bandziau ir as sutaupyt ant langu.. Uzsakiau langus \"Nilvada\" siauliuose. ***** prasikeikiau...Puse metu gamino, gamino. Male suda , male.. Baigesi tuo, kad pasiemiau uzstata. Kainos nedideles, bet uz ta kaina negavau nieko.
Renkantis langus reikia pagalvot apie tai, kaip jie atrodys po kelių (o dar geriau po keliolikos) metų. O plastikiniai, kiek teko susidurt (aišku gal teko susidurt ne su ypač kokybiškais), tai po keletos metų ima atrodyt oj kaip nekaip. Bet juk langų kas keletą metų nekeisi. Mediniai, mano manymu, žymiai ilgaiu išlaiko gerą vaizdą (žinoma, jei jie kokybiškai padaryti). Gal ir plastikinių gali būti labai aukštos kokybės, bet tuomet, manau, jų kaina neką tenusileis medinių langų kainai.
QUOTE(Enita @ 2008 02 23, 06:00)
Renkantis langus reikia pagalvot apie tai, kaip jie atrodys po kelių (o dar geriau po keliolikos) metų. O plastikiniai, kiek teko susidurt (aišku gal teko susidurt ne su ypač kokybiškais), tai po keletos metų ima atrodyt oj kaip nekaip. Bet juk langų kas keletą metų nekeisi. Mediniai, mano manymu, žymiai ilgaiu išlaiko gerą vaizdą (žinoma, jei jie kokybiškai padaryti). Gal ir plastikinių gali būti labai aukštos kokybės, bet tuomet, manau, jų kaina neką tenusileis medinių langų kainai.
Tu klisti. Plasmase ir po 300 metu plasmase
QUOTE(pmsi @ 2008 02 23, 19:09)
Tu klisti. Plasmase ir po 300 metu plasmase
Tikrai taip, tik apsinešusi, išsiklaipiusi, atsilaupiusi, pageltusi/papilkėjusi ir t.t. ir pan. Medį atnaujint tikrai lengviau ir paprasčiau nei plastmasę (ją nebent recycle'int gali ir išliet iš naujo).
Vis delto, daugiau pasiklausineje, ir siame forume taip pat, matome, kad statantys individualius namus deda medinius langus.
Trys klausimai:
1. Pasirinke galiausiai - medinius langus, turime nedidele dilema: imti is Hrono ar is Megrame - skirtumas 7000 Lt Hrono naudai (uz beveik 90 kv. m. langu).
Kuris is siu gamintoju, is jusu patirties, gamina geresnes kokybes/patikimumo medinius langus?
2. Kada medinis langus deti? Negi stabdyti visus darbus iki vasaros? Langininku asociacijos puslapyje rasoma-
Labai svarbu, kaip įstatysime medinį langą. Prieš įstatant turi būti atlikti visi statybos darbai, kuriuos atliekant patalpose susikaupia drėgmė: nutinkuotos ir nudažytos sienos bei lubos, užpiltas grindų išlyginamasis sluoksnis. Į naujai statomą namą medinius langus geriausiai įstatinėti vasarą, nes tuomet yra ir mažiausias sąlyginis oro drėgnumas.
O man statybininkai minejo, kad tam, kad islieti grindis, jau reikia, kad butu langai ir vandentiekis... Gal ne taip supratau?
3. Kaip issaugoti baltus medinius langus statybu metu?
Trys klausimai:
1. Pasirinke galiausiai - medinius langus, turime nedidele dilema: imti is Hrono ar is Megrame - skirtumas 7000 Lt Hrono naudai (uz beveik 90 kv. m. langu).
Kuris is siu gamintoju, is jusu patirties, gamina geresnes kokybes/patikimumo medinius langus?
2. Kada medinis langus deti? Negi stabdyti visus darbus iki vasaros? Langininku asociacijos puslapyje rasoma-
Labai svarbu, kaip įstatysime medinį langą. Prieš įstatant turi būti atlikti visi statybos darbai, kuriuos atliekant patalpose susikaupia drėgmė: nutinkuotos ir nudažytos sienos bei lubos, užpiltas grindų išlyginamasis sluoksnis. Į naujai statomą namą medinius langus geriausiai įstatinėti vasarą, nes tuomet yra ir mažiausias sąlyginis oro drėgnumas.
O man statybininkai minejo, kad tam, kad islieti grindis, jau reikia, kad butu langai ir vandentiekis... Gal ne taip supratau?
QUOTE(Dzentelmenas @ 2008 02 25, 11:26)
Vis delto, daugiau pasiklausineje, ir siame forume taip pat, matome, kad statantys individualius namus deda medinius langus.
