Man tai irgi ne prie sirdies visi tie islydejimai, ir man tie grauduliai nepatinka, ir tevus apkraut nenoriu, vistiek ruostisteks, o po baznycios gryzus indus plaut, kam to reik.. o darysim tai taip, atvaziuoja visi bernai autobusu (musu vestuvisnis transportas ), jo gimines kurie nori kaip nori taip vaziuoja pas mane i kiema sukelia triuksma su muzikantais visais, tada nusileidzia visos pamerges su svocia, apsidalina jie ten tom gelytem, papuosia avtobusa, o tada jau ir as galiu pasirodyt svocia gal koki posma suskelia ir tada mes atsikrai tevai atskirai vaziuojam i baznycia.. mes aisku per aplink
Kiekivieno reikalas kaip vestuvės atrodys, mano nuomone, visą vaizdą ir nuotaiką jose sukelia žmonės, kurie dalyvauja, ypatingai daug reiškia svarbiausių žmonių (pačių jaunųjų, jų tėvų, sesių, brolių, jei yra - pulkelio) nuomonė ir nusiteikimas.
Kadangi mudviejų vestuvės visiems buvo laukiamos, tą dieną prisimenu kaip pasaką Visi linksmi ir jokio graudesio per išlydėjimą iš namų - visiems buvau prisakiusi - "gi niekur neišeinu, esmė nesikeičia, tiesiog įteisinam savo santykius prieš Dievą, tad jei verkiat, verkit iš džiaugsmo.." Lengviau buvo tai, kad susitikom prie altoriaus, o kai iš jaunosios išeina abu, tikrai tokis vaizdelis, kad išsiveda. Bet man tai vistiek graži tradicija. nenorėjau ašarų, todėl susitikom tik bažnyčioj
Kadangi temos pavadinimas "Patarimai jaunamartėms" nesusilaikiau nebrūkštelėjusi čia keleto savo patarimų. Visų pirma suvokite, kad vestuvės yra jūsų šventė, diena, apie kurią bene kiekviena svajojote būdama maža. Todėl stenkitės, kad viskas, kas tą dieną vyks, patiktų jums ir būtų dėl jūsų, ir nesvarbu "ką žmonės pasakys", "kaip prieš gimines ir kaimynus atrodys". Į vestuves kvieskite tuos, kuriuos JŪS, tą dieną norite matyti, su kuriais norite būti, ir nebūtinai, tuos, kurių vestuvėse kažkada dalyvavote, ar net artimus giminaičius, kurių net gatvėje sutikęs nepažintumėt. Nejaugi aplink save norite matyti svetimus žmones?...
Visuomet atsiras daug išmanančių ir patarinėjančių, kaip turite atrodyti, kaip rengtis. Kad suknelė turi būti tik tokio silueto, nes daugiau tokios neapsivilksi, kad rūtų vainikėlis ir nuometas yra privalomi jaunosios atributai, o basutės iš viso nesuderinamos su nuotaka. Nekreipkite dėmesio. Būkite savimi. Nejaugi jaučiatės graži, kai esate graži kitiems? Dairykitės aplinkui, galbūt vietos į kurias netyčia užklystate, vaizdas, kurį matote pro mašinos langą bus jūsų vestuvinės nuotraukos fonas. Ir visiškai nesvarbu, kad čia kas savaitgalį fotografuotis neužsuka vis kiti vestuvininkai, argi ne taip? Ir dar - tą dieną, per kurią sulauksite galybės dėmesio, patirsite nenusakomą jaudulį, nekreipkitę dėmesio i smulkmenas: nebijokite kiaurai prašokti batelių, išpurvinti suknelės "padalkų", nesijaudinkite dėl nulaužto žiedo puokštėje - tai niekis. Ir verkite dėl to, kad gražu, kad esate laimingi... o visus apmąstymus, visus "už" ir "prieš" palikite laikui iki vestuvių dienos.
skaitau skaitau ir galvoju gal jau man blogai... Niekaip nesuprantu, kam tie islydejimai is namu, jei daugelis poru po kelis metus atskirai nuo tevu gyvena... Kam tas spektaklis, islydejimo scena... Man grazu yra tai, kas naturalu...
Nereikia rutu vainikelio, jei nesi skaisti, nereikia lydet is namu, jei is tevu namu jau seniai sparneliai pakelti.
Ir is viso prisirinko is filmu ivairiu keistu tradiciju, kurios nei logikos neturi nei lietuvisku tradiciju neatitinka...
Cia as visai nepiktai, bet nesuprantu ir to, kad tevelis prie altoriaus veda, juk ne italai ir ne amerikieciai esame... Lietuviai taip niekad nesielge, nebent prislybu metu tevelis vesdavo dukra pas busima jos vyreli...
Manau, kad turi buti patogu, o ne vien del kvailu tradiciju gaistamas laikas ir sudaraomi papildomi nepatogumai - vazinejimas is vienu namu i kitus...
tai kam tada ir balta vestuvine suknele, jei esi nekalta.. nes balta tai nekaltumo simbolis.. O del is tevu namu, mes ir gyvenam jau atskirai bet kadangi noriu pries vestuves , ta nakti praleisti atskirai ir miegosiu pas tevus, tai automatiskai ir isvaziuosiu is tevu o beto kai gyvenam bute kur cia visus sutalpinsi, o tevai nuosavam name abieju, tai kodel as turiu spaustis ir pati dar aplakstineti svecius, tai geriau as ramiai nuvaziuosiu pas mama ten daug erdves, niekas nemaisys man tvarkytis ir dar nereikes man apie svecius sokineti... o ne del to, kad cia pagal tradicijas
Mes ir jau gyvenom pas mano tėvus, o MB tėvai gyvena kaime, bet jį išlydėjo iš jo sesers namų kuri Kaune gyvena, ten suvažiavo jo tėvai, brolis su šeimyna.
Gal pasidalinam pasauliu? Jura tau... bangos man.... dangus tau... zvaigzdes man... saulute tau... siluma man.... o gal darom taip? Visas pasaulis tau... o tu man :-)*
o jei vestuves tik viena diena, tai kada reikia teikti dovanas teveliams? IR ar is vis yra butina tai daryti? Labai idomu but suzinot, kokia yra viso to prasme ?