Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 23, 13:52)
siame "Didysis suo" numeryje ispausdino mano 6 gal nuotraukas. Pries jas duodama as pasakaiu, kad gali spausdinti, bet tegu paraso, jog tai mano nuotraukos. Kaip ir iseitu - jie man nieko nesumokejo, o ispausdino ir parase mano varda pavarde.

Manau autoryste yra autoryste, o ne staiga kitas zmogus tampa autoriumi. Kaip[ ri juk kievienas turim atsiklausti zmogaus del to, kad norim talpinti nuotraukas internete su jo veidu. Manau cia ir tas pats, turetu zmones atsiklausti autoriaus ar galima talpinti.
Pvz. \ - kiek duag yra interne nuotrauku ir net tame paciame "Tavo vaiko" zurnale - jie nurodo "Scorbis..."

Muzikos kurinaiai yra atliekami kitu zmoniu, bet visada nurodoma, kad kompozcitorius yra toks ir toks, o atlikejas gauna pinigus uz jo pagrojama gabala per radija smile.gif

Tiesa sakant reiketu geriau pakalbet su teisninku del tokiu dalyku.

Oi Labradoriuke, kazkaip as gal nelabai tiksliai issireiskiau biggrin.gif Ar tam ''Didziajam suniui'' tu pati davei nuotraukas, ar jie tave susirado ir pasake - vai vai kokios nuotraukos, mes noretume jas nusipirkti, kad galetume atspauzdinti?... na cia tik pavizdys.
del is interneto traukiamu nuotrauku - pries dedant deretu taisykles puslapio pasiskaityti, ten dazniausiai nurodoma, kad jei desit i musu svetaine, mes jas naudosim, kaip panoreje.

o dar peppi, jei jau nori savo vardo po nuotraukom, ar fotografuodama vaikus paprasai tevu rastisko sutikimo, kad jie nepriestarauja, kad ju vaiku nuotraukas talpinsi net ir cia, SM? cool.gif
Atsakyti
paprasau mirksiukas.gif ir ne tik vaiku nuotraukas dedama mirksiukas.gif na gal koki viena karta nusizengiau bet ten draugu vaikai tai zinau, kad nesupyks smile.gif

ai o siaip tai pagrinde dedu savo vaiko nuotraukas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 23 spalio 2007 - 16:06
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 23, 15:41)
Oi Labradoriuke, kazkaip as gal nelabai tiksliai issireiskiau biggrin.gif Ar tam ''Didziajam suniui'' tu pati davei nuotraukas, ar jie tave susirado ir pasake - vai vai kokios nuotraukos, mes noretume jas nusipirkti, kad galetume atspauzdinti?... na cia tik pavizdys.

Rase straipsni ta tema (organizatoriai) ir jie pasake, kad as fotografavau (tie kas rase apie ta rengini), jie tada sako ("Didysis suo"), kad perduociau jiems nuotraukas, paziures ar tinka i zurnala det. Nu pasake, kad tinka, tada ir paprasiau, kad parasytu, kad mano nuotraukos smile.gif
Atsakyti
pas bendraamžius pas mus buvo, kad nusifotografavo studijoje pas fotografę šeima ir jau po kėlių mėnesių žurnale, be jokio tėvų atsiklausimo, susitarimo ar apkalbėjimo, buvo patalpinta tos fotosesijos metu daryta nuotrauka. tai manau yra asmens teisių pažeidimas. nes fotografuojantis, nebuvo pasirašyta jokia sutartis, leidžianti fotografei taip elgtis ir net nebuvo apšnekėta žodžiu, kad gali įvykt toks dalykas...
yra visokių žmonių, vieni tuo tik apsidžiaugtų. o yra žmonių tikinčių, kad jei niokoji žmogaus nuotrauką, darai negerą tam žmogui (turiu tokių pažįstamų). tokie žmonės manau supyktų, jei dešimtūkstantiniu tiražu paviešinta būtų jų vaiko foto...
yra visokių situacijų.
jei fotografai legaliai pasirašinėtų kas kartą sutartis paslaugų suteikimui ir apkalbėtų kokias turi teises tėvai ir jie, kaip kūrėjai, tai manau tokios problemos nebūtų.
pvz. mes savo vaiką kai fotografavom Lietuvos Tūkstantmečio albumui, kur fotografas stengiasi sudėt kuo daugiau Lietuvos gyventojų nuotraukų, turėjau parašyt sutikimą, kad sutinku, jog mano vaiko nuotrauka ten būtų. g.gif
o kūdroj daug fotosesinių nuotraukų, įdomu kaip ten sprendžiama ta problema g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 23 spalio 2007 - 16:07
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 14:05)
nezinau numerio, sake, kad maziuke ja spausdino prie kazkokios nedideles rubrikos smile.gif
dar su juostiniu nikonu daryta smile.gif pirmieji mano rimtesni pasizaidimai su veidrodinuku... smile.gif ale jei mazyte tai gal neverta dabar visu metu numeriu pervertinet doh.gif