Trys klausimai:
Trys klausimai:
1. vieniems taip, kitiems kitaip, aš stačiau Hrone ir esu patenkinta, man net medines duris perdarė, kai išbrinko, dėl pogarantinio aptarnavimo visus langininkus išsikviesti sunku.
2. tai kaip pataria, taip ir daryk. Tegu pastovi iki šilumos pradžios, nes jei dabar įsistatysi langus, jie brinks, o namas nesivedins, per kelis mėnesius šiek tiek prapūs vėjas ir pradžius fasadas. Kai įstatys langus, padarys grindis, nutinkuos sienas - namo džiovinimas vykdomas taip: atidarai visus langus ir įjungi galingiausią šildymą ir taip kokias 2 savaites ar mėnesį.
3. nenuimk apsauginės plėvelės, ir nesugalvok ant rėmų užklijuoti dažytojų juostelės ant langų ilgiau negu 3 dienoms. Turiu valymo firmą ir žinau kaip atrodo langai po juostelės nuėmimo ir kas ten darosi. Reikės netik vaškuoti, šiuo atveju baltą rėmą, bet reikia žiūrėt ar nereikės restauruoti.
Sėkmės.
sveikos merginos. reikia patarimo-pirkom pusiau pastatyta nama su sabonio kl langais plastikiniais. langai kap langai bet isores apdaila mums kelia siauba. kiek supratom langai nera tiksliai istatyti todel kai kur like keliu cm plysiai kurie uzkisti kazkokia juoda porolono kempine, prisispaudziancia prie klinkerio ir lango sanduros. aisku per siu metu lietus visos palanges ir aplink langa sekmingai slapma-zodziu leidzia vandeni i vidu. Pradeje pyktis su statybininkais isgirdome dar viena pasaka, kad dabar ant virsaus uzdes silikona! ir viskas bus gerai. kiek issiaiskinom silikonas nera tinkamas lauko darbams ir po pirmu salciu suskilines. Klausimas- gal galit patarti kuo normalus statybininkai snadarina langus is isores-aisku apacioj turi but pripurksta makroflekso, bet tarpai tarp lango ir sienos! nebeturim jegu koliotis su statybininkais, kasdien vis nauja apasaka isgirstam...
Megrame siulomi du baltu mediniu langu variantai:
- balti dazyti
- balti lakuoti
Lakuoti atrodo idomiai, labiau jauciasi, kad langai mediniai (labiau matosi rieves). Taciau dazyti langai, logiskai galvojant, turetu buti atsparesni isores poveikiui. Kaina ta pati.
Koki varianta pasirinktumete (ar pasirinkote)?
- balti dazyti
- balti lakuoti
Lakuoti atrodo idomiai, labiau jauciasi, kad langai mediniai (labiau matosi rieves). Taciau dazyti langai, logiskai galvojant, turetu buti atsparesni isores poveikiui. Kaina ta pati.
Koki varianta pasirinktumete (ar pasirinkote)?
Na iš patirties -- turėjome plastikinius bute Hrono -- nieko blogo labai negaliu apie juos pasakyti -- tik dažnokai išsiversdavo jei neatidžiai per skubėjimą bandydavome juos uždaryti. Na jau 7 metai stovi .. na ir stovės tikiuosi.
Megrame turime dabar terasoje ( čia , kad pigiau tipo..) tai jau man
kelis paketus jau keitė , nes trūko -- prisikviesti jų neįmanoma dar ir apšauks , na vienu žodžiu aš tai jau pas juos daugiau
Ir medinius iš Doletos visur kitur name -- tai labai jais patenkinta - na kaina tai žinoma 4 kart brangesnė nei plastiko -- bet kokybė kokia , žinoma jie pas mane iš lauko aliuminis , kad perdažinėti nereikėtų -- tai irgi prie kainos prisideda.
Bet langams netaupykite , geriau ant ko nors kito, ir būtinai susidėkite orlaides
QUOTE(rositta @ 2008 03 04, 16:09)
Megrame turime dabar terasoje ( čia , kad pigiau tipo..) tai jau man
kelis paketus jau keitė , nes trūko -- prisikviesti jų neįmanoma dar ir apšauks , na vienu žodžiu aš tai jau pas juos daugiau
hm, bet kad Megrame mediniai langai brangesni nei Hrone
Beje, nusimananciu noreciau paklausti: ar egle yra geras medis langams? Girdejau, kad ji sakota, bet argumentu, kodel tai blogai, negavau.