Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2007 10 23, 11:27)
na manau cia jau issisukinejimai biggrin.gif
...o kaip del blykstes? ar taip turi buti? mirksiukas.gif

Na del blykstes pasiduodu... blush2.gif
o ta plunksna sakiau jai kad nusikirptu, tai neklauso kaip visada... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 10 23, 10:42)
Na del blykstes pasiduodu...  blush2.gif
o ta plunksna sakiau jai kad nusikirptu, tai neklauso kaip visada... verysad.gif

aisku, jei ten buvo momento klausimas, tai jau taip isejo, kita karta fotografuodamas su skrybele arba imk kitu rakursu, arba tiesiog pakelt ta plunksnele mirksiukas.gif ir petnesele pataisyt reiktu mirksiukas.gif

tu, kaip fotografas suziuret viska turi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 23, 11:52)
aisku, jei ten buvo momento klausimas, tai jau taip isejo, kita karta fotografuodamas su skrybele arba imk kitu rakursu, arba tiesiog pakelt ta plunksnele mirksiukas.gif ir petnesele pataisyt reiktu mirksiukas.gif

tu, kaip fotografas suziuret viska turi mirksiukas.gif

Aciu ir deduos viska i galva:) bet atleistina nes ten vyko ant laivo gimtadienis, tai vyko fotografavimas be jokio paruosimo, visiem rupejo svente:)
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 09:44)
nemanau, kad cia didelis ivertinimas...vos pamacius ta nuotrauka zurnale apeme dvejopi jausmai smile.gif buvo fotografuotos krikstynos ir zmones dave zurnalui naudoti nuotrauka is savo asmeninio archyvo tad mano pavarde niekur nefiguruoja..o noretusi smile.gif tik nezinau ar tai privaloma ar jei jau gavai pinigeli uz fotosesija tai vsio...kiek zinau autorius visviena visada nurodomas, parduodi tik teise naudoti kurini...na ne esme...vistiek man ta nuotrauka ten negrazi smile.gif
sekanciame numeryje turetu mano vaikis buti dideliu planu, idomu kaip atsispausdins... ax.gif bus tema apie vaiku vardus...

Nu nezinau, gal.
Prie mano nuotrauku ir gi niekur neraso, kad tai mano nuotraukos. Raso "skaitytoju atsiusta nuotr.)
Nesvarbu, kad tu jas pardavei, bet vis tiek autorius esi tu. Ne ta seima.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 08:44)
buvo fotografuotos krikstynos ir zmones dave zurnalui naudoti nuotrauka is savo asmeninio archyvo tad mano pavarde niekur nefiguruoja..o noretusi smile.gif tik nezinau ar tai privaloma ar jei jau gavai pinigeli uz fotosesija tai vsio...kiek zinau autorius visviena visada nurodomas, parduodi tik teise naudoti kurini...na ne esme...vistiek man ta nuotrauka ten negrazi smile.gif

jeigu uzmokestis fotosesijos uz darba, t.y. imi tiek ir tiek pinigu uz tiek ir tiek nuotrauku irasytu i CD - tai slidus klausimas kieno ten autoryste belieka. Atlikai darba, gavai uzmokesti.Lig butu parduodant nuotrauka su visom autorystes teisem. Tarkim kad ir fotografuojasi pas tave, siuncia nuotrauka i SM fotokonkursa. Laimi pagrindini priza - priza juk laimetu tie, kas atejo pas tave fotografuotis, ir kas ikele nuotrauka. Tavo pavarde ten velgi nesmezuotu..
Nors kas ten zino kaip yra teisiskai (neteko dometis).
Atsakyti
jei tesiskai tai autorines teises i kurini gali buti parduodamos taciau kurinio autorius neiskeicia, t.y. lieka tas pats mirksiukas.gif
tik vieno nezinau - kada privaloma nurodyti autoriu, kada ne...

o SM konkurse dalyvauti su fotografo daryta nuotrauka (ne savo) manau daugiau nei izulu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 23 spalio 2007 - 13:10
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 13:09)
jei tesiskai tai autorines teises i kurini gali buti parduodamos taciau kurinio autorius neiskeicia, t.y. lieka tas pats mirksiukas.gif
tik vieno nezinau - kada privaloma nurodyti autoriu, kada ne...

o SM konkurse dalyvauti su fotografo daryta nuotrauka (ne savo) manau daugiau nei izulu smile.gif

bet ne visi taip galvoja biggrin.gif

nemanau, kad zurnale jie turi rasyti autoriu, juk savo noru nuotraukas zmones siuncia smile.gif manau problema butu, jei jie parasytu: ''autorius - vardenis pavardenis'', o is tikruju - peppi mirksiukas.gif jie rasytu tavo varda, jei butu nusipirke tavo nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
vis tik nuotraukos siunciamos Mamu zurnalui, ne Fotografijos zurnalui. Butu nesamoninga, jei po visom atsiustom nuotraukom smezuotu tik fotografu vardai ir pavardes. Juk labai mazai mamu sugeba pacios labai graziai fotografuoti ir issiusti kokybiskas nuotraukas i zurnala. Tie kas nesugeba - praso fotografu paslaugu. Gave nuotraukas jomis puosia seimos albuma, bet nori ir pasidziaugti pries visuomene, koks nuostabus ir mielas ju vaikelis, todel siuncia ir i Zurnalus, konkursus ir t.t. As nematau tame nieko blogo. ir tik uz, kad po nuotrauka butu vaikucio, mamos ar tecio vardai bei pavardes.
Uztat reiketu zurnalui kaip nors gerinti situacija ir tarkim paskutiniame puslapyje ar virselio vidineje puseje, surasyti fotografu, kuriu nuotraukos buvo spausdintos zurnale pavardes. Redakcija turetu pasirupinti is mamu surinkti pavardes fotograf, pas kuriuos jos lankesi. Va, stai ka mano nuomone reiketu keisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 23 spalio 2007 - 13:28
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 23, 13:18)
bet ne visi taip galvoja biggrin.gif