Perverciau kur buvo rubrikos smile.gif
Spek ka radau mirksiukas.gif O gi tavo nuotraukyte bigsmile.gif kazkur uzima 1/4 puslapiuko, nu netokia jau ir mazyte smile.gif
Jei noretum, atvaziuok paimk zurnala, man jis nereikalingas rolleyes.gif
2007m 01
Parasyta "skaitytoju atsiustoje nuotraukoje Vilnius" wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 spalio 2007 - 16:20
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 23, 16:08)
Perverciau kur buvo rubrikos smile.gif
Spek ka radau  mirksiukas.gif  O gi tavo nuotraukyte  bigsmile.gif  kazkur uzima 1/4 puslapiuko, nu netokia jau ir mazyte smile.gif
Jei noretum, atvaziuok paimk zurnala, man jis nereikalingas  rolleyes.gif
2007m 01
Parasyta "skaitytoju atsiustoje nuotraukoje Vilnius" wink.gif

geras bigsmile.gif
tai visgi smagu, parase vaiko varda ax.gif
parasysiu i az, dekui 4u.gif
Atsakyti
Labai jūs čia įdomią temą gvildenat smile.gif Peppi atveju, tikrai manau ten nieks nenusižengta, jei tie žmonės, kurie fotografavosi pas Peppi, būtų labiau sąmoningesni, jie būtų pateikę, kas nuotraukos autorius, o žurnalas šiuo atveju elgiasi korektiškai manau. O SM fotokonkursas tikrai įdomus man - prisimenu buvo nėštukių nuotraukų konkursas, ten jau net kalbos negali būti, kad nuotraukos autorius bus pati mama - na nebent su štatyvu dirbo smile.gif bet aš dėdama ten savo nuotrauką, pirmiausia atsiklausiau draugės, kuri darė mano nuotrauką, tikrai nemanau, kad daugelis taip pasielgė, vargu, sąmoningumo LT tikrai kartais trūksta.. bet daugumoje kitų konkursų, kuriuose tikrai apstu fotostudijose darytų nuotraukų, manau tai yra visiškas autorinių teisių pažeidimas - juk fotografas sugalvojo tos nuotraukos idėją, įgyvendinimą ir pateikimą, o ne pati mama..

O dėl sutikimo, tai absoliučiai sutinku, kad negalima plačiai viešinti asmens nuotraukų be jo sutikimo, dėl to aš į interneto platybes dedu tik savo vaiko (nors patikėkit fotografuoju ne tik savo vaiką lotuliukas.gif ), šuns ir visokias ten gamtos/miesto ir pan. nuotraukas. Vieną sykį man buvo atvejis, kai įdėjau draugės dukrelės nuotrauką, klausimui dėl j/b/sepia koversijos, bet ne į internetą, o į inbox einantį forumą (būtent dėl tos priežasties, kad leidimo nepaklausiau, o klausimų turėjau) ir pasirodo tame forume dalyvauja mergaitės dėdė ir viskas buvo pasakyta tos mergaitės mamai, na ji aišku nesupyko, bet bet kokiu atveju pasijutau nesmagiai ir kitą kartą tokių klaidų nedarysiu - jei leidimo neturiu, tai apskritai negaliu niekur, net ir tikrai siauram ratui, jos viešinti. Man tai buvo pamoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 23 spalio 2007 - 16:40
QUOTE(Sansara @ 2007 10 23, 16:07)
pvz. mes savo vaiką kai fotografavom Lietuvos Tūkstantmečio albumui, kur fotografas stengiasi sudėt kuo daugiau Lietuvos gyventojų nuotraukų, turėjau parašyt sutikimą, kad sutinku, jog mano vaiko nuotrauka ten būtų.  g.gif

as ir gi manau, jog taip teisinga butu.

I savo tinklapi kur esu sudejus nuotraukas, visu zmoniu yra atsiklausta ir visi leido. As tai dariau del to, jog noriu islaikyt zmoniu privatuma ir nenoriu po to apkalbu, kad va nufotografuoja ir internete platina... viena mergina, kurios vestuves fotografavau, sutiko det tik tas nuotraukytes, kur nesimato nei jos, nei jos vyro veido. Paprase, kad atsiusciau nuotraukas kurias noresiu deti ir tada pasake kurias galiu det, kurias ne. Manau viskas yra teisetai ir ateityje neiskils problemu del nuotrauku platinimo. As tiesiog pati apsidraudziu.

O tiesa sakant as nesenai is "tavo vaiko" gavau e-maila, paklause ar galetu jie panaudot kai kurias mano nuotraukas, jei rastu tinkama straipsniuka. Sakyciau turetu taip atsiklausti kiekvienos mamos, pries spausdindami nuotraukas.
Bet tikriausiai visos mamos kurios siuncia nuotraukas, tikisi, kad ju vaikas atsidurs zurnale smile.gif Todel dazniausiai visi lieka tik patenkinti. Zurnalui nereikia honoraru moket, o ir mama is laimes tryksta suradusi zernale savo vaiko veideli smile.gif
Atsakyti
Va kokią šiandien sugaminau foto biggrin.gif

Kaip??? g.gif Per veidrodį biggrin.gif ,

user posted image

Gal reikia į rėmus juodus įdėti?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 10 23, 16:40)
        Kaip???  g.gif  Per veidrodį  biggrin.gif ,

Veidas neisvalytas. Truksta akcento. J/B - kontrasto. Reikia paryskint akis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 spalio 2007 - 16:49
QUOTE(kristina-buziene @ 2007 10 23, 17:40)
Va kokią šiandien sugaminau foto  biggrin.gif

Kaip???  g.gif  Per veidrodį  biggrin.gif ,

user posted image

Gal reikia į rėmus juodus įdėti??  g.gif

Tai taip ir neatrasei:) Ar pavykos nusistatyt fotika?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 23, 15:48)
Veidas neisvalytas. Truksta akcento. J/B - kontrasto. Reikia paryskint akis.

O,kaip išvalyti tą veidą??? g.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2007 10 23, 15:53)
Tai taip ir neatrasei:) Ar pavykos nusistatyt fotika?

Vis dar ne verysad.gif
Atsakyti