Įkraunama...
Įkraunama...

A.Šančiai: l/d "Čiauškutis"

Dar ir is savo vaiku daktares girdejau,kad tame darzelyje ziema labai didelis sergamumas...Suprantu,kad visur vaikai serga,bet cia,kaip kokiom epidemijom,bangom.
Atsakyti

Žinot, vis prisimindama mamyčių šventę pas auklėtoją Giedrę, nenustoju stebėtis blink.gif . Visa šventė buvo tokia nenatūraliai įtempta, be įprasto vaikiškumo bei pačių vaikų šurmulio. Auklėtoja taip griežtai viską reguliavo, kad nemalonu buvo joje dalyvauti. Vis kartojo, kad "vaikai daug sirgo, tai matot kaip išmoko žodžius vaidinimui", kritikavo piktomis pastabomis vaikų gebėjimus. Netgi mokino tėvus, sakyčiau visai netaktiškai. Tai tokia ir buvo ta šventė, o kas man baisiausia, kad dalyvaujančios joje mamos neišdrįso atsikirsti auklėtojai g.gif . Kažkaip pasyviai į viską stebėjo, o gaila... blush2.gif .Aišku, mes po tos šventės į grupę negrįžom tongue.gif . Žinau, kad pabėgti yra lengviausia, bet kaip yra sakoma: "vienas mūšio lauke - ne karys" doh.gif .
Ką jūs apie tai manote? Ar nevertėtų grupės tėvams daugiau kooperuotis, kad būtų tas kontaktas tarp jų ir auklėtojos, kuri gana nemažai laiko praleidžia su vaikais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra @ 2005 07 20, 08:16)
Uzrasiau nuo rudens,bet dabar labai svarstau...Dar eisiu grupes apziuresiu.Gal vis tik geriau pavezioti toliau i darzeli,nei visa laika jausti nerima,kad jis gali sugriuti...

Tu teisi thumbup.gif Zinoma, ziurekit, kur Jusu vaikukiams geriau. man cia geru "nekvepia", Jusu pasisakymus pasiskaicius. O del pasirinkimo, galiu pasakyti, jog labai daznai teveliai renkasi arciau darbo esanti darziuka. man irgi teko tokia laime, tiesa, del truputi kitu priezasciu. Aisku, tie rytiniai tasymai bent jau pradzioje vargino, bet uztat darziuku esu patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eresuka @ 2005 07 20, 23:00)
. Žinau, kad pabėgti yra lengviausia, bet kaip yra sakoma: "vienas mūšio lauke - ne karys" doh.gif .
  Ką jūs apie tai manote? Ar nevertėtų grupės tėvams daugiau kooperuotis, kad būtų tas kontaktas tarp jų ir auklėtojos, kuri gana nemažai laiko praleidžia su vaikais?  ax.gif

Va va ir as lygiai taip pat manau. Bet kaip paprastai kariauti su nusistovejusia 'senovine" tvarka ir nenoru nieko keisti yra labai sunku ir reikia labai daug laiko, kurio visada ir taip truksta.

Prisiskaiciau as cia visokiausiu atsiliepimu ir dabar galvoju kur cia pabegus su tuo vaikuciu is tokio darzelio.

Eresuka, o kur jus pabegot ?
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2005 06 28, 20:15)
O auklėtoja Virginija - tai čia lopšiuko? grupė prie pat įėjimo? jei ta - tai aš irgi ją labai geru žodžiu miniu  smile.gif
O Stela ir man niekad prie širdies nebuvo... Nors tik pavaduodavo, bet ir tai sugebėdavo ką nors lepterėti. Kai auklėtojai velnių išrašiau už vaiko kaktą, sužalotą šaukštu, tai kitą dieną pavaduojanti Stela mano mergaitę prie visų vaikų ir kitų auklėtojų išvadino skundike sena boba  blink.gif Jai tada dar 5 nebuvo  blink.gif Svarbiausia, kad manoji nesiskundė, o aš pati pamačiusi vėją pakėliau  mad.gif
Tame darželyje bus betvarkė tol, kol vedėja nebus pakeista... bet jei ji ten jau 100 metų dirba, tai kažin ar per artimiausią šimtmetį kas pasikeis  g.gif

