Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 10 24, 11:07)
as zinok isimylejau Trix. Tai tik sia juostele galiu ir pasiulyti. O koki juostelini isigijai?

Paprastutį, iš Fotolamos smile.gif Nikon F65. Noriu išbandyti juostinę fotografiją (labiausiai j/b) ir jei pamilsiu, galvosiu toliau smile.gif važiuoju į kelionę, tai manau tikrai bus vaizdu j/b išbandyti. Beje, pastebėjau, kad ir skaitmeniniu fotografuojant, stengiuosi kadruoti , kad kuo mažiau taisymo būtų kompiuteryje..
Papildyta:
nėr pas mus Trix smile.gif atkrenta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 10 24, 10:07)
as zinok isimylejau Trix. Tai tik sia juostele galiu ir pasiulyti. O koki juostelini isigijai?

Uzsirasysim ir paieskosim bigsmile.gif Su tais juostiniais uzkabinot - as sanuciuka zenita issitraukiau ir gailejausi, kad fotolama ne canonistas buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 24, 11:24)
Uzsirasysim ir paieskosim bigsmile.gif Su tais juostiniais uzkabinot - as sanuciuka zenita issitraukiau ir gailejausi, kad fotolama ne canonistas buvo biggrin.gif

tongue.gif man pasisekė smile.gif ačiū jam hi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 24 spalio 2007 - 10:29
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 10 24, 09:16)
nėr pas mus Trix smile.gif atkrenta smile.gif

turetu buti. tik gal ne visur
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 10 24, 11:34)
turetu buti. tik gal ne visur

Tai va gal ši - Kodak Tri-X, galvojau Trix čia firmos pavadinimas, tai niekaip neradau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 24 spalio 2007 - 10:49
4u.gif Aš už idėją koreguoti nuotraukas thumbup.gif 4u.gif Įdomu būtų pažiūrėti, ką galima padaryti iš vienos nuotraukos ir pasisemti idėjų. Būtų gera, jei po to ir pasidalintume vieni kitiems, kaip tas nuotraukas išgražinom. Šiek tiek moku nuotraukas tvarkyti su PS, bet ten tiek daug mano neatrstų ir neišbandytų galimybių ax.gif
Nors aš čia nauja ir pati neįkėliau savo foto į ND, bet tikiuosi nesupyksit, jei balsuosiu ir aš mirksiukas.gif Kaip supratau balsai duodami penkiom nuotraukom nuo vieno iki penkių balų sistema.
Californiagirl labai gražus portretukas wub.gif Ir labai išraiškingas thumbup.gif
Kristinos B. foto nematau verysad.gif
ZverioKLP portrete labai graži moteris, todėl matyt fotografas nematė savo klaidelių, na bet jos visos jau pastebėtos, tad nesikartosiu.
Mačiau vakar Peppi nuotraukytę Tavo vaike, tikrai labai jau kontrastas didelis uždėtas, bet kad ten visos nuotraukos mano nuomone per daug ryškios ir dauguma jų nešvarios (kol mano dukrytę kirpėja kirpo, ne vieną Tavo vaiko žurnalą toje kirpykloje praverčiau).
Rsaulytės labiausiai patiko pirma nuotrauka su lapu wub.gif wub.gif Vis grįžtu į temos pradžią ja pasigrožėti ax.gif Atrakcijonų ratas irgi super atrodo thumbup.gif
Prie fotolamos nuotraukų nesikabinėsiu, nors iš pradžių norėjau tą daryti, bet jos mane papirko švelnumu, gera energija sklindančia iš jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilika: 24 spalio 2007 - 11:22
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 23, 23:59)
Na ir portretux kritikai ax.gif  Kai kurie jau mate kai kur, bet ten kritikos nedalina uz dyka biggrin.gif

Neturiu ko kritikuoti... Gal pati buciau vis vis kitaip kirpus, bet cia jau ne kritika. Labai smagi nuotraukyte 4u.gif wub.gif

vos vos kitaip norejau pasakyt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 24 spalio 2007 - 11:35
as prie temos apie autoryste biggrin.gif
Gavau laiskeli, klausia, kad ar rasyt mano varda pavarde prie mano nuotraukyciu, sako, gal tau tai butu aktualu? Na nesitikejau tokio pasiulymo smile.gif Manau reikia sutikti blush2.gif tongue.gif biggrin.gif

O kaip del tos autorystes, del istaytmo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 24 spalio 2007 - 13:08
Sveikos profesionalės ir profesionalai 4u.gif

Prispaudus reikalui nusprendžiau pasiskaityti jūsų temą. Ir likau apakus, čia tokiam aukštam lygyje diskutuojat blush2.gif

Reikalas mano toks, kad iki kitos savaitės reikia kokybiškos portretinės nuotraukos vienam laikraščiui. Tos, kurias siunčiau netiko, nes apšvietimas blogas. Išvis nelabai ką nusimanau apie fotografavimą, turiu tik paprastą skaitmeninį fotiką blush2.gif Gal duotumėt pačių paprasčiausių patarimų, kaip didžiausiai neišmanėlei, kaip nufotografuoti kokybišką nuotrauką, kokį apšvietimą rinktis, į ką labiausiai atkreipti dėmesį?

Prašau, neignoruokit mano prašymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2007 10 24, 13:37)
Sveikos profesionalės ir profesionalai  4u.gif

Prispaudus reikalui nusprendžiau pasiskaityti jūsų temą. Ir likau apakus, čia tokiam aukštam lygyje diskutuojat  blush2.gif

Reikalas mano toks, kad iki kitos savaitės reikia kokybiškos portretinės nuotraukos vienam laikraščiui. Tos, kurias siunčiau netiko, nes apšvietimas blogas. Išvis nelabai ką nusimanau apie fotografavimą, turiu tik paprastą skaitmeninį fotiką  blush2.gif Gal duotumėt pačių paprasčiausių patarimų, kaip didžiausiai neišmanėlei, kaip nufotografuoti kokybišką nuotrauką, kokį apšvietimą rinktis, į ką labiausiai atkreipti dėmesį?

Prašau, neignoruokit mano prašymo  ax.gif

Pabandyk lauke, nenaudojant blykstes.
Kambaryje reikalingas labai geras apsvietimas, kad nuotrauka gautusi ne plokscia (be blykstes). Apsvietimas turi buti maziausiai is 2 tasku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 24 spalio 2007 - 14:25
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 10 24, 15:24)
Pabandyk lauke, nenaudojant blykstes.
Kambaryje reikalingas labai geras apsvietimas, kad nuotrauka gautusi ne plokscia (be blykstes). Apsvietimas turi buti maziausiai is 2 tasku.

Labai ačiū už gerus patarimus 4u.gif
O lauke kokį foną rinktis (gamta tokia niūri šiuo metu, rūkas verysad.gif )? Kokiu atstumu ir kampu fotografuoti? Ar teisingai suprantu, kad svarbiausia, jog nesigautų veidas šešėlyje?

Jaučiuos juokingai atrodanti, kai net protingai paklausti nemoku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 10 24, 10:34)
nebukit bobutes del tu vaiku su cigaretem ir buteliais smile.gif

O man čia elementari ne tai kad babutiškumo , o ir skonio stoka. Dalykų kurie nederintini suplakimas į vieną. T.y. alkoholio, rūkalų ir t.t. suaugėliško mėšlo(na ir kas kad nepila, ne apie tai kalba) šalia vaikystės. O paprastai žiūrint - klaikus kičas ir iš vaiko daromos nesąmonės.
Atsakyti