Įkraunama...
Įkraunama...

Langai

QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 30, 14:05)
Ir dar nenusprendziu ar langa pati viena palikti ar ji dalinti i dvi lygias dalis, ar viena didesne kita mazesne? Gal kam ir kvailai nuskambes tokios cia mano kalbos, bet vis mastau ir niekaip nenusprendziu. Gal kas panasiai su tuo susidure ir pades man  ax.gif  ax.gif

Mes daromes didelius langus, tai jei butu varstomi dalinciau i dalis, kad butu lengviau atidarinet, o dabar nevarstomi bus ir nedalinami.
Del langu mazumo - tai priklauso nuo patalpos dydzio...yra kazkoks paskaiciavimas koks shviesos laidumas kokiam patalpos dydziui - o tiksliai kokie lango matmenys kokiai patalpai? Butu lengviau isivaizduot.

Na o mes jau turim paskaiciavimus saviesiems milzinams:) is keliu firmu - kol kas rodos kaina ikandama su balkoninemis durimis 28 kvadratai kazkur 12 000Lt. Tik nustebau kodel Fauga negali pagaminti terasiniu duru nes aukstis 1.835m - jie gaminami tik nuo 2m. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2008 07 30, 16:13)
Mes daromes didelius langus, tai jei butu varstomi dalinciau i dalis, kad butu lengviau atidarinet, o dabar nevarstomi bus ir nedalinami.
Del langu mazumo - tai priklauso nuo patalpos dydzio...yra kazkoks paskaiciavimas koks shviesos laidumas kokiam patalpos dydziui - o tiksliai kokie lango matmenys kokiai patalpai? Butu lengviau isivaizduot.
Na o mes jau turim paskaiciavimus saviesiems milzinams:) is keliu firmu - kol kas rodos kaina ikandama su balkoninemis durimis 28 kvadratai kazkur 12 000Lt. Tik nustebau kodel Fauga negali pagaminti terasiniu duru nes aukstis 1.835m - jie gaminami tik  nuo 2m. verysad.gif

Vienas kambarys 14 kitas 15 mm2. Jauciu reikia realiai pamatyti langus tada ir nuspresti. O dar norejau paklausti del vitrininiu langu, nu vadinamu terasiniu. Musu yra 2,40 ant 4 m, tai fauna normaliausias kainas pasiule. Tik va musu teise riktis is keliu daliu ta vitrina daryti, o cia ir vel neiasku. Noreciau is triju ir vidurine dalis atsidaranti, o sonines ne, bet reikia patarimo, gal pas ka nors yra taip?

Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 30, 15:46)
Vienas kambarys 14 kitas 15 mm2. Jauciu reikia realiai pamatyti langus tada ir nuspresti. O dar norejau paklausti del vitrininiu langu, nu vadinamu terasiniu. Musu yra 2,40 ant 4 m, tai fauna normaliausias kainas pasiule. Tik va musu teise riktis is keliu daliu ta vitrina daryti, o cia ir vel neiasku. Noreciau is triju ir vidurine dalis atsidaranti, o sonines ne, bet reikia patarimo, gal pas ka nors yra taip?

Nepamenu kur išskaičiau - atrodo, kad langų plotas minimaliai turi būti apie 15% kambario ploto
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 30, 13:05)
Sveikutes,
Matau intensyviai kalbat apie langus, gal ir man galesit duoti koki patarima, nes dabar name langu planavimo metas ir tai tampa didziausiu galvos skausmu doh.gif
Norejau paklausti patarimo del langu spalvos. Buvau sumaniusi daryti, kad ir is vidaus ir is isores buti rudi, bet ko bepaklausiu visi sako, kad nesamone ir nepraktiska, o ka jus mastot? Toliau mastau kad vadinamuosiuosia vaiku kambariuose langus sumastem per mazus, t.y jei kas statete nama is silikatiniu blokeliu (ne is duju silikato), tai tu dydis 25x24x23 panasiai, nors parduodant jie standartu ji vadina 25, tai vat per 5 blokelius langu dydis butu ir taip ir anaip ziurejau ir mastau, kad gali buti per mazi? Ir dar nenusprendziu ar langa pati viena palikti ar ji dalinti i dvi lygias dalis, ar viena didesne kita mazesne? Gal kam ir kvailai nuskambes tokios cia mano kalbos, bet vis mastau ir niekaip nenusprendziu. Gal kas panasiai su tuo susidure ir pades man  ax.gif  ax.gif