nemanau, kad zurnale jie turi rasyti autoriu, juk savo noru nuotraukas zmones siuncia smile.gif  manau problema butu, jei jie parasytu: ''autorius - vardenis pavardenis'', o is tikruju - peppi mirksiukas.gif jie rasytu tavo varda, jei butu nusipirke tavo nuotrauka  mirksiukas.gif

siame "Didysis suo" numeryje ispausdino mano 6 gal nuotraukas. Pries jas duodama as pasakaiu, kad gali spausdinti, bet tegu paraso, jog tai mano nuotraukos. Kaip ir iseitu - jie man nieko nesumokejo, o ispausdino ir parase mano varda pavarde.

Manau autoryste yra autoryste, o ne staiga kitas zmogus tampa autoriumi. Kaip[ ri juk kievienas turim atsiklausti zmogaus del to, kad norim talpinti nuotraukas internete su jo veidu. Manau cia ir tas pats, turetu zmones atsiklausti autoriaus ar galima talpinti.
Pvz. Scorbis Scan pix - kiek duag yra interne nuotrauku ir net tame paciame "Tavo vaiko" zurnale - jie nurodo "Scorbis..."

Muzikos kurinaiai yra atliekami kitu zmoniu, bet visada nurodoma, kad kompozcitorius yra toks ir toks, o atlikejas gauna pinigus uz jo pagrojama gabala per radija smile.gif

Tiesa sakant reiketu geriau pakalbet su teisninku del tokiu dalyku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 spalio 2007 - 13:53
na taip, ten po nuotrauka parasyta "nuotraukos is asmeninio albumo"...lyg ir teisybe nes autorius nenurodomas isvis o ir as neturiu pretenziju...na bent jau del sios nuotraukos smile.gif
yra buve, kad nediduke nuotrauka isspausdino zurnale o as net nezinojau ir neturiu to zurnalo...ale turbut redakcija darbo sociai turi, kad kiekvienos mamos pavarde rasytu po nuotraukomis... smile.gif isivaizduoju, kad nuotrauku atkeliauja kruvos...
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 13:52)
nuotrauka isspausdino zurnale o as net nezinojau ir neturiu to zurnalo...ale turbut redakcija darbo sociai turi, kad kiekvienos mamos pavarde rasytu po nuotraukomis... smile.gif isivaizduoju, kad nuotrauku atkeliauja kruvos...

gal numeri zinai, turiu visus praejusiu metu "Tavo vaiko" zurnalus?
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2007 10 23, 13:52)
na taip, ten po nuotrauka parasyta "nuotraukos is asmeninio albumo"... drinks_cheers.gif

zinai, kai skaiciau straipsniuka dar pagalvojau, kodel nenurode fotografo, nes pamaniau - jog nuotraukos tai ne ju darytos.
Bet cia greiciausiai suzaide tai, kad jie parase "asmininis albumas" - tiesa, neprikibsi. O jas nusiperki ir naudoji asmimiui albumui, o ne konkursam.
Atsakyti
mokiausi autorine teise, kazka pamenu (viskas yra internete tik ar kantrybes uzteks perskaityti)...kartais tenka dirbti pagal autorine sutarti...viskas ten daug maz paprasta...tik kai kada zmones apskritai nezino, kad tokios "autorines teises" egzistuoja lotuliukas.gif ir pamegink pradeti pasakoti, atsakys - oi oi, mat koks tu cia vaznas, baisaus cia daikto, ka, tau gaila, kad tavo nuotrauka panaudos lotuliukas.gif
issilavinimo stoka biggrin.gif kaip pasakytu mano senis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 23, 13:57)
gal numeri zinai, turiu visus praejusiu metu "Tavo vaiko" zurnalus?
Papildyta:
zinai, kai skaiciau straipsniuka dar pagalvojau, kodel nenurode fotografo, nes pamaniau - jog nuotraukos tai ne ju darytos.
Bet cia greiciausiai suzaide tai, kad jie parase "asmininis albumas" - tiesa, neprikibsi. O jas nusiperki ir naudoji asmimiui albumui, o ne konkursam.

nezinau numerio, sake, kad maziuke ja spausdino prie kazkokios nedideles rubrikos smile.gif stai sita
user posted image
dar su juostiniu nikonu daryta smile.gif pirmieji mano rimtesni pasizaidimai su veidrodinuku... smile.gif ale jei mazyte tai gal neverta dabar visu metu numeriu pervertinet doh.gif

ai tai as ir nepykstu...va tik kai pamaciau nuotrauka pirma mintis buvo, kad zurnalas susirado ir pasieme pats bet greitai supratau, kad straipsnis apie tuos pacius zmones, kuriu cia mergaite smile.gif
Atsakyti