Šito darželio mes šiaip jau oficialiai nelankėm, bet ilgą laiką ten gyvenom netoliese, tai dažnai ateidavom tiesiog šiaip susitikt su kitom mamkom ir leliukais darželio teritorijoj..Tai žinau maždaug ir auklėtojas, ir aišku vedėją doh.gif Nu ten tai topas pagarsėjęs visoj Kauno švietimo sistemoj-nieks jos nuimt niekaip negali, nors ji ir pensininkė..Turbūt gerai perpratus jinai visą sistemą ir kyšių davimo politiką..Vnž kadangi turėjom galimybę, tai vežiodavom dukrą į tolimesnį darželį-prie 3 ligoninės, o į šitą tai fantazija atšoko vest -užteko su vedėja pakalbėt ir nusprendėm, kad ne schmoll.gif Beje vien pažvelgus į teritoriją viskas aišku-ten pats velnias koją gali nusisukt, vakarais chebrytės renkasi alaus gert, žmonės šunis vedžioja ir pan. doh.gif
Mano kelios draugės veda ten vaikus-būtent pas auklėtoją Virginiją ir dar pas tokią Dainą, tai tos auklėtojos tikrai neblogos, tik, kad nėr tvarkos tam darže ir nebus, pakol nepakeis tos vedėjos unsure.gif
Atsakyti
Gal padekit man pasirinkt, as busiu nauja sio rajono gyventoja, ir i koki darzeli siam rajone uzrasyt vaika, kaip supratau sis garsiai aptarinejamas atkrenta
Atsakyti
Pritariu - ši vedėja iš Čiauškučio išeis ko gero tik nešama kojom į priekį blink.gif Mano brolis dar prie jos lankė, o jam jau 31 doh.gif
Kaip Spragtukas ir sako, paskutiniais metais leidau dukrą į darželį Sargėnuose, Klumpelė. Man pakeliui į darbą buvo, tai jei užtrukdavau, tai galėdavau tiesiog pasiimti ir atsivežti darban smile.gif Vo čia tai darželis thumbup.gif Jei 10 vaikų turėčiau ir gyvenčiau Karmėlavoj, vistiek vesčiau į Klumpelę 4u.gif
O šiaip jei turit pasirinkimo laisvę, tai darželį Hipodromo gatvėj tikrai rekomenduoju (čia Žilvitis, prie 3 ligoninės). Vienas nuotykis iš administracijos požiūrio į vaikus. Buvo gretimoj grupėj sunkus vaikas... Nu iš "nesaugios" šeimos. och vargelis ten... Iš daržo bėgdavo.. Nu ir kartą pabėgo, bet jau taip, kad brigada auklėtojų ieškoti lėkė, pagavo jau beveik Šančiuose blink.gif partempė visą rėkiantį. Aš būčiau jį priplojusi, o jo auklėtoja jį į kampą pastatė. Tai ta auklėtoja už tai gavo papeikimą. Ne todėl, kad pabėgo, o todėl, kad jo nesupranta, ir dar labiau demotyvuoja. Tada nelabai supratau vedėjos tokio poelgio, dabar suprantu. Vaikui negerai jei bėga... Kol besmegenius statė, tol jis šalia malėsi.. Įdomu buvo. Ir tikrai pamenu, kaip po to gavom gerą dozę pedagogikos paskaitų iš vedėjos ir vyr. auklėtojos. Šitame darželyje jūsų vaikai tikrai rūpi kažkam mirksiukas.gif
Atsakyti
Egidux - toli mes nenubėgom, tik iki auklėtojos Virginijos ax.gif . Aš vis svarsčiau kas maniškiui geriau: ar pereiti į montesorinį "Žiburėlį", ar tik į kitą grupę, pas supratingesnę ir kompetetingesnę auklėtoją g.gif . Labiau norėjosi pereiti į kitą darželį, todėl lankiausi ir ten. Labai patiko pati aplinka ir pokalbis su vedėjos pavaduotoja ( vedėjos nebuvo tuo metu). Mano sūnus yra hiper aktyvus, na jau hiper hiper 4u.gif , tai su ta pavaduotoja bandžiau išaiškinti kokis tas mano vaikas, kad nepasėda ir sunkiai pritampa "Čiauškutyje", daug skundų iš auklėtojos gaunam blush2.gif . Tai ji sureagavo labai ramiai - jų darželio auklėtojos tokių vaikučių nebijo ir stengiasi su tuo hiperaktyvumu"susigyventi draugiškai". Tikrai man labai patiko ten smile.gif . Tačiau vis tie atsiliepimai ir nuoklausos apie montesorinės pakraipos auklėjimą mane sulaikė nuo perėjimo. Vieni sakė, kad tokiam vaikui yra blogai turėti didelę pasirinkimo laisvę, kad geriau griežtesnės ribos, bus sunku adaptuotis mokykloje, pripratusiam prie didesnės laisvės ir (galbūt) nuolaidžiavimo blush2.gif . Taigi, nusprendžiau pereiti pas daug giriamą auklėtoją Virginiją. Naujoj grupėj išliko senos problemos, tik buvo smagu, kad auklėtoja bando kartu su vaiku įveikti jas. Kai ėjom paskutinę birželio savaitę ir būdavo mažai vaikų grupėje, jau ši auklėtoja didesnių nusiskundimų neturėjo thumbup.gif . Kažkaip manąjam buvo geriau kai mažiau vaikų- prie daugumos jis visai "pameta galvą" 4u.gif .
Atsisveikindama atostogoms, vis klausiau auklėtojos - ar rugsėjį būsim pas ją. Ji patikino, kad maniškio neperkels, nebent tėvai pradės skųstis jei jis krės zbitkas ar skriaus mažesnius iš lopšelio atėjusius vaikučius. Aš dėl to kaip ir rami, nes nėra jis agresyvaus tipo, bet kolektyve visko pasitaiko ax.gif . Todėl daviau sau žodį - jei išmes iš šitos grupės, tikrai eisiu į kitą darželį, nes kitos geros auklėtojos nesu šitam girdėjusi g.gif .
Tai tokios tos mūsų tokelės wink.gif . gal kieno geresnė patirtis? sunglasses2.gif
Atsakyti

