Lt. už laikomą katę, jei jos niekas nemato ir negirdi???
Atsakyti
Kazkada uz suni mokejau, bet dabar nebematau prasmes, nes teritorijos aplink gyv. namus jis netersia - uz 200 metru nuo namu miskas tongue.gif
Atsakyti
Tame visa ir prasme, kad tie pinigeliai nera skiriami nei aplinkos tvarkymui, nei sunu aiksteliu irengimui. Jie nukeliauja i savivaldybes biudzeta ir ten nuseda. Mums moketojams jokios naudos. as irgi schmoll.gif blush2.gif
bet daba su viena kaimynka susiriejau, tai ta gali pranesti kam nors. O uzsirauke del to kad Gairiukas slube mano pakakijo po jos langais ir as man neturejau maiselio. Tai dabar karo stovis. Ji pareiske kad nevesciau isvis i lauka tongue.gif , tai as jai pasiuliau atsigerti kavos ir paziureti meksikietiska seriala kad apsiramintu tongue.gif Bjauri boba gun_bandana.gif
Atsakyti
Maziau kreipk demesio i kaimynus. Mano viena kaimyne skundziasi, kad vaikas garsiai begioja, nors is tikro tai ten begioja katinas thumbup.gif
Atsakyti
moku kaciu klubui metini mokesti ir sunu klubui metini mokesti. man to gana.
Atsakyti
Laikau katiną ir mokesčio klausimu absoliučiai pritariu Rasmai. Mano katinas už buto ribų neišeina, jokių paslaugų ir pramogų katinams iš savivaldybės surinktų lėšų (a la vedžiojimo aikštelių, kaip šunims) neteikiama. Visiškas nesusipratimas toks mokestis - kodėl tada neapmokestinti ir žiurkėnų bei papūgėlių? Na, tipo kažką girdėjau, kad strerilizacijai ar kastracijai taikoma nuolaida - bet mes jau tą atlikom už komercinę kainą, visgi vienkartinis mokestis, o jeigu moki po 10 lt kas mėnesį metų metus - už tą kainą visus valkataujančius kiemo katinus nemokamai būtų galima iškastruoti. Gal ir mokėčiau iš solidarumo mokestį, jei žinočiau, kad jis tikrai bus skiriamas gyvūnų globos ir sanitarijos reikmėms (bet žmonišku būdu, o ne L.Giros gatvėje esančiam mirtininkų gyvuliukų kalėjimui išlaikyti).
Atsakyti
už katę reikia mokėti ne 10, o 3lt. bet ir jų nemokėsiu. katinas namie sėdi, bet jei ir vaikščiotų po lauką visvien nematau pražasčių mokėt.
už šunį tenka mokėt, nes dvornikas pranešė, kad turim šunį verysad.gif
Atsakyti
kol niekas nepraso tl nemokam,paprasys teks, bet va galvoju kaip apsisaugot nuo tokiu "bobuciu" kurios laiko po 28katinus ir 18 suniuku ,kogero toks mokestis ir yra viena is prevenciju.
Atsakyti
Gal galit nurodyti pagal kokius istatymus ( ar dar kazka blink.gif ) reikia moketi tuos mokestukus.
Mes dar suniuko neturim, bet penktadieni jau bus thumbup.gif
Atsakyti