Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2007 10 25, 09:20)
kol kas išvis bandausi bazinius režimus, visi nustatymai man dar tamsus miškas doh.gif
photoshop'as man artimas tik tiek, kad turiu knygelę apie jį biggrin.gif biggrin.gif niekada nieko nebandžiau su juo nuveikti, nes nežinočiau, nuo ko pradėti.

Jei nori greičiau viską perprasti, tai fotografuok viską nusistačiusi Manual. Nes fotografuojant tik trys fundamentalūs dalykai nulemia tai, kaip atrodys nuotrauka:
1) Išlaikymas
2) diafragma
3) jautrumas.

Derinant šiuos tris dalykus ir išgaunamas norimas rezultatas. O tie režimai tai tik šių trijų dalyku atitinkamas automatinis kombinavimas ir skirti tiems, kurie tiesiog nenori išmokti fotografuoti. Visa kita tėra jau fotografo darbo palengvinimas.

Viename forume aptikau žmogaus įdėtą paveiksliuką, kuriame jis nuostabiai paprastai ir aiškiai išdėsto kaip įtakoja nuotrauką islaikymas diafragma ir jautrumas. Pasiskaitykite, kam įdomu:
http://www.pbase.com...955921/original
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 10 25, 14:36)
Jei nori greičiau viską perprasti, tai fotografuok viską nusistačiusi Manual. Nes fotografuojant tik trys fundamentalūs dalykai nulemia tai, kaip atrodys nuotrauka:
1) Išlaikymas
2) diafragma
3) jautrumas.

Derinant šiuos tris dalykus ir išgaunamas norimas rezultatas. O tie režimai tai tik šių trijų dalyku atitinkamas automatinis kombinavimas ir skirti tiems, kurie tiesiog nenori išmokti fotografuoti. Visa kita tėra jau fotografo darbo palengvinimas.

Viename forume aptikau žmogaus įdėtą paveiksliuką, kuriame jis nuostabiai paprastai ir aiškiai išdėsto kaip įtakoja nuotrauką islaikymas diafragma ir jautrumas. Pasiskaitykite, kam įdomu:
http://www.pbase.com...955921/original

balionai balionai 4u.gif 4u.gif

p.s. beje, šiandien neiškentus būtent M režime pradėjau pliauškinti, visai nieko kol kas, neišbėrė iš siaubo wink.gif dar atsirado šį bei tą nusimanantis kolega, žmonių kalba kai ką paaiškino, tad metas eksperimentams. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 10 24, 16:58)
šiaip sudėtingas dalykas portretas.  mirksiukas.gif gal geriau pasidaryk studijoje gerą, jei tikrai svarbu. neišmoksi per kelias dienas. tu nematysi to, ką mato redaktoriai ar fotografai., galvosi, idealu, o netinka  doh.gif

Dėkui 4u.gif
Nereikia jiems profesionalios fotkės. Prisižiūrėjus jūsų šedevrų visos mano nuotraukos atrodo tiesiog baisios ir ne tas žodis, kaip nekokybiškos doh.gif Pagrindines taisykles žinau, pasistengsim smile.gif

Aš dar norėčiau paklausti, ar kiekvienas gali išmokt taip gražiai fotografuot? ax.gif Labai norėčiau išmokt ir dabar galvoju, ar jau pradėt taupyt pinigus geram fotikui, ar nė neturėt minčių apie tokias kokybiškas foto, kai nesu nei prie meno, nei kokių spec gyslelių turiu blush2.gif
Atsakyti
peppi, nu bet ir kandis esi...
svarbiausia, ar tu pati nors viena idomia nuotrauka parodei????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 25 spalio 2007 - 16:43
QUOTE(peppi @ 2007 10 24, 22:42)
neverta smerkti zmogaus, kurio nepazisti...juk galimas daiktas, kad jis geresnis zmogus uz tave...

