Įkraunama...
Įkraunama...

Patarimai jaunamartėms

niu
gal bus nauji patarimai?
Atsakyti
Kadangi mano vestuves jau praeityje,galiu pasidalinti patirtimi. Mano patarimas butu toks..atsipalaiduokite ir dziaukites savo svente, maziau jaudinkites del tokiu smulkmenu kaip korteles, gelytes ar serveteliu spalva...verciau megaukites kiekviena akimirka, atkreipkite demesi i savo mylimojo spindincias akis ir nepraleiskite progos tiesiog pabuti su jums artimais zmonemis, nes vestuves prabega greitai lyg sapnas ir tuomet pasidaro gaila, jei vietoj to, kad soktum su savo vyru, lakstei nervuodamasi del smulkmenu..
Linkiu visoms nuotakoms, kad Jusu svente butu pati graziausia!
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2007 09 07, 09:04)
Kadangi mano vestuves jau praeityje,galiu pasidalinti patirtimi. Mano patarimas butu toks..atsipalaiduokite ir dziaukites savo svente, maziau jaudinkites del tokiu smulkmenu kaip korteles, gelytes ar serveteliu spalva...verciau megaukites kiekviena akimirka, atkreipkite demesi i savo mylimojo spindincias akis ir nepraleiskite progos tiesiog pabuti su jums artimais zmonemis, nes vestuves prabega greitai lyg sapnas ir tuomet pasidaro gaila, jei vietoj to, kad soktum su savo vyru, lakstei nervuodamasi del smulkmenu..
Linkiu visoms nuotakoms, kad Jusu svente butu pati graziausia!

pilnai pritariu, kad reikia atsipalaiduoti ir linksmintis, tai juk tik jusu svente.
as savo vestuve planavau pati, viskuo rupinausi, nors zinoma nebuvo viskas pagal plana, taciau vestuviu diena dziaugiausi esama diena ir nekreipiau demesio i smulkmenas smile.gif
tai va, linkiu busimoms nuotakoms tiesiog buti savimi ir buti laimingoms, nes ta diena praeina kaip grazus sapnas biggrin.gif
Atsakyti
As taip pat patarciau visas pastangas del vestuviu dienos deti iki tol, kol ji ateina, o kai jau ateina - tiesiog dziaugtis viskuo kas vyksta ir nesigadinti sau nuotaikos!!!!!!
Taip pat patarciau pries ceremonija, ar islydejima is namu ikalti po 50 gr. - tikrai reikia truputuka atsipalaiduoti. Aisku - nepadauginkit doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
vienintelis patarimas drinks_cheers.gif atsipalaiduokit ir nesinervuokit ir neplanuokit visko iki smulkmenu, nes vis tiek pamirsite keikveina karta issiimti is masinos taures, ir gersite is tu paciu vienkartiniu, is kuriu gers ir pulkas, pamirsit ir puokste namie lotuliukas.gif zodziu bus daug ka pamirsite lotuliukas.gif o jei galvosite, kad nepamirstumete issiimti tu tauriu, tai man tada bus labai jusu gaila, nes kaip ir sake,kitos vestuves praleks labai greit, tai svarbiausia, ne taures is kuriu gersite ar puokste kuria paliksite namie ir gal jaunikis nupuls i parduotuve ir pirmu pasitaikiusiu geliu nupirks lotuliukas.gif (niu cia man taip buvo) lotuliukas.gif bet visai tai nesugadino nuotaikso, nes visiskai nesukau del nieko galvos, visiskai pasidaviau tos dienos ivykiams thumbup.gif
Atsakyti
O cia mano laiskelis busimoms nuotakoms:

