QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 23, 13:52)
siame "Didysis suo" numeryje ispausdino mano 6 gal nuotraukas. Pries jas duodama as pasakaiu, kad gali spausdinti, bet tegu paraso, jog tai mano nuotraukos. Kaip ir iseitu - jie man nieko nesumokejo, o ispausdino ir parase mano varda pavarde.
Manau autoryste yra autoryste, o ne staiga kitas zmogus tampa autoriumi. Kaip[ ri juk kievienas turim atsiklausti zmogaus del to, kad norim talpinti nuotraukas internete su jo veidu. Manau cia ir tas pats, turetu zmones atsiklausti autoriaus ar galima talpinti.
Pvz. \ - kiek duag yra interne nuotrauku ir net tame paciame "Tavo vaiko" zurnale - jie nurodo "Scorbis..."
Muzikos kurinaiai yra atliekami kitu zmoniu, bet visada nurodoma, kad kompozcitorius yra toks ir toks, o atlikejas gauna pinigus uz jo pagrojama gabala per radija
Tiesa sakant reiketu geriau pakalbet su teisninku del tokiu dalyku.
Manau autoryste yra autoryste, o ne staiga kitas zmogus tampa autoriumi. Kaip[ ri juk kievienas turim atsiklausti zmogaus del to, kad norim talpinti nuotraukas internete su jo veidu. Manau cia ir tas pats, turetu zmones atsiklausti autoriaus ar galima talpinti.
Pvz. \ - kiek duag yra interne nuotrauku ir net tame paciame "Tavo vaiko" zurnale - jie nurodo "Scorbis..."
Muzikos kurinaiai yra atliekami kitu zmoniu, bet visada nurodoma, kad kompozcitorius yra toks ir toks, o atlikejas gauna pinigus uz jo pagrojama gabala per radija
Tiesa sakant reiketu geriau pakalbet su teisninku del tokiu dalyku.
Oi Labradoriuke, kazkaip as gal nelabai tiksliai issireiskiau Ar tam ''Didziajam suniui'' tu pati davei nuotraukas, ar jie tave susirado ir pasake - vai vai kokios nuotraukos, mes noretume jas nusipirkti, kad galetume atspauzdinti?... na cia tik pavizdys.
del is interneto traukiamu nuotrauku - pries dedant deretu taisykles puslapio pasiskaityti, ten dazniausiai nurodoma, kad jei desit i musu svetaine, mes jas naudosim, kaip panoreje.
o dar peppi, jei jau nori savo vardo po nuotraukom, ar fotografuodama vaikus paprasai tevu rastisko sutikimo, kad jie nepriestarauja, kad ju vaiku nuotraukas talpinsi net ir cia, SM?