apie žmogaus gerumą ar negerumą nieko ir nesakau (čia tu viską suplakei į viena). Kalbu apie prasto skonio nuotrauką, išsityčiojant iš vaiko mirksiukas.gif Pasakyti, kad nepatinka, nereiškia smerkti, na bet jei jau tau taip atrodo.... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 25 spalio 2007 - 17:23
QUOTE(Vilika @ 2007 10 25, 10:22)
O gal visas nuotraukas siųsti orginalo autoriui, o po to jis visas vienu metu įkeltų į ND? Ten patogiau visas peržiūrėti, lengviau susirasti prabėgus ilgam laiko tarpui...

taip ir padarysiu mirksiukas.gif

P.S. visiems pageidavusiems išsiunčiau. kas negavot, rašykit až.
dabar abejot pradėjau dėl nuotraukos parinkimo unsure.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 10 25, 17:29)
svarbiausia, ar  tu pati nors viena idomia nuotrauka parodei????

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 25, 19:35)
P.S. visiems pageidavusiems išsiunčiau. kas negavot, rašykit až. 

atrodo kažką pražiūrėjau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(off topic @ 2007 10 25, 19:46)
atrodo kažką pražiūrėjau  unsure.gif

tai jau tikrai, kad būsi pražiopsojus tongue.gif
skaityk, daugiau nekartosiu tongue.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 10 24, 09:01)

klausykit, šian beskaitydama blog'us radau visai neblogą idėją. kaip manot gal verta pabandyt mums?  ax.gif
http://blog.epicedit...-edit-my-photo/

http://blog.epicedit...erpret-a-photo/

QUOTE(bite maja @ 2007 10 25, 09:22)

galim pradėt kad ir nuo šiandien. kiek čia tų norinčių bus? kas norit redaguot mano nuotrauką, rašyk man až su savo meilu, vakare visiems išsiuntinėsiu.
taisyklės...hmm...
1. nuotrauka turi būti neredaguota.
2. trukmė dvi savaitės  g.gif . jei greičiau padarysit, tai galim ir greičiau.
3. o kad šiokia tokia intriga būtų, galvoju, kad pirmiausia redaguotos nuotraukos  nusiunčiamos autoriui. o tada autorius jas visas iš karto, kartu su originalu, patalpina čia  mirksiukas.gif
4. nuotraukų redagavimas jau jūsų fantazijos reikalas. galima daryt ką tik norit  4u.gif tik po to aprašykit, ką darėt.

nu kaip ir viskas. gal kas kokių pageidavimų, pasiūlymų turit?

Atsakyti
dėdovščinos kritikuoti nevalia biggrin.gif
Atsakyti
bitemaja - galetum ir man atsiusti. Tik noriu uzklausti, jei nieko padoraus nesigaus - ar vis tiek butina kazkoki rezultata siusti ar galima prisipazinti, kad nieko nepavyksta?

Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 25, 19:07)
dėdovščinos kritikuoti nevalia biggrin.gif

čia ne kritika. čia bandymas atsikirst už tavęs kritikavimą dėl "juokingos nuotraukos" mirksiukas.gif nes visi buvo ne tavo pusėj
duok dieve atrast savo stilių ar "arkliuką" ir tau, kaip turi ca-girl. 4u.gif aš neturiu to arkliuko aš dar ir nežinau kur jo ieškot. todėl ir nekritkuoju jau radusių...
esmė ne apžiot viską, o rasti tai, kas tau geriausiai sekasi 4u.gif

bitėmaja, mačiau jau laiškelis guli pas mane, dėkui 4u.gif labai smalsu kas ten mirksiukas.gif dėl pasirinkimo neabejok, tinka bet kas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 spalio 2007 - 19:44
peppi arba tu ir vel ne ta koja kilai, arba tikrai esi kandus ir konfliktiskas zmogus unsure.gif

nelabai suprantu tavo kabinejimosi prasmes, nes tai jau nebe kritika unsure.gif

Atsakyti