....Rasau si laiskeli vestuvių planavimo darbus pradedančiai nuotakai. Labai noriu duoti vieną laibai svarbų patarimą:
Nebijok būti savanaude ir pati dėl visko spręsk. Aišku, nedaryk to drastiškai, leisk zmonems galvoti, kad jie patys to nori ir, kad patys ta idėją pasiūlė. Visiems patinka galvoti, kad ju zodis lemiamas. Gudrios moterys daugiau pasiekia. Jos kaip vanduo, apteka kiekvieną akmenėlį, bet vis tiek pasiekia savo tikslą
Neslėpsiu, jau pati buvau keletą kartų bepalūžtanti ir bepasakanti „Eikit jus visi s... ir darykit be manes tas vestuves, as ateisiu kaip svecias“. Nes gi kiekvienas (mama, tete, anyta, teta, dėdė, draugė, pusbrolis pusseserė, kaimynas, bendradarbis, katė....) turi savo nuomone, kaip konkreciai turetum daryti savo vestuves. Nesistebiu, kad daugelis merginu palūzta ir daro vestuves pagal skirtingu zmoniu pageidavimus. Todel ir gaunasi vestuves tokios be stiliaus, be skonio, be vieningos temos ir nuotaikos. Man teko pasiteisinti del kiekvieno savo sprendimo, net paties maziausio:
O kodėl ta X baznycia, o ne Y? X berysio kunigas...
O kodėl tokie muzikantai....
O kodėl fotografe is Vilniaus o ne is .....
O kodel suknele nepusta....
O kodel tu nenori susiristi kuodo...
O kodel tu nenori prirslio...
O kodel pas tave nebus pulko...
O tai ka, nebus duonos ir druskos...
O kodel tu šukuosena daraisti Vilniuje, o ne xxx, kuo tau xxx kirpyklos neytinka....
O kodėl nebus islydejimo is namų....
O tai ka, tu nesidesi jokiu papuošalu...., nu nezinau, nezinau kaip tu atrodysi...sakyciau, skurdžiai...
O tai ka ant stalo nebus silkes, mišraines, ir buteliu su alkoholiu ...tai kas cia per balius. Sakai, keturiu patiekalu vakarine atnes padavejai, o taures padavejai, pripildys dar joms neitustejus...hm, nu nezinau, nezinau, man atrodo, kad zmones badaus...kas cia per vestuves...
O kodėl sampanas ne saldus ir kodėl ne Bosca (su pasipiktinimu).....
O kam tau vestuvems nauji apatiniai, negi neturi siaip baltu pas save...
O kodėl tu be pėdkelnių....
O kodėl tortas šokoladines spalvos...jaunosios tortas turi būti baltas....
O kodėl nenori kaspinų ant mersedeso. Nugi cia dabar, atvaziuosi, kaip su taksi...kosmaras...
Tu ka rimtai nori puokštes is triju roziu...

Ir visa tai tik pradžia...
Bet atlaikius visa sita fronta ir nepasidavus, tu pagaliau gauni savo priza – Vestuves, kokiu norejai TU PATI. Tikrai verta...
O kadangi vestuves buna tikrai grazios, visi nuopelnus prisiskiria sau ir visai uzmirsta, kokia buvai ragana jas planuodama... Giriasi visiems, kad patys viska taip sugalvojo. Zodziu visi laimingi...

Dideliausi linkėjimai busimoms ir buvusioms nuotakoms. Stovekite tvirtai, kaip marytes melikaitės

Nuosirdziai Jusu,

Nuotaka 2007

P.S. netikekite, kai Jums sakys, kad grazios ir elegantiškos vestuves gali buti tik uz didelius pinigus iskeltos. Taip sako tie, kurie tingi i viska pažvelgti kurybiskai, pasitelkti fantazija ir paieškoti ikandamu budu jai igyvendinti.
Atsakyti
[quote=vaskrsam,2007 10 18, 18:26]
Dar karta dekoju uz komplimentus. Net sirdele nuo ju apsalo 4u.gif
....Rasau si laiskeli vestuvių planavimo darbus pradedančiai nuotakai. Labai noriu duoti vieną laibai svarbų patarimą:

Ir as noriu prisideti prie taves 4u.gif

Tik galiu patarti, kadangi turejau kiek kitokia patirti, nei tu - is pradziu vestuves organizuodami del daug ko taremes su kitais. Po to pamatem, kad galbut is pavydo, galbut siaip nenoredami pripazinti, kad, pvz., sita diena bus tik viena PRINCESE (taip, buvo ir tokiu!!!...), kai kurie zmones kiek menkino ir svente, ir musu "svarba" jose.
Is pradziu su vyru laikemes savo nuomones, bet skandalas po skandalo, nepatenkintos minos, ir emem nusileisti - atsisakyti dalyku, kurie ta svente mums darytu ispudinga - mums buvo sakoma: taip niekas nedaro, reikia daryti taip... Tai labai gadino nuotaika, laukima savo grazios sventes, sekino mus visom prasmem. Be galo be krasto to gailiuosi, nors jei buciau laikiusis savo, gal butume pries vestuves ir daug prasciau jautesi... Taip, buvome pavarge pries vestuves, o dabar kai zvelgiam atgal - tokia grazi ir miela mums musu svente, tik gaila, kad ne viska, kas imanoma, isnaudojome... Miela prisiminti musu pasaka, bet nuoskaudu del to, kad buvo noreta ja sumenkinti, yra... Gal zmones to specialiai nenorejo, bet musu nesuprato, nepalaike. Jei viskas butu buve organizuota tik is musu kisenes, galima butu buve niekam nieko nesakyti, bet visi jautesi turintys teise "pamokyti", ir dar blogiau, ispeikti. Labai kartais ziaurus buna net artimi zmones.

