Kiekvienam savo: tiketi/netiketi ir rasti sau tinkanti buda kaip isspresti musu problemas - "prakeiksmus ar nuziurejimus"...
taip sakau, nes pati iki siol nezinau ar tikiu tokiais dalykais kaip "prakeiksmas ar nuziurejimas"
vienas dalykas mazo vaiko nuziurejimas, tikriausiai dauguma musi girdejo ta pasakyma ir savo artimuju ar draugu rate mate arba girdejo kaip seneles (arba kiti senesnes kartos asmenys) padaro kazkoki "rituala" ir tas "kazkas" padeda vaikams
visai kas kita asmenines tragedijos ar ilgai besitesianti nesekmiu linija arba kas blogiau (cia perskaiciau kelias istorijas) visos seimos/gymines prekeiksmas...
pati esu apsilankiusi pas viena bureja, pirma karta pries mazdaug 3-4 metus, tada ji man pasake kad ant manes yra uzdeta "porcia", nors apie gyenima mano papasakojo daug tiesos ir apie praeiti ir apie tu laiku dabarti (ateityje irgi daug kas issipilde), numojau ranka ir isejusi dar pasijokia, kad nesamones sneka.... praejo apie 3 metai, buvo tai mazdaug pries 9 men. prispyre reikalas eiti pas ja dar karta, nes gyvenimas griuvo, viskas del ko ilgai dirbau, kovojau ir stengiausi slydo is po koju, buvau nevilty, galvojau reikia nueit paziuresim ka sakys (tuo labiau, kad eme tikrai nedidelius pinigus uz savo paslaugas). Nuejau, pasake ta pati ka ir pries 3 metus, "ant taves porcia iki siol ir jeigu as sakau, kad ja reikia nuimti, reiskia ja reikia nuimti, kodel neklausai? eik kol dar nevelu", isbure i kortu ir dave tel. nr. kur paskambinti del tos "porcios" nuemimo.... ir ka? nuejau.... tikrai nezinau kas man padejo ar ta visa procedura ir daugiau negu valanda laiko pralesta su tuo zmogumi, su kuriuo buvau susitikusi, ar tai, kad isejusi is "seanso" tiesiog pradejau tiketi, kad db jau viskas bus gerai, pas mane db viskas bus gerai... beja nusake kas galetu tai su manimi padaryti ir i ka reiktu atkreipti demesi (ir zinokit nesu az blogas zmogus, kad man gristu kazkokios padarytos ar pasakytos blogybes, tiesiog yra pavydziu zmoniu), pasake kas manes laukia artimiausioje ateityje (versijos sutapo su anos burejos pasakojimu)...
praejo 9 men. gyvenimas per ta laika taip pasikeite ir apsiverte, kad sunku apsakyti ir tikrai tik i geraja puse, ivyko vienas geras posukis, kuris itakojo kita, tas dar kita ir taip netiketai issisprende labai daug problemu ir mane kankinusiu bedeliu
ir pranasystes issipilde
bet kartoju kas man padejo iki siol nezinau ir kuo tiketi ar ne tikrai nepatarsiu, gal cia tik sutapimas