Kiek zmoniu tiek nuomoniu... Rinkis tai kas tau grazu. O lanagi bus is medzio ar is plastiko? jei nenori nei tamsiu nei sviesiu langu, cia kalbu apie medinius rinkis naturalaus medzio arba balintus, arba azuolo spalvos, juk paleteje spalvu daug...
O kalbant apie plastika , tai jis irgi turi daug ivairiu spalvu nebutinai rudi, juk yra ir kitu spalvu.
del langu dydzio ju sudalinimo ir tech. dalyku turetum klausti langu gamintoju... bet kiek supratau tavo lanagi vaiku kambaryje butu 1250 tai tikrai nera didelis langas, gali drasiai didinti, jei tik nori. Parasyk lango ismatavimus auksti ir ploti.
O kvailu klausimu niekada nebuna , jei nezinai klausk...
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 30, 15:46)

Fauna? kas cia negirdeto..ar turi galvoje Fauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 30, 16:46)

pas mane yra butent tokiu matmenu langas. dalinom i tris dalis, nes viena sonine atsidaro. kad nebutu kosmine kaina dejom standartinio 90 cm plocio duris... tai gavos 90-2.2-90 vaizdu esu patenkinta, jau visa savite groziuos blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(glinglingas @ 2008 07 28, 14:23)
Vuke mes norejom stumdomas duris detis i kiemelio puse, bet architektas patare nesideti stumdomu ten kur sniego gali pripustyti ziema  4u.gif
geriau tokioj vietoj tada jau paprastai atsidarancios arba pasirupinti, kad ten nepapultu sniego  g.gif  tik nezinau kaip tai padaryti tai mes apsisprendem visdelto didele vitrina deti su shalia durim atsidaranciom normaliai kaip ir patare mums
nebent negaila pinigu tai veliau kaip suges pasikeistit vel  ax.gif

man lygiai tai pat patare, tik ne architektas o langu gamintojas, todel ir nedrisau rizikuot vis delto juk draugas nuo senu laiku g.gif aisku stumdomos milijona kartu graziau... bet sikart nusprendziau rizikuot juk nenoresiu investuot vel i langus po 3 metu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2008 07 30, 23:58)
man lygiai tai pat patare, tik ne architektas o langu gamintojas, todel ir nedrisau rizikuot vis delto juk draugas nuo senu laiku g.gif aisku stumdomos milijona kartu graziau... bet sikart nusprendziau rizikuot juk nenoresiu investuot vel i langus po 3 metu blush2.gif

o tai gal jum bent paaiskino kodel? nes man labai ciekavu, bet pati logiskai nesurisu sniego ir terasos duru g.gif gal as ko nezinau? pas mane stumdomos, bet jos po didziule terasa, tai nei sniego nei lietaus niekada negaus. bet vistiek labai ciekavu smile.gif nors kokiu argumentu pateike ar tik "nedaryk taip"?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 07 31, 10:54)
o tai gal jum bent paaiskino kodel? nes man labai ciekavu, bet pati logiskai nesurisu sniego ir terasos duru  g.gif gal as ko nezinau? pas mane stumdomos, bet jos po didziule terasa, tai nei sniego nei lietaus niekada negaus. bet vistiek labai ciekavu smile.gif nors kokiu argumentu pateike ar tik "nedaryk taip"?

apie sniega tai man neuzsimine, nes ir man kazkaip anas nesirisa... g.gif problema visokios dulkes, nu ir koks purvas ar kas, patenka ir paskui sunkiai darinejas.
o didziausias minusas del kurio ir nerizikavau kad tokios durys po keliu metu 2-3 praranda sandaruma (netgi siules nuvezt parodyt i kelias vietas). man sis klausimas labai aktualus nes pas daugiau nei 60 kv m langu... tai bijau susalti. jei gyventume kalifornijoj imciau ir nesukciau galvos, taciau lietuvoj pasibijojau. aisku nebent imtumet aliumines konstrukcijos langus,gal tada siek tiek patvariau bet ir tu langu kaina gaunasi tikrai net ne du kartus didesne g.gif
gal kada kai turesim atliekamu pora simtu tukstanciu galesim isidet langus kurie visiskai pasikelia ar atsitraukia... blush2.gif rolleyes.gif niu gal nors vienam susitaupysim kada cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2008 07 30, 18:55)
Fauna? kas cia negirdeto..ar turi galvoje Fauga smile.gif

Sorry suklydau. UAB "FAUGA". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 07 31, 17:00)
Sorry suklydau. UAB "FAUGA". ax.gif

Aga, fauga ir mums kol kas normaliausia kaina pasiule. dar laukiam megrame, lanlitos ir privacios kokios tai firmeles.
Atsakyti
Gal kas zino ar daug brangiau kainuoja plastikiniai langai su skirtukais, negu be ju?
Atsakyti
gal kas zino ar imanoma isvalyti paketo stikla is vidaus? ar cia jau visa paketa keisti reikia g.gif
Atsakyti