Del to ir as labai pritarciau tavo mintims, bet, kaip sakiau, kartais buna be galo sunku... Pasistenkit, busimos nuotakos, ieskoti kompromisu - gal net geriau pameluokite, kaip bus, jei zinote, kad sulauksite nepritarimo - jau tai butu daug geriau nei tas sekinantis pasipriesinimas viskam, ka nori daryti savaip...
Atsakyti
[I]Del to ir as labai pritarciau tavo mintims, bet, kaip sakiau, kartais buna be galo sunku... Pasistenkit, busimos nuotakos, ieskoti kompromisu - gal net geriau pameluokite, kaip bus, jei zinote, kad sulauksite nepritarimo - jau tai butu daug geriau nei tas sekinantis pasipriesinimas viskam, ka nori daryti savaip... [/I

Tikra tiesa, as irgi taip jauciausi. Pasipriesinimas buvo nerealus. Ir BUTENT, viskam ka tik besugalvotume. Pries vetuves jauciusi ziauriai pavargsi ir issekusi. Nes teko gintis, teisintis kiekviena diena, tris menesius...Man nepasiduoti padejo tik artimos drauges, istekojusios pries pora metu pasakyti zodziai:

"labai gailiuosi, kad buvau jauna ir neturejau valios pasipriesinti, savo pacios vestuvese buvau tik marionete, kad visiems butu i ka paziureti ir uz ka isgerti. Dabar su vyru laukiam savo vestuviu desimtuju metiniu, ir jas pasidarysime tokias, kokiu norime. Kas mums daugiau belieka..."

Uztat laikiausi, kaip maryte melninkaite. atitinkamai atrodziau, kaip nuimta nuo kryziaus (ikrite paakiai, suglebes veidas). Bet as turejau savo plana ir jo laikiausi bigsmile.gif O likus savaitei iki vestuviu, kai jau nebebuvo galima nieko pakeisti (visi avansai sumoketi ir t.t.), atsistaydinau is organizatores pareigu, pasiemiau darbe atostogas ir rupinausi savimi: issimiegodavau, kiekviena diena geriau naturalias sultis, ejau i baseina, dariausi veido proceduras ir kitaip save mylejau bigsmile.gif

Sutinku su Intimacy, tikrai kartais geriau pameluoti (kartais sitas griekelis geriau negu ilgos diskusijos, ambicju kova, pvz: keino muzikantai mano ar tavo...

Elementarus pavyzdys, vienas seiminykstis man pasiule fotografa, as paziurejau jo tinklapi ir man ziauriai nepatiko. Susiradau savo. Pasakiau, kad man abu patinka (kad neizeisciau), bet mano surastasis 200 Lt pigesnis (is tikro kainavo vienodai). Ekonominis argumentas suveike:) Niekas nedriso priesrtarauti:) Visi labai norejo atridyti solidus ir logiski:) Paskui fotografei nunesiau savo asmeninius 200 Lt paaiskinau situacija, paprasiau, kad sakytu visiems, kad kainavo tiek ir tiek. As laimejau:)

taip buvo priimtas sprendimas mano naudai, be kraujo praliejimo bigsmile.gif

As gi Jums sakau, tokia jau moters dalia. Siekdama savo tikslo tikra moteris turi buti lanksti ir gudri, isradinga bet ne klastinga:).

Gal visa tai ir yra didelis moteriskumo egzaminas, kuri istekedama (organizuodama savo vestuves) laikome kiekviena is musu...

Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2006 09 26, 10:42)
Liko 4 dienos ir viskas bus baigta... Laukiu nesulaukiu  cool.gif
Papildyta:
Isties gerai, kad vyras nebe piemuo ir seniai su tevais negyvenantis, nes kitaip turbut isvis vestuviu nebutu  doh.gif Ir kas toms anytoms pasidare? - o dar sako, kad uosvienes yra blogai... Anytos - kur kas didesne problema doh.gif

Tikrai taip =) buna ir tokiu ir tokiu ...