Nu, geras, Milabra thumbup.gif . Kai perskaičiau tavo pasakojimą apie tą pabėgusį vaiką, tai kaip apie manąjį būtum parašius tongue.gif . mat maniškis irgi buvo pabėgęs, "Rimi" jį radom. doh.gif Tai aiškino, kad valgyt norėjo, nors buvo prie žurnaliukų. Tada aš ir nuėjau pas vaikų psichiatrę aiškintis kaip čia su maniškiu yra, kodėl jis taip elgiasi g.gif . Ji pastebėjo,pakalbėjo, paklausinėjo jį ir sako man, kad greičiausia jam buvo nuobodu lauke tuo metu, o tada jis ir sugalvojo kas jam galėtų būti įdomu cry.gif .
Mano viena draugė gyvena Sargėnuose ir veda mergaitę į tavo minimą darželį - tai labai džiaugiasi, kad viskas gerai. Ji stebisi girdėdama mano pastebėjimus apie " Č" , sako - eik greičiau iš ten unsure.gif .
Tiesa, bat logopedė tai tikrai gera thumbup.gif - galit paklausti mano berniuko clap.gif
Atsakyti
QUOTE(eresuka @ 2005 07 21, 21:04)
Nu, geras, Milabra  thumbup.gif . Kai perskaičiau tavo pasakojimą apie tą pabėgusį vaiką, tai kaip apie manąjį būtum parašius tongue.gif . mat maniškis irgi buvo pabėgęs, "Rimi" jį radom. doh.gif    Tiesa, bat logopedė tai tikrai gera thumbup.gif  - galit paklausti mano berniuko clap.gif

nea, tavo vaikas tai negalėjo būti, visa tai buvo prieš 14 metų. Tas vaikas jau ko gero savų turi...o gal taviškis to pabėgelio vaikas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Pamenu, Vilius buvo biggrin.gif ir tai vyko ne Čiauškutyje.
O logopedė Čiauškutyje tikrai klasiška. Maniškės kalbą sutvarkė, ir ta ten su malonumu lėkdavo smile.gif
Atsakyti
Nu ir nugasdinot mane. Mano dvi dukrytes užrašytos nuo rugsėjo į šį darželį doh.gif cry.gif
Negi man pradėti ieškotis naujo g.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(pela @ 2005 07 25, 23:42)
Nu ir nugasdinot mane. Mano dvi dukrytes užrašytos nuo rugsėjo į šį darželį  doh.gif  cry.gif
Negi man pradėti ieškotis naujo  g.gif  sad.gif

Gal dar neieškoki, gal joms ten patiks mirksiukas.gif . Išeiti visada galėsit, nors vaizdas ten iš tikrųjų ne pats gražiausias schmoll.gif . Viskas priklausys nuo auklėtojos- jei mergaitės su ja jausis saugiai - negazdins ir aplinka ax.gif .
Aš 8 mėn. savąjį pratinau prie grupės, o paskui išėjom sad.gif ...Tik vaikas vaikui nelygu...Kaip man viena mama sakė - "o kitiems gerai"... g.gif
Sėkmės išbandant cool.gif
Atsakyti