Įkraunama...
Įkraunama...

Baltymai

Kiek baltyminiu produktu per para galima duoti 1 metuku vaikui?!
Mes jau pora menesiu valgom Bios Naturalu jogurta 125ml.-i savaite karta, du. Jau pora saviciu kaip bandau duoti varske, ragaujam Smilgos 2% riebumo 145ml. visa indeli, tik dzemas mamai lieka. Ir jau pora kart savaiteje valgom 2-3 putpelius kiausinukus. karta i savaite valgom zuvi su darzovem, o siaip mesa: jautiena, versiena.
Tai paskutiniu metu iseina taip, kad kiekviena diena po baltymini produkta suvalgom, ir jau pastebejau kad dukrytes zandukai sauseja, tokie lyg ir raudoni spuogeliai atsirado. Gal nuo baltymu??????
Dabar bijau kiekviena diena ir duoti, bet kad reikia plesti maisto raciona?! Patarkit ko ir po kiek galima valgyti, juolab baisu ir inkstukus baltymais apkrauti?!

Aciu
Atsakyti
Tikrai mergaitė gauna per daug baltymų. Varškę reikėtų rinktis tik liesą ir kuo mažiau koncentruotą(kuo mažiau baltymo, tuo geriau). Ją geriausia duoti su vaisinėmis tyrelėmis ir ji turi sudaryti apie 10%. Ir tai tik desertas.
Jei vaikas du kartus per parą geria pieno mišinį, valgo daržovių tyreles su mėsa ar žuvim, bei kruopų košes, baltymo jam pilnai pakanka, kad kompensuotų pakankamą baltymo sintezę organizme. O visi kiti baltymingi produktai dar turėtų būti ribojami. Putpelių kiaušinius reikėtų duoti du- tris kartus per savaitę (2-3 kiaušinukus), jei vaiko neberia. Jei bers, dar reikėtų palaukti.
Atsakyti