Tik labai idomu, na kaip gi tave vestuves praejo... ar viskas gerai? ax.gif
Atsakyti
o dabar merginos patarkit man. kazkuri labai verke kad visko nesuspes kai zaksas 14val! g.gif o ka man daryti kai zaksas 10.30 Kauno rotuseje ir dar mes atvaziuosime is jurbarko,kuris yra apie 100km nuo kauno??? mane jau dabar nerimas ima kad kas mane i kirpykla priims 5val ryto! nes 8.30 mes jau butinai turime pajudet link kauno??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Edikute @ 2008 02 15, 20:16)
o dabar merginos patarkit man. kazkuri labai verke kad visko nesuspes kai zaksas 14val! g.gif  o ka man daryti kai zaksas 10.30  Kauno rotuseje ir dar mes atvaziuosime is jurbarko,kuris yra apie 100km nuo kauno??? mane jau dabar nerimas ima kad kas mane i kirpykla priims 5val ryto! nes 8.30 mes jau butinai turime pajudet link kauno??? doh.gif

Mergyt, susitark is anskto su kirpeja, kuo anksciau susirask - jos kuo maloniausiai, bent jau dauguma ju, sutiks taip anksti tave papuosti. Galbut paims kiek daugiau pinigeliu, kad taip anksti. Esu girdejusi, kad kai kuriosnuotakos, nepaskubejusios su kirpejom, ir puse keturiu ryte i kirpykla atvaziuoja - o ka daryti? Joms tai pinigeliai, o tu ir taip ta naktele neuzmigsi, jei esi jautri lotuliukas.gif

me zakse buvom 12 val., bet ir tai jau anskti atrode, todel keliausi puse penkiu, kad issiplauciau plaukus ir nusigauciau iki kirpyklos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vaskrsam @ 2007 10 18, 18:26)

Nebijok būti savanaude ir pati dėl visko spręsk. Aišku, nedaryk to drastiškai, leisk zmonems galvoti, kad jie patys to nori ir, kad patys ta idėją pasiūlė. Visiems patinka galvoti, kad ju zodis lemiamas. Gudrios moterys daugiau pasiekia. Jos kaip vanduo, apteka kiekvieną akmenėlį, bet vis tiek pasiekia savo tikslą
Neslėpsiu, jau pati buvau keletą kartų bepalūžtanti ir bepasakanti „Eikit jus visi s... ir darykit be manes tas vestuves, as ateisiu kaip svecias“. Nes gi  kiekvienas (mama, tete, anyta, teta, dėdė, draugė, pusbrolis pusseserė, kaimynas, bendradarbis, katė....) turi savo nuomone, kaip konkreciai turetum daryti savo vestuves. Nesistebiu, kad daugelis merginu palūzta ir daro vestuves pagal skirtingu zmoniu pageidavimus. Todel ir gaunasi vestuves tokios be stiliaus, be skonio, be vieningos temos ir nuotaikos. Man teko pasiteisinti del kiekvieno savo sprendimo, net paties maziausio:
O kodėl ta X baznycia, o ne Y? X berysio kunigas...
O kodėl tokie muzikantai....
O kodėl fotografe is Vilniaus o ne is .....
O kodel suknele nepusta....
O kodel tu nenori susiristi kuodo...
O kodel tu nenori prirslio...
O kodel pas tave nebus pulko...
O tai ka, nebus duonos ir druskos...
O kodel tu šukuosena daraisti Vilniuje, o ne xxx, kuo tau xxx kirpyklos neytinka....
O kodėl nebus islydejimo is namų....
O tai ka, tu nesidesi jokiu papuošalu...., nu nezinau, nezinau kaip tu atrodysi...sakyciau, skurdžiai...
O tai ka ant stalo nebus silkes, mišraines, ir buteliu su alkoholiu ...tai kas cia per balius. Sakai, keturiu patiekalu vakarine atnes padavejai, o taures padavejai, pripildys dar joms neitustejus...hm, nu nezinau, nezinau, man atrodo, kad zmones badaus...kas cia per vestuves...
O kodėl sampanas ne saldus ir kodėl ne Bosca (su pasipiktinimu).....
O kam tau vestuvems nauji apatiniai, negi neturi siaip baltu pas save...
O kodėl tu be pėdkelnių....
O kodėl tortas šokoladines spalvos...jaunosios tortas turi būti baltas....
O kodėl nenori kaspinų ant mersedeso. Nugi cia dabar, atvaziuosi, kaip su taksi...kosmaras...
Tu ka rimtai nori puokštes is triju roziu...

Ačiū labai už patarimus, aš dabar girdžiu tuos pačius klausimus lotuliukas.gif Tik dėl apatinių viskas atvirkščiai. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samira: 15 vasario 2008